GINEKOMASTIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Urke10
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 6:15 pm

Re: GINEKOMASTIJA

Post od Urke10 »

DDPG napisao:Ja sam operisan. Jedan problem manje.
Srecno svima 8)
Super! Kako si sad? Gde si operisao? :)
DDPG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 21, 2010 6:06 am

Post od DDPG »

Urke10 napisao:
Srecno svima 8)
Operisao sam se u Klinickom Centru Crne Gore u Podgorici. Osjecam se dobro, skroz normalno. Sjutra idem na previjanje (u stvari nemam nikakve zavoje, samo su mi stavili gazu natopljenu alkoholom i preko nje flastere da ne bi doslo do neke infekcije, pa to treba da se promijeni) i pregled. Oziljci se gotovo i ne primjecuju.

Sad lijeva strana mi je malo natekla i valjda imam neke podlive ali to nije nista neocekivano jbg, i trebalo bi da prodje brzo. Tako da ukoliko stanje dodje na ovo kao sa desne strane ja sam prezadovoljan. 8)

Najveci je problem psihicki izdrzat lezanje u krevetu poslije operacije... :-?
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

DDPG napisao:
Urke10 napisao:
Srecno svima 8)
Operisao sam se u Klinickom Centru Crne Gore u Podgorici. Osjecam se dobro, skroz normalno. Sjutra idem na previjanje (u stvari nemam nikakve zavoje, samo su mi stavili gazu natopljenu alkoholom i preko nje flastere da ne bi doslo do neke infekcije, pa to treba da se promijeni) i pregled. Oziljci se gotovo i ne primjecuju.

Sad lijeva strana mi je malo natekla i valjda imam neke podlive ali to nije nista neocekivano jbg, i trebalo bi da prodje brzo. Tako da ukoliko stanje dodje na ovo kao sa desne strane ja sam prezadovoljan. 8)

Najveci je problem psihicki izdrzat lezanje u krevetu poslije operacije... :-?
Ma vazno da si ti dobro, i da vise sisa nema! Jel si imao drenove i koliko si bio u bolnici nakon operacije?
DDPG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 21, 2010 6:06 am

Post od DDPG »

Urke10 napisao: Ma vazno da si ti dobro, i da vise sisa nema! Jel si imao drenove i koliko si bio u bolnici nakon operacije?
Operisan sam u petak ujutro. Pustili su me u ponedjeljak ujutro. Ovaj naredni ponedjeljak micem konce.
Imao sam drenove. (Za one koji ne znaju, kroz dvije rupice na grudima se kroz cjevcice odvodi krv u spricive koje vam prilijepe nadje po stomaku, nebitno. Sve to poslije operacije izgleda gadno ali u stvari nije strasno)
Inace jednog drugog momka su operisali u cetvrtak ujutro i pustili ga u petak ujutro, ali je kod njega vjerovatno bio manje problematican slucaj. Nisu mu stavljali drenove uopste.
Tako da sve zavisi od osobe do osobe.
zzzzz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2011 5:21 pm

Post od zzzzz »

Jel zna neko koja klinika u NS vrsi operaciju? Ovi u drzavnim su spori, i to jako..

I jel bi radili na privatnim operaciju sa 17 godina?
Stipke88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 28, 2011 10:38 am

Post od Stipke88 »

POzdrav!!!Vidim da ovde sv imaju dosta problema!!!Eosad i moji imam 22 godine,od 17 godine se vucem sa uvecanjem grudi!!!prosle godine sam otisao kod lekara dopizdilo mi vise i imam gynekomastiju!!!nalazi krvi upcuju na povisen nivo prolatktina u krvi!!!Eo pet godina neidem na bazen,neskidam majicu,oblacim vece brojeve majica,idem pogrbljeno jako sam opterecen ovim!!!neznam vise kako da resim!!!Leva strana mi vece od desne,sad sam jos i bio u NS na magnetnoj Hipofize i nadjeno mi nesto mikroprolaktinom(sto ssam nasao da je uzrocnik gynekomastije) 2mm,nisam jos bio kod lekara sad treba da vidim sta je to,madaporemecaj hormona!!!pijem bromokriptin 3 meseca i nikakve promene i neocekujem!!!Sta da radim,dali mi operacija jedini nacin!!!Eo prikacicu slike pa sami recite!!!Hvala

http://img860.imageshack.us/i/sdc13417.jpg/
http://img830.imageshack.us/i/sdc13420w.jpg/
http://img850.imageshack.us/i/sdc13422.jpg/
http://img695.imageshack.us/i/sdc13423e.jpg/
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

Stipke88 napisao:POzdrav!!!Vidim da ovde sv imaju dosta problema!!!Eosad i moji imam 22 godine,od 17 godine se vucem sa uvecanjem grudi!!!prosle godine sam otisao kod lekara dopizdilo mi vise i imam gynekomastiju!!!nalazi krvi upcuju na povisen nivo prolatktina u krvi!!!Eo pet godina neidem na bazen,neskidam majicu,oblacim vece brojeve majica,idem pogrbljeno jako sam opterecen ovim!!!neznam vise kako da resim!!!Leva strana mi vece od desne,sad sam jos i bio u NS na magnetnoj Hipofize i nadjeno mi nesto mikroprolaktinom(sto ssam nasao da je uzrocnik gynekomastije) 2mm,nisam jos bio kod lekara sad treba da vidim sta je to,madaporemecaj hormona!!!pijem bromokriptin 3 meseca i nikakve promene i neocekujem!!!Sta da radim,dali mi operacija jedini nacin!!!Eo prikacicu slike pa sami recite!!!Hvala

http://img860.imageshack.us/i/sdc13417.jpg/
http://img830.imageshack.us/i/sdc13420w.jpg/
http://img850.imageshack.us/i/sdc13422.jpg/
http://img695.imageshack.us/i/sdc13423e.jpg/
Mislim da niko od nas sa foruma nije toliko strucan da ti pomogne :/ Ali pokusaj sa teretanom. To si sigurno vec cuo, al ne moze nista lose da ti se desi. Koliko vidim, trebao bi malo da smrsas i da razvijes gornji deo. Ako imas neki problem sa hormonima, nemoj nista na svoju ruku da radis. Bolje idi na dalje analize, i obavezno kod endokrinologa. Nadam se da sam ti bar malo pomogao :) Pozz
kestrel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 10, 2011 4:31 am

Post od kestrel »

Ah imam 22 godine i oduvek sam imao napuhane bradavice... sad sam se naglo ugojio i sise su narasle..... Ubija me psihicki ...TO mi je Nasledno od Caleta :@.... Jel moze neko da mi da neki link od neke dobre povoljne klinike.... I jel mogu da se dese neke komplikacije posle operacije? na Primer da imam viska koze tu... Deformacija grudi... i tako... hvala
nikolala
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 13, 2011 3:12 am

Post od nikolala »

moze neko da mi kaze, ako odem kod privatnika, jel sve on pregleda i zakaze operaciju, il moram da idem kod lekara opste prakse i sve redom ?

Hvala
zmaj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 17, 2008 10:29 pm

Post od zmaj »

Moja prica pocinje ovako...

Dugo godina sam se bavio sportom(oko10-11 godina)...U 4. godini srednje sam prestao da treniram,ali bas totalno prestao da treniram...U narednom periodu,od nekih godinu-godinu ipo,sam se naglo ugojio oko 25-30 kilograma.Tenk u ljudskoj formi :D Posle toga sam se dugo(oko 3 godine) bavio dijetama i raznim rezimima ishrane.Bilo je dosta manjih i vecih oscilacija u tezini,5kg +/-,10kg+/-... Naravno,pojavile su se i strije,no to na stranu...

Sada sa 24 godine,imam 96 kilograma na 193 cm visine,sto mislim da je u redu.Ali ostale su te grudi zbog kojih ludim non-stop.Kad nosim duks ili kosulju i ne primeti se bas,al kad nosim majicu... Mada sam dobijao pohvale za izgled od onih koji ne znaju moj "problem" :D

Procitao sam dobar deo ove teme,i vidim da ima ljudi sa slicnim ili istim problemom.

Da li je ginekomastija ili cist visak koze,ili kilograma ne znam... Sta vi mislite?

Slika Slika Slika
Slika
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

zmaj napisao:Moja prica pocinje ovako...

Dugo godina sam se bavio sportom(oko10-11 godina)...U 4. godini srednje sam prestao da treniram,ali bas totalno prestao da treniram...U narednom periodu,od nekih godinu-godinu ipo,sam se naglo ugojio oko 25-30 kilograma.Tenk u ljudskoj formi :D Posle toga sam se dugo(oko 3 godine) bavio dijetama i raznim rezimima ishrane.Bilo je dosta manjih i vecih oscilacija u tezini,5kg +/-,10kg+/-... Naravno,pojavile su se i strije,no to na stranu...

Sada sa 24 godine,imam 96 kilograma na 193 cm visine,sto mislim da je u redu.Ali ostale su te grudi zbog kojih ludim non-stop.Kad nosim duks ili kosulju i ne primeti se bas,al kad nosim majicu... Mada sam dobijao pohvale za izgled od onih koji ne znaju moj "problem" :D

Procitao sam dobar deo ove teme,i vidim da ima ljudi sa slicnim ili istim problemom.

Da li je ginekomastija ili cist visak koze,ili kilograma ne znam... Sta vi mislite?

Slika Slika Slika
Slika
Mislim da je masno tkivo, tj pseudoginekomastija, ali mozda je i zlezdano. Ne moze to preko slike da se kaze, najbolje je da pitas nekog strucnog :) Sta nameravas dalje? Znam da ti smeta, ali stvarno nemas veliki problem.
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

nikolala napisao:moze neko da mi kaze, ako odem kod privatnika, jel sve on pregleda i zakaze operaciju, il moram da idem kod lekara opste prakse i sve redom ?

Hvala
Ako radis kod privatnika, onda sve oni obavljaju :)
apotheosis3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 28, 2011 12:20 am

Post od apotheosis3 »

Ok,posle citanja ovog topica,vidim da je najbolje resenje za ginekomastiju hirurgija...s' toga,zanima me da li iko sa licnim iskustvom moze da preporuci neku hirursku ordinaciju u Srbiji kao i pribliznu cenu svih pregleda i operacije u njoj...takodje,zanima me koliko je potrebno da se ginekomastije prirodno povuce kod adolescenata i kolike su sanse za to?

Dodatne informacije:Imam 16 godina,a ginekomastiju imam oko 4-5 godina.Nekada je bila izrazenija,a sada su "naglasene" samo bradavice (kao na slici sa strane br. 1)

Hvala unpared!
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Male su sanse da se samo povuce sada nakon tolikog vremena.
Za cene po privatnim ordinacijama zovi pa proveri, ali moguce da su od 1500e pa na vise. Takodje proveri kakva je procedura preko osiguranja imajuci u vidu da si maloletan.
zmaj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 17, 2008 10:29 pm

Post od zmaj »

Urke10 napisao:Mislim da je masno tkivo, tj pseudoginekomastija, ali mozda je i zlezdano. Ne moze to preko slike da se kaze, najbolje je da pitas nekog strucnog Sta nameravas dalje? Znam da ti smeta, ali stvarno nemas veliki problem.
Pa pre svega nameravam da odem na pregled.Ako se ispostavi da trebam pod noz,onda idem pod noz.Ako nije to na sta sumnjam,onda teretana i udri :D
Odgovori