GINEKOMASTIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
toxic123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 22, 2010 5:34 am

Re: GINEKOMASTIJA

Post od toxic123 »

hvala urke10... u nekoj sam guzvi nikako da odem do lekara opste prakse po te upute... mada realno ne znam ni gde da odem? studentska poliklinika? ako ima neko iz bg-a predlog gde da odem gde cu naici na normalnog doktora bilo bi lepo da kaze... hvala u napred
Urke10
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 6:15 pm

Post od Urke10 »

toxic123 napisao:hvala urke10... u nekoj sam guzvi nikako da odem do lekara opste prakse po te upute... mada realno ne znam ni gde da odem? studentska poliklinika? ako ima neko iz bg-a predlog gde da odem gde cu naici na normalnog doktora bilo bi lepo da kaze... hvala u napred
Nema na cemu. Pa trebalo bi da odes kod tvog doktora opste prakse. Ja idem kod doktorke koju sam dobio u srednjoj skoli. Moja doktorka je kretencina, ona mi je prva rekla za operaciju, i posle kad sam dosao na pregled i po upute rekla mi je da operacija ne moze da se uradi pre 18. godine. Budaletina. A ako si punoletan onda neces imati tih problema. Idi kod doktora kod koga si ranije odlazio. Ili pitaj u obliznjem domu zdravlja. Poz
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

Da li neko od ovih sto su operisali ginekomastiju moze da mi kaze gde je kupio steznjak? Hvala
toxic123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 22, 2010 5:34 am

Post od toxic123 »

hvala jos jednom... mozda 3 puta sam u zivotu bio kod doktora i to kao klinac, pa reko da me neko posavetuje gde ce biti ok doktor i bez frke sa tim uputima... najverovatnije cu da idem u studentsku polikliniku...
Balanar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 02, 2010 5:20 pm

Post od Balanar »

Da li mogu nekako da se uverim da li imam ili nemam ginekomastiju,a da pritom ne idem kod endokrinologa?neki test ili neko pipanje nesto :)??nisam cak ni siguran da li imam gin.. ali sto vise citam sve vise sam uvereniji(stim sto imam mali visak kilograma)..
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

Balanar napisao:Da li mogu nekako da se uverim da li imam ili nemam ginekomastiju,a da pritom ne idem kod endokrinologa?neki test ili neko pipanje nesto :)??nisam cak ni siguran da li imam gin.. ali sto vise citam sve vise sam uvereniji(stim sto imam mali visak kilograma)..
Pa pri pritisku na grudi mozes da osetis zlezde unutra. E sad, ako osetis da su zlezde vece, onda verovatno imas ginekomastiju, a ako osetis da je to samo salo, i mozda male zlezde, onda se to zove liptomastija. Oba problema mogu da se rese hirurskim putem, samo sto se liptomastija moze resiti vezbanjem i dijetom. Ali se salo sa grudi 10 puta teze skida nego sa ostalih delova tela. Rade se vezbe za grudi naravno. A ginekomastija se resava samo hirurskim putem, tako sto se zlezde vade malim rezom ispod bradavica. Neki pricaju da moze da se zaustavi i da se smanje grudi hormonima. Al to nikako ne pokusavaj, moze da bude samo gore. Eto to bi bilo to. Ako sam nesto pogresio, ispravice me ostali.
Balanar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 02, 2010 5:20 pm

Post od Balanar »

@ Urke10...osecam kao neka zrnca..ali sad kako definises vece?jer bilo gde da stisnem na grudima imaju ta zrnca odnosno zlezde..
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

Balanar napisao:@ Urke10...osecam kao neka zrnca..ali sad kako definises vece?jer bilo gde da stisnem na grudima imaju ta zrnca odnosno zlezde..
Pa stvarno ne znam kako da ti opisem i pomognem... Idi kod doktora opste praxe, on/ona ce znati da ti kaze. Ja stvarno na osnovu tvog opisa ne mogu nista da zakljucim, al ako kazes da osecas zlezde, onda je to verovatno ginekomastija. Ne znam sta podrazumevas pod tim "zrnca"... Jel ti ruka utone kao u lazy bag-u ili nesto drugacije? :D Stvarno ne znam, mozda je samo visak sala, a ti ga pod rukom osecas kao zrnca... Idi kod doktora opste prakse, pregledace te i za minut cete zavrsiti, i videti sta dalje...
DDPG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 21, 2010 6:06 am

Post od DDPG »

Još me nije pogledao hirurg. Navodno bi to trebalo konačno da se desi ovaj ponedjeljak.
Pitanje za vas koji ste već imali operaciju - Šta se dešava kod hirurga? :)
Treba li on da vrši kakve dodatne preglede i analize?
Određuje li on sam idem li na operaciju ili ne i na osnovu čega dolazi do odluke? Ili do odluke dolazi u dogovoru sa endokrinologom?
Pošto trebam da ga vidim u ponedjeljak (9. avgusta), ako mi on odobri operaciju, kojeg datuma, otprilike, bi trebao da je očekujem?
I najcrnji scenario, šta mogu da uradim ukoliko mi kažu da treba da čekam 19 godina prije bilo kakve operacije (znači još godinu i po)?
DDPG
Novi član
Novi član

Post od DDPG »

Da li mogu nekako da se uverim da li imam ili nemam ginekomastiju,a da pritom ne idem kod endokrinologa?
Da se uvjeriš ne možeš nikako ni kod endokrinologa. Meni su svi redom govorili da su gotovo sigurni da je kod mene samo lipomastija. Tek na ultra-zvuku je ustnovljeno da imam i ginekomastije.
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

DDPG napisao:Još me nije pogledao hirurg. Navodno bi to trebalo konačno da se desi ovaj ponedjeljak.
Određuje li on sam idem li na operaciju ili ne i na osnovu čega dolazi do odluke? Ili do odluke dolazi u dogovoru sa endokrinologom?
Pošto trebam da ga vidim u ponedjeljak (9. avgusta), ako mi on odobri operaciju, kojeg datuma, otprilike, bi trebao da je očekujem?
I najcrnji scenario, šta mogu da uradim ukoliko mi kažu da treba da čekam 19 godina prije bilo kakve operacije (znači još godinu i po)?
Hirurg i endokrinolog se dogovore da li moze operacija. A ako nisi punoletan onda moras da ih obavestis da ginekomastija utice na tvoje mentalno stanje :D I onda ce ti verovatno dozvoliti operaciju. To ako nisi punoletan. Ako jesi onda nema tih problema. :) Tako su meni rekli da ide. Ja sam bio i kod hirurga i kod endokrinologa. Hirurg mi je rekao da moze da se operise, ali da je najbolje da sacekam da prodje pubertet. A endokrinolog mi je zakazao pregled za sledecu godinu....
DDPG
Novi član
Novi član

Post od DDPG »

Urke10 napisao:
DDPG napisao:Još me nije pogledao hirurg. Navodno bi to trebalo konačno da se desi ovaj ponedjeljak.
Hirurg i endokrinolog se dogovore da li moze operacija. A ako nisi punoletan onda moras da ih obavestis da ginekomastija utice na tvoje mentalno stanje :D I onda ce ti verovatno dozvoliti operaciju. To ako nisi punoletan. Ako jesi onda nema tih problema. :) Tako su meni rekli da ide. Ja sam bio i kod hirurga i kod endokrinologa. Hirurg mi je rekao da moze da se operise, ali da je najbolje da sacekam da prodje pubertet. A endokrinolog mi je zakazao pregled za sledecu godinu....
Ti ako hoćeš da se operišeš, završio si analize, i hirurg ti kaže da možeš da ideš na operaciju, zašto trebaš da ideš opet kod endokrinologa, i to tek iduće godine?
Zar ne bi trebali jednastavno da ti odrede datum za operaciju? :wink:

Ne bi bilo loše da se jave s vremena na vrijeme ovi što su već imali operaciju. Podijelite sa nama svoje iskustvo što se tiče ove etape :)
Ovdje je više-manje samo Urke10 aktivan.
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

DDPG napisao:
Urke10 napisao:

Ti ako hoćeš da se operišeš, završio si analize, i hirurg ti kaže da možeš da ideš na operaciju, zašto trebaš da ideš opet kod endokrinologa, i to tek iduće godine?
Zar ne bi trebali jednastavno da ti odrede datum za operaciju? :wink:

Ne bi bilo loše da se jave s vremena na vrijeme ovi što su već imali operaciju. Podijelite sa nama svoje iskustvo što se tiče ove etape :)
Ovdje je više-manje samo Urke10 aktivan.
Valjda zato sto nisam punoletan pa bi trebalo sto kasnije. A rekli su mi da skinem koju kilu i ako skinem, a grudi se ne smanje, moze operacija. Kazu da to nije ozbljna stvar i da bi trebalo da se operise posle zavrsetka puberteta... Al rekli su mi da ako mi toliko smeta, i utice na moje mentalno stanje da moze operacija. Tako da cekam sredinu 2011 i pocinjem da zivim :D
A sto se tice ovih operisanih, stvarno bi mogli da ponekad napisu nesto. Ja sam vec zamolio da mi odgovore gde su kupili steznjak posle operacije...
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Ja sam napisao postova i postova, nemam vise sta da dodam. Ko ga zanima nek pretrazi... Nisam cuo da steznik kupuje pacijent. Koliko znam neposredno posle operacija stave steznik, i probudis se sa njim...
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

Dejanbg napisao:Ja sam napisao postova i postova, nemam vise sta da dodam. Ko ga zanima nek pretrazi... Nisam cuo da steznik kupuje pacijent. Koliko znam neposredno posle operacija stave steznik, i probudis se sa njim...
Ja sam negde procitao da se steznik kupuje. Pitao sam u 2 apoteke u rekli su mi da potrazim u apoteci blizu neke bolnice... Pa zato pitam gde su ga kupili. Ili ako se ne kupuje, da mi barem neko to kaze. Hvala na odgovoru.
Odgovori