GINEKOMASTIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
CrAzY^RoCkEr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 09, 2010 9:53 am

Re: GINEKOMASTIJA

Post od CrAzY^RoCkEr »

I koliko bi kostala operacija sa obzirom da imam manje od 18 god??
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Trebas kod lekara opste prakse za pocetak, pa posle polako...
CrAzY^RoCkEr
Novi član
Novi član

Post od CrAzY^RoCkEr »

E samo da vam kazem da je sada moja majka zvala mog ujaka koji je inace doktor...I on mi je rekao da to nije nista ozbiljno i da je to prelaz iz decaka u muskarca...Tako mi je samo rekao...Nadam se da je to istina posto me ginekomastija jako nervira...Eto sam da vam kazem mozda nekom olaksam... :DDDDDD
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Jeste to tacno, to tako treba :) Bradavice oteknu, budu bolne, ali se to povuce. Ako grudi ostanu naduvene dugo vremena onda mora da se operise...
Urke10
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 6:15 pm

Post od Urke10 »

CrAzY^RoCkEr napisao:E samo da vam kazem da je sada moja majka zvala mog ujaka koji je inace doktor...I on mi je rekao da to nije nista ozbiljno i da je to prelaz iz decaka u muskarca...Tako mi je samo rekao...Nadam se da je to istina posto me ginekomastija jako nervira...Eto sam da vam kazem mozda nekom olaksam... :DDDDDD
Ni ja nisam punoletan, i takodje znam da to nije nikakav zdravstveni problem, ali nekima zna da bude veoma veliki psihicki... Idi kod doktora opste prakse. Samo ce da te pregleda, i dati ti upute za dalje preglede, ako hoces. Mada, ako ti ne smeta puno, nemoj da se opterecujes, jer se nekima koji imaju malo povecane zlezde, povuku nakon zavrsetka puberteta. A ako su ti samo povecane bradavice, to je zbog puberteta, i tek onda ne treba da se brines, jer to prolazi nakon zavrsetka puberteta. Sto se tice operacije, uglavnom se ne radi osobama koje nisu punoletne, izuzev ako im stvaraju ogramne psihicke probleme. Operacija kosta oko 2000e. Negde imas i za manje, a negde i vise. U institutu za majku i dete, i jos na nekim drzavnim klinikama to operisu besplatno, uz odobrenje vise lekara. Ne znam kako to tacno ide, da znam rekao bih. Ako te interesuje, imas na youtubu operacije. Evo pogledaj ova dva linka. Ako si gadljiv, onda bolje ne gledaj :D http://www.youtube.com/watch?v=wS8E1hM12S8 ; http://www.youtube.com/watch?v=ouqHPiK5 ... re=related Poz :)
Uno-Problem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 24, 2009 11:11 pm

Post od Uno-Problem »

evo mene opet, proslo je bas dosta vremena....nisam otiso vise ni kod jednog doktora.
smrsao sam bas dosta....i povratio sam tu kilazu..i naravno nista se nije menjalo za to vreme sto se tice ginekomastije..znaci i to sam probao...
jedino sto mi preostaje..operacija...........za operaciju nema ko da me podrzi..treba mi podrska!!..cale mi kaze..a sto operacija..pa nemora.. ne smeta ti....... i ja kao ..ajd iskuliraj i ono...... nista..... sada sam se dogovorio sa drugom koji me podrzava 100% da idem na operaciju.ovih dana idem kod hirruga... da zakazem , posto imam sve nalaze.... sve imam....videcemo sta ce biti dalje....... javljam!!!
odustajao sam par puta ...valjda sad necu :S
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Podrzavam te i ja! :)
Prosli smo kroz isto, samo sto su mene roditelji na kraju podrzali. Prvo su bili u soku, ma kava operacija, ne nikako... Na kraju su uvideli problem i "svarili" cinjenicu da mora da se operise.
toxic123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 22, 2010 5:34 am

Post od toxic123 »

ljudi, da li neko moze da mi kaze ime nekog hirurga kod kog je operisan ako je to radio u drzavnoj ustanovi u beogradu? da li neko ima neke informacije gde bi bilo pozeljno operisati se ili ako je neko skoro radio kakvi su utisci sa mesta gde je radjeno? mislim na drzavne klinike u beogradu...

ne mora samo hirurg ako neko zna i endokrinologa koji se razume u ovo? da hoce da pomogne da nije ne zainteresovan, bilo bi lepo da spomene... ili neki takav info

mozda je ovo vec bilo pitano... izvinjavam se ako jeste unapred...

hvala
Ichigo91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 12:36 am

Post od Ichigo91 »

Pozdrav ljudi...
Stvarno sam mislio da sam jedini lik(ine bas jedini ali u svakom slucaju me je iznenadio ovaj broj) u Srbiji koji ima problem sa ovim dok nisam naleteo na ovu temu! Pre sam o ginekomastiji citao samo na stranim sajtovima i nisam znao da se takve operacije uopste rade u srbiji do pre 3 meseca kad sam ronzao po nekim privatnim centrima za estetsku hirurgiju!:)
Meni ovo je ovo nenormalna opsesija koja me je pratila kroz celu srednju skolu i stvarno sam bio spreman da skupim 1000(pa do 2000) evra da odem i da platim. Ali me je plasila operacija i lekari su mi govorili da je to u sklupu moje nekadasnje gojaznosti... Skinuo sam kilazu na ispod 90 kg(visok sam 1.86,inace sam u 6. razredu imao preko 110 kila i bio 15 cm nizi)!
I grudi su mi jos uvek bile prisutne(minimalno smanjene u odnosu na stanje kad sam imao 20 kila vise)
Procitao sam celu temu i zahvalan sam svima sto su podelili svoja iskustva na ovom forumu! Osecam se mnogo sigurnije i lepse kada znam da ima ljudi koji imaju(i koji su imali) isti problem kao i ja. A jos sam srecniji jer je mnogo ljudi uspelo da resi ovaj problem!!!
Sutra idem po uput za plasticnog hirurga!
Inace imam 18 godina... Da li da trazim uput za institut za majku i dete ili centar u zvecanskoj?
CrAzY^RoCkEr
Novi član
Novi član

Post od CrAzY^RoCkEr »

Evo mene o5 bas mi je odjednom palo na pamet da vidim jel nekonesto novo napisao...Imam novo pitanje...Kod mene je ginekomastija jos uvek prisutna ali sam primetio da su mi se one tvrde kvrgice dosta smanjile.Da li je to neki znak da ce to proci ili sta? :P :P :P
AcaFaca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 12, 2010 12:19 pm

Post od AcaFaca »

Evo da se ja javim, nisam dugo pisao...
Meni se žlezda na desnoj povukla i to dosta,a i dalje periodično koristim nedozvoljena sredstva,naravno uz dobru kontrolu.
Tako da sigurno može da se povuče,ali siguran sam da ne može da nestane. Mada,ja sam zadovoljan... :D
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

CrAzY^RoCkEr napisao:Evo mene o5 bas mi je odjednom palo na pamet da vidim jel nekonesto novo napisao...Imam novo pitanje...Kod mene je ginekomastija jos uvek prisutna ali sam primetio da su mi se one tvrde kvrgice dosta smanjile.Da li je to neki znak da ce to proci ili sta? :P :P :P
Ako se smanjuju, a izlazis iz puberteta, onda verovatno hoce :)
danijel
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 06, 2005 11:04 pm

Post od danijel »

Aco posto vidim da se igras sa anabolicima to je kod tebe bar prosto, prestanes cim krenu neki simptomi iskuliras nedelju,dve i onda nastavis kuru.
Inace to je normalna reakcija na neke anabolike ali moze biti od prevelikih doza,loseg kvaliteta robe... tako da pazi sta radis i ako si se odlucio na to bar redovno se pregledaj vadi krv, i ostale analize da ne bi bilo nesto ne daj boze.

Ajde bre ljudi sta ste se upiskili :D idite kod doktora borite se ne moze niko umesto vas da resi taj problem.Nemojte odlazete bezveze zacrtajte sebi da cete to da skinete i isterajte to do kraja ako neda doktora mars u pm menjaj je nije ona jedina na svetu ali to zlo izbacite iz sebe :D

toxic123 tebra pogledaj temu od pocetka nacices al da te ne davim recicu ti ovde :) imas ja sam radio na http://www.kcs.ac.rs/sr/pages/display/1 ... +hirurgiju kod doktorke Acimovic, a imas ne znam na kojoj strani sam stavljao i slike mozes pogledas sve :) besplatno je malo duze cekas ali jbg odrade ti to i miran si do kraja zivota :D Peace!
fabregas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 29, 2011 1:51 am

Post od fabregas »

Ovako,imam 17 godina i osecam bol ispod levog pazuha,vise prema grudnom misicu,ali samo na dodir ili pritisak......ponekad imam osecaj kao da mi trne leva ruka,ali to nije tako cesto. Nemam nikakvih promena na kozi,nema izraslina,pa me zanima da nije neka zlezda,ili mozda ima veze sa ginekomastijom,posto pojma nemam o svemu ovome xD Hvala unapred....
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

fabregas napisao:Ovako,imam 17 godina i osecam bol ispod levog pazuha,vise prema grudnom misicu,ali samo na dodir ili pritisak......ponekad imam osecaj kao da mi trne leva ruka,ali to nije tako cesto. Nemam nikakvih promena na kozi,nema izraslina,pa me zanima da nije neka zlezda,ili mozda ima veze sa ginekomastijom,posto pojma nemam o svemu ovome xD Hvala unapred....
Nema veze sa ginekomastijom jer su to povecane muske grudi, mozda si samo istegao misic ili nabio pa te zato boli na pritisak. Uzmi masiraj sa necim za upalu misica, mozes i ruskom vodom ili onom alpha francovka, mada je to za zglobove itd, al pomaze. Ako mislis da je nesto ozbiljnije idi kod doktora opste prakse na pregled. Pozz
Odgovori