GINEKOMASTIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
DDPG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 21, 2010 6:06 am

Re: GINEKOMASTIJA

Post od DDPG »

Dejanbg napisao:Ja sam napisao postova i postova, nemam vise sta da dodam. Ko ga zanima nek pretrazi... Nisam cuo da steznik kupuje pacijent. Koliko znam neposredno posle operacija stave steznik, i probudis se sa njim...
Znaš li koliko otprilike protekne vremena od prvog susreta sa hirurgom i/ili dobijanja njegove saglasnosti za opraciju, do same operacije? Ko zna, ili još bolje, sam je imao operaciju, neka kaže?
Ja sam bar 2 puta do sad pažljivo pročitao sve od prve do yadnje strane i čini mi se nema odgovora na ovo... 8)
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Ja sam radio privatno tako da je sve bilo brzo :lol: Onda je bilo kilavo sa drzavnim...
Ne znam kako je sada, mada je sigurno da se radi brze nego pre 4 godine (kad pre prodje!?) jer se sada mnogo vise javljaju ljudi sa tim problemom.
AcaFaca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 12, 2010 12:19 pm

Post od AcaFaca »

Pozdrav svima... :)
Pročitao sam sve postove, kako vas ne bih davio sa pitanjima koje se ponavljaju i na koja postoje odgovori...
Moj slučaj je malo drugačiji od prethodnih... :roll:
Ginekomastiju sam zaradio korišćenjem nedozvoljenih sredstava. :cry:
Nije strašno,samo je desna strana grudi u pitanju, a žlezda je veličine kikirikija... :lol:
Ali,da ne pominjem kakav psihički problem predstavlja i kako to izgleda, svi to već znate.
E sad, ne znam šta bih rekao lekarki opšte prakse, ona je inače malo :evil: :evil: :evil:
a bojim se i da osiguranje neće pokriti moje '' igranje'' sa anabolicima...O privatnim mogu samo da sanjam, jer para se nema...
AKO JE NEKO IMAO SLIČNO ISKUSTVO,ILI POZNAJE NEKOG KO JE IMAO, bio bih PREZAHVALAN ako bi mogao takve informacije da podeli sa mnom...
O privatnim mogu samo da sanjam, jer para se nema...
Inače imam 18 god.
Uno-Problem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 24, 2009 11:11 pm

Post od Uno-Problem »

Ja jos nisam resio ovo..... :lol: :lol:
ja mislim da nema veze kako si ti zaradio ginekomastiju, nece te doktor pitati kako si dobio....dali si pio nesto ili nekako drugacije...

meni su skoro svi doktori rekli ..kao procice to....a bas me interesuje dali ce proci nekad??? bez operacije?
AcaFaca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 12, 2010 12:19 pm

Post od AcaFaca »

Pa nadam se da nije bitno...
Inače,ginekomastija ne može da prođe, to mora da se vadi... To je žlezda, slična ženskoj. A ti lekari te zavlače, mislim da treba samo da tražiš upute da te pošalju kod endokrinologa i plastičnog hirurga... Ako neće da ti da,ti ZAHTEVAJ! Ako imaš problem, lekar MORA da ti izađe u susret.
Inače,ako imaš problem s hormonima,npr. povišen estrogen, žlezda može da ti se uveća ( tj. najverovatnije hoće). Zato je važno da odeš kod endokrinologa i odradiš testove...
DDPG
Novi član
Novi član

Post od DDPG »

Trebam na operaciju da idem u januaru, nakon sto napunim 18. god., ako se do tad ne makne ginekolipomastija sama od sebe(kad nije do sad nece ni za ova 3 mjeseca).
Rece mi doktorica da oni po zakonu to ne mogu ranije da urade.
Ima li kakav zakon, pravilo ili nesto slicno kojim nije moguce da se meloljetnicima operise ginekomastija ili nesto slicno?
jaiks79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 14, 2009 10:39 pm

Post od jaiks79 »

ne znam ali bi sigurno trebao da probas ozbiljinje da ides u teretanu jer tamo to sigurno moze da se izgubi. mislim logicki tamo i zene gube grudi a mislim da salo na grudima odalzi jos lakse.
puno srece
kole75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 08, 2009 11:57 pm

Post od kole75 »

jaiks79 napisao:ne znam ali bi sigurno trebao da probas ozbiljinje da ides u teretanu jer tamo to sigurno moze da se izgubi. mislim logicki tamo i zene gube grudi a mislim da salo na grudima odalzi jos lakse.
puno srece
Salo sa grudi se najteze skida!
DDPG
Novi član
Novi član

Post od DDPG »

jaiks79 napisao:ne znam ali bi sigurno trebao da probas ozbiljinje da ides u teretanu jer tamo to sigurno moze da se izgubi. mislim logicki tamo i zene gube grudi a mislim da salo na grudima odalzi jos lakse.
puno srece
Hvala.
Teretanu sam vec probao. Napucao sam grudni misic ali se salo/zlijezda samo pomjerila. Tako da nista nisam uradio.

Da ponovim, zna li iko ima li doktorica ikakav opravdan razlog da mi odlozi operaciju dok napunim 18. godina. tj jos 3 mjeseca?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

Mozda samo zakonski, inace ne.
DDPG
Novi član
Novi član

Post od DDPG »

Molim vas, neka mi neko odgovori ako je uradio operaciju prije nego je napunio 18 godina, ili zna nekog ko je uradio prije 18 godina. Ili uopste ako znate ima li kod vas kakve veze je li osoba koja hoce na operaciju ginekomastije maloljetna ili punoljetna.
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od quincekap »

Ja pijem lek koji suzbija Candidu,Mikoseb i jedna od propratnih reakcija je ginekomastija.Stvarno me bole grudi od kad pijem taj lek,a inace sam operisala tumor desne dojke,a u levoj imam displazne promene.Da li ovaj lek moze trajno da mi naskodi i napravi jos neke nove tumore? Zna li neko nesto o tome?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član

Post od Dejanbg »

DDPG napisao:Molim vas, neka mi neko odgovori ako je uradio operaciju prije nego je napunio 18 godina, ili zna nekog ko je uradio prije 18 godina. Ili uopste ako znate ima li kod vas kakve veze je li osoba koja hoce na operaciju ginekomastije maloljetna ili punoljetna.
Ja sam operisao privatno sa manje od 18 god. Roditelj potpise pristanak i to je to...
DDPG
Novi član
Novi član

Post od DDPG »

Dejanbg napisao:
DDPG napisao:Molim vas, neka mi neko odgovori ako je uradio operaciju prije nego je napunio 18 godina, ili zna nekog ko je uradio prije 18 godina. Ili uopste ako znate ima li kod vas kakve veze je li osoba koja hoce na operaciju ginekomastije maloljetna ili punoljetna.
Ja sam operisao privatno sa manje od 18 god. Roditelj potpise pristanak i to je to...
Hvala na odgovoru ali kod privatnika samo treba da ispljunes pare i ima da radi sta hoces. :)
Pitanje i dalje stoji, za drzavne doktore... 8)
CrAzY^RoCkEr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 09, 2010 9:53 am

Post od CrAzY^RoCkEr »

Imam 15 godina i imam uvecane bradavice...Na obe imam male kvrzice koje me na dodir samo malo zabole,stim da mi je na levoj krvzica manja,a na desnoj veca...Da li se tu radi o ginekomastiji ili cemu??Da li trebam da odem kod lekara opste prakse?molim odgovor brzo...Unapred hvala!
Odgovori