GINEKOMASTIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bilibob
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 13, 2010 12:13 am

Re: GINEKOMASTIJA

Post od bilibob »

HVALA ZA POMOC PRI UPLOADU!!!!!! :) POGLEDAJTE MI MAJMUNCICE,ZAR NISU EXTRA :wink:, A PRITOM NISAM KORISTIO NIKAKVE SEROIDE ILI DODATKE.iNTERESUJE ME DA LI NA iNSTITUTU ZA MAJKU I DTE MOGU DA ZAVRSIM PREGLED SAMO SA KNJIZICOM POSTO SAM PUNOLETAN I AKO NECU PLATITI TAJ PREGLED,A NE MOGU DA IDEM KOD DOKTORKE OPSTE PRAKSE KOJA KAZE DA JE NORMALNO DA MUSKARAC IMA SISE KO ZENA :o :evil: :roll: KAKO BI MI DALA UPUT JER NECE DA MI DA,PA DA SE NE BIH SVADJAO SA NJOM.....
Urke10
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 6:15 pm

Post od Urke10 »

bilibob napisao:HVALA ZA POMOC PRI UPLOADU!!!!!! :) POGLEDAJTE MI MAJMUNCICE,ZAR NISU EXTRA :wink:, A PRITOM NISAM KORISTIO NIKAKVE SEROIDE ILI DODATKE.iNTERESUJE ME DA LI NA iNSTITUTU ZA MAJKU I DTE MOGU DA ZAVRSIM PREGLED SAMO SA KNJIZICOM POSTO SAM PUNOLETAN I AKO NECU PLATITI TAJ PREGLED,A NE MOGU DA IDEM KOD DOKTORKE OPSTE PRAKSE KOJA KAZE DA JE NORMALNO DA MUSKARAC IMA SISE KO ZENA :o :evil: :roll: KAKO BI MI DALA UPUT JER NECE DA MI DA,PA DA SE NE BIH SVADJAO SA NJOM.....
Ja sam bio u Institutu za majku i dete, i morao sam da dodjem sa uputom, a na pregled kod endokrinologa sam cekao oko 6 meseci.... Sledeci pregled mi je zakazan za godinu dana, receno mi je da moram da smrsam dotle, a ako mi se ne smanje grudi, a smrsam, onda moze operacija. Rekli su mi da je operacija besplatna jer nisam punoletan, stvarno nemam pojma da li to znaci da se placa za punoletne... Idi rano ujutru u institut i raspitaj se kod glavne sestre, posto se na telefon ne javljaju :D. Srecno! :)
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Ma to i meni rekli u Tirsovoj... Tako bi me vozali godinu i po dana, ja nisam mogao vise da cekam...
bilibob
Novi član
Novi član

Post od bilibob »

Dejanbg napisao:Ma to i meni rekli u Tirsovoj... Tako bi me vozali godinu i po dana, ja nisam mogao vise da cekam...
Druze i mene vozaju skoro godinu i po dana(bice u septembru)....Ali posle snimka(EHO grudi) i jos nekih analiza koje radim u septembru i oktobru najverovatnije cu znati sta se zbiva.
Medjutim ako i tad ne budu oni (ne)sposobnjakovici znali sta da se radi ici cu ili da skinem jos 10kg jer sam zbog toga "smrsaj i sve ce biti u redu" skinuo 15kg a problem i dalje isti a to su velike bradavice(vidi na strani 29) i salo oko njih koje nikako ne mogu da skinem,a sve sam pokusavao i u teretani(propadanje,kontrakosi bench,...) i van nje(sklekovi,plivanje...) ili da nekim hiruskim zahvatom to sredim.

Zanima me jos da li neko zna u kojim apotekama ima NOLVADEKS-a i PROVIRON-a i gde se te apoteke nalaze kako bih kupio te lekove jer oni blokiraju ili eliminisu estrogen koji je uzrok nastanka ginekomastije i koja je cena?
Naravno tu je i ARIMIDEX ali on kosta 8490,00 dinara a ima samo 28 tabletica(ali ruku na srce za sprecavanje GYNO-a je najbolji).
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Ma to i jeste problem... Mozes da se osusis, bradavice ce i dalje biti naduvene :-? Ne bih se zezao sa hormonima, a i mislim da tu nema pomoci od toga. Nama su se mlecne zlezde razvile ili sta vec, umesto da zakrzljaju. Zbog toga je jedino resenje vadjenje njih, i po meni obavezna mala liposukcija okolo da bi sve izgledalo jednako... Sam nastanak toga je jos uvek nepoznat, ali je poslednjih godina povecan broj ginekomastija...
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

Hormoni, hormonska hrana, sve ne zdravo... Ja sam jedva prepoznao moju sestru kad se vratila iz Amerike, sad izgleda kao svinja... Sve zbog hormonske hrane... A ne znam bas da li je pametno da se piju hormoni da bi se zaustavila ginekomastija...
bilibob
Novi član
Novi član

Post od bilibob »

Dejanbg napisao:Ma to i jeste problem... Mozes da se osusis, bradavice ce i dalje biti naduvene :-? Ne bih se zezao sa hormonima, a i mislim da tu nema pomoci od toga. Nama su se mlecne zlezde razvile ili sta vec, umesto da zakrzljaju. Zbog toga je jedino resenje vadjenje njih, i po meni obavezna mala liposukcija okolo da bi sve izgledalo jednako... Sam nastanak toga je jos uvek nepoznat, ali je poslednjih godina povecan broj ginekomastija...
Urke10 napisao:Hormoni, hormonska hrana, sve ne zdravo... Ja sam jedva prepoznao moju sestru kad se vratila iz Amerike, sad izgleda kao svinja... Sve zbog hormonske hrane... A ne znam bas da li je pametno da se piju hormoni da bi se zaustavila ginekomastija...

Deki u pravu si,sve se vise ljudi zali na gynekomastiju,ali znas kako su rekli gojaznost je bolest 21 veka :-?.U pravu je Urke,posebno tamo u Americi ima debelih ljudi koliko hoces i te nekvalitetne hrane i samim tim ima mnogo vise ljudi koji se bore sa ovim sranjem.
Ja licno mislim da imam samo ovo salo oko tih bradavica i verujem da kad bi se njega otarasio da bi se i bradavice skupile,jer ja nemam nista tvrdo na grudima,sem tih grudnih misica vec kao sto sam i pre napisao ja imam dosta sala na grudima tacnije oko bradavica.
A sto se tice uzimanja hormona,ni ja se ne slazem,ali morate da znate da kada imate visak testosterona u telu,a niste fizicki aktivni i ako se uz to doda da imate malo ili malo vise sala ili mozete da budete mrsavi ko grana,taj testosteron se ne trosi i postaje visak koji se pretvara u ESTROGEN pomocu koga nama grudi postanu kao zenske :oops: .E zato se koriste ovi lekovi PROVIRON,NOLVADEX,ARIMIDEX(izdvojio sam ih jer su najbolji u sprecavanju nastanka i u suzbijanju gyno-a)a primera radi mozete da pitate bilo kog Bodybildera ili bilo koga ko uzima bilo kakve steroide da li pije gore navedene lekove i zasto!?
PONAVLjAM ovo nisu hormoni vec lekovi koji pomazu u suzbijanju Gyno-a,a to vam govorim jer sam pre redovno isao u teretanu,bio sam aktivni sportista i raspitivao se kod ljudi koji su uzimali steroide.
bilibob
Novi član
Novi član

Post od bilibob »

Ljudi ako nije problem neka neko napise ako zna gde imaju ovi lekovi da se nabave (PROVIRON I NOLVADEX) jer sam obisao pola beograda i ne mogu da ih nadjem,a bio sam barem u 30 apoteka...
DDPG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 21, 2010 6:06 am

Post od DDPG »

Mene, isto, i dalje vozaju :( .
Za one koji ne znaju, ili su zaboravili, uradio sam alalizu krvi (sve je u redu), ultrazvuk dojki ( ULTRASONOGRAFIJA OBJE DOJKE I AKSILA:
PRISUTNI ZNACI GINEKOLIPOMASTIJE U DOJKAMA OBOSTRANO, IZRAŽENIJE LIJEVO BEZ IZDVAJANJA TU ZONA. U AXILLAMA NEMA PATOLOŠKIH LGL.), analizu testosterona (sve je u redu) i beta HCG-a (sve je u redu).
Sad jos trebam kod urologa na pregled genitalija. A doktorica je rekla da ce vjerovatno trebat i ultrazvuk testisa i nadbubreznik zlijezdi. Ja stvarno ne znam sta je ovo. Niko od vas nije pominjo ovoliko analiza. Rekla je da ce zvat plasticnog hirurga da me pogleda, ali mi svo vrijeme nagovjestava da od operacije nece biti nista. Rekla mi je da ne bi trebalo i da se u praksi nista ne radi dok barem ne napunim 19 godina (ja punim 18 za 5 mjeseci). Jos mi je rekla kad zavrsim sa pregledima da ce me poslat da popricam sa psihologom. :wink:

Zivjelo zdravstvo! :evil:
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

DDPG napisao:Mene, isto, i dalje vozaju :( .
Za one koji ne znaju, ili su zaboravili, uradio sam alalizu krvi (sve je u redu), ultrazvuk dojki ( ULTRASONOGRAFIJA OBJE DOJKE I AKSILA:
PRISUTNI ZNACI GINEKOLIPOMASTIJE U DOJKAMA OBOSTRANO, IZRAŽENIJE LIJEVO BEZ IZDVAJANJA TU ZONA. U AXILLAMA NEMA PATOLOŠKIH LGL.), analizu testosterona (sve je u redu) i beta HCG-a (sve je u redu).
Sad jos trebam kod urologa na pregled genitalija. A doktorica je rekla da ce vjerovatno trebat i ultrazvuk testisa i nadbubreznik zlijezdi. Ja stvarno ne znam sta je ovo. Niko od vas nije pominjo ovoliko analiza. Rekla je da ce zvat plasticnog hirurga da me pogleda, ali mi svo vrijeme nagovjestava da od operacije nece biti nista. Rekla mi je da ne bi trebalo i da se u praksi nista ne radi dok barem ne napunim 19 godina (ja punim 18 za 5 mjeseci). Jos mi je rekla kad zavrsim sa pregledima da ce me poslat da popricam sa psihologom. :wink:

Zivjelo zdravstvo! :evil:
Pa gde si to radio?
toxic123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 22, 2010 5:34 am

Post od toxic123 »

gde da odem da se pregledam prvo da dobijem te upute? iz bg-a sam student...
DDPG
Novi član
Novi član

Post od DDPG »

Urke10 napisao:Pa gde si to radio?
Klinicko-bolnicki centar Crne Gore u Podgorici.
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

toxic123 napisao:gde da odem da se pregledam prvo da dobijem te upute? iz bg-a sam student...
Kod tvog lekara opste prakse. Kazes mu/joj sta te muci, pregledace te i dace ti upute.
Urke10
Aktivan član
Aktivan član

Post od Urke10 »

DDPG napisao:
Jbg ne znam kako to ide kod vas...
DDPG
Novi član
Novi član

Post od DDPG »

Urke10 napisao:
DDPG napisao:
Jbg ne znam kako to ide kod vas...
Trebalo bi da ide potpuno isto. Za ove zdanje 4 godine nije bilo nikakvih reformi zdravstva ili nesto slicno. Vjerovatno da dosta zavisi i od doktora koji vam zapadnu.

Meni je drugi endokrinolog prije godinu i 2 mjeseca rekao da idem u teretanu, batalim vjestacke sokove i slatkise pa da dodjem za mjesec dana da on vidi ima li kakvih promjena. Ako ih ne bi bilo(kao sto nije, iako sam se 2 mjeseca drzao ovoga sto mi je rekao) htio je da me posalje kod plasticnog hirurga. Nazalost ja ovoga endokrinologa vise nisam gledao.

U ponedjeljak trebam da se vidim sa plasticnim hirurgom pa cu vidjet kako ce ici stvari.
Odgovori