GINEKOMASTIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
vlx88ns
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 14, 2009 12:39 am

Re: GINEKOMASTIJA

Post od vlx88ns »

Ja sam sve radio kod drzavnog osim endokrinologa (to sam privatno da ne bih cekao jer se bas dugo ceka) Uno-problem,ja ti garantujem da ce ti Momcilovic zakazati operaciju na prvom pregledu (meni je odmah zakazao,od juna za septembar) Trazi uput za plasticnog samo i zovi polikliniku da zakazes pregled kod njega. Poz! Urke,pregled kod endokinologa privatno ti je 1500 din,bar ovde u NS u poliklinic Pekic,kod ostalih je po 3000 do 4000 din...
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Uno-Problem napisao:eo mene ........pre par sati sam bio kod endokrinologa.....i reko mi je da sam debeo....( visok sam 173.5 ,a tezina 74 kg.)
reko mi je da umesto soka pijem vode i umesto cokolade jedem voce.... i da se bavim fizickim aktivnostima.....(treniram ragbi godinu dana + idem u teretanu )
pregledao me je.......izmerio mi testise.... i zakljucio

OBJ. Areole prosirene i zlezdano tkivo 2/5 testisi 25ml b.o
TH: Definitivna je hirurska!
" Sada da uzima Tamoxifen od 10mg 2x1 tabl.tokom tri meseca sa nedelju dana pauzom u mesecu "
DG:Ginekomastija
-----------------
Tamoksifen se inace koristi kod raka dojki kod zena......a sada citam na netu da se to koristi kod bolne ginekomastije.
-----------
dali uopste da pijem taj lek? malo mi je cudno.... :S :S

===============================================
Tamoksifen može izazvati mučninu kada ga počnete koristiti, ali brzo se taj osečaj izgubi. Naj češća nus pojava za muškarce i za žene su napadi vrućine. Tamoksifen, takođe, može izazvati povećanje telesne težine, teškoće sa spavanjem, loše raspoloženje i depresiju. Kod muškaraca, tamoksifen, takođe, može izazvati snanjen saksualni nagon. Ovo se javlja čak u 3 od 10 slučajeva.

===============================================
Ja iskreno NE BIH uzimao taj lek. Nije to C vitamin pa da uzmes i ne razmisljas, a stvarno mislim da nema potrebe za tim lekom.
vlx88ns
Stalni član
Stalni  član

Post od vlx88ns »

Slazem se Dejane sa tobom sto sam i rekao u postu o tome... Citao sam na nekim stranim forumima o upotrebi tamoksifena (nolvadeksa) kod muskaraca i gotovo svi su imali unisten libido (seksualni nagon) za vreme i nakon uzimanja tog blokatora estrogena. Stalno su imali izuzetno izrazenu pospanost,nervozu,depresivne epizode,napade vrucine.........
marko12345
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 18, 2009 1:21 pm

Post od marko12345 »

vlx jel bi mogao da mi preporucis nekog privatnika iz NS-a ,ili okoline ?
vlx88ns
Stalni član
Stalni  član

Post od vlx88ns »

Koji doktor ti treba? Operaciju sam radio u drzavnoj znas to... Hirurge ne znam u privatnim,ali endokrinologe i interniste znam!
danijel
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 06, 2005 11:04 pm

Post od danijel »

Au pa brate koliko ja znam estrogen blokatore ne vredi da pijes ako vec imas gine !Oni se uglavnom piju kad si na steroidima (mislim za steroide sam siguran) da ne bi dobio gine e sad jebes ga nisam doktor samo naglas razmisljam :D
strale89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 24, 2009 12:51 am

Post od strale89 »

Imam problem sa hormonima,tj. nizak mi je nivo testosterona tj dozvoljene vrednosti su mu od 9.9-27.8,meni jeste u granicama normale tj 12.5,ali za moje godine(24) to je nizak nivo....takodje mi je nizak nivo FSH hormona 2.5,a vrednosti su od 1.5-12.4....uzgred da pomenem i da mi je nivo TSH 4.3 vrednosti (0.4-4.0),ako vam znaci nesto...zanima me kako bi mogao da povratim ove vrednosti u normalu za moje godine??
vlx88ns
Stalni član
Stalni  član

Post od vlx88ns »

Strale89, meni je testosteron 11,4, FSH i LH su mi jos nizi nego twoje wrednosti (ali i moje su u granicama normale) TSH ti je isto ok! Da li ti imas neki problem sa nizim vrednostima tvojih hormona? Zbog cega bi hteo da podignes vrednosti testosterona? Poz
danijel
Stalni član
Stalni  član

Post od danijel »

Pa prirodnim putem mozes sa biljkom tribulus tribulus biljka od nje se pravi caj i to pijes al prvo idi kod doktora raspitaj se sve lepo pa ako ti on odobri onda cepaj i naravno imas isti taj tribulus u tabletama tribulus tablete.Ne znam kako se pravi caj al znam da je neko iz moje teretane to pio i kaze da je zadovoljan znaci ovo vazi za caj za tablete ne znam.I da to ti je sto se tice testosterona za ove ostale pravo ti kazem ne znam :D
vlx88ns
Stalni član
Stalni  član

Post od vlx88ns »

Tribulus moze da utice na LH hormon da luci vise testosterona... Medjutim to i nije bas potpuno resenje jer se organizam vrlo brzo navikne na tribulus pa mora da se prekida pa ponovo da se pocinje.........Mislim da je tribulus najdelotvorniji u svrsi bodibildinga jer se tu najvise koristi....... Mene recimo tribulus nije radio uopste (tri bocice od po 100 tableta) dok sam vezbao.......
danijel
Stalni član
Stalni  član

Post od danijel »

da ali on se i preporucuje starijim likovima a ti koje si god?ako si 88 ti si otprilike u godinama kada ti je nivo testosterona na najvisem nivou i jos se postepeno penje.Zato i nema potrebe da uzimas pre 25-6 godina mozda i kasnije kao sto ti kazes ne radi te :D
vlx88ns
Stalni član
Stalni  član

Post od vlx88ns »

Danijele meni je nivo testosterona 11,4,u granicama normale je ali je na donjim vrednostima..... Kao sto vidis ja jesam 88 god, ali nivo testosterona mi je daleko od najvise vrednosti! Udaljavamo se od teme............ Poz
Uno-Problem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 24, 2009 11:11 pm

Post od Uno-Problem »

Eo mene...pre 10 min sam stigo kuci... bio sam prvo u decjoj.. ..---
-sestre su. rekle su da ima 2 hirurga.....neki lik i neka riba.....a ja sam hteo kod momcilovica....rekli su mi da ga pitam...
-i odem ja u K.C.vojvodina...tamo sam odspavao jedan sat..dok je keva cekala doktora......i nadjem momcilovica..i pitam ga ...ja imam 17 godina..ocu da me vi pregledate i tako to.....kaze on.... ne mogu ja moras u decjoj...... kao zakon mu ne da da pregleda,operise itd mladje od 18 godina....tako da moram kod ovih drugih.....koji je dobar hirurg od ova dva iz decje.. ( ne znam imena trenutno...ako neko zna nek mi kaze koji je dobar :D )hvala puno
vlx88ns
Stalni član
Stalni  član

Post od vlx88ns »

Bedak,to vec ne znam... Sto nemas 18 godina? :-) Salim se..... Pa nista sredjuj to kod tih u decijoj ili cekaj 18 pa kod Momcilovica. Al kontam da ne mozes vise da cekas.... Srecno u svakom slucaju!
Vladimir_V90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 27, 2009 1:29 am

Post od Vladimir_V90 »

Cao ljudi, evo mene opet :). Vadio sam krv kod privatnog doktora za hormone i Prolaktin mi je visok oko 407 u 8h sutra treba da ponovo vadim krv u 8h i u 11h. Jel neko od vas vadio krv za da vidi kolki mu je prolaktin i testosteron?
Odgovori