GINEKOMASTIJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
marko12345
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 18, 2009 1:21 pm

Re: GINEKOMASTIJA

Post od marko12345 »

ici cu za mesec dana, za 20-ak dana mi je rodjendan pa kad skupim pare idem.... :)
Vladimir_V90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 27, 2009 1:29 am

Post od Vladimir_V90 »

E poz ljudi ,vlx cestitam na operaciji :). Nisam dolazio neko vreme, bio sam sprecen. Sutra idem da vadim krv kod privatnog doktora posto ranije nisam mogao. A nalaz sa UZ-a glasi ovako:
Ultrasonografski diferentne anatomske strukture obe dojke su voluminoznije, bez registrovanja eventualnih solidno-tkivnih, fokalnih, nodoznih promena.
Obostrano aksilarno ultrasonografski nalaz je uredan.
Da li je tako bilo i tebi VLX?
vlx88ns
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 14, 2009 12:39 am

Post od vlx88ns »

Ja nisam radio ultrazvuk... Sve sam radio osim toga... Pazi,niko ne zna kakvo je tacno to tkivo dok ga ne izvade... Moj patoloski nalaz izvadjenog tkiva je glasio (zrelo zlzdano masno tkivo sa krvnim sudovima i veoma retkim kubicnim celijama) znaci on je tu bio vec dugo vremena i cim se vezao krvnim sudovima i kubicnim celijama znaci da bi kroz jos neko vreme vec posredno mogao da pravi sranja (da je hteo :lol: i da ga ja nisam sprecio ) Sve ce to biti ok,videces....... Srecno
vlx88ns
Stalni član
Stalni  član

Post od vlx88ns »

Uno-problem,ako se ne varam ti si danas trebao imati pregled kaod endokrinologa......? Sta su ti rekli........?
Vladimir_V90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 27, 2009 1:29 am

Post od Vladimir_V90 »

reci mi koliko imas god vlx? jesi li placao sta? kolko te je izaslo ako si ista placao?
vlx88ns
Stalni član
Stalni  član

Post od vlx88ns »

IMAM 21 GODINU! !!!!!! OPERACIJA JE BESPLATNA U SVIM DRZAVNIM KLINICKIM CENTRIMA U ZEMLJI! PLACA SE SAMO BOLNICKO LEZANJE 40 DINARA PO DANU!!!!!! SVE NALAZE STO RADIS U DRZAVNIM USTANOVAMA PLACAS SAMO TU SIMBOLICNU PARTICIPACIJU OD 40 DINARA...

POZ
Uno-Problem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 24, 2009 11:11 pm

Post od Uno-Problem »

ma doktori zajebavaju uuuh..... .... u cetvrtak idem ( za 2 dana )......javljam sta je reko doca......mada ne verujem da ce sve biti tako brzo...zato sto su doktori....bas zajebanti !!!!!! sorry na recniku :D

kao sto kaze DJ.KRMAK

izbavime doktore pomozi mi brate ako treba kupicu ti i jahtu na rate........sta cu kada takvog napravio me babo
danijel
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 06, 2005 11:04 pm

Post od danijel »

Eo i mene posle nekog vremena sutra idem kod urologa again da me pregleda i ako mi ne da nista to je to idem da rezem :D
Uno-Problem
Novi član
Novi član

Post od Uno-Problem »

eo mene ........pre par sati sam bio kod endokrinologa.....i reko mi je da sam debeo....( visok sam 173.5 ,a tezina 74 kg.)
reko mi je da umesto soka pijem vode i umesto cokolade jedem voce.... i da se bavim fizickim aktivnostima.....(treniram ragbi godinu dana + idem u teretanu )
pregledao me je.......izmerio mi testise.... i zakljucio

OBJ. Areole prosirene i zlezdano tkivo 2/5 testisi 25ml b.o
TH: Definitivna je hirurska!
" Sada da uzima Tamoxifen od 10mg 2x1 tabl.tokom tri meseca sa nedelju dana pauzom u mesecu "
DG:Ginekomastija
-----------------
Tamoksifen se inace koristi kod raka dojki kod zena......a sada citam na netu da se to koristi kod bolne ginekomastije.
-----------
dali uopste da pijem taj lek? malo mi je cudno.... :S :S

===============================================
Tamoksifen može izazvati mučninu kada ga počnete koristiti, ali brzo se taj osečaj izgubi. Naj češća nus pojava za muškarce i za žene su napadi vrućine. Tamoksifen, takođe, može izazvati povećanje telesne težine, teškoće sa spavanjem, loše raspoloženje i depresiju. Kod muškaraca, tamoksifen, takođe, može izazvati snanjen saksualni nagon. Ovo se javlja čak u 3 od 10 slučajeva.

===============================================
vlx88ns
Stalni član
Stalni  član

Post od vlx88ns »

E pa ja vidim da ta ili taj endokrinolog nije normalan! Ovde vidim da ti je prepisao/la hormone koje pije i moja mama (imala je kancer dojke)
Endokrinolog NE MOZE da ti prepise HORMONSKU terapiju dok ne vidi detaljan pregled hormona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Znaci prvo se izvadi krv i vidi se ako je neki hormon povisen ili snizen......
Taj doktor je tebi na osnovu pregleda testisa i grudi indikovao ovu terapiju i to je krajnje NE OZBILJNO I NE STRUCNO!!!!!!!!!!!!!
Za sok i cokoladu se slazem,ali za sve ostalo se ne slazem!!!!!!!!!! Dobro ko sam ja naravno da ti kaze bilo sta........... Mogu samo da ti kazem da ja NIKADA u zivotu ne bih pristao ni na jednu hormonsku terapiju!!!!!
Nego umesto sto se da izvines jebavas sa komunisticko diplomiranim endokrinolozima,lepo se ti zakazi kod hirurga Dragana Momcilovica u poliklinici i resena stvar!!!!!
Ja cu ti ako hoces pomoci u redosledu sta,gde i kako ako zelis.....
Sorry sto mozda delujem iznervirano,ali ovaj debilizam foteljaski satro strucni me izbacuje iz takta!
Ti odluci kako i sta............
Poz
danijel
Stalni član
Stalni  član

Post od danijel »

Do jaja evo sad sam dosao od urologa rekao mi je da idem da skidam to odobrio mi on jos samo da dobijem konacno misljenje endokrinologa i to je to a evo i kako glasi misljenje:

===========================================================================================================================
Sa sobom donosi hormonski status koji je u potpunosti u granicama normale.

FSH -7.6.LH-7.65,Prolaktin-316,testosteron-21.7

Obj:Normalna distribucija dlakavosti muskog tipa/
Lumbalna sukusija je obostrano bezbolna.
Abdomen je palpatorno u celini mek i neosetljiv.Patoloske rezistencije i preponske kile ne pipam
Spoljne genitalije:Oba testisa su normalne velicine, oblika , polozaja i konzistencije, bezbolni na palpaciju!!!
Aneksa su takodje palpatorno b.o
DRE:Prostata je velicine kestenam glatke povrsine i elasticne konzistencije, bezbolna.Sulkusi se pipaju.
UZ mosnica:
Oba testisa su normalne velicine i izoehogene strukture parenhima, bez znakova prisustva fokalnih lezija.Tunica albuginea je obostrano intaktna.
Vidljivi deo adneksa je ehosonografski b.o

DG:Genecomastia bill.

TH:Operativna

===========================================================================================================================

znaci sto se njega tice mogu na operaciju jos samo kod endkrinologa u utorak i to je to :D jesss :D
vlx88ns
Stalni član
Stalni  član

Post od vlx88ns »

Odlicno... Tako se to radi ;-) Drago mi je sto si uspeo to da sredis Danijele. Ma ja garantujem da svi 99,9 posto idu na operaciju tako da druze uno-problem zajebi filozofije kod kvazi doktora vec se zakazuj kod momcilovica!
Urke10
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 6:15 pm

Post od Urke10 »

Meni je zakazan pregled kod endokrinologa tek u APRILU ( u institutu za majku i dete)!!!! Jel znate mozda gde drugde da odem. Ja cu da odapnem do aprila.....
danijel
Stalni član
Stalni  član

Post od danijel »

ma matori ja da sam isao kod drzavnog zavrsio bi 2011 :D znas kad mi je zakazan prvi pregled kod endokrinologa? 21 novembra a ja sam zakazao jos u junu a do sada sam 2 puta bio kod endokrinologa i 2 puta kod urologa i sve odradio a da sam isao kod drzavnog poceo bi tek za mesec dana i ko zna kad bi zavrsio kad su kreteni ko zna koliko cu sad da cekam za operaciju smor :(
Uno-Problem
Novi član
Novi član

Post od Uno-Problem »

vlx88ns napisao:E pa ja vidim da ta ili taj endokrinolog nije normalan! Ovde vidim da ti je prepisao/la hormone koje pije i moja mama (imala je kancer dojke)
Endokrinolog NE MOZE da ti prepise HORMONSKU terapiju dok ne vidi detaljan pregled hormona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Znaci prvo se izvadi krv i vidi se ako je neki hormon povisen ili snizen......
Taj doktor je tebi na osnovu pregleda testisa i grudi indikovao ovu terapiju i to je krajnje NE OZBILJNO I NE STRUCNO!!!!!!!!!!!!!
Za sok i cokoladu se slazem,ali za sve ostalo se ne slazem!!!!!!!!!! Dobro ko sam ja naravno da ti kaze bilo sta........... Mogu samo da ti kazem da ja NIKADA u zivotu ne bih pristao ni na jednu hormonsku terapiju!!!!!
Nego umesto sto se da izvines jebavas sa komunisticko diplomiranim endokrinolozima,lepo se ti zakazi kod hirurga Dragana Momcilovica u poliklinici i resena stvar!!!!!
Ja cu ti ako hoces pomoci u redosledu sta,gde i kako ako zelis.....
Sorry sto mozda delujem iznervirano,ali ovaj debilizam foteljaski satro strucni me izbacuje iz takta!
Ti odluci kako i sta............
Poz
hvala na odgovoru !!!!!!!
sad moram ici kod doktora opste prakse po uput za plasticnog? pa........sve ispocetka ??!! :D..
Odgovori