Kozmeticki saloni

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

skvo napisao:Danas sam krenula da je kupim , i nisam...
Sve se plasim da mi nece odgovarati,a stvarno nemam para za bacanje.
Jos danas sretnem jednu devojku koja je koristi vec duze vreme i nije joj nesto pomogla.
S druge strane ona ima dosta bubuljica po celom licu, a ja samo par, pa valjda bi meni bolje "radila".
A je su li ti se smanjile pore,kao sto kazu na reklami?
Ne znam sta cu...
Pa jesi ishcitala one linkove sa google-a, ako jesi mogla si da se uverish koliko je ljudi hvali, josh od 2004. godine.

Ja prema svom iskustvu mogu da ti kazem da je meni svaki dan sve bolje lice, moje nazovi akne su gnojanice, sitnije su, imam i proshirene pore oko nosa, po celu mi izlaze isto, isto nisu brojne, al su dosadne i konstantne, i koza lica mi se jako masti. Ako su ti muke slicne, onda ne vidim zashto ti ne bi prijala krema. Posle par krema koje sam probao, ova bash deluje na bubuljice, dok za prethodne to nisam mogao reci.

A shto se cene tice, slazem se da nije nimalo jeftina, ali ja sam na razne gluposti bacao para, tako da za ovo nimalo ne zalim :wink: Da smo normalna zemlja imali bi uzorke krema po apotekama, kao recimo shto imaju cak i Hrvati, samo ih oni zovu "testerima", pa probash, i odlucish se, a ne ovako. Ili josh bolje obidjesh 10 apoteka u gradu, pokupish uzorke i eto kreme za nedelju dana :lol:

P.S. I pore skuplja kad ti je na licu :lol: Lagano, tek je 5/6 dana kako je koristim.
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Andjela, u gradu ih ima ja mislim preko 20, samo na putu od Slavije do Kalemegdana imas 4 Lilly-a(2 u Knez Mihajlovoj)
Makki- Ja akni nemam mnogo, trenutno imam 2 koje prolaze. Pore su mi jako prosirene, i koza mi je uzasno masna. Ali je problem sto mi koza na obrazima nije svuda iste boje, negde je malo tamnija, oziljci od bubuljica,nisu to neke velike fleke na razdaljini od jendog metra skoro da se ne vide, ali ja bih da se nekako toga resim,a negde sam citala da normader to radi,pa sam te zato pitala.
Citala sam ja recenzije normaderma po raznim forumima, i vecini odgovara. U principu kada bih znala da ce da "radi" dala bi ih mnogo vise.
No,da ne zamaram vise sve na forumu, a i tebe, mojim nedoumicama, videcu sta cu da uradim.
Lola*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 06, 2004 6:40 pm

Post od Lola* »

skvo, kako si opisala svoje lice, Vichy Normaderm bi trebao da ti odlicno odgovara ..
kao sto Maki kaze, ja koristim Sebamed sapun + Vichy, i odlicna je kombinacija!!
e sad, naravno da niko nema para za bacanje, tako da ti je moj savet da lepo udjes u neku privatnu apoteku koja je specijalizovana za Vichy (imaju njihove reklame u izlogu, recimo "Prima" apoteka i sl.) i da im trazis testere imaju ih sigurno, i dace ti, valjda..Meni su za kupljenu kremicu dali testere Vichy pudera, tako da ne verujem da ti ne bi dali bar jedan, da probas ;)
Lola*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 06, 2004 6:40 pm

Post od Lola* »

skvo, kako si opisala svoje lice, Vichy Normaderm bi trebao da ti odlicno odgovara ..
kao sto Maki kaze, ja koristim Sebamed sapun + Vichy, i odlicna je kombinacija!!
e sad, naravno da niko nema para za bacanje, tako da ti je moj savet da lepo udjes u neku privatnu apoteku koja je specijalizovana za Vichy (imaju njihove reklame u izlogu, recimo "Prima" apoteka i sl.) i da im trazis TESTERE , imaju ih sigurno, i dace ti, valjda..Meni su za kupljenu kremicu dali testere Vichy pudera, tako da ne verujem da ti ne bi dali bar jedan, da probas ;)
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Ok, videcu za testere. Mada uglavnom ti testere daju kada nesto drugo kupis.
U svakom slucaju hvala za savete i preporuke ;)
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Nesto sa citala po nekom hrvataskom forumu i tamo pominju vitami ne kapsule (natural wealth) , i kazu uz pravilnu spoljnu negu i ovo koza zaista bude odlicna.
Ima li neko iskustva sa ovakvim preparatima?
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

zaboravih da napisem E vitamin je u pitanju
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

skvo napisao:Bila sam u Viveru, i nisu losi.
Kozmeticarka je izuzetno prijatna, samo mi nije ocistila skroz lice, imam jos mitesesra ona je izbacila samo one najvece.
Evo, proslo je oko 2,5 nedelje.
Stanje je potpuno isto kao i pre tretmana. Posto nemam dovoljno novca, ne mogu ponovo da ponovim tretman. Bolje da kupim kremu.
Piling sam koristila 2 puta nedeljno, stavljala maske od cajnog drveta povremeno, svakoj jutra i veceri cistila lice sebamed sapunom. Problem je u tome sto ih ima mnogo, i prilikom ciscenja u salonu se odstrani mali deo. Koji se brzo povrati.
Potpuno sam depresivna i ocajna, i imam utisak da nikada necu dozveti da se pogledam u ogledalo i da budem zadovoljna kozozm.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Da sam juce umrla ne bih znala da sam nekoliko puta ulazila u Lili parfimeriju a da to nisam ni znala.

Elem,ako nekoga interesuje,a vidim da ovde osim aktivnih ucesnika ima i puno citaca,kreme koje mi je Dragana preporucila,osim u parfimeriji Lili mogu se naci i u mnogim apotekama.Krema protiv bora sa uljem kornjace kosta 120 din,antirid za predeo oko ociju za noc sa uljem kornjace- 80 din.Mozda Dragana nije znala,ali proizvodjac je poznat:dobra,stara "Dahlia".

Antirid za predeo oko ociju za sada deluje OK.Krema je jako teska za razmazivanje,jos se ne usudjujem da je stavim na lice,plasim se da cu ga razvuci samo tako.

Dragana,dala si mi dobru ideju.Od svakog brenda uzeti najbolje.I to je najbolje resenje.

U svakom slucaju,Isolitf sa retinolom,AHA kiselinama itd...morace da bude isproban

:wink:
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od fic1984hr »

@andjellla - kakav je to sajam kozmetike?! Ili sam nesto krivo procitao... :roll:

Ovako, sto se tice Vichy Normaderm kreme:
Koristim ju vec godinu dana sa puno prekida i eksperimentiranja, tako da se ta godina ne moze tako uzeti u obzir.
Moram reci, da od svih krema koje sam probao - ova je najbolja. A stvarno sam ih jakooo puno isprobao!
Nemojte me krivo shvatiti...ne radi ta krema sve sto oni na reklamama obecaju ali "od dva (vise) zla biras manje" :D
Ostale kreme su mi ili premasne, ovakve, onakve...nista mi nije odgovaralo.
Sad od zadnje sam dobio i osip. Poslije kad je crvenilo proslo, ostala mi je jaaako hrapava koza, tak da sad tretmanima rijesavam taj problem.
Posebno, za nas muske je ovo najbolji izbor.
Ne sjaji se kao ostale kreme nego ima neku mat bijelu boju...kao neki plah i fino se osjecam jedino s njom.

Slazem se da treba dosta nanijeti na lice (tako i pise u uputstvima - obilno nanijeti na lice) ali...ja sam malo to promijenio.
Mozda ce vam ovo biti cudno i smijesno... :D :o ali moja dnevna rutina (24h) je ovakva...
Navecer poslije kupanja stavim OBILNO kremu na lice
Prespavam...
Ujutro ne umivam cijelo lice, nego samo oci operem vodom :o
Znaci kremu na licu ne diram od jucer navecer!
I tako do prije polaska u krevet! ...pa opet.

To radim od kad sam primjetio da cim se umijem i poslije kupanja, moje akne i fleke postaju vidljivije!
I onda kad ujutro idem negdje (na brzinu) i stavim "bijelu" kremu na jos vlazno i crveno lice...onda to bas i ne izgleda najbolje!
Probajte pa cete vidjeti. Bar meni tak odgovara. 8)

A tko zeli ustediti, moze isto tako koristiti kremu.
Znate i sami, da lice ne treba previse prati nego ga pustiti da sam stvori taj gornji sloj koze koji mi svakodnevno po vise puta unistavamo sapunima, cleanserima, peelinzima itd.

Bitno je reci, da OBAVEZNO svakih par dana staviti cistu jastucnicu i po mogucnosti ne spavati na licu!...sto meni nikako ne uspijeva.

Jasno, ovo sve vrijedi za nekoga sa slicnim tipom koze kao sto ja imam a to je: mijesoviti tip, po obrazima suh, brada djelomicno, nos i celo dosta masna koza.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Kupih normaderm, javljam rezultate.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

prvi utisak: Potpuno matira kozu, koza mi je nakon nanosenja fina, barsunasta, super.
Videcemo kakvi ce biti dugotrajniji rezultati.
Inace, preporuka za sve one sa masnom kozom: Afrodita maska acne stop od cajnog drveta. Pre par meseci sam je redovno koristila i lice mi je stvarno bilo bolje, ne znam zasto sam prestala. Sada sam, vec 3 dana pocela ponovo da je koristim i vec se vidi napredak. Najboljeje sto nije suvise jaka pa je mozete koristiti i svake veceri, to pise i na njihovom sajtu, a stvarno radi. Nije toliko senzacionalan rezultat posle prvog koriscenja, ali posle nedelju-dve koriscenja sigurno ce te videti poboljsanje.
I najbolje od svega pakovanje za 2-3 nanosenja kosta 60 dinara, tako da mozete da probate i vidite da li vam odgovara.
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

Ljudi , kupila sam juce Sebamed sapun....ali ova u apoteci mi je rekla da ne bih smela da uzimam onaj Sebamed clearface.....vec mi je preporucila onaj obican..koji je za normalnu osetljivu do masnu koza lica.....i divno mirise...jer ona kaze da je onaj prvi za neke acne vulgaris...iliti jako problematicnu kozu lica. Jedino mi se faca malo zategne posle koriscenja istog...ali videcu i ja pa javljam rezultate...

Kupila sam i Herbal essences......produzio mi je nepranje kose za dan......za divno mi se cudo nije ni pojavila perut sa kojom se borim vec ihahahaaaj............znaci..ima ljudi posle ovoga da trazimo koji to sampon omogucava da se kosa ne pere bar jedno pet dana...hohoho
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

E, pa mozda je to meni buio problem ja sam uzela clear face, a upste nemam akne samo masnu kozu.
Ali meni nisu nista rekli u apoteci.
I jos uvek mi se koza peruta od njega, samo mnogo manje
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

a i jeftinije je za jedno 100 dinari .....
Odgovori