Kozmeticki saloni

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DRAGANA 15 »

I'm back!! :D Dugo me nije bilo, bila sam opravdano odsutna.
Skvo, mislim da je bolje da uzmes Vishy thermal mat, zato sto bi ti resila problem neprijatnog sjaja koze tokom dana. Normaderm je super krema, ali posto ti vec koristis RVB za masnu kozu, pusti je da ona radi svoje, a sa Thermal mat resi neprijatan problem sjaja i masnoce tokom dana.
Cicamaco, Vishy, Eucerin, Sebamed i neutrogena su sve medicinske linije za negu koze i sve su odlicne. Nikada se ne treba vezivati za jedan brend, najbolja je kombinacija. Svaki od tih brendova ima nesto mnogo dobro, nesto manje dobro. Npr, sto se tice masne koze super je Sebamed, Vishy i Uriage. Linije za masnu kozu su im apsolutno odlicne. Za suvu kozu odlicne su linije Lipo i hydro balans iz Eucerina, dok im, recimo linija protiv bora Q10 nije nista specijalno. Za bore, na nasem trzistu, najbolji su preparati dva ljuta neprijatelja- Vishy i Uriage. Naravno, i profesionalne linije RVB, Ella Basche, Thalgo, i naravno Darphin imaju fenomenalne kreme za kucnu negu, ali sa njima smo manje upoznati posto ih nema po apotekama( izuzev Darphin-a).
Ali, i mi konja za trku imamo, sto se tice kozmetike. Ovo sto sam nabrojala su sve Francuzi, Nemci i RVB je italianska kozmetika ako se ne varam. A postoji i nasa super linija, koju ja licno mnogo volim, i koristim je za profesionalne tretmane( kao i ove ostale, gore nabrojane), a to je Lipo kozmetika. Tako da, kada udjete u neki salon, i vidite da rade sa Lipo kozmetikom, nemojte da pomislite: Boze, sta je ovo? Ovo je neka domaca glupost. Verujte nije.
Ja sam se bas raspisala. Veliki pozdrav!
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

A mi se vec zabrinuli ;)
Mozda nisam postavila pitanje kako treba. Da li ako uzmem normaderm, onde ne moram da koristim i rvb.
Onda bih mozda mogla rvb da koristim s vremena na vreme, na 2-3 dana, kako mi je i rekla kozmeticarka da radim onda kada mi se iscisti lice, posto kaze da je to dovoljno za odravanje rezultata.
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

Skvo, evo ja vec puna 2 dana koristim Vichy normaderm kremu (ujutru i uvece), i mogu ti reci da sam odushevljen, deluje brzo, bubuljice nestaju, ima super pakovanje na pumpicu, lagana je strashno prilikom nanoshenja, osushi se, zategne ti malo kozu, i da ti neki prijatan ten licu, recimo postojece bubuljice se nakon nanoshenja kreme manje vide. Ja mogu reci da je ovo najbolja krema koju sam koristio. Ako uzmesh nju necesh pogreshiti, najbitnije deluje na bubuljice, a tek sam je 2 dana koristio, vec vidim promene.

Verujem i da je termal mat dobra, samo za nju nemam licnog iskustva josh uvek:)
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

makki, ipak nisi cekao moja iskustva.
Hvala na savetima, i preporuci, mislim da cu je uzeti.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

zaboravih da te pitam, koliko mililitara ima pakovanje i koliko si platio?
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

50 ml, 1300din. u apoteci, ne znam josh koliko traje, ali sam impresioniran dejstvom, ako ovako nastavi ja sam cist za par dana :wink: 8)
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Ok, pa to nije strasno toliko. Ova rvb je manja a isto toliko kosta.
E, kako si je nahvalio moram da je uzmem.
Nesto mi se cini da mi se posle godinu danan koriscenja ove rvb kreme, koza malo zasitila nje, Dragana, da li je to moguce? Cini mi se da ne "radi" onako dobro kao na pocetku. Mozda sam se to ja nesto istripovala...
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

Evo ti iskustva i mnogih drugih na google-u pa klikci na linkove:)

http://www.google.com/search?q=vichy+no ... S:official
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

hvala :)
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

Skvo,
dokazano je da se koza nakon izvesnog vremena zasiti odredjenog sastava kreme.Nisam znala da je toliko dugo koristis. Kazu da nakon 2 godine koriscenja jedne kreme, vise uopste nema efekta na kozu ta ista krema koja je ranije bila supper i davala sjajne rezultate. Moguce je da druga krema koju pocnes da koristis ima iste bioaktivne supstance, ali u razlicitom procentu i u drugacijoj podlozi, pa zato daje bolje efekte. Dobra je ideja da ustvari RVB na neki nacin zamenis Normadermom. Znaci, aplikujes je na svaka 2-3 dana, a normaderm koristis svakodnevno. A posle, kada budes imala vremena :wink: :D , mozes da probas i thermal mat.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Tako nesto sam i mislila.
Stavr je u tome sto mi se u poslednje vreme malo pogorsalo lice, a stavljala sam kremu svakog dana.
Ranije su bili bolji rezultati i kada je stavljam samo na 2-3 dana.
Zato sam mislila da uzmem normaderm, da malo sredi stvar, a da povremeno kao nocnu stavim rvb.
Situacija nije toliko strasna, imam oko 5-6 bubuljica u proseku, ali pocinje da mi smeta jer se plasim da ce se vratiti na staro, na period pre koriscenja ove kreme, i postajem depresivna.
Ovako je vec jedno mesec dana, ne bih rekla da postaje gore, ne znam.
Posto je koristim vec godinu dana, pomislila sam da mi se koza mozda navikla, mada nisam znala da je to moguce tako brzo. Nisam znala za taj podatak da posle 2 godine kreme ne "funkcionisu".
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

Skvo,
da se koza zasiti kreme-to je dokazano. a za to da krema nakon 2 godine prestane da deluje- to kazu, znaci nije 100% sigurno. Samo da ne budem pogresno shvacena..
Pozdrav!
andjellla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 24, 2005 8:42 pm

sve zavisi

Post od andjellla »

koja krema i za koji tip koze ..recimo ..od 1200 do 3500 hiljade dinara .....za recimo osetljivu kozu ...krema koja je najprodavanija je 1800 dinara....za masnu aknoznu kozu do 1300 .....poseti sajt....www.dibicenter.it
eee
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

e pa super ljudi...

Lipo kozmetika!!! :o

A zna li iko da li ima da se kupi to negde u NOVOM SADU??????

ps:Ja sam sad totalno zbunjena..sto vise citam vasih postova ..nemam pojma sta da kupim sebi za lice...... :roll:
za sad sam se odlucila za sampon i sapun......oko krema se jos borim :roll:

bozeeeeeeee
Lola*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 06, 2004 6:40 pm

Post od Lola* »

makki napisao:50 ml, 1300din. u apoteci, ne znam josh koliko traje, ali sam impresioniran dejstvom, ako ovako nastavi ja sam cist za par dana :wink: 8)
makki, gde si je kupio za 1300 din (ako je Beograd u pitanju) ?

ja sam je jos u avgustu prosle godine platila 1 600 :x
Odgovori