Kozmeticki saloni

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Milica-milica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 2:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Iznenadna pojava bubuljica

Post od Milica-milica »

Ja bih zelela da kazem rec dve...

Pre svega bih zelela da se zahvalim svim forumasima, Tatjani, makki, Mirji i drugima, jer su mi pomogli.

Iz mojih prethodnih postova mozete videti da sam u 27 godini dobila strasne bubuljice koje nikad ranije nisam imala.
Od oktobra se borim sa njima. I to jako teskim oblikom akni.

Pre dve-tri nedelje majka mi je u apoteci kupila perlice AD vitamina, one iste koje smo nekad svi pili u obdanistu. Ideju da to kupim dala mi je Mirja sa svojim VILANTAE TABLETAMA, OBZIROM DA NISAM ZNALA DA IH NARUCIM PA SAM POKUSALA DA KUPIM NESTO SLICNO. HVALA MIRJI PUNO NA TOME.

OD DANA UZIMANJA AD PERLICA BUBULJICE SE NAODJEDNOM POCELE POVLACITI. STRAH ME TO I DA KAZEM-NAPISEM JER SE BOJIM DA NESTO NE UREKNEM PA DA SE :-? VRATE :oops: .

Juce citam na krstarici tekst da se nedostatak A i E vitamina javlja nakon dugotrajnog pijenja antibiotika, sto sa mnom jeste slucaj, jer sam u 2005. stalno bila bolesna od ponavljanih infekcija urinarnog trakta. Stalno sam bila na antibioticima. To mi je unistilo vitamin A u organizmu i cim sam pocela da ga pijem na svu srecu povukle se.

Zelela sam ovo da napisem da svi koji imaju slicni problem mogu da kupe perlice i da rese svoje probleme.
volim-svoje-tajne
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 7:49 pm

Post od volim-svoje-tajne »

Pozdrav svima!
Drago mi je sto sam otkrila ovaj forum. :D

Sad bih zamolila sve vas koji ste preporucili odredjene kozmeticare
da mi kazete i zasto, nesto opsirnije od onog "najbolja je"...
Volela bih da odem kod nekog ko je zaista strucan i ko, po mogucstvu, ima i neko medicinsko obrazovanje, a ne da mi neko "kopa" po licu...
Sva vasa iskustva su pozeljna, nadam se da ce ih biti sto vise... :D
volim-svoje-tajne
Novi član
Novi član

O, tako ste divni, komunikativni i druzeljubivi da ste premasili sva moja ocekivanja... :o
Procitala sam prethodne strane, znam da ste preporucili
tri kozmeticarke, ali to mi nije dovoljno... 8)
Kako je ovo zvanicno "medicinski forum" mislila sam da cu dobiti odgovor od neke kompetentne osobe.
Radi se o tome da ne zelim da mi tretman radi kozmeticarka, sa kursom ili sa skolom sasvim mi je svejedno, jer bojim se da vecina ne radi ni blizu kako treba, zbog cega sam bila prinudjena u nekim salonima na samom pocetku da prekinem tretman.
To je prosto strasno sta rade, cak i u nekim salonima sa renomeom.
Za takve stvari bi komotno u inostranstvu isle tuzbe, odsteta, zatvaranje salona, zabrana daljeg rada, ali naravno kod nas nista nije na svom mestu. Secam se da je Branka Katic bas izjavila u nekom casopisu da ovde nikad ne ide na tretmane, jer je to siguran put da upropasti svoje lice (tako nesto), samo u inostranstvu.
Ali njoj se moze, sad to nije ni bitno. Bitno je da li ovde postoje kvalitetni tretmani i ko to radi?! :-?

Sigurna sam da postoji neko ko radi tretmane ( mene konkretno interesuje lecenje malih, potloznih bubuljica na osetljivoj kozi), a da ima medicinsko obrazovanje, bar Visu, ne mora faks... :)
Znam da ni to nije dovoljna garancija, ali ipak znaci.
Mada, treba biti oprezan, pa ne naleteti na neku "vesticu" kozmeticarku, jos ako je u srednjoj dobi, pa ima komplekse od mladih devojaka
sa prirodno lepim izgledom, uh, svasta tu moze da bude... :lol:
Prosto mi dodje da angazujem nekog doktora – muskarca... :lol:

Uzgred, vidim da je ovde urednik dr Gorana Isailovic, jedna njena ucenica Goca je odlicno radila tretmane, ali, na zalost, se ne bavi vise time, osim ako se nesto u medjuvremenu nije promenilo...
Mozda doktorka zna neku drugu devojku slicnog "kalibra"...
I od jedne devojke koja je magistrirala medicinu sam saznala da tretinoin koga tako forsirate je odavno u svetu prevazidjen i da moze imati stetne efekte, ali dobro, svako gura nesto svoje i nekog svog... valjda... 8)

Toliko od mene, valjda cete se malo vratiti i na ovu temu i zaboraviti opadanje kose, vidim da vas to sad najvise okupira... :lol:
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm

Post od Lu »

Ne znam da li si bila u "Avalskoj",tamo lekari sprovode terapije.Moram priznati da meni nisu bas pomogli(radili su mi tretmane ciscenja lica, tecni azot),al' mojoj drugarici recimo jesu.
Sad idem na neke tretmane; ciscenje lica(cedjenje-grrrrr), vocne kiseline(Murad),elektro foreza multivitaminima ili vitaminom c,onda mi stavlja neke maske-cena nije ni malo pristupacna(25oo),al' posto sam u STRASNOJ frci da se sredim do kraja maja(tad se udajem)-nerado sam se slozila sa cenom.Veruj mi da nisam bila u strasnom bedaku i panici da cu izgledati bljak na svadbi nikada ne bih krenula sa tim tretmanima(zbog cene).Inace sam lekarkom zadovoljna.Vidim boljitak!I ne maltretira mi lice prilikom cedjenja-a meni je bilo bas upaljeno, i moglo je svasta da se napravi...
E sad mozda bi tebi trebalo mnogo manje da se radi na jednom tretmanu pa bi to i manje kostalo-ko zna!?U svakom sl. ako te bude nesto zanimalo -pitaj!
Al' kazem ti u "Avalskoj "su mojoj drugarici bas SUPER SREDILI LICE!(jeftinija varijanta)
volim-svoje-tajne
Novi član
Novi član

:D

Hvala ti, Lu!
Nisu mi nikad radili nista sa tecnim azotom, pa ne znam nista o tome, u kojim situacijama se to primenjuje, kakvi su efekti i slicno...
Inace, ti si jos i dobro prosla sa tom cenom od 2500, meni je preporuceno da idem kod neke doktorke koja se godinama bavi tim problemom potkoznih bubuljica, ja se tu silno obradujem ( :lol: ), kad ono cena jednog tretmana 50e, mozes misliti...
I jos tu nije kraj, jer u paketu mora da ide i koriscenje nekih njihovih krema, koje su takodje skupe, zaboravila sam cenu, vec me od ovog prvog zabolela glava... :roll: Da je jedan tretman, pa i da progutam, ali moje lice zahteva redovno ciscenje, tako da bih verovatno za pocetak krenula sa par vezanih tretmana (na 2-3 sedmice), a onda bih povecavala razmak.

I sto tebi nisu pomogli, a tvojoj drugarici jesu?
Jesu nezni tamo u „Avalskoj“? :lol:
Za ovu drugu varijantu, otom-potom, ne udajem se skoro ( :) ), a i lice
mi nije u kriticnom stanju, mada je logicno da doktori uzimaju vise novca... Ni meni se ne bacaju pare za to.

Zelim ti sve najbolje u buducem bracnom zivotu! :D
(U poslednje vreme gde god se okrenem, neko se vencava... :wink: )
Lu
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lu »

U “Avalskoj”imas vise lekara, zavisi kod kog otvoris karton.Lekarka kod koje sam ja svojevremeno isla je skroz O.K.radila tretmane “cedjenja”-al’ svi lekari, koliko sam ja primetila- tako rade.I ova moja lekarka cedi samo ono sto mora-ne gnjavi celo lice ko kozmeticari-e sad, ja imam JAKO nisku granicu bola pa mene ti pritisci bole, al’ nista neizdrzljivo-ipak mi je najvaznije da mi strucno urade I da mi ne ostanu oziljci-cega sam se bas plasila.!!
Sto se tretmana tecnim azotom tice-ne znam bas tacnu namenu.Radi se o pilingu. Na drveni stapic stavi se neka gaza-vata koja se umoci u Tecni az. I onda se time trlja po licu-najvise tamo gde su promene.Propratne reakcije su mi bile trenutno crvenilo(brzo prodje) I perutanje.
E sad zasto su mojoj drugarici tretmani u “avalskoj”pomogli a meni ne-NI TO NE ZNAM. Radili su nam iste tretmane,ona sad nema NIKAKVE probleme-ja se jos uvek patim-AL VIDI SE KRAJ!!! Ocigledno da ipak nismo imale bas iste probleme sa licem I da su njoj pogodili terapiju.
Ja bih ti predlozila da ih pozoves tel. (ako si iz Bgd-a) da pitas koliko im je pregled, kazem ti, mislim da su oni najjeftinija varijanta u gradu a da se radi o lekarima.Tamo ti je procedura:odes otvoris karton, lekarka te preglada(platis pregled),onda ti upise dijagnozu, I ides dalje na tretmane, svaki tretman posebno placas..
….hvala ti na lepim zeljama!!!
POZDRAV
volim-svoje-tajne
Novi član
Novi član

Ok, Lu, sve sam shvatila ( :) ), samo ako ti nije
problem da mi ostavis njihov tel. (nadam se da ga imas),
pa cu ja posle videti sa njima...
Ako ne moze ovde, onda mi posalji privatnu poruku, mada
mislim da moze i ovde, posto su neki vec ostavljali.

Pozdrav!
Lu
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lu »

Zao mi je ali nemam njihov tel. zaturila sam ga negde.
Al nije ti to problem okreni 988 i pitaj za tel(tako sam ih ja nalazila) a mozes i u zutim stranama da vidis!!!9valjda ima)
Nacices sigurno !!!
Pozdrav!
volim-svoje-tajne
Novi član
Novi član

Nasla sam, nasla! :)
Ako jos nekome treba, to je Institut za kozmetologiju u Avalskoj.

Cao, Lu!
Lu
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lu »

Nadam se da ces biti zadovoljna....
Pa kad budes otisla kod njih pisi o utiscima i terapiji koju su ti dali !
Pozdrav!
linga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 17, 2006 8:17 am

Post od linga »

evo da ne pravim novu temu posto meni treba kozmeticar, tj pedikir, molila bih da mi preporucite nekog. naime od porodjaja imam problem sa urastanjem nokta na noznom palcu sa malim prekidima. isla sma kod hirurga koji me je posla kuci i rekao ako ne prodje za mesec dana da dodjem da mi operisu. posle svega sto sma cula i procitala ta opcija otpada i htela bih kod nekog ko dobro radi medicinski pedikir, ali da pouzdano znam da pravilno sterilise pribor, jer mi bas ne treba hepatitis ili neka infekcija. vidim da ovde ima ljudi koji su strucni pa ako mislite daj e reklama posaljite mi na pp. bila bih vam jaaaaaako zahvalna.
pozdrav i nadam se da cemo se lepo druziti.
minica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 06, 2006 4:44 pm

Post od minica »

makki napisao:Takodje bih napomenuo kremu Aloe Propolis Creme, koju sam koristio pre sebamedovog visio hidro gela, i koza mi se od dehidrirane preporodila u jako hidrantnu, jedina mana ove kreme je cena i trajanje, koshta 1500din, a traje mesec dana, ako se koristi ujutru i uvece, mozda i manje. Ali je vredelo :P Nakon nje visio hidro gel od 500-600din. sasvim lepo obavlja posao, skoro podjednako.
Makki,
Gde ima da se kupi Aloe Propolis Creme?
minica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 06, 2006 4:44 pm

Post od minica »

makki napisao:Takodje bih napomenuo kremu Aloe Propolis Creme, koju sam koristio pre sebamedovog visio hidro gela, i koza mi se od dehidrirane preporodila u jako hidrantnu, jedina mana ove kreme je cena i trajanje, koshta 1500din, a traje mesec dana, ako se koristi ujutru i uvece, mozda i manje. Ali je vredelo :P Nakon nje visio hidro gel od 500-600din. sasvim lepo obavlja posao, skoro podjednako.
Makki,
Gde ima da se kupi Aloe Propolis Creme?
okano
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 10, 2007 2:38 am

Post od okano »

Ja znam da ima da se kupi ta krema preko onog lanca prodaje ALoe Forever...oni imaju celu gamu krema za negu lica, za masniju, za rane, za negu...Ja sam koristila njigovu tu Propolis kremu i mnogo mi se dopadala...mislim em lepo mirise, em koza nakon nje bude kao bebina guza...Sad jedino ako znas nekog ko se bavi tom prodajom...
Pozdrav...
darijatb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 28, 2007 12:56 am

Post od darijatb »

Da li bi mi neko mogao dati broj i adresu neke kozmeticke skole ili kursa u Herceg Novom ili Niksicu?Unaprijed zahvaljujem! :)
Odgovori