Kozmeticki saloni

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Dragana, opet ja... :)
Planirala sam da sutra idem u nabavku, pa imam jedno pitanje.
Naime, preporucila si mi za svakodnevno ciscenje lica ili sebamed ili uriage hyfac, zanima me odnos kvaliteta i cena.
Odnosno, pretpostavljam da je uriage skuplji, ne znam koliko, ali ako je neka razumna cifra u piatnju, da li bi mi bilo bolje da uzmem njega zbog moje jako masne koze. Drugim recima, da li sebamed moze da cisti pore dovoljno, ili je samo fin i blag, sto meni nije dovoljno.
Ili nesto trece...
skroz sam zbunjena, posto sam jos pod utiskom od kozmeticara i volela bih da mi se ne napune pore za nedelju dana kao sto je to obicno bio slucaj, a razne stvari koje sam isprobavala ranije nisu pomogle.
A u apoteci sam videla da sebamed ima i neki tonik za ciscenje lica, kao dobar za mitesera, pa da li bi mi to valjalo. Ili mozda nesto afroditino...
Opet ponavljam, da nemam akne niti bubuljice, samo mi je masna koza i imam dosta mitesesra...
Ako sam dosadna, izvini.
Unapred hvala!
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

E, pade mi na pamet i neutrogena.. :)
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DRAGANA 15 »

Pozdrav, Skvo
ovako sto se tice Neutrogene, nisam upoznata sa prepartima za masnu kozu i nemam iskustva, tako da nisam kompententna za preporuku.
Sebamed-Uriage???Jako diskutabilno... :roll: Cesto mi se desava da me klijenti upravo to pitaju. Hyfac (Uriage) je sjajan preprat za masnu kozu a ni Sebamedov sapun nije nista losiji. Razlika u ceni je ocita-Hyfac je negde oko 850 din a Sebamed sapun-oko 400(mozda i jeftiniji, da te ne slazem). I uglavnom se svi opredeljuju za Sebamed, i veruj mi dosta mojih pacijenata koristi Sebamed, i jako su zadovoljni. Mozda bi bilo dobro uzeti Hyfac emulziju sa AHA za masnu kozu kao nocni krem(posto ima vocne koseline) ali o tom-potom. U svakom slucaju, ispatljivije je da das pare za za dobru kremu za masnu kozu, nego za sapun kada vec postoji i jeftiniji a podjednako dobar.
Ako uzimas Vishy kremu, mozes da uzmes Thermal mat. Super je - ne ostavlja masne tragove a i suzbija postojeci sjaj.
A sada ja tebi jedno pitanje-cime skidas sminku? Jer ukoliko sminku skidas mlekom pa tonikom, onda uzmi Sebamed tonik, a ako skidas maramicama- dovoljan je samo sapun.
Veliki pozdrav.
PS Nisi dosadna, izvini ti ako kasnim sa odgovorima! :D
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Skidam sminku bozen rukavicom, obzirom da se ne sminkam cesto super mi je.
Bas sam nesto gledala po sebamedovom sajtu i bas mi se finom ucinila pena za ciscenje lica(nesto imam vaerziju prema svemu sto je u obliku sapuna), pa cu to potraziti, pretpostavljam da je i to dobro.
Sto se nocne kreme tice, jos uvek imam rvb, ali cu kada je potrosim probati sa tom uriage.
Sebamedov tonik mi je fino izgledao, odnosno fino je ono sto su napisali o njemu, pa te zato pitam. Posto mi je dosta masna koza, mislila sam da je bolje sapun+tonik nego samo sapun. To je samo moje laicko razmisljanje...
Posto moj jadni studentski budzet ne bi mogao da podnese dosta skupih stvari, opredelicu se za sebamed, najverovatnije.
A sto se dnevne kreme tice jos uvek razmisljam, znam da je vichy dobar izbor... iako je skup, ali iz iskustva sam videla da se ne vredi zamarati sa jeftinijim kremam, mucila sam se sa licem i potrosila dosta para na jeftinije kreme, dok nisam uzela rvb.
Tako da ne znam, razmislicu...
Sto se pilinga tice, to si mi bese rekla da pokusam sa freemanom?
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

Ma da,, za kucnu upotrebu Frimen je sasvim OK. Kod masne koze je potrebno raditi piling dva puta nedeljno, da ne bi doslo do nakupljanja korneocita(deskvamiranih, mrtvih celija epiderma), i to prouzrokuje nastanak mitisera,tzv.blackheads.
Verujem da ces duze imati cistije lice, i da ces biti zadovoljna.
Pozdrav!
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

U apoteci u kojoj sam ja gledala nije bilo pene za ciscenje lica(sebamed) pa sam uzela sapun, i super mi je!
Hvala ti puno!
Lola*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 06, 2004 6:40 pm

Post od Lola* »

skvo--gde si kupila Sebamed sapun?! Ja sam ga pre par meseci kupila ovde kod mene u jednoj apoteci, kostao je oko 270 din., a sad sam ga potrosila--kad ono nemaju sapun, a imaju samo losion (mislim da je oko 300 i kusur din)
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

U onoj drzavnoj apoteci na uglu kralja milana i kneza milosa, platila sam ga 260 dinara.
Bas sam planirala da uzmem losion losion.
Ne znam zasto, prvog dana mi je bilo super, ali sada mi se malo peruta koza kada je operem sapunom, danas sam kupila i freemanov piling, i opet se peruta...
Mozda mi se oporavlja koza, ko zna....
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

Skvo, obavezno hidriraj kozu kremom!
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Razumem! :)
Jos nisam kupila dnevnu kremu, pa koristim rvb
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Dragana,
opet sam se umila sebamedom i koza mi je skroz isperutana, stavila sam kremu, inace radila sam to svakog puta, i koza mi je nekako kao neka kora, nije isperutana ali je nesto cudna. I imam crvenih tackica/malih bubuljica vise nego ikada.
Cak vise nego sto sam imala kad sam bila kod kozmeticara.
Cak je poceo i nos da mi se peruta, a ujedno koza mi je jos uvek masna,ispod tog perutavog sloja ona je masna. To sto je masna me ne cudi, uvek je takva, ali ovo perutanje..
Rvb kremu stavljam cak i ujutru i uvece, i nista, a ranije je preko noci sredjivala bubuljice.
Malo mi se smiri preko noci, valjda od kreme,tako da kad ujutru se pogledam nije losa, ali opet gora nego obicno, ali cim se umijem uzas.
Ne znam zasto se ovo desava, inace prvi put kada sam se umila sebamedom bilo je super, ali svaki naredni put katastrofa
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

Skvo,
oprosti, nisam mislila da zvucim autoritativno, nego sam bila u frci pa sam brzo odgovorila.Tek kada sam videla post, shvatila sam koliko glupo izgleda. :D
E, ovako, pre nekih 3 godine sam se prvi put sesrela sa Sebamedom, i do sada nije bilo ovakvih slucajeva!!!!!!!Ti se za sada prva kojoj se lice peruta od sapuna :x
Nemoj odmah da odustanes. napravi pauzu par dana, pa onda ponovi postupak.
Bice to dobro, samo da ti se koza navikne na PAM.
Veliki pozdrav.
Lola*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 06, 2004 6:40 pm

Post od Lola* »

Skvo--hvala na info!

meni je Sebamed sapun odlican, ne bih ga menjala ni za sta drugo! A koza mi je onako kombinovana, masna po nosu i celu, ostatak- onako normalna. Ne izlaze mi uopste bubuljice od kako ga koristim, bas lepo i nezno cisti lice.
Inace, meni se koza malo peruta po nosu i iznad nosa posle Sebameda, al ja stavim Nivea Soft kremicu na ta mesta, i bude sve ok..Valjda se peruta tu gde je koza najmasnija..

Za Sebamed--velika pohvala od mene!! Sredio mi je super lice, pu pu da ga ne ureknem...
Jos ako posle njega stavim Vichy Normaderm kremicu--ma lice mi se preporodilo!
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

I meni se sushila koza kad sam poceo da koristim Sebamed jako u odredjenim delovima, i onda sam promenio kremu, koja je bila meshavina airola i pantenola, ispostavilo se da nije hidrirala kozu, vec je pored sapuna josh dodatno isushivala. Sada nakon sapuna namazem lice sebamed visio hidro gelom i lice nije isusheno nigde. Takodje pokushaj da u pocetku brze isperesh lice nakon nanoshenja sapuna, to ima mnogo uticaja, koliko ti pena odstoji na licu. Ja sam u pocetku krace, pa kad mi se lice ishidriralo, danas drzim najmanje 2minuta penu na lice, pa isperem, ali posle obavezno sebamed visio hidro gel.
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

Takodje bih napomenuo kremu Aloe Propolis Creme, koju sam koristio pre sebamedovog visio hidro gela, i koza mi se od dehidrirane preporodila u jako hidrantnu, jedina mana ove kreme je cena i trajanje, koshta 1500din, a traje mesec dana, ako se koristi ujutru i uvece, mozda i manje. Ali je vredelo :P Nakon nje visio hidro gel od 500-600din. sasvim lepo obavlja posao, skoro podjednako.
Odgovori