Pozdrav!
U zadnjih mjesec dana imam problema s vrtoglavicama... Naime,krenulo je jednog jutra(poslije preboljene prehlade) prilikom okretanja u krevetu i neposredno prije buđenja...Nije bio osjećaj klasične vrtnje,već slično ljuljanju na brodu prilikom nevremena(snažno lijevo-desno)...Po danu u hodu nisam osjećao izravne simptome,već neku nesigurnost kod kretanja,pojačano znojenje,osjećaj omaglice,napetosti razdražljivost... Što se tiče mučnine,u 90% je nije bilo,ili je bila veoma blaga... Kako vrijeme odmiče, simptomi slabe,ali su i dalje prisutni u nekoj mjeri,koja me ometa u svakodnevnom obavljanju pojedinih aktivnosti... Naime,zavrti mi se u trenucima kada glavu nagnem i protegnem mišiće vrata u bilo kojem smjeru(neovisno o brzini),kada ležim i protegnem noge,ili poslije bench pressa...Također imam i blagi subjektivni osjećaj da sam često na granici vrtnje,ili blage nesvijestice(koja se ne dešava nikada)...Glava me ne boli,niti ikakvi dr.simptomi... Imam 33 g.,ne pušim,ne pijem,treniram(jedino imam problem s spavanjem u jako kasne sate,već dugo)... Tlak mi je do sada bio savršen(120/80),ali uslijed ovoga sam nekoliko puta imao 140-150/80-90-100... Krvna slika+mokraća odlično baš sve,iako sam još tada bio u stanju prehlade(izuzetak šećer na graničnih 6.4,što pripisujem tome da sam uzeo hranu jako kasno navečer,a vadio krv u 8 ujutro)... Otkucaji su na cca 55/min! Napominjem da sam prije par g.imao blažu povredu vratne kralježnice uslijed treninga s utezima...Zna mi se dogoditi uklještenje živca ako slučajno napravih najmanji krivi pokret u treningu(što sada nije slučaj)...
Još sam sada ponovno obavio slikanje vratne kralježnice,CD karotida i vertebralnih arterija i bio kod neurologa... Vratna "degerativne promjene malih Iv i unkovertebralnih zglobova"!Hipertrofični poprečni nastavci C7 kralješka...Održana reklinacija,blaže ograničena inklinacija. Uredna osovina,te održana stražna IC linija.Trupovi kralježaka održane visine i uredne košt.strukture!
CD karotida i vert.,primjerene brzine protoka,širine desna-3.6 mm,lijeva 3.8 mm ! Uredan nalaz!
Neurolog.-sve uredno!
Što mi savjetujete i o čemu se ovdje radi?!
Srdačan pozdrav,
Mario
|