Pozdrav
Obrezali su me u utorak, 8.12, državna ustanova, minimalni troškovi.
Razlog je fimoza, veoma sam mlad i imam taj problem već dugo godina, tj već toliko godina znam da imam al eto, skupio sam hrabrosti, obišao pola bolnica da me naruče i doktor mi je operisao to, profesionalnost na nivou, čitavim putem.
Lokalna anestezija, operacija 20ak minuta, osjećao na momente nešto, ostao sam u ambulanti ležeći još sat vremena, čista formalnost..
Od doktora sam dobio upute da previjam svaki dan, nove, sterilne gaze.
Prvo operem pod tušem sa antibakterijskim sapunom ( u bočici ), zatim osušim i namažem mast za oči CHLORAMPHENICOL po šavovima, frenulumu i svuda gdje zašiveno, zatim sterilnom gazom obmotam svuda okolo i zalijepim da ne spadne (selotejp za zavoje).
Znači od operacije pa do ponovne kontrole, rekli su da dođem za 3 sedmice, svaki dan trebam da se previjam, mažem to i vodim računa, bukvalno da ove 3 sedmice bude mi zamotan svaki dan samo da ostavim otvor na vrhu radi mokrenja.
Prvi dan su bili manji bolovi, svaki dan kasnije je slabije bilo i sad sam u fazi kad osjećam, malo zna boljeti ali valjda je to žrtva koja se mora podnijeti
Ne mogu dočekati da ovo zaraste, oslobodim gospodina normalno u gaćama, to planiram kad spadnu konci i osjetim da ga mogu ''pustiti na slobodu''

Znači 8. 12. sam operisan i do nove godine očekujem da će se stvari moći vratiti u normalu, barem djelimično, što se tiče aktivnosti, mokrenja, masturbacije i sl.
Pišem ovo jer hoću da apelujem na sve moje vršnjake, ali i mlađe i starije, da riješavaju taj problem što prije, da se ne plaše, malo požrtvovanja i boli je ništa naspram cijeloživotnog uživanja, fimoza vam može biti veliki problem, izborite se sa tim
Pisaću i dalje kakvo je stanje sa narednim danima