Obrezivanje, postoperativni oporavak

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
peconi97
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 05, 2015 9:48 am

Re: Obrezivanje, postoperativni oporavak

Post od peconi97 »

[bCutter123][/b], znas kako... cak i kad sam skinuo konce, cime je najgori dio oporavka zavrsen, nije to uopste izgledalo fino. Eto imao sam to neko parce, ne kozice jer sam se pogresno izrazio, nego kao kruzic "mesa" koji je znao da pocrveni i malo gnojio, ali njega vise nema jednostavno je nestao kroz 2mjeseca. I ogromna je razlika npr 3mjeseca ce meni sad od skidanja konaca, sad super izgleda(ali treba jos koji mjesec da to dostigne potpun izgled). Sve je to prirodno, dok nema komplikacija, doci ce na svoje :)

Janjak, da, i stvarno se slazem sa time sto si rekao. Nego mi je bilo cudno da ti je kamilicu preporcucio prije joda i hidrogena npr. Ali svakako ko sam ja da sr pravim pametniji od urologa, nego vise se ne zna da li kamilica pomaze/odmaze itd. Ja sam je negdje nakon zavoja koristio mozda 3-4x na svoju ruku, nesto mi nije odg koliko se sjecam. Ako ti je olaksala, onda supeerr
BrusLi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 11, 2015 2:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od BrusLi »

Imam jedno hitno pitanje...
Treci dan mi je oporavka nakon obrezivanja i nakon promene gaze primetio sam da na vrhu frenuluma ispod vrha penisa imam nesto poput zuckasto/bele ranice, koja luci svetlo zutu tecnost koja nema miris.
Ne mogu da se setim da li je tu prethodno bio konac pa se otvorio ili je neki plik od frikcije izmedju glansa i donjeg vesa ili samo prirodni proces zarastanja..
stefonja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 08, 2015 9:09 pm

Post od stefonja »

Janjak napisao:informacije kako sam vec rekao i napominjem opet, variraju ocito od doktora do doktora, drzave do drzave.. ja garantiram da je meni od obicne kamilice u ovih 6 dana od operacije drasticno bolje, jedino sta mi je problem kad se lijepi gaza koju skidam svaki dan za konce,al natapam je kamilicom. ja sam dobio od doktora samo tu preporuku. sigurno su i drugi preparati dobri i ne osporavam, al samo kazem da se meni od najobicnije kamilice smanjio i otok i krv i sve.
meni apaurini takodjer ne funkcioniraju navecer se budim 10 puta zbog erekcija :)

svaka cast svima koji su odmah skoro bez gaze bili direktno s koncima hodali ili lezali, mislim da ja to ne bih mogoa za sve pare
... meni kamilicu niko nije ni spomenuo :roll:. Pročitao sam tu, isto kao i za kapi za oči.
Octenisept baš pecka, tako da budem probao i kamilicu. Sad je prošlo 14 dana od operacije. Sve fino zarasta. Veći dio šavova je još gore. Prematam 2x dnevno.
Mesoft gaze koje koristim direktno na kožu/ranu se nešto manje lijepe. Čini se da med dosta pomaže za zatvaranje ranice koja je nastala popuštanjem jednog konca. Sekret je nestao.
Danas je pao i prvi hand job, doduše lagani, bez nekih posljedica/problema :).
peconi97
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 05, 2015 9:48 am

Post od peconi97 »

brusLi, to je gnoj vjerovatno. Potpuno normalna pojava. Mozes koristiti malo hidrogena, ali proci ce to
Janjak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 31, 2015 6:36 pm

Post od Janjak »

meni je iz dana u dan sve bolje situacija..jos uvijek sam samo na kamilici.nijedan sav mi jos nije otpao, ali kad bude.. brine me samo sto mi je zadebljanje vece na jednoj strani gdje su savovi, ali je tu i otok veci, pa cu se strpit jos par dana da vidimo kako ce biti.
poceo sam hodati normalnije, a i hodam radi sebe, jer lezanje 24h na dan me ubija, misici mi propadaju ..
negdje se stvaraju kraste od zarastanja, negdje jos ne..stvorilo mi se od gaze bijeli dijelovi na glansu koje mi je trenutno tesko odstranjivat, al necu se zamarat jos s time posto mi to nije primarno.
jos uvijek se privikavam i na mokrenje koje mi nekad ide utreso ili u dva-tri dijela mlaza.
Biggie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 12, 2015 4:25 pm

Post od Biggie »

Pozdrav :)
Obrezali su me u utorak, 8.12, državna ustanova, minimalni troškovi.
Razlog je fimoza, veoma sam mlad i imam taj problem već dugo godina, tj već toliko godina znam da imam al eto, skupio sam hrabrosti, obišao pola bolnica da me naruče i doktor mi je operisao to, profesionalnost na nivou, čitavim putem.
Lokalna anestezija, operacija 20ak minuta, osjećao na momente nešto, ostao sam u ambulanti ležeći još sat vremena, čista formalnost..
Od doktora sam dobio upute da previjam svaki dan, nove, sterilne gaze.
Prvo operem pod tušem sa antibakterijskim sapunom ( u bočici ), zatim osušim i namažem mast za oči CHLORAMPHENICOL po šavovima, frenulumu i svuda gdje zašiveno, zatim sterilnom gazom obmotam svuda okolo i zalijepim da ne spadne (selotejp za zavoje).
Znači od operacije pa do ponovne kontrole, rekli su da dođem za 3 sedmice, svaki dan trebam da se previjam, mažem to i vodim računa, bukvalno da ove 3 sedmice bude mi zamotan svaki dan samo da ostavim otvor na vrhu radi mokrenja.
Prvi dan su bili manji bolovi, svaki dan kasnije je slabije bilo i sad sam u fazi kad osjećam, malo zna boljeti ali valjda je to žrtva koja se mora podnijeti :D
Ne mogu dočekati da ovo zaraste, oslobodim gospodina normalno u gaćama, to planiram kad spadnu konci i osjetim da ga mogu ''pustiti na slobodu'' :D
Znači 8. 12. sam operisan i do nove godine očekujem da će se stvari moći vratiti u normalu, barem djelimično, što se tiče aktivnosti, mokrenja, masturbacije i sl.

Pišem ovo jer hoću da apelujem na sve moje vršnjake, ali i mlađe i starije, da riješavaju taj problem što prije, da se ne plaše, malo požrtvovanja i boli je ništa naspram cijeloživotnog uživanja, fimoza vam može biti veliki problem, izborite se sa tim :)

Pisaću i dalje kakvo je stanje sa narednim danima 8)
Janjak
Novi član
Novi član

Post od Janjak »

sinoc prvi problemi..na skidanju gaze tocno na mjestu prijasnjih infektivnih podrucja na glansu opet neko crvenilo i malo krvi i gaza je zapinjala, otisa u doktorice i pripisala mi Rivanol pa cemo vidjet..ne svidja mi se ovo, kaze doktorica da je zbog suhoce iritacija
stefonja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 08, 2015 9:09 pm

Post od stefonja »

18 dan nakon operacije.
Ja sad previjam samo noću, tokom dana je gol. Nema neke posebne iritacije.
Danas prvi put tuširao i oprao sve bez sapuna. Većina konaca je na broju.

@Janjak
Osim Rivanola imaš i Garamycin (na bazi vazelina, nije na recept), te onu mast za oči što su drugi preporučili.
Ima i prirodnih stvari koje bi mogle biti dobre, npr. kantarionovo ulje (ulje gospine trave, na bazi maslinovog ulja) ili Hemopropin mast (vazelin + tinktura kamilice + propolis). Hemopropin je inače za hemoroide, ali po sastavu i djelovanju ...
Janjak
Novi član
Novi član

Post od Janjak »

ujutro idem kod urologa...rivanol mi takodjer kad se osusi kida povrsinu glansa, ali moram stavit preko zavoja jer inace hodat ne mogu ,na glansu se rana stvorila tocno tamo gdje je i rije operacije bila..ne znam uzrok.peruta mi se jos jedan obliznmji dio zute boje.mozda je stezala gaza..morat cu kod doktora otic pa vidjet.inace sam bas se prestrasio
Baby apple
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 21, 2015 1:50 am

Post od Baby apple »

Janjak napisao:ujutro idem kod urologa...rivanol mi takodjer kad se osusi kida povrsinu glansa, ali moram stavit preko zavoja jer inace hodat ne mogu ,na glansu se rana stvorila tocno tamo gdje je i rije operacije bila..ne znam uzrok.peruta mi se jos jedan obliznmji dio zute boje.mozda je stezala gaza..morat cu kod doktora otic pa vidjet.inace sam bas se prestrasio
Poz.Probaj sa hloram fenikol mascu da mazes mesto gde je siveno,i ispiraj bornom kiselinom od 3%. Ne treba ti gaza nikakva samo lezi bez vesa,da ti se vrsnjak ne muci.Ja sam tek posle 2ned poceo da funkcionisem normalnije,do tad sam samo lezao.Mani ove price sto idu u gradu,na posao,školu vec posle 2-3 dana,to je nemoguce.A ako vec neces da lezis kao sto sam ti preporucio,kad skidas gazu moras da je natopis sa bornom kis,ili necim drugim pa tek onda da je skines polako :-)
Janjak
Novi član
Novi član

Post od Janjak »

bio kod doktora.. on mi je pripisao bornu acidi borici kiselinu koju ste i vi ovde spominjali. rekao mi je ovako: uranjati u casicu od jogurta i drzati neko vrijeme i onda suhu gazu opet stavljati. ne znam hoce li pomoci.. al posteno mi se glans zacrvenio kao nekakava infekcija.
rekao mi je mozda da cemo skidat punte za 5 dana, al meni je sad ova infekcija najprimarnija ..
Baby apple
Novi član
Novi član

Post od Baby apple »

Janjak napisao:bio kod doktora.. on mi je pripisao bornu acidi borici kiselinu koju ste i vi ovde spominjali. rekao mi je ovako: uranjati u casicu od jogurta i drzati neko vrijeme i onda suhu gazu opet stavljati. ne znam hoce li pomoci.. al posteno mi se glans zacrvenio kao nekakava infekcija.
rekao mi je mozda da cemo skidat punte za 5 dana, al meni je sad ova infekcija najprimarnija ..
Bice ti bolje cim pocnes sa bornom kiselinom od 3%.Ja sam samo prelivao to preko vrsnjaka,al nisam stavljao gazu :-) Jel ides u skolu,posao pa moras da hodas stalno? Kad skidas gazu moguce da ce se zalepiti malo,al taj deo gde je zalepljena gaza pokvasi sa tom bornom kis da popusti da ne bi krvarilo :-)
I ja sam isto bio kod lekara na kontrolu,i receno mi je da oporavak je do 6m,ako mi do tad ne spadne otok,zilica ispod frenuluma morace da mi odseku taj deo i opet usiju,mada mi se vise ne leze na operativni sto :-)
Janjak
Novi član
Novi član

Post od Janjak »

trenutno ne moram nigdje ici, mozda ako dobijem posao iduci mjesec, ali od velikog lezanja do sada me bole koljena, ledja i kicma. pokusavam hodat svaki dan barem 20 minuta jer inace bas se osjeti atrofija :)
hvala na savjetima... sjecam se nekad davno da sam kao dijete imao parafimozu i da mi je bila acidi borici pripisana i da je proslo u roku od 3 dana sve. vidjet cemo posto sam tek poceo koristit. ono sta me vise brine je to, odakle uopce infekcija ponovo, osim ako ne od gaze-dio koze glansa kao da se oljustio..no nema veze sada. ja bih po koncima komotno mogao hodati normalno bez icega, sad nakon tocno dva tjedna od operacije. jedino sta su otoci negdje jos prisutni, a o nocnim erekcijama da ne pricam-neizostavno.

ovo za infekciju ne mogu vam opisati koliko me istraumatiziralo, to crvenilo..nadam se acidi pomaze!

jos jedno pitanje mozda malo smijesno..nakon sta sve prodje, kakve bokserice, gacice nositi?
bibel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 16, 2015 10:31 pm

Post od bibel »

Evo ovako,posle 3 godine straha od operacije(pokusavao sam sve alternativne metode lecenja potpune fimoze) sam odlucio da se operisem,bio sam kod urologa i rekao mi je da skupim analize(krv,urin,internista i anesteziolog),sve sam to skupio i danas sam bio kod anesteziologa,rekao mi je da ce mi dati opstu anesteziju jer sam mlad,i bolje je da ne gledam,a postoji mogucnost i da mi daju lokalnu anesteziju koja se daje u kicmu!?.Zelim da mi neko pise da li je imao iskustva sa opstom anestezijom fimoze i kako je to sve,ja se inace mnogo svega toga bojim jer nikada nisam lezao u bolnici,kad sam vadio krv za analizu bio mi je drugi put u zivotu da vadim,tako se cimam oko svega,hvala unapred na odgovorima i savetima :D
Baby apple
Novi član
Novi član

Post od Baby apple »

Janjak Aha,nemas nikakve obaveze i mozes da odmaras-kao ja.Proslo ti je 2 nedelje od intervencije? Posle 2 ned sam ja poceo donekle da funkcionisem,ali sam do tad lezao samo kao pravi pacijent :D Otok ti je normalan,ja ga imam jos uvek malo,a proslo je skoro 2meseca.Gace mozes bokserice,bar ja to nosim,u pocetku sam imao neki platneni sorc,pa sam to nosio,bilo mi neprijatno,ali sam se lagano navikao vec posle par dana.Sad mi vise nije problem :)
Bibel Zasto lokalna anestezija u kicmu? Ja sam radio pod lokalnom,boli su me u kiklopa i oko njega-ali istrpi se.Ja sam osetio skoro sve sto mi je radjeno,ali mi je doktor rekao da razlikujem dodir od bola.Za totalnu anesteziju nisam ni pitao,ali je bio jedan klinac kojem je tako radjeno,imao je odredjenu pripremu,i pratili su ga vise nego mene.Totalna se valjda dobija na onu masku za uspavljivanje? Radi pod lokalnom i uzivaj,videces one sestre kako se setaju tamo,mozda imaju one suknjice,pa kad se sagnu ne osetis bol :) Meni kad su radili bile su devojke stazisti-njih 4-5 ,bas su bile korektne,cak me bilo sramota da kukam od njih :D
Odgovori