Obrezivanje, postoperativni oporavak
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 05, 2015 4:06 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: Obrezivanje, postoperativni oporavak
Zdravo svima,
Obrezan sam 1 novembra 2015. znaci proslo je oko 5 nedelja.
Operaciju sam radio kod privatnog doktora, trajalo je oko 30 minuta.
Nije mi davao nikakve antibiotike da pijem, konce sam skinuo posle 3 nedelje.
Moj problem je sto mi je rana nekako ruzno zarasla, tj. oziljak kao da je "ispresecan" na mestima gde je konac vezan. Doktor je sam bio zacudjen sto je tako cudno ispalo, pa je rekao da cemo "ispeglati", tj. rekao je spaliti? te kvrzice.
Bilo mi je cudno pa sam otisao kod drugog urlologa, on mi je dao da pijem Serrapeotase 10 dana i da mazem contractubex-om...
Da li je jos neko imao slicnih problema, jer oziljak ne izlgeda bas lepo...
Ne znam da li da idem kod plasticara da pogleda...
Obrezan sam 1 novembra 2015. znaci proslo je oko 5 nedelja.
Operaciju sam radio kod privatnog doktora, trajalo je oko 30 minuta.
Nije mi davao nikakve antibiotike da pijem, konce sam skinuo posle 3 nedelje.
Moj problem je sto mi je rana nekako ruzno zarasla, tj. oziljak kao da je "ispresecan" na mestima gde je konac vezan. Doktor je sam bio zacudjen sto je tako cudno ispalo, pa je rekao da cemo "ispeglati", tj. rekao je spaliti? te kvrzice.
Bilo mi je cudno pa sam otisao kod drugog urlologa, on mi je dao da pijem Serrapeotase 10 dana i da mazem contractubex-om...
Da li je jos neko imao slicnih problema, jer oziljak ne izlgeda bas lepo...
Ne znam da li da idem kod plasticara da pogleda...
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Okt 31, 2015 6:36 pm
ja cu definitivnoi uzet uputnicu jer je ovo mucenje s previjanjem samo tako..pitat cu da mi daju nesto za mazat il nesto, jer ovo s kamilicom mi previjanje traje sat vremena uvijek i konci zapinju za zavoje..jel neko ima slicne probleme?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 21, 2015 1:50 am
Janjak A sto ti je rekao da menjas gazu svaki dan?Ako si kuci svaki dan,ne treba ti gaza,samo lezi i sto manje se setaj i to ti je mnogo lakkse.Lezi bez donjeg vesa i uzivaj,tako sam ja 2 nedelje minimum.Ispiraj sa bornom kiselinom(imas u apoteci) cena je od 80-120 dinara zavisi od apoteke i flasice,ispiras 2x dnevno ujutru i uvece,posle mokrenja utapkaj malo "rupicu" gde mokris da se ne bi skupljale bakterije.I posle ispiranja Bornom kiselinom namazi hloramfenikol po mestu gde je seceno,tj gde su ti konci isto 2x dnevno.Malo ce ti teze da se snadjes oko mazanja kremom ali posle par dana ulazis u rutinu 

-
- Novi član
mijenjam je dvaput dnevno..gazu.. jer se natopi krvi ili mokracom kad mokrim. doktor mi je samo to rekao, a ovdje npr imam druge savjete, pa tko ce ga znat sada.. znam da bez zavoja ne ide odnosno osjetim jako konce i sve to.. vec mi je nakon 4 dana puno bolje i jos koji dan cu ovako funkcionirat pa cemo vidjet. ne bih "na svoju ruku" nista radio.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 21, 2015 1:50 am
Janjak: Ja 2ned nisam oblacio ves,i nisam hodao(sem do wc-a) .Jel ležis uglavnom?Za otok sam posle 7og dana pio 10tableta one serapeptaze/valjda sam dobro rekao 

-
- Novi član
ja hodam po kuci malo i tako...iz dana u dan sa zavojom mogu sve bolje hodati, a i imam razgovor za posao prekosutra pa cu morat nekako. a i sebe cu morat prisilit da hodam jer osjecam atrofiju misica, noge me bole od lezanja po cijele dane..vidjet cemo.ocito svi imajurazlicite terapije sta i kako moraju raditi. u mene u Splitu je drukcije malo ocito 
inace oni apaurini za erekciju skoro nista ne vrijede od jucer, budim se 10 puta po noci radi erekcija.

inace oni apaurini za erekciju skoro nista ne vrijede od jucer, budim se 10 puta po noci radi erekcija.
Cutter123, te isprekidane linije po rani ce zarasti vremenom, kao i meni sto zarastaju (vidi se ogromna razlika u izgledu npr nakon 2 mjeseca cak- a potpun izgled ce tek dobiti nakon 6-10mj kao sto i svaki urolog kaze).
babby aple ma nije to bas parce mesa, ne umijem ni sam objasniti, bolje da odustanem
drago mi je da ti he otpala krastica, mnogo je ljepse sad haha, to je znak uspjesnog oporavka 
Janjak trebao je urolog da ti previja ranu 5 dana, a posle toga se skida i funkcionises sve normalno, s tim sto jos 5 dana uz to iritacije. Inace ja sam odmah poceo da nosim ves i garderobu, da s priviknem, i nakon 7 dana su prestale i iritacije. Posle samo konci jos dok ih nisu skinuli
babby aple ma nije to bas parce mesa, ne umijem ni sam objasniti, bolje da odustanem

Janjak trebao je urolog da ti previja ranu 5 dana, a posle toga se skida i funkcionises sve normalno, s tim sto jos 5 dana uz to iritacije. Inace ja sam odmah poceo da nosim ves i garderobu, da s priviknem, i nakon 7 dana su prestale i iritacije. Posle samo konci jos dok ih nisu skinuli

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 08, 2015 9:09 pm
Pozdrav. Evo da opišem svoje iskustvo s obrezivanjem
.
Dijagnoza je bila: postupalna fimoza. Fimoza je nastala kao posljedica septičkog šoka s DIK-om. (DIK je zahvatio ruke, noge i, naravno, pišonju.) Nakon oporavka od sepse ostali su ožiljci na koži penisa i priraslice s unutranje strane kožice (između glansa i kožice), koje su vjerojatno nastale od dogotrajnog korištenja katetera na intenzivnoj.
Zahvat je bio odrađen 26.11. pod lokalnom anestezijom u državnoj bolnici. Anestezija nije odmah hvatala stranu gdje su bili ožiljci pa je doktor dodatno pikao. Operacija je trajala nekih 20-30 minuta. Obrezivanje i frenuloplastika. Osjetio sam samo zadnjih nekoliko šavova, kako je popuštala anestezija. Previli, dali jedan Ibuprofen i to je bilo to.
Nakon toga sam pričekao kojih sat vremena u urološkoj ambulanti, da mi napišu otpusno i interne uputnice za kontrolu i onda pravac doma, u ležećem položaju
.
Prvih nekoliko dana je previjano vazelinskom gazom. Područje šavova je bilo mazano Garamicyn antibiotskom mašću. Nakon toga je bilo previjanje samo običnom gazom. U prvih 7 dana sam imao ukupno 6 kontrola i previjanja, zbog prijašnje sepse i svega ...
Nakon cca 7 dana se povukla većina otoka, ostalo je samo na strani gdje su bili ožiljci od prije, ali to bi se isto trebalo s vremenom povući. Obrezivanje je bilo klasično, znači rezano odmah iza glansa.
Dogodio se i mali incident, prerano je popustio jedan šav odmah ispod frenuluma pa se otvorila ranica. Sad to još previjam (medicinski med + Mesoft gaza). Pretpostavljam da ga je otopila antibiotska mast. Da nije bilo toga, bilo bi gotovo savršeno. Zbog navedenog se još nisam upuštao u tuširanje. Samo obrišem sve okolo vlažnom gazom i područje šavova prskam Octeniseptom prije previjanja.
Generalna iskustva i preporuke:
- prije zahvata preporučeno obrijati intimno područje, lakše je za previjanje kad nema puno dlaka. Najjeftiniji električni "body groomer" će poslužiti.
- uzeti sobom "uže" gaće (uz tijelo), da drže prevoj na mjestu i neke šire hlače/trenirku da ne pritišću previše izvana
- bol je najintenzivnija kojih nekoliko sati nakon zahvata (makar, to je individualno), nakon toga popusti i ne smeta previše. Npr. ja sam isti dan popodne išao još čiki zubaru u grad, jer bih se inače načekao za drugi termin. Inače, najbolje mirovati/ležati prvih par dana kao što se preporučuje.
- preporučuje se Normabel ili slično prije spavanja, da spriječi erekciju. Moja iskustva ne potvrđuju tu preporuku. (Spavati dalje od žene/djevojke !!!).
- opskrbiti se Octeniseptom, gazama, flasterima, mastima (Garamicyin ili sl.)... da to imate doma pri ruci nakon zahvata

Dijagnoza je bila: postupalna fimoza. Fimoza je nastala kao posljedica septičkog šoka s DIK-om. (DIK je zahvatio ruke, noge i, naravno, pišonju.) Nakon oporavka od sepse ostali su ožiljci na koži penisa i priraslice s unutranje strane kožice (između glansa i kožice), koje su vjerojatno nastale od dogotrajnog korištenja katetera na intenzivnoj.
Zahvat je bio odrađen 26.11. pod lokalnom anestezijom u državnoj bolnici. Anestezija nije odmah hvatala stranu gdje su bili ožiljci pa je doktor dodatno pikao. Operacija je trajala nekih 20-30 minuta. Obrezivanje i frenuloplastika. Osjetio sam samo zadnjih nekoliko šavova, kako je popuštala anestezija. Previli, dali jedan Ibuprofen i to je bilo to.
Nakon toga sam pričekao kojih sat vremena u urološkoj ambulanti, da mi napišu otpusno i interne uputnice za kontrolu i onda pravac doma, u ležećem položaju

Prvih nekoliko dana je previjano vazelinskom gazom. Područje šavova je bilo mazano Garamicyn antibiotskom mašću. Nakon toga je bilo previjanje samo običnom gazom. U prvih 7 dana sam imao ukupno 6 kontrola i previjanja, zbog prijašnje sepse i svega ...
Nakon cca 7 dana se povukla većina otoka, ostalo je samo na strani gdje su bili ožiljci od prije, ali to bi se isto trebalo s vremenom povući. Obrezivanje je bilo klasično, znači rezano odmah iza glansa.
Dogodio se i mali incident, prerano je popustio jedan šav odmah ispod frenuluma pa se otvorila ranica. Sad to još previjam (medicinski med + Mesoft gaza). Pretpostavljam da ga je otopila antibiotska mast. Da nije bilo toga, bilo bi gotovo savršeno. Zbog navedenog se još nisam upuštao u tuširanje. Samo obrišem sve okolo vlažnom gazom i područje šavova prskam Octeniseptom prije previjanja.
Generalna iskustva i preporuke:
- prije zahvata preporučeno obrijati intimno područje, lakše je za previjanje kad nema puno dlaka. Najjeftiniji električni "body groomer" će poslužiti.
- uzeti sobom "uže" gaće (uz tijelo), da drže prevoj na mjestu i neke šire hlače/trenirku da ne pritišću previše izvana
- bol je najintenzivnija kojih nekoliko sati nakon zahvata (makar, to je individualno), nakon toga popusti i ne smeta previše. Npr. ja sam isti dan popodne išao još čiki zubaru u grad, jer bih se inače načekao za drugi termin. Inače, najbolje mirovati/ležati prvih par dana kao što se preporučuje.
- preporučuje se Normabel ili slično prije spavanja, da spriječi erekciju. Moja iskustva ne potvrđuju tu preporuku. (Spavati dalje od žene/djevojke !!!).
- opskrbiti se Octeniseptom, gazama, flasterima, mastima (Garamicyin ili sl.)... da to imate doma pri ruci nakon zahvata
-
- Novi član
informacije kako sam vec rekao i napominjem opet, variraju ocito od doktora do doktora, drzave do drzave.. ja garantiram da je meni od obicne kamilice u ovih 6 dana od operacije drasticno bolje, jedino sta mi je problem kad se lijepi gaza koju skidam svaki dan za konce,al natapam je kamilicom. ja sam dobio od doktora samo tu preporuku. sigurno su i drugi preparati dobri i ne osporavam, al samo kazem da se meni od najobicnije kamilice smanjio i otok i krv i sve.
meni apaurini takodjer ne funkcioniraju navecer se budim 10 puta zbog erekcija
svaka cast svima koji su odmah skoro bez gaze bili direktno s koncima hodali ili lezali, mislim da ja to ne bih mogoa za sve pare
meni apaurini takodjer ne funkcioniraju navecer se budim 10 puta zbog erekcija

svaka cast svima koji su odmah skoro bez gaze bili direktno s koncima hodali ili lezali, mislim da ja to ne bih mogoa za sve pare
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 05, 2015 4:06 pm
Ok hvala Peconi, sada mi je malo lakse.peconi97 napisao:Cutter123, te isprekidane linije po rani ce zarasti vremenom, kao i meni sto zarastaju (vidi se ogromna razlika u izgledu npr nakon 2 mjeseca cak- a potpun izgled ce tek dobiti nakon 6-10mj kao sto i svaki urolog kaze).
Mada mi se cini da je nekako ostalo previse "koze" na tom oziljku, nisam siguran kako da objasnim, i ne znam da li ce se to povuci ili moram da idem da se to "skrati"
[bCutter123][/b], znas kako... cak i kad sam skinuo konce, cime je najgori dio oporavka zavrsen, nije to uopste izgledalo fino. Eto imao sam to neko parce, ne kozice jer sam se pogresno izrazio, nego kao kruzic "mesa" koji je znao da pocrveni i malo gnojio, ali njega vise nema jednostavno je nestao kroz 2mjeseca. I ogromna je razlika npr 3mjeseca ce meni sad od skidanja konaca, sad super izgleda(ali treba jos koji mjesec da to dostigne potpun izgled). Sve je to prirodno, dok nema komplikacija, doci ce na svoje 
Janjak, da, i stvarno se slazem sa time sto si rekao. Nego mi je bilo cudno da ti je kamilicu preporcucio prije joda i hidrogena npr. Ali svakako ko sam ja da sr pravim pametniji od urologa, nego vise se ne zna da li kamilica pomaze/odmaze itd. Ja sam je negdje nakon zavoja koristio mozda 3-4x na svoju ruku, nesto mi nije odg koliko se sjecam. Ako ti je olaksala, onda supeerr

Janjak, da, i stvarno se slazem sa time sto si rekao. Nego mi je bilo cudno da ti je kamilicu preporcucio prije joda i hidrogena npr. Ali svakako ko sam ja da sr pravim pametniji od urologa, nego vise se ne zna da li kamilica pomaze/odmaze itd. Ja sam je negdje nakon zavoja koristio mozda 3-4x na svoju ruku, nesto mi nije odg koliko se sjecam. Ako ti je olaksala, onda supeerr
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Dec 11, 2015 2:48 pm
Imam jedno hitno pitanje...
Treci dan mi je oporavka nakon obrezivanja i nakon promene gaze primetio sam da na vrhu frenuluma ispod vrha penisa imam nesto poput zuckasto/bele ranice, koja luci svetlo zutu tecnost koja nema miris.
Ne mogu da se setim da li je tu prethodno bio konac pa se otvorio ili je neki plik od frikcije izmedju glansa i donjeg vesa ili samo prirodni proces zarastanja..
Treci dan mi je oporavka nakon obrezivanja i nakon promene gaze primetio sam da na vrhu frenuluma ispod vrha penisa imam nesto poput zuckasto/bele ranice, koja luci svetlo zutu tecnost koja nema miris.
Ne mogu da se setim da li je tu prethodno bio konac pa se otvorio ili je neki plik od frikcije izmedju glansa i donjeg vesa ili samo prirodni proces zarastanja..
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 08, 2015 9:09 pm
... meni kamilicu niko nije ni spomenuoJanjak napisao:informacije kako sam vec rekao i napominjem opet, variraju ocito od doktora do doktora, drzave do drzave.. ja garantiram da je meni od obicne kamilice u ovih 6 dana od operacije drasticno bolje, jedino sta mi je problem kad se lijepi gaza koju skidam svaki dan za konce,al natapam je kamilicom. ja sam dobio od doktora samo tu preporuku. sigurno su i drugi preparati dobri i ne osporavam, al samo kazem da se meni od najobicnije kamilice smanjio i otok i krv i sve.
meni apaurini takodjer ne funkcioniraju navecer se budim 10 puta zbog erekcija![]()

Octenisept baš pecka, tako da budem probao i kamilicu. Sad je prošlo 14 dana od operacije. Sve fino zarasta. Veći dio šavova je još gore. Prematam 2x dnevno.
Mesoft gaze koje koristim direktno na kožu/ranu se nešto manje lijepe. Čini se da med dosta pomaže za zatvaranje ranice koja je nastala popuštanjem jednog konca. Sekret je nestao.
Danas je pao i prvi hand job, doduše lagani, bez nekih posljedica/problema

brusLi, to je gnoj vjerovatno. Potpuno normalna pojava. Mozes koristiti malo hidrogena, ali proci ce to
-
- Novi član
meni je iz dana u dan sve bolje situacija..jos uvijek sam samo na kamilici.nijedan sav mi jos nije otpao, ali kad bude.. brine me samo sto mi je zadebljanje vece na jednoj strani gdje su savovi, ali je tu i otok veci, pa cu se strpit jos par dana da vidimo kako ce biti.
poceo sam hodati normalnije, a i hodam radi sebe, jer lezanje 24h na dan me ubija, misici mi propadaju ..
negdje se stvaraju kraste od zarastanja, negdje jos ne..stvorilo mi se od gaze bijeli dijelovi na glansu koje mi je trenutno tesko odstranjivat, al necu se zamarat jos s time posto mi to nije primarno.
jos uvijek se privikavam i na mokrenje koje mi nekad ide utreso ili u dva-tri dijela mlaza.
poceo sam hodati normalnije, a i hodam radi sebe, jer lezanje 24h na dan me ubija, misici mi propadaju ..
negdje se stvaraju kraste od zarastanja, negdje jos ne..stvorilo mi se od gaze bijeli dijelovi na glansu koje mi je trenutno tesko odstranjivat, al necu se zamarat jos s time posto mi to nije primarno.
jos uvijek se privikavam i na mokrenje koje mi nekad ide utreso ili u dva-tri dijela mlaza.