Obrezivanje, postoperativni oporavak

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
peconi97
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 05, 2015 9:48 am

Re: Obrezivanje, postoperativni oporavak

Post od peconi97 »

Baby apple, e blago ti se kad si uspjeo sa fimozom da imas odnose... Nakon 2 mjeseca kreni u akciju, a mozda i ranije :D samo nece to sve izgledati kako treba odmah(ali nije ni lose). Meni jos uvijek zarasta, tacno se vidi :)
Janjak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 31, 2015 6:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od Janjak »

Meni je operacija u petak. javit cu dojmove ovdje. peconi mi je inace mnogo pomogao oko savjeta i svega i hvala mu na tome.
da recem to da nikad nisam do sad imao odnose iz psihickih ali i fizickih razloga, problem je s tom kozom jer oce da se vrati-nece da se vrati nazad, ili zastane na pola puta glansa pa stisce i stvara bol itd..

apple, mos li rec nesto o masturbiranju kako je situacija s time posto se kozica skine.. ?
peconi97
Novi član
Novi član

Post od peconi97 »

Janjak, nema na cemu :) Mislim da ti baby apple ne moze reci za to, jer jos uvijek ima par konaca. Ali, rekao sam ti jos prije u mejlu, mastrubacija je potpuno normalna. Prvi put je neobicno, ali bas. Vec drugi put potpuno normalno. Orgazam je na sasvim zadovoljavajucem nivou, iako su istrazivanja tvrdila da obrezani momci nemaju neki orgazam... na osnovu mog iskustva, tvrdim suprotno
Baby apple
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 21, 2015 1:50 am

Post od Baby apple »

Hehe,Janjak srecno na operaciji :) Nije strasno toliko :) E probao sam i masturb kada mi je doktor skinuo veci deo konaca.Jos uvek imam par komada pa sutra idem na pregled zbog "klikera" i konca,valjda ce me dr pregledati.Inace 1x mi je masturb bila bas neobicna,mora polako da se radi,sad je vec drugacije.I mene je kozica tako stiskala pre operacije.Aj javi kako si prosao :)
shumi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 01, 2015 11:30 pm

Post od shumi »

Pozdrav ljudi. Nov sam ovde i imam jedno pitanje. Da li je neko imao problem sa erekcijom posle obrezivanja? Obrezan sam 09.11. zbog fimoze ( nisam mogao prevuci kozicu kada je u full erekciji, u spustenom stanju sam mogao) i evo sad je 23-eci dan od zahvata, medjutim nemam erekciju, pustim filmove za odrasle i nista, ne reaguje :D Pa me zanima da li je neko imao slican problem, i da li je to u glavi kod coveka ili jos nije proslo dovoljno oporavka? Jer nzm kako cu masturbirati ako ne postognem erekciju... Hvala u napred.
peconi97
Novi član
Novi član

Post od peconi97 »

shumi, jesu ti skinuti konci? Nisam imao problem. Ali, ako ti nisu skinuti konci onda ne bi trebao... Ako jesi, nesto je do tvoje psihe, strah te, ili nnesto slicno. Samo se opusti, skoncentrisi se na film, mastrubiraj i bice sve u redu (meni je nakon mjesec dana od operacije koliko se nisam samozadovoljavao, prvi put kad sam mastrubacija trajala oko 25min jer nisam mogao da se opustim skroz. Mada, ejakulacija je prosto olaksanje na kraju, kad shvatis da mjesec dana je nisi imao)
shumi
Novi član
Novi član

Post od shumi »

peconi97, jesu...konci su spali posle 10-12 dana...mada mi je receno da oko 30 dana ne bi trebalo da imam bilo kakvu aktivnost... ja sam samo hteo da vidim kako to funkcionise i da vidim kakav je osecaj kad nemas kozicu preko.. tako da nema erekcije i verovatno je to do psihe...ono, bio mi je mnogo dobar sex kad sam imao kozicu pa sam se istripovao da nece biti tako dobro kad se obrezem...pa je verovatno taj stah prisutan, jer sam bas duze vreme razmisljao da li da odradim to ili ne... a i sledeci probem je taj da cu morati jos jednom da odradim sve, posto se pojavio jos jedan prsten i moracu da skinem jos malo kozice.. verovatno prvi put nije skinuto dovoljno, nego se islo na tu varijatnu da se skine sto manje. Mada kako god, vidim da necu imati odnos jos neko druze vreme.. pa bi bilo pozeljno da se isprazim ovih dana. Mada ja mislim da sam bas maler i da ovo sa erekcijom i to sto treba da idem opet na obrezivanje, da to moze da se desi samo meni :x :-? a mozda ce se javiti jos neko sa slicnim problemom.
shumi
Novi član
Novi član

Post od shumi »

p.s. peconi97 hvala na odgovoru
peconi97
Novi član
Novi član

Post od peconi97 »

shumi, a vala i taj tvoj doktor. Kozica se skine do kraja prstena i kraj, ne znaci ti nista da ostavlja, jer onda i nece izgledati fino cak, a i ponekad cak i kad skine do kraja prstena u opustenom stanju se kozica sakupi pa ti prekrije pola glansa penisa cak...
Ma bice to sve u redu. Ako nemas konce, izivi se :D Samo opusteno svee
shumi
Novi član
Novi član

Post od shumi »

peconi Ma probao sam vec 2-3 puta i ne ide, nece da se digne iz mrtvih. Nego imam jos jedno pitanje... Kad su te usivali, da li je to bili tik uz samu glavu penisa ili 2-3 tj par cm ispod glave? :D
Janjak
Novi član
Novi član

Post od Janjak »

evo da se javim..jucer operiran, moji dojmoviu: operacija je skroz ok bila i nisam je skoro osjetio, cak sam malo razgovarao s doktorom i sestrama tokom operacije i pitali su me jel me boli, jel osjetim itd... bolovi su poceli sat vremena nakon operacije, toliko me bolilo da sam htio vristat :D odm sam popio tabletu protiv bolova i lakse mi je bilo nakon par sati..danas je drugi dan, taman sam s kontrole i skinilo mi je zavoje i stavilo novi i dalo mi upute da uranjam spolovilo u casu sa hladnom kamilicom dvaput dnevno, da stalno mijenjam gaze i da ga drzim uzgoro.
pijem apaurine radi erekcija...tesko se opustiti, psihicki sam jos vrlo vrlo napet i nisam spavao sinoc, valjda ce bit bolje..
ne znam koliko dugo da ovako radim s kamilicom, ako neko ima pojma?
konci su biorazgradivi i otpast ce sami.

koliko sam vidio danas, skinilo mi je sve do ispod prstena ,nisam previse detaljno vidio..reka mi je doktor da ce mi malo vise skinit radi infekcija prijasnjih itd..

hvala svima na forumu i pogotovo peconiju koji je bio uz mene :) jos ce savjeta trebati, posto sam u fazi oporavka.
Janjak
Novi član
Novi član

Post od Janjak »

drugi dan... skidao sam sam sebi zavoje i moram rec da je krvnicki bolilo na par mjesta gdje su savovi..bilo je nemoguce namociti kamilicu direktno na savove ,neki krvare jos..bolilo je mnogo.malo po malo sam cistio vatom natopljenom kamilicom..veceras opet mijenjam zavoj mislim da je pametnije nego da se slijepi onako opet za savove.
i ocajno mi sve izgleda :lol: ne znam na sta ce to lciit kad se maknu savovi.al ima vajde do tada jos!
Baby apple
Novi član
Novi član

Post od Baby apple »

Evo i ja da se javim posle nekog vremena :-) Bio sam kod doktora da ga pitam u vezi tog klikera sto mi se pojavio posle op,nije me ni pregledao kaze povuc će se.Sad je kao zrno graska,jos uvek se nije povuklo skroz.Krastice su mi skoro sve otpale,jedna ispod frenuluma "visi" al necu da je diram meka sama otpadne.Konci na frenulumu su mi jos uvek tu,ne znam koliko im treba da spadnu? Sta mislite da li da ponovo idem kod lekara i da trazim pregled?Par koncica mi stoje od 26og tj od kad je radjena intervencija.
peconi97
Novi član
Novi član

Post od peconi97 »

shumi, ne znam sad kako tebi to izgleda, pa ono usiveni na kozici do prstena penisa, tako nekako po sjecanju...

Janjak, zar te dr pustio sam da se previjas? Bolje da je on, svakako mora pregled da ti bude prva 3-4 dana, pa kasnije kontrole, skidanje konaca itd. Ali, on bolje zna. E da, meni kamilicu nisu preporucivali. Vec su mi na previjanju stavljali hidrogen i jodid, pa zavoj.

Baby apple kad je tebbi bila operacija 26? U novembru? ako je tada, onda sacekaj jos, polako. A, ako je bilo 26og oktobra, onda ga nazovi da ti i skine vise, nema potrebe toliko da stoje... Ne znam kako izgleda taj klikercic, ali meni je nakon skidanja konaca se vidjelo kao malo parce kozice, u obliku lopte ne nzma sad objasnit oblik tacno, ali on se sada skoro i povukao :D
Baby apple
Novi član
Novi član

Post od Baby apple »

26og oktobra sam radio :-) Kako ti je ostalo parce kozice? Nzm kako da objasnim za taj kliker pod kozom. Nalazi se sa gornje strane,od prilike 2cm dalje od mesta gde mi je usivano(na telu penisa) i gde imam oziljak,ne znam da li su tu negde davali anesteziju? Kad taj deo koze podignem malo prstima ne osetim kliker na samoj koži,vec na "telu" penisa.Nije bilo vidljivo golim okom ni kad je kliker bio veci,a kamoli sad,samo se oseti pod prstima.Pre 10ak min mi spala mala krastica na frenulumu i sa njom parcence koncica,valjda ce i ostalnd ubrzo :-)
Odgovori