azoospermija

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
rimela
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 04, 2008 10:22 am

ZA ANU 78

Post od rimela »

Draga Ana78
Samo malo da se javim. Mi cekamo poziv za drugu vantelesnu oplodnju u SLO. Nadam se da ce to biti oko februara.
E sad Ana, i nam je urolog rekao da ne radimo nikakvu biopsiju da to nema svrhe jer je FSH toliko visok (4 puta visi od normale) i testisi smanjenog volumena. Radili smo punkciju testisa i tu nisu pronasli nista. Doktor nam je rekao da on cisto sumnja da cemo naci ista biopsijom jer su ovakvi nalazi. Ali na iznenadjenje svih odmah su nasli spermatozoide i nisu dirali drugi testis uopste. Zato uradite tu biopsiju sto prije da znate sta dalje.Iako nalaz ne bude dobar mozda jednostavno nisu potrefili dobar dio testisa. Elem ja bih preporucila i bioenergicara za smirivanje hormona. (ne moze stetiti).
Ako ti kako mogu pomoci samo pisi jer eto prosla sam taj pakao iscekivanja.

Pozdrav Rimela
slavojka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 18, 2006 11:19 pm

cao drage moje

Post od slavojka »

cao drage moje
jako mi je drago sto se javljate jer i ja sam par puta zapocinjala ovu temu ali nije bilo bas nekih odgovora
ne znam ni sama zasto!!!
nego da vas pitam sada nesto
gde vi zivite odakle se javljate
ja se javljam iz nemacke a pitam vas to zato sto sam vec odavno primetila da ljudi koji zive u jugi (tj muskarcima)kiji imaju problem sa azoospermijom doktori preporucuju terapije i to sa KLOMIFENOM
nije mi jasno jer ovde ne daju nikakve terapije bas sam pitala za to i kazu da to nista ne pomaze
neko je pitao da li smo radili biopsiju
nismo jer kod moga muza domenzija testisa je mala pa smo odklucili prvo da probamo sa vitaminima(citala sam da jr to mnogima pomoglo)
da barem dodjemo do jednoga za VTO
TAKO DA MM sada pije vitamine negde od augusta meseca a uzgred jos nije reseno moje pitanje za stalni posao ustvari radim ali nisam dobila papire za stalno radi ove financijske krize
takodjer drage moje tko je radio tu terapiju sa bioenergeticarom u vezi hormona i gdje
i ako vam je uspelo pisite kako sta
puno vas voli i pozdravlja vasa SLAVOJKA I ZELIM VAM MNOGO MNOGO SRECE
CAO
rimela
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 04, 2008 10:22 am

Slavojki

Post od rimela »

Draga Slavojka,
ja sam iz BiH. Isto se desilo i meni. Dakle mm je imao visok FSH, smanjen obin testisa Doktor je cak mislio da nema sanse da se nadje ista biopsijom ali eto dok ne uradis ne znas.
Sto se tice bioenergicara, isli smo kod Murka (to mu je nadimak). Znam da ima ordinaciju u Beogradu ali dolazi i u Brcko i Sarajevo. NAvodno i negdje u Italiju i Austriju. MM je samo jednom isao i spustio mu je FSH sa 65 na 42. Mozda da smo isli vise pita sveo bi to na normalu. Zao mi je sto nismo vise isli jer MM ne vjeruje u to a ja definitivno verujem. Evo ti broj u Beogradu pa pitaj gdje sve radi.
+381112652582

Sretno

Rimela
slavojka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 18, 2006 11:19 pm

cao svima

Post od slavojka »

rimela draga
hvala ti mnogo na odgovoru pa se cujemo
zelim ti mnoggo srece i uspeha i jedan veliki pluuuuusic
cao
ana78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 20, 2008 10:30 pm

Post od ana78 »

Zao mi je sto se nisam javljala neko vreme, tek sam sad videla neke odgovore, ali kada imas neki problem obicno ide uz njega i niz drugih problema, pa popustis ali opet skupis snage za dalje i tako u krug. Mi nismo mrdnuli, na istoj smo tacki kao i pre par meseci, tako da u svakom slucaju i dalje nas ceka ta biopsija.
Slavojka, rimela i svi koji koji vode ovu borbu, volela bih da znam dokle ste stigli i vasa iskustva, puno pozdrava
aleksat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 12:21 pm

moj slučaj

Post od aleksat »

Evo da i ja iznesem svoj slučaj nakon što sam pročitao sve poruke. Imam 36 godina i, nakon 11 godina, još uvek se borim sa azospermijom. Da ne pričam šta sam sve probao i kod koga sve nisam bio (i ja i supruga), jer me je pomalo i sramota, ali mogu vam svima reći da je u Srbiji to igra bez granica. Zašto? zato što lekari ovde samo razmišljaju kako da vam uzmu pare! Radili smo i vantelesnu oplodnju kod jednih od najboljih stručnjaka za to pitanje u zemlji koji su nas ubeđivali da je ipak sve u redu. Odradio sam pet ili šest punkcija i svaki put bi rezultat bio bolji od prethodnog, a supruga je kljukana hormonima, a sve bez ikakve šanse za uspeh. I to su sve svesno radili! Kad sam posle nekoliko saveta punkciju odradio kod drugog urologa, rečeno mi je da u testisima uopšte nema spermatozoida. Zamislite moj očaj. Poenta je da mi niko nikada nije niti spomenuo mogućnost nekog dubljeg ispitivanja, a na moja pitanja u vezi sa tim bi mi svi od reda odgovarali da od toga nema vajde. Doktori kod kojih smo radili vantelesnu su nam čak vratili deo novca kad sam zapretio advokatom i novinarima, ali vreme (11 godina), živce, stres, i izgubljenu nadu vam nikakav novac ne može nadoknaditi. A sve smo probali. I lekare, travare, gatare, vračare, bioenergičare, magnete itd, itd... Na kraju, mi smo se odlučili na donora iako je supruga u početku bila izrazito protiv toga. Poenta je da smo, kasnije, od mnogih parova čuli da su imali slične probleme sa doktorima u toj branši i da je svima posle toga savetovano da te stvari rade u inostranstvu. Zar to nije sramota za ovi zemlju?!
SQL
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 8:06 pm

Post od SQL »

aleksat napisao: Zar to nije sramota za ovu zemlju?!
Odgovor je : Nije , to je ovde normalno ! Sterilitet i karcinomi, to je raj za uzimanje para !

Dobro jutro Kolumbo !!!

I šta kažu, da ideš u inostranstvo :( ... ? Nemoj, jer sam se ja ovde vratio zbog istog problema koji imaš i ti !
U čemu je razlika ? Pa razlika je u tome što oni u inostranstvu obično nemaju pojma ili neće da ti pomognu a ovi naši sve znaju i baš bi da ti pomognu.

Jadni smo svi mi a ti možeš da iskoristiš tvog advokata ako ga zaista imaš, tvoj slučaj, ako je baš takav kako si napisao je tipično otimanje para i lako dokaziv, naravno ako si sačuvao papire i ako si spreman na akciju !
Zdravlje je najveće bogatstvo !
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm

Post od dr bokica »

Bilo bi dobro da zbog drugih ljudi napises imena lekara.
A sta reci o tome da se u Srbiji uveliko radi donacija sperme bez ikakve zakonske regulative?
Sve sami strucnjaci od Stojkovica u Leskovcu, Micica, Radulovica?
Jel ostane neki lekar koji nije uprljao ruke?
SQL
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 8:06 pm

Post od SQL »

Bokice da li ti pokušavaš da kažeš da u zemlji Srbiji nije legalno koristiti tuđu spermu ili nije zakonski regulisano , nisam te baš najbolje shvatio ?
Zdravlje je najveće bogatstvo !
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član

Post od dr bokica »

Ne vidim u cemu je razlika. Nisam pravnik, ako ima neke termionoloske nepravilnosti ispravi me.
To je nezakonit akt koji tek ceka na usvajannje u Skupstini Srbije.
Postoje zemlje gde je to regulisano.
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član

Post od dr bokica »

izvinjavam se zbog greske
za sada je to nezakonit akt
ana78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 20, 2008 10:30 pm

Post od ana78 »

Aleksat, slazem se sa dr.bokica, da li bi mogao da kazes imena lekara kod kojih ste sve to pokusali? MM i ja ovih dana trazimo brojeve telefona i istrazujemo na koju adresu da se obratimo, tako da nam je svaka informacija od koristi. Od cekanja nema nista, gubimo zivce i kad nista ne preduzimamo, makar da se ide u nekom smeru. Gde raditi biopsiju testisa pitanje je sad? Upomoc
aleksat
Novi član
Novi član

naravno ako si sačuvao papire i ako si spreman na akciju !

Post od aleksat »

Naravno da sam sačuvao papire, ali nisam siguran da li sam spreman na akciju. Zašto? Zato što mislim da su nedodirljivi i zato što ne postoji niko u ovoj zemlji, mislim na lekare, ko bi pristao da potvrdi moju priču. Kada sam urologa koji mi je radio punkciju posle njega pitao da li je moguće da je spermatozoida bilo dve godine ranije, i to "u velikom broju", a da ih sad nema odgovor je bio: "Nije, ali ja to ne smem da komentarišem". Pri tom, taj urolog je znao celu našu istoriju bolesti. Moj prijatelj koji mi je rekao za njega je na moje pitanje da li bih mogao da ga tužim rekao: "Mnogo su jaki" i na moje insistiranje da krenem na njih zamolio me da njegovo ime ne spominjem. A moj prijatelj nije veverica u tom svetu. Šta više da pričam? Nisam ja Kolumbo. Znam da je sve u lovi, ali sam se, u počtku, nadao da bar po ovom pitanju postoji neko poštenje. Svašta mi je padalo na pamet i samo zahvaljujući mojoj supruzi, kojoj ne mogu dovoljno da se zahvalim za ceo život, nisam napravio neku glupost kad sam saznao šta su nam uradili. Eminentna gospoda stručnjaci su prof. Mičić i prof. Tulić i imaju ordinaciju 19 u ul. Kneza Miloša, odmah pored kanadske ambasade. Pored svega, i dalje svi govore da je prof. Mičić najbolji urolog u zemlji, svetski priznat i još uvek mnogi ginekolozi šalju svopje pacijente kod njega da im radi punkcije testisa jer je
"on zaista najbolji".
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član

Post od dr bokica »

Aleksat, hvala sto si napisao imena.

Ali sto bre prof. Tulica, ja taman krenula kod njega ali na GAK-u (':evil:')

Prepostavljala sam da je rec bila o Micicu. Nazalost, urologe koji se bave sterilieteom mozes nabrojati na prste jedne ruke. Oblast teska, mogucnosti izlecenja jako male uprkos napretku medicine u svim oblastima. Za vecinu stvari ne znaju zasto se desavaju itd.

Nazalost pre 11 godina kada ste krenuli u borbu nisu postojali ovakvi forumi i anonimna razmena iskustava, pa su i lekari imali mnogo vise mogucnosti da manipulisu ljudima. Na svu srecu danas je to mnogo manje moguce.
O svakom lekaru (ginekologu/urologu) koji se bavi sterilietom ima puno i dobrih i losih komentara. Ne postoji bukvalno nijedan sa kojim neko nema neko horor iskustvo.
Na nama je da izvagamo i procenimo sta je za nas najbolje od ponudjenog i budemo obazrivi.

Ja sam prof Tulicu odnela spermogram i nalze dr Vinke iz TTC-a, on ih je prihvatio bez reci. Dakle nije me upucivao na svog "kompanjona'', a mogao je da kaze bolje bi bilo.... . Ja na to ne bih pristala sa vrlo jasnim razlogom i to bih mu i rekla.

Mm ide kod dr Vinke skoro godinu dana i ne mogu da kazem nista ruzno o njoj. Nije nam uzimala bespotrebno novac, kod odredjivanja terapije pitala nas da li mozemo da platimo Proxid ili da da odvojenu varijantu koja je jevtinija.
A opet citala sam na nekim forumima da i ona radi ilegalno donaciju sperme.

Zato mislim da su nasa iskustva razlicita i da svako treba da trazi svoj put ka resenju problema. Svi smo prosli kroz neprijatna iskustva, placali svakojake gluposti, vrteli se u krug...

Super je to sto ste se odlucili na donaciju, ali naravno nemojte to raditi u Srbiji jer nije zakonski regulisano.

Puno pozdrava
nadam se da nisam bila preopsirna
aleksat
Novi član
Novi član

Post od aleksat »

dr. Bokica. Nisam želeo nikog da obeshrabrim. Samo sam izneo svoje iskustvo koje je prilično traumatično, kao, uostalom, i kod svakog ko je imao taj problem, ali sama činjenica da je prof. Tulić radio sa uzorkom za koji je znao da nema šanse dovodi i njega u isti koš sa ostalim prevarantima. Kad smo bili da "reklamiramo" naš slučaj, posle par godina, oni su i dalje imali uredno zabeleženo sve što je rađeno bez da im govorimo. Znali su da je od supruge uzeto 5 jajnih ćelija i da su dve vraćene itd, itd... Hajde da proširimo priču. Šta je, onda, urađeno sa jajnim ćelijama moje supruge ako u materijalu koji su uzeli od mene nije bilo ničega?! I mi smo bili prvi put kod njega na GAK-u i bio je sav dobar i fin. Još jednom, ne želim da ubijam nadu nikome i da svoj slučaj predstavim kao pravilo kod tih ljudi, ali činjenica je da ti ljudi u nama samo vide keš i da postoje svakakve varijacije da se isti uzme od ljudi u nevolji. Što se tiče dr. Vinke, o njoj sve najbolje. Za sada. Nemam više poverenja ni u koga.
Odgovori