azoospermija

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
marsovka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 19, 2011 10:46 pm

Re: azoospermija

Post od marsovka »

Kad je urolog mm rekao da uradi termoviziju skrotuma ja sam nazvala bar jedno 20 ordinacija da nadjem jednu u kojoj to rade. Isli smo u "As medicus", ali ne moze da se urade samo testisi nego mora ceo organizam. Takodje to ide u paketu sa biorezonantnim skenerom. Ima na njihovom sajtu sve objasnjeno, pogledaj. Sto se same termovizije tice, to samo pokazuje podrucja koja su obolela, a tim biorezonantnim skenerom su mu snimili prostatu i testise. Sve to traje oko sat vremena i kosta 100 evra. Taj snimak pokazuje da mm u svojim testisima ima spermatozoide. Mi smo iz te ordinacije izasli srecni kao mala deca. Mislili smo da imamo bar nekoliko spermica van za vantelesnu. Medjutim, spermogram je rekao suprotno. Takodje, taj doktor je, na osnovu tog pregleda, rekao da mm ima manjak testosterona, sto se takodje ispostavilo kao ne tacno. Na taj pregled dr. je mm najvise poslao zbog toga sto mu je pre dve godine ustanovio da nema jedan bubreg (radili sve moguce pretrage). Na tom termovizijskom snimku se jasno vide dva bubrega. Urolog (isti onaj koji ga je poslao da to radi) pogleda taj nalaz, kaze "nidje veze" i posalje ga na biopsiju. Pa sam ja sad malo zbunjena, da li to sto oni kazu ima neke veze ili nema. Znam samo da su u nama probudili nadu i da nam je nula na spermogramu posle toga bila toliki udarac (narocito za mm) da se jos nismo oporavili. Mislim da se taj snimak ne moze koristiti za punkciju niti za bilo sta ozbiljno.
ana78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 20, 2008 10:30 pm

Post od ana78 »

Hvala Marsovka na objasnjenju, ali opet ta sva pitanja moras da usmeris na pravu adresu, a opet mnogo je tesko i naci pravog specijalistu koji da bi nam pomogao mora da se bas bas zainteresuje za nase probleme, a njima je lakse da nam uzmu novac i da nas otkace. Meni kao laiku pada nesto na pamet, ako ima spermatozoida, a nema ih u uzorku, mozda jednostavno je u pitanju neko zacepljenje negde u kanalima, ne znam, nagadjam. Mislim da je to extra sto su vidjeni, znaci da se odvija ta spermatogeneza, oni se proizvode, i ako su vidjeni u tom obliku znaci da su to zrele forme, nisu neke nezrele forme, spermatide ili sta vec. Samo napred, pozdrav
rimela
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 04, 2008 10:22 am

Post od rimela »

Drage moje Ana, Kockolino, Marsovka...

I nama je urolog rekao da ne radimo biopsiju ako FSH bude visok jer nema svrhe. Hvla bogu da ga nismo poslusali sad nebismo imali zamrznuti materijal i ganjali VTO.

To sto je taj termo... skener pokazao da ima spermatozoida i ako ne izlaze znaci ili je zacepljenje ili je visok FSH pa se ne proizvodi dovoljno. Po meni to je dobar znak da ce se pri biopsiji vrlo lako naci materijal. Operacija traje samo 20tak minuta tako ako nema zdavstvenih problema slobodno to radite -samo tamo gdje mogu zamrznuti materijal.

Rimela.
ana78
Novi član
Novi član

Post od ana78 »

Rimela hvala ti i ako ti nije problem, treba stalno da nam ponavljas to, da ima nade i sa visokim FSH da se nadje materijala, jer ja to stalno zaboravljam, uvek me bas najvise obeshrabi upravo taj visoki FSH i njegovo znacenje, stalno mi je to na pameti. Ti si ovo sigurno vec par puta naglasavala, ali vidis sto se tice mene, to sam skroz zaboravila, a toliko je bitno za ovu mukotrpnu borbu.
Sto se tice te termovizije sto je Marsovka pomenula, ja sam malo po internetu istrazivala i iskustva su razlicita, neko hvali, neko kaze da je to prevara, ne znam sta da mislim. Mislim da ako bi to bilo kako treba, bilo bi extra za nase slucajeve da mogu da nam kazu da li ima materijala i onda pravac biopsija, punkcija ili sta vec, tj. oni mogu to da kazu ali da li je to realno?
rimela
Stalni član
Stalni  član

Post od rimela »

Draga moja Ana,

Ako treba svaki dan cu pisati. MM je imao FSH 65 pa onda 40 i takav je i sada. Gornja granica je 12. Zamisli koliko je to povecano. Ja sam citala neku studiju bas za muskarce sa visokim fsh koji su radili biopsiju i kod njih preko 70% su nasli spermatozoide u tkivu testisa. Ja mislim cak iako ta termo kamera pokaze da ima spermatozoida da se mora raditi biopsija a ne punkcija. Jer punkcija je samo izvlacenje iz kanala a biopsijom uzimaju komad tkiva. PO meni je to slicno samo biopsija traje 15-tak minuta duze.

Samo naprijed drage moje vec cemo mi nekako pobijediti ovu glupost.

Jel se ko sjeca ko je onaj covjek iz Osjeka sto radi akupresuru?

Rimela
ana78
Novi član
Novi član

Post od ana78 »

Hvala ti Rimela, borimo se, ali je bas tesko, lako se gubi nada, pa se povratimo i tako u krug. Takav je zivot. Ja malo istrazujem po net-u i u vezi donatorstva, cisto da sebe pripremim ako uopste covek sebe moze pripremiti za bilo sta, da ako rezultati biopsije budu totalna katastrofa, da imamo i drugi nacin.... Volela bi kada bi mogla direktno sa ljudima koji su se opredelili za donatorstvo i to sproveli u delo, da malo popricam.
Sto se tice tog coveka iz Osijeka, meni to nije poznato, ali me zanima koje ste cajeve sve isprobali do sada?
MM i ja pijemo neku takozvanu macinu travu, ali ko zna da li je to macina trava jer vidim da ima vise trava koje imaju taj naziv i da su vise za zenske probleme nego za muske, ali mi to dobili, pa ajde da ispijemo od viska glava ne boli. Puno pozdrava
rimela
Stalni član
Stalni  član

Post od rimela »

Draga ANa,

Znam da ti je tesko i da se gubi volja i opet vraca. Tako je to kod nas sa ovim problemom. Sve je to normalno, ali proci ce i to a mi cemo rjesiti svoje probleme.
Ne znam sad napamet koje cajeve smo pili ali kad smo pili Tesiceve cajeve sjecam se da je bila kadulja i nekakav zdravac i limun trava cini mi se ali to moram provjeriti. Moze se naci i na drugim forumima ljudi su napisali tacko koji su cajevi iz tesiceve terapije. Travar tesic je iz beograda i navodno je puno ljudi sa azoospermiom izljecio. Mi smo koristili a da li nam je to pomoglo ne znam ali poslije toga smo radili biopsiju i nasli materijal.
Mozda nije lose kupiti to sve sto on preporucuje pa probati. KOd njega je ta sva terapija za tri mjeseca oko 300 Eura. (Cajevi, maticna mlijec, propolis) a sam nabavis jabukovo sirce i med.
To se sve moze kupiti jeftinije u apoteci ali on tvrdi da je ta njegova kombinacija maticne mlijeci najbolja.
Ako budes htjela ili ne nadjes njegovu terapiju na internetu javi pa cu ja potraziti kod kuce tu listu i otkucati. Nije lose da probate.

Poz

Rimela
cira81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2012 10:48 am

Post od cira81 »

rimela

PostPoslato: Sub Jan 07, 2012 8:32 am

ZAo mi je za rezultate. I mi smo ponovili spermiogram nakon akupunkture i jos uvijek je velika 0. Sreca jos uvijek imamo malo zamrznutog materijala i ako ne uspijemo iz jos jednog pokusaja ona moramo opet na biopsiju a ko zna da li ce opet naci spermatozoide.
Dakle kazem vam da nije kraj. Imate jos jednu sansu da radite biopsiju na drugom mjestu i drugom testisu ali nemojte odmah. Ja bih sacekala makar 6-12 mjeseci i za to vrijeme probala sve sto se moze od cajeva, maticne mlijeci, bioenergije, ishranu promjeniti....i opet na biopsiju.
Ako ni druga ne bude dala pozitivan rezultat onda je jedina preporuka donacija spermatozoida od nepoznatog davaoca. Nadam se da se to nece desiti.

Dobar dan svima,

Dosta sam nov u svemu ovome, testiranja radim poslednjih godinu dana, uradjena dva spemograma, oba dosta losa.

Verujem da lekovi nisu jedino resenje i da uz pravu terapiju ovaj i problemi slicni njemu mogu da se rese,
al' nam nedostaju dobri dijagnosticari. :)

Zanima me da li je jos neko probao sa ovom vrstom lecenja i da li je imao neke pozitivne rezultate?

Ako jeste, ko je radio terapiju, koliko je kostala, koliko je trajala i da li su se koristili tokom terapije jos neka lekovita pomagala
( izmena ishrane, dodaci ishrane, lekovi ...) i koji.
vma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 02, 2012 6:38 pm

Post od vma »

Sta bi sa forumom daljim temama,uputama,iskustvima sta je tko napravio jako zanimljiva tema ali stala ili ja neznam naci gdje je nastavak.
rimela
Stalni član
Stalni  član

Post od rimela »

wma
teme stala kako kazes. i mene posebno interesuje sta je sa cura s foruma. Je li koja sta napravila? Makar biopsiju.
Mi smo ponovo radili biopsiju i sad imamo dovoljno materijala za nove postupke VTO.

Cure samo naprijed borite se.

i javite se

poz

Rimela
vma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 02, 2012 6:38 pm

Post od vma »

Ja sam on haha,salu na stranu ali imam velik problem sa azoospermijom previsok fsh i lh 3 puta veci od dozvoljenoga,morfologija nula,citam dan i noc po forumima sta i kako,kontaktirao sam doktore u Mariboru po Rimelinom nahodjenju.Ako nije problem javi se na pp molim te radi nekih savijeta.
Naćka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2012 3:15 pm

Post od Naćka »

Koliko vremena ste pili terapiju da se spustio FSH?Kod mog muža je duplo viši od normalnog
rimela
Stalni član
Stalni  član

Post od rimela »

NAćka,
terapija za snizavanje FSH ne postoji nigdje u svijetu. Citam cesto da imaju nekakve inekcije i takve stvari ali nista od toga nismo probali i nikada nam doktor nije preporucio. Jednino malo zdrave ishrane, maticna mlijec, mozda bioenergija itd. KOd mm je FSH bio 40 ( a gornja granica 12) i opet kad smo radili biopsiju nasli su materijal za VTO.

poz
Naćka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2012 3:15 pm

Post od Naćka »

Rimela koliko puta je tvoj mm radio biopsiju?Koliko vam je dovoljno bilo za vto?Hvala
princes
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 19, 2011 10:49 pm

Post od princes »

nacka FSH nije merilo da li ima spermatozoida,kod mm je bio nizak i nisu nista nasli ni punkcujom a ni biopsijom i kod nas je u pitanju najgora dijagnoza kad je azospermia u pitanju a to je sertolijev sindrom, svi su mu nalazi bili u redu i kariotip i mikrodelacija y hromozoma,jednostavno doktori nemaju objasnjena za nase azoo slucajeve jos uvek je to neispitano polje za njih.
Odgovori