azoospermija

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
rimela
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 04, 2008 10:22 am

Re: azoospermija

Post od rimela »

VMA
zao mi je sto nailazis na nerazumjevanje ali valjda svako drugacije ovo podnosi i ne zeli nista da dijeli.
Sto se tice toga da je zivot bez BEBACA velika NULA. Ja tako ne razmisljam. Ima toliko djece koja cekaju da budu usvojena i cak ia ako to necu i ako ostanem bez djece sta tu mogu. Mislim da neki ljudi imaju daleko vece probleme nego sto je potomstvo jer se bore sa raznim bolestima. ovo nase nije nista. Gledajuci te druge ljude mislim da ja ustvari i nemam nikakvih problema imam samo izazov s kojim cu se boriti pa ko pobijedi.

Samo nam pozitivne misli mogu pomoci. Veseli se zivotu i uzivaj u njemu a ovo ce doci samo po sebi.

Poz

Rimela
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Да ли је неко пробао терапије са цинком и селеном? Чуо сам да помажу, али не знам у ком степену.
vma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 02, 2012 6:38 pm

Post od vma »

http://tribestan.bloger.index.hr/default.aspx

Mislim da bi ovo trebalo biti zadovoljavajuce,jos sam uzeo vitamina c i e,propolisa imam svoga i meda cistoga livadskoga jer smatram da je najbolji posto nije samo kao npr.bagrem i od toga je mad nego je na 1000 trava u pitanju bas koje rastu kod mene na prirodnim livadama.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Не знам да ли биљна апотека Јосиф Панчић има шта у ову намену, па само дајем идеју: http://www.mocbilja.rs.
vma
Novi član
Novi član

Post od vma »

"Mislim da nema potrebe izmisljati toplu vodu kad je vec izmisljena odavno"sukobe interesa na stranu nek se njima bavi onaj tko je placen za to a nama je svima interes koliko vidim ovdje BEBAĆ zato idemo tim pravcem sa vijerom u boga,zavijetovanjem,domacim lijekovima,biljnim provijerenim lijekovima,vitaminima i naravno najboljim strucnjacima.Naravno sve je to potkrepljeno sa ekonomske strane ali najbolji i "najbezbolniji" nacin izabrati.Rekao sam rukave sam zasukao debelo,radim kao rob i sam sebe gonim a mogao bih ja komotnije-lijepse zivjeti sa puno manje rada i truda ali imam cilj a zivot bez cilja je zivot utaman.

Doneklen sam "sredjen u zivotu" a kazem doneklen jer ima puno sredjenije ljudi,nefali mi nista sto covijeku normalnog razmisljanja fali,imam i zadovoljstva,idem na more kad mi vrijeme dozvoli da ne kazem kad mi se cefne jer sam 100km od mora a to motorima predjemo za cas posla sad u zadnje vrijeme sa autom za sat vremena sam tamo jer se cuvam malo ustvari cuvam zivot,ja tako razmisljam a mozda je i pogresno,vrijeme ce pokazati svoje.Moja pokojna baba je 1000 puta rekla.

Dijeco vijerujte,radite,zelite i imacete bog vam nece dati ako se ne potrudite.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

vma napisao:.......ja tako razmisljam a mozda je i pogresno,vrijeme ce pokazati svoje.Moja pokojna baba je 1000 puta rekla.

Dijeco vijerujte,radite,zelite i imacete bog vam nece dati ako se ne potrudite.
Када време покаже ко је био у праву и шта је било добро а шта лоше, у највећем броју случајева већ је касно.

Нисам сигуран да би Бога требало спомињати у овом контексту, али о томе ћемо морати на неком другом форуму.
vma
Novi član
Novi član

Post od vma »

Nisam crkveni mis ali vijerujem da je sudbina svakome od nas dijelomicno zapisana cim smo svijet ugledali.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

8)
ciculjko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 24, 2013 8:59 pm

Post od ciculjko »

Cao svima!
Vidim da u novije vremene i nema nekih komentara, al eto mi smo nazalost novi u ovome pa nas muka naterala. Pre 2 nedelje smo dobili nalaz spermograma koji glasi: NULA spermatozoida! :cry:
Zanima me da li neko zna da preporuci nekog dobrog urologa za ovaj problem u Bg ili NS ili negde drugde? Mi jos uvek nismo radili nikakve analize sem tog spermograma, al mislim da lekari u manjim mestima nisu bas "upuceni" u takav problem. Vidim da se dosta spominje ta klinika u Jevremovoj, pa me zanima da li neko ima iskustva sa njima?
rimela
Stalni član
Stalni  član

Post od rimela »

Cao Ciculjko,

ja nemam iskustva sa tim klinikama ali svi hvale Jevremovu pa pokusajte tamo. Prije toga nadjite dobrog endokrinologa i urologa ili jednostavno trazite od ljekara opste prakse da vadite hormone. FS, LH , Testosteron . Na osnovu toga se utvrdjuje moguci razlog azoospermije. Ako je povisen FSH to blokira proizvodnju spermatozoida. KAsnije cete vaditi kariogram itd itd. Prvo hormoni pa po savjet uJevremovu sa nalazima

POz

Rimela
Naćka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2012 3:15 pm

Post od Naćka »

Cao Ciculjko
I moj muž ima azospermiju,4 puta je radio spermogram i sve nule uvijek.Radio je i biopsiju i ništa.Pije klomifen i vitamin e.Svako 2 mjeseca radi nalaze hormona.FSH i LH previsoki.Iz Hercegovine smo.Svi hvale doktore u Jevremovoj.Ako ne bude rezultata ovamo i mi ćemo na ljeto za Bg
Naćka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2012 3:15 pm

Post od Naćka »

CAO RIMELA
Ima li šta novo kod vas?Poslije biopsije MM su rekli da je dijagnoza spermatocioni arest i da ima šanse.Kontrola mu je za 2 mjeseca.Pije klomifen.
POZDRAV
rimela
Stalni član
Stalni  član

Post od rimela »

Draga Nocka

Jos nista ali nadam se da cemo uskoro opet raditi VTO pa mozda sta bude. Mislim da cu u svakom slucaju to staviti na ovaj forum da, nadam se, ohrabrim i ostale na biopsiju i VTO.

Poz

Rimela
sandrahuber
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 18, 2012 8:37 pm

Post od sandrahuber »

Pozdrav svima!

I mom muzu je dijagnoza azzosperma,radio je biopsiju ali nije naden nijedan spermic.Tako da i podpomognuta odpada :( sta da radimo dali ima itko iskustva kakvog,gdje dalje ici i imali ikakve nade??
rimela
Stalni član
Stalni  član

Post od rimela »

draga sandrahuber,

zao mi je za biopsiju ali uvijek postoji sansa da nisu na dobrom mjestu radili biopsiju pa se moze ponoviti. ali ja bih to radila u nnekom centru gdje zamrzavaju i prije toga bih popila sve zive cajeve koji se nude, maticnu mlijec, vitamine....pa onda tek ponovo na biopsiju. na zalost biopsija je jedini nacin. citaj malo postove neki su koristili i neke lijekove pa uspjeli. valjda zavisi od toga je li obstruktivna, neobstruktivna, hormoni visoki niski....

ne odustajte jos.

rimela
Odgovori