azoospermija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: azoospermija
Zdravo, svima! Samo da vam javim da smo radili danas biopsiju testisa i da nista nisu nasli. Na moje pitanje "Zasto, kad su svi rezultati dobri?", doktor nema odgovor. Ako neko ima savet sta dalje da radimo neka mi javi...
ista situacija je bila i kod mene, svi rezultati dobri ali u spermogramu velika nula i u biopsiji velika nula 

Drage Vikkv i Malena88,
ZAo mi je za rezultate. I mi smo ponovili spermiogram nakon akupunkture i jos uvijek je velika 0. Sreca jos uvijek imamo malo zamrznutog materijala i ako ne uspijemo iz jos jednog pokusaja ona moramo opet na biopsiju a ko zna da li ce opet naci spermatozoide.
Dakle kazem vam da nije kraj. Imate jos jednu sansu da radite biopsiju na drugom mjestu i drugom testisu ali nemojte odmah. Ja bih sacekala makar 6-12 mjeseci i za to vrijeme probala sve sto se moze od cajeva, maticne mlijeci, bioenergije, ishranu promjeniti....i opet na biopsiju.
Ako ni druga ne bude dala pozitivan rezultat onda je jedina preporuka donacija spermatozoida od nepoznatog davaoca. Nadam se da se to nece desiti.
Poz
Meli
ZAo mi je za rezultate. I mi smo ponovili spermiogram nakon akupunkture i jos uvijek je velika 0. Sreca jos uvijek imamo malo zamrznutog materijala i ako ne uspijemo iz jos jednog pokusaja ona moramo opet na biopsiju a ko zna da li ce opet naci spermatozoide.
Dakle kazem vam da nije kraj. Imate jos jednu sansu da radite biopsiju na drugom mjestu i drugom testisu ali nemojte odmah. Ja bih sacekala makar 6-12 mjeseci i za to vrijeme probala sve sto se moze od cajeva, maticne mlijeci, bioenergije, ishranu promjeniti....i opet na biopsiju.
Ako ni druga ne bude dala pozitivan rezultat onda je jedina preporuka donacija spermatozoida od nepoznatog davaoca. Nadam se da se to nece desiti.
Poz
Meli
Jel znate da sam ja saznala da nama dr nije radio biopsiju testisa kako nam je reko nego,aspiracionu punkciju testisa (TESA)?! A reko nam je da je to to i da u vezi sa nasim slucajem ne moze vise nista da se uradi osim donacije ili usvajanja. I onako usput kad smo vec izlazili iz ordinacije spomenuo da bi mozda mogli da uradimo i hirirsku biopsiju... E ja sam tek kasnije ukapirala da je to prava biopsija ona kada se uzima isecak tkiva i traze spermatozoidi... Nemate pojma za koliko mi se skratio zivot. Malo mi je lakse sto znam da ovo nije konacno nego da mozemo jos nesto da pokusamo. Mi bismo u martu trebali da radimo ovu biopsiju, ne znam da nije to kratak vremenski period?
Malena,
I mi smo radili tu "aspiraciju ". Tu oni samo provjeravaju da li u kanalima ima spermatozoida. To nije biopsija. Ni nama prilikom aspiracije nisu nasli nista a kad smo radili biosiju kroz 2 mjeseca nasli su spermatozoide. ZAto ne brini sad navalite na med, maticnu mlijec, vjezbe, vitamine uopsteno zdrava hrana i nije rano za biopsiju.
Obavezno radite biopsiju u klinici gdje ce to zamrznuti i gdje cete ako bog da raditi vantjelesnu oplodnju.
Poz
Rimela
I mi smo radili tu "aspiraciju ". Tu oni samo provjeravaju da li u kanalima ima spermatozoida. To nije biopsija. Ni nama prilikom aspiracije nisu nasli nista a kad smo radili biosiju kroz 2 mjeseca nasli su spermatozoide. ZAto ne brini sad navalite na med, maticnu mlijec, vjezbe, vitamine uopsteno zdrava hrana i nije rano za biopsiju.
Obavezno radite biopsiju u klinici gdje ce to zamrznuti i gdje cete ako bog da raditi vantjelesnu oplodnju.
Poz
Rimela
E, sad si me ohrabrila. Ma, nama je najveca muka da nadjemo kliniku koja ce to da nam zamrzne. Kod nas u Nisu je rade samo u dijagnosticke svrhe. Ne rade zamrzavanje...
Draga Malena,
Nemojte to raditi samo u dijagnosticke svrhe jer se ja mislim biopsija moze raditi samo 2 puta u zivotu. NEmojte trositi sanse samo na dijagnostiku i to vam nijedan normalan doktor za ove probleme ne bi preporucio. Mi smo iz tog razloga to radili u Mariboru. Moze i u Beogradu u Jevremovoj ja mislim. Oni su isto prilicno dobri. Kod njih dolazi doktor iz Slovenije Veljko Vlaisavljevic. Barem je prije dolazio. Potrazi broj negdje i prijavite se. U Sloveniji je to kostalo oko 400 Eura. Ne znam koliko je u Beogradu. Ali posto tu rade i VTO to bih vam preporucila. Znam da nista od ovog nije jeftino ali to nam je jedini nacin. Ako ste mladi imate vremena polako ne zuri se.
Ako ima jos pitanja tu sam.
Poz
Rimela
Nemojte to raditi samo u dijagnosticke svrhe jer se ja mislim biopsija moze raditi samo 2 puta u zivotu. NEmojte trositi sanse samo na dijagnostiku i to vam nijedan normalan doktor za ove probleme ne bi preporucio. Mi smo iz tog razloga to radili u Mariboru. Moze i u Beogradu u Jevremovoj ja mislim. Oni su isto prilicno dobri. Kod njih dolazi doktor iz Slovenije Veljko Vlaisavljevic. Barem je prije dolazio. Potrazi broj negdje i prijavite se. U Sloveniji je to kostalo oko 400 Eura. Ne znam koliko je u Beogradu. Ali posto tu rade i VTO to bih vam preporucila. Znam da nista od ovog nije jeftino ali to nam je jedini nacin. Ako ste mladi imate vremena polako ne zuri se.
Ako ima jos pitanja tu sam.
Poz
Rimela
Pozdrav, drage moje...
Evo i mene posle duzeg vremena... Jos nista novo kod nas
Ali trudimo se...
Muz i dalje ide kod Micica... Uzimao je Nolvadex i ovitrel injekcije, posle kontrola, i spermogram malo bolji...Sad mu je reko da pije proxeed, folnu kiselinu i da primi 3 menopur injekcije.. Kontrola ce biti pocetkom marta.. Da li je neko imao ovu terapiju, i da li se sta promenilo??? Ne znam bas kakav i ovaj doktor Micic? Moj muz ga pitao da li ima materijala za VTo, on mu kaze ima kako nema.. Sad ne znam da li odmah da idemo na VTO, ilo da cekamo jos malo??
Pisite mi, drage moje.. Znaci mi svakivas odgovor, jer sam bas ocajna i tuzna u zadnje vrema
(((((((((((((
Kockolino.
Evo i mene posle duzeg vremena... Jos nista novo kod nas

Pisite mi, drage moje.. Znaci mi svakivas odgovor, jer sam bas ocajna i tuzna u zadnje vrema

Kockolino.
draga kockolino,
ako imate materijala za VTO a niste se jos odlucili za to onda nemoj zaliti pare i idi negdje zamrzni taj materijal to ne bi trebalo biti tako skupo. Vidis sta se desava sad ima sad nema nemoj rizikovati. Kad zamrznes onda se mozete i opustiti jer znate da to imate i da mozete raditi VTO bilo kada.
Mi nismo koristili nikakve terapije jer je kod MM visok FSH i zbog toka valjda nema terapije tako da se nismo ni ljecili.
Pisi mi sta si odlucila ali molim te idite odma i zamrznite to. To bih ja uradila.
Ako se popravi jos spermiogram ona cete moci i na inseminaciju ili ko zna mozda i prirodno ali sta ako bude gore. Ja sam uvijek optimista ali sigurno je sigurno. Ti ces biti opustenija a i tvoj M.
Je li kod tvog M bio visok FSH?
rimela
ako imate materijala za VTO a niste se jos odlucili za to onda nemoj zaliti pare i idi negdje zamrzni taj materijal to ne bi trebalo biti tako skupo. Vidis sta se desava sad ima sad nema nemoj rizikovati. Kad zamrznes onda se mozete i opustiti jer znate da to imate i da mozete raditi VTO bilo kada.
Mi nismo koristili nikakve terapije jer je kod MM visok FSH i zbog toka valjda nema terapije tako da se nismo ni ljecili.
Pisi mi sta si odlucila ali molim te idite odma i zamrznite to. To bih ja uradila.
Ako se popravi jos spermiogram ona cete moci i na inseminaciju ili ko zna mozda i prirodno ali sta ako bude gore. Ja sam uvijek optimista ali sigurno je sigurno. Ti ces biti opustenija a i tvoj M.
Je li kod tvog M bio visok FSH?
rimela
Draga Rimela,
I kod mog muza je bio FSH visok.. I to previsok... Sada kako idemo kod dr Micica u Beogradu uzima ove terapije i spermogram je svaki put za nijansu bolji.. E sad, procitala sam da na forumu da taj Micic samo hoce pare, pa se plasim da on spermogram ne paravi kako je njemu volja, sam, da svaki put broj spermatozoida poveca za nijansu kako bi nam davao nadu da ce nesto biti, i uzimao nam pare.. Toga se plasim, jer samo tako nesto procitala na foruma.. Ja MM govorim da ide negde drugde da uradi spermogram, on nece.. Sad ne znam sta ce biti.. Dr kaze da za vestacku oplodnji ima materijala dovoljno...
Jos jedna stvar, takodje sam procitala da spermatozoidi imaju manju vrenost kada se zamraznu, bolje je odmah uraditi oplodnju, a ostatak zamarznuti.. Sada ne znam koliko je to tacno??
Hvala ti puno na odgovoru..
Znaci mi tvoja podrska.
I kod mog muza je bio FSH visok.. I to previsok... Sada kako idemo kod dr Micica u Beogradu uzima ove terapije i spermogram je svaki put za nijansu bolji.. E sad, procitala sam da na forumu da taj Micic samo hoce pare, pa se plasim da on spermogram ne paravi kako je njemu volja, sam, da svaki put broj spermatozoida poveca za nijansu kako bi nam davao nadu da ce nesto biti, i uzimao nam pare.. Toga se plasim, jer samo tako nesto procitala na foruma.. Ja MM govorim da ide negde drugde da uradi spermogram, on nece.. Sad ne znam sta ce biti.. Dr kaze da za vestacku oplodnji ima materijala dovoljno...
Jos jedna stvar, takodje sam procitala da spermatozoidi imaju manju vrenost kada se zamraznu, bolje je odmah uraditi oplodnju, a ostatak zamarznuti.. Sada ne znam koliko je to tacno??
Hvala ti puno na odgovoru..
Znaci mi tvoja podrska.
ja jos nisam nigdje cula da se moze smanjiti FSH kod muskaraca a to je jedini nacin da se ne blokira proizvodnja spermija. KOckolino javi da li si dobila moju poruku. Nesto me zezaju.
Ako je tako onda bih i ja kod Micica ganjala tu terapiju i bio bi vrlo popularan jer puno muskaraca ima problema s povisenim FSH.
Ne sekiraj se sve ce biti OK.
Rimela
Ako je tako onda bih i ja kod Micica ganjala tu terapiju i bio bi vrlo popularan jer puno muskaraca ima problema s povisenim FSH.
Ne sekiraj se sve ce biti OK.

Rimela
Primila sam tvoju poruku, Rimela..
Hvala ti najlepse..
Od kako smo poceli kod Micica, spermogram mu je svaki put, malo bolji.. FSH nismo vise proveravali, a poslednji put je bio 25.. Prvi put kada smo otisli kod dr, pogledao je sve prethodne rezultate i odmah dao terapiju.. NIje trazio da proverava FSH, mozda zato sto je krenulo na bolje..
E sad videcemo sta dalje... Samo se plasim da doktor, kao sta sam pisala u prethodnom postu, ne pravi spermogram kako je njemu volja,svaki put za nijansu bolji, kako bi nam uzimao pare.. Pokusacu da ubedim muza da negde drugde uradi spermogram..
Puno pozdrava i hvala na podrsci.
Kockolino
Hvala ti najlepse..
Od kako smo poceli kod Micica, spermogram mu je svaki put, malo bolji.. FSH nismo vise proveravali, a poslednji put je bio 25.. Prvi put kada smo otisli kod dr, pogledao je sve prethodne rezultate i odmah dao terapiju.. NIje trazio da proverava FSH, mozda zato sto je krenulo na bolje..
E sad videcemo sta dalje... Samo se plasim da doktor, kao sta sam pisala u prethodnom postu, ne pravi spermogram kako je njemu volja,svaki put za nijansu bolji, kako bi nam uzimao pare.. Pokusacu da ubedim muza da negde drugde uradi spermogram..
Puno pozdrava i hvala na podrsci.
Kockolino

kockolino pisi mi molim te tacnu terapiju koju ste koristili kod Micica. Prvi put kad ste otkrili da se nalaz popravio sa azoo na oligoa......
Mozda da i mi pokusamo.
Nas testosteron je ok.
Kod Tesica je terapija tada kostala 250 Eura a sada je ja mislim 300 Eura. Ako hoces ja cu je naci kod kuce pa ti ispisati sta sve ide u to tj sta se dobije. Pije se MEd i sirce 2 x dnevno, maticna mlec 2 x dnevno po kasikicu plasticnu, proposlis 30 kapi 3 xd nevno i onda tri caja jedan ujutro jedan popodne i jedan navece . Pisacu ti koji su to cajevi, znam da je jedan zdravac, ujutro je zalfija i ne znam treci napamet.
Poz
rimela
Mozda da i mi pokusamo.
Nas testosteron je ok.
Kod Tesica je terapija tada kostala 250 Eura a sada je ja mislim 300 Eura. Ako hoces ja cu je naci kod kuce pa ti ispisati sta sve ide u to tj sta se dobije. Pije se MEd i sirce 2 x dnevno, maticna mlec 2 x dnevno po kasikicu plasticnu, proposlis 30 kapi 3 xd nevno i onda tri caja jedan ujutro jedan popodne i jedan navece . Pisacu ti koji su to cajevi, znam da je jedan zdravac, ujutro je zalfija i ne znam treci napamet.
Poz
rimela
rimela,
Prva terapija koju je koristio MM je :
Nolvadex 10 mg 1 tableta dnevno ujutru, 30 dana i
Andriol testocap 40 mg 2x1 tableta, 30 dana
Nakon ove prve, broj spermatozoida je bio 0,034.
MM misli da mu je ovaj nolvadex puno pomogao, i da je on zapravo pokrenuo proizvodnju.
Durga terapija je bila
Nolvadex 10 mg 1 tableta dnevno, ujutru 30 dana
Ovitrel injekcije, 250 mcg , 4 komada (primati na 8 dana)
I folna kiselina 5g dnevno ujutru 2 meseca, da se pije
Nakon ove terapije,ukupan br. spermatozoida je 0,045, i dijagnoza je billa oligosneozoospermija.
Sto se tice Tesicevih cajeva , mismo ih pili, i po nasem misljenju su nam i oni dosta pomogli.
Znam da se uvece pije caj, melisa Oficinalis tj, maticnjak, a ova dva super sto si mi napisala.
Mozes mi napisati sta se sve stavlja u med.
Hvala puno, pa se cujemo.
PozzZ
Kockolino
Prva terapija koju je koristio MM je :
Nolvadex 10 mg 1 tableta dnevno ujutru, 30 dana i
Andriol testocap 40 mg 2x1 tableta, 30 dana
Nakon ove prve, broj spermatozoida je bio 0,034.
MM misli da mu je ovaj nolvadex puno pomogao, i da je on zapravo pokrenuo proizvodnju.
Durga terapija je bila
Nolvadex 10 mg 1 tableta dnevno, ujutru 30 dana
Ovitrel injekcije, 250 mcg , 4 komada (primati na 8 dana)
I folna kiselina 5g dnevno ujutru 2 meseca, da se pije
Nakon ove terapije,ukupan br. spermatozoida je 0,045, i dijagnoza je billa oligosneozoospermija.
Sto se tice Tesicevih cajeva , mismo ih pili, i po nasem misljenju su nam i oni dosta pomogli.
Znam da se uvece pije caj, melisa Oficinalis tj, maticnjak, a ova dva super sto si mi napisala.
Mozes mi napisati sta se sve stavlja u med.
Hvala puno, pa se cujemo.
PozzZ
Kockolino
Molim za pomoc prilikom tumacenja spermograma i da li postoji nada za prirodnu oplodnju.
Do sada uradio sam 3 spermograma
1.
Zapremina u celom eakulatu ----5,5 cm3
Vreme razvodnjavanja------------ 15 min
pH------------------------------------- 9
normokineza------------------------ 30 %
hipokineza---------------------------- 20 %
anikineza----------------------------- 50 %
broj u 1 cm -------------------------- 8750000
u celom eakupatu------------------ 48125000
normalne forme --------------------93,6 %
patoloske forme------------------- 6,4 %
Ocistio sam mikroplaznu i uroplazmu i spermokuturu. Koristio sam terapiju klomifen, trental i proksid, te spermogram br:
2.
Zapremina u celom eakulatu ----4,5 cm3
pH------------------------------------- 8
broj u 1 cm -------------------------- 30312500
u celom eakupatu------------------ 136406250
normalne forme -------------------- 20,6 %
patoloske forme------------------- 79,4 %
Koristio sam terapiju deksazon i proksid, te spermogram br:
3.
Likvencija 30
Zapremina ejakulata (V)-------6,0 ml
pH-------------------------------- 7,5
broj spermatozoida-------------27,0 x 10/9-L
broj spermatozoida ------------162,0 x 10/6-V
progresivno pokretnih --------a)0,30 l
------------------------------------b) 0,12 l
Pokretni------------------------ c) 0,11 l
Nepokretni-------------------- d)0,47 l
Leukociti---------------------- 0,04 x10/9- L
ostale celije --------------------2,67 x 10/9-L
vitalnost ------------------------0,73 l
hipoosmotski test (HOS)----- 0,72 l
normalne forme ---------------0,56 l
abnormalne forme -----------0,44 l
Glava:
-makro----------------------- 0,02
-mikro-------------------------0,01
-okrugla ---------------------0,01
-koncasta------------------- /
-dupla---------------------- /
Amorfna glava------------ 0,10
-glava bez repa------------- 0,02
Vrat:
-angulacija---------- 0,10
-citoplaz.ost,----------0,10
Rep:
-uvrnuti-----------0,08
Cink -------------0,12 l
Hvala.
Do sada uradio sam 3 spermograma
1.
Zapremina u celom eakulatu ----5,5 cm3
pH------------------------------------- 9
broj u 1 cm -------------------------- 8750000
u celom eakupatu------------------ 48125000
normalne forme --------------------93,6 %
patoloske forme------------------- 6,4 %
Ocistio sam mikroplaznu i uroplazmu i spermokuturu. Koristio sam terapiju klomifen, trental i proksid, te spermogram br:
2.
Zapremina u celom eakulatu ----4,5 cm3
pH------------------------------------- 8
broj u 1 cm -------------------------- 30312500
u celom eakupatu------------------ 136406250
normalne forme -------------------- 20,6 %
patoloske forme------------------- 79,4 %
Koristio sam terapiju deksazon i proksid, te spermogram br: