azoospermija
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 19, 2011 3:45 am
Effexor Discount Online
Discounting Effexor
Re: azoospermija
JA sam o tome citala puno i vidjela sam da se moze opet raditi biopsija ali valjda na drugom mjestu ili drugom testisu a to nam je govorio i doktor iz Maribora. Ali nakon drugog puta mislim da ne preporucuju vise. Mi nismo nista posebno radili netom prije ali 4-5 mjeseci prije toga pili smo one Tesiceve cajeve pa ne zanam da li je to sta uticalo (kupite ih odvojeno po apotekama jer je jeftinije a svakako je tvoj muz alergican na maticnu mlec). Sretno u svakom slucaju.
NE brini bice ok.
Neka samo pije puno vitamina da ojaca organizan.
POz
Rimela
NE brini bice ok.
Neka samo pije puno vitamina da ojaca organizan.
POz
Rimela
Nego, recite vi meni gde se radi kariotip i mikrodelecija y hromozoma? Mi smo iz Nisa i sad sam zvala neke privatne klinike, oni i ne znaju sta je to i kazu da pod tim nazivima nemaju nista upisano, jedino da im kazem ako za te analize postoje neke skracenice pa da onda provere! Ja da kazem njima koja je skracenica za KARIOTIP ili MIKRODELECIJU?!?!?!?!?! Pa, nisam ja isla u medicinsku skolu, pa da znam! Jaoooooooo, nemate pojma koliko sam se iznervirala! Nemam pojma da li to rade u Klinickom centru?
Malena,
To rade na patologiji vjerovatno svi veci bolnicki centri. Trazi uputnicu od doktora opste prakse (mada i oni nekad ne znaju) i reci im da daju uputnicu za patologiju. Kad budem kod kuce vidjecu sta je nama pisalo da treba da uradimo.
Uglavnom svi klinicki centri (drzavni) bi trebali da to imaju u svom odjelu patologije. To je test koji se radi iz uzorka krvi. Ceka se oko 3 sedmice ili mjesec dana. To je jedino sto je uzasno .
Dakle rijetko to rade privatne klinike.
Pozdrav
Meliha
To rade na patologiji vjerovatno svi veci bolnicki centri. Trazi uputnicu od doktora opste prakse (mada i oni nekad ne znaju) i reci im da daju uputnicu za patologiju. Kad budem kod kuce vidjecu sta je nama pisalo da treba da uradimo.
Uglavnom svi klinicki centri (drzavni) bi trebali da to imaju u svom odjelu patologije. To je test koji se radi iz uzorka krvi. Ceka se oko 3 sedmice ili mjesec dana. To je jedino sto je uzasno .
Dakle rijetko to rade privatne klinike.
Pozdrav
Meliha
Jaoooo, hvala ti. Javi mi kad stignes kuci. Mi cemo u decembru da radimo biopsiju testisa, pa se nadam da ce do tada da nam stignu rezultati. Koliko sam uspela da procitam po forumima te analize su obavezne pre biopsije i stvarno mi nije jasno sto nam nisu trazili da ih odradimo...?!
MAlena,
KAd smo mi radili ovako su nas uutili:
Potrebna kompletna obrada azoospermije. Ponoviti vrijednosti FSH, uraditikariogram sa utvrdjivanjem delecije na Y hromosomu i u slucaju normalnog kariograma savjetuje se biopsija testisa.
To se radi u Zavodu za patologiju (labaratorijska dijagnostika) i dobije se nalaz
REZULTAT CITOGENETSKOG ISPITIVANJA. To ima svaki grad unutar svog klinickog centra.
Obavezno to radite jer se mora.
Poz
Rimela
KAd smo mi radili ovako su nas uutili:
Potrebna kompletna obrada azoospermije. Ponoviti vrijednosti FSH, uraditikariogram sa utvrdjivanjem delecije na Y hromosomu i u slucaju normalnog kariograma savjetuje se biopsija testisa.
To se radi u Zavodu za patologiju (labaratorijska dijagnostika) i dobije se nalaz
REZULTAT CITOGENETSKOG ISPITIVANJA. To ima svaki grad unutar svog klinickog centra.
Obavezno to radite jer se mora.
Poz
Rimela
Hvala ti puno!!!! A, njemu su svi hormoni bili OK, i Inhibin mu je dobar, pa ne znam da li da to ponovimo opet?!?!?! Vec sutra cemo da trazimo uput, pa da i to odradimo. Pozzz i HVALA!!!
On je kao terapiju 2 meseca pio Klomifen, ponovili smo spermogram u rezultat velika NULA!!!!
Ne mogu vise ni da se nerviram. Sutra idemo kod dr opste prakse po upute, planiram da trazim i da on uradi test na antispermatozoidna antitela. Pa, cemo da cekamo rezultate. Sa mnogim ljudima sam pricala i svi misle da ima nade bas zbog ovih hormona koji su u granicama normale i Inhibina koji nije ispod donje granice. Ja nekako vise nemam snage......... Jos se vise nerviram sto nigde na netu nisam nasla nijedan slucaj koji je kao nas. Znaci da je sve OK, a da njih nema. Ajde da odradimo i ove genetske analize, pa cemo da vidimo..

Draga Malena88,
Ne gubi nadu kada su hormoni ok... Mozda si citala moje postove... Azospermija je i kod nas... Jos nista nismo radili sem terapija andriolom i nolvadeksom.. Sad je doktor mom muzu dao 4 injekcije da isprima, pa onda u januaru kontrola.. Bila je nula i kod nas, ali nakon terapije sa nolvadexom i andriolom stanje se malo poboljsalo.. Videt cemo sta ce dalje biti...
Pozdrav,
Kockolino.
Ne gubi nadu kada su hormoni ok... Mozda si citala moje postove... Azospermija je i kod nas... Jos nista nismo radili sem terapija andriolom i nolvadeksom.. Sad je doktor mom muzu dao 4 injekcije da isprima, pa onda u januaru kontrola.. Bila je nula i kod nas, ali nakon terapije sa nolvadexom i andriolom stanje se malo poboljsalo.. Videt cemo sta ce dalje biti...
Pozdrav,
Kockolino.
malena88
moji rezultati su svi ok i u granicama normale, svi hormoni ok, u spermogramu, gustina, kiselost, boje sve ok ....ALI... nema ni jednog jedinog ni zivog ni mrtvog spermatozoida
moji rezultati su svi ok i u granicama normale, svi hormoni ok, u spermogramu, gustina, kiselost, boje sve ok ....ALI... nema ni jednog jedinog ni zivog ni mrtvog spermatozoida

Sta vama kazu doktori? Hocete li da radite punkciju ili biopsiju? Sta planirate dalje? Kakve su prognoze lekara? Pisi, sve me zanima...
Pozz
Pozz
malena88
ja sam biopsiju vec radio u bgd kod dr Tulica i rezultai nisu bili dobri, tj. nisu nadjeni spermatozoidi ni zivi ni mrtvi, a sto se tice testa hormona sve je bilo u redu, dr je rekao da se spermici mogu sami pojaviti ili nikad ne pojaviti, kao on nma neko konkretno resenje
tako da se sad polako raspitujemo o Sloveniji, da li i sta se tamo moze uraditi...
ja sam biopsiju vec radio u bgd kod dr Tulica i rezultai nisu bili dobri, tj. nisu nadjeni spermatozoidi ni zivi ni mrtvi, a sto se tice testa hormona sve je bilo u redu, dr je rekao da se spermici mogu sami pojaviti ili nikad ne pojaviti, kao on nma neko konkretno resenje

tako da se sad polako raspitujemo o Sloveniji, da li i sta se tamo moze uraditi...
A, jos me zanima i da li si radio ovaj Inhibin B? Ja iskreno tu biopsiju ne mogu da docekam, sigurno svi vi znate kako je to kad se ceka, i volim da znam na cemu sam! Mi jesmo mladi, ali ja ne zelim da gubim vreme, a na ovom polju se UVEK i KOD SVIH NAS sve neverovatno sporo odvija! Ne zamerite mi, mnogo sam besna.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 10, 2011 9:27 am
Zdravo svima...
Puno sam procitala na ovom forumu ,o raznim iskustvima i moram priznati da mi je sve to dalo malo nade da cemo mozda uspeti na kraju.Mom muzu je nedavno konstatovana azoospermija,sto nas je sokiralo ponovili smo spermogram koji je nazalost pokazao isti rezultat.Otisli smo kod dr.Vinke Vukotic pregled je bio dobar i dala mu je da radi hormone i X,Y hromozome.Predpostavljali smo da neki problem postoji ali zadesilo nas je najgore,hormoni katastrofa.povisen FSH,i pronadjena delicija na Y hromozomu tacnije na AZFc ...i naravno poslednje sto nam je doktorka rekla je da razmisljamo o donaciji,jos uvek smo u soku zbog svega.mada smo se na raznim forumima i u raznim literaturama informisali da je moguce punkcijom ili biopsiom testisa doci do nekoliko spermatozoida iako su sanse male...Ako neko ima slicno iskustvo ,savet preporuku gde bi mogli nesto uraditi znaci ce nam
......
Puno sam procitala na ovom forumu ,o raznim iskustvima i moram priznati da mi je sve to dalo malo nade da cemo mozda uspeti na kraju.Mom muzu je nedavno konstatovana azoospermija,sto nas je sokiralo ponovili smo spermogram koji je nazalost pokazao isti rezultat.Otisli smo kod dr.Vinke Vukotic pregled je bio dobar i dala mu je da radi hormone i X,Y hromozome.Predpostavljali smo da neki problem postoji ali zadesilo nas je najgore,hormoni katastrofa.povisen FSH,i pronadjena delicija na Y hromozomu tacnije na AZFc ...i naravno poslednje sto nam je doktorka rekla je da razmisljamo o donaciji,jos uvek smo u soku zbog svega.mada smo se na raznim forumima i u raznim literaturama informisali da je moguce punkcijom ili biopsiom testisa doci do nekoliko spermatozoida iako su sanse male...Ako neko ima slicno iskustvo ,savet preporuku gde bi mogli nesto uraditi znaci ce nam

@ katarina jovic
Slovenija, Maribor, imas nekoliko stranica u nazad objasnjeno i mislim da ima i broj telefona
Slovenija, Maribor, imas nekoliko stranica u nazad objasnjeno i mislim da ima i broj telefona