azoospermija

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
kockolino
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 8:36 pm

Re: azoospermija

Post od kockolino »

zdravo,drage moje

Zasto ste se uspavale? Nista ne pisete.. :D Moj muz je bio kod dr Micica i samo mu je dao da pije andriol i nolvadex, pa da vidimo rezultate.. Daj boze da to bude od koristi..
Da li je neko od vas koristio ovu terpiju?

Puno vas pozdravlajm..
Pisite...
Kockolino
hedoniza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 08, 2011 5:35 pm

Post od hedoniza »

Pozdrav svima, evo da vam se javim sa informacijam.. Nazalost nista za sada dobro nemam za reci... mm nista obecavajuce nije reklo, ponovo su mu danas izvadili sve hormone... Doduse hormoni su sasvim u redu od prosli nalaza... Morat cu i ja na pregled skupa sa njim... Doktor je rekao da se previše ne nadamo, pa kad ponovo spermiogram i hormoni budu gotovi idemo dalje... Jos mu je preporucio tablete cinka da pije, odnosno vitamine.. Doduse nadala sam se nekome cudu da ce se dogoditi ali vidim da nema bas puno od toga da se previse nadam... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
kockolino
Novi član
Novi član

Post od kockolino »

Hedoniza,
Puno mi je zao zbog toga... Mi smo isli kod Micica, i dao mu je da pije andriol i nolvadex... Kada ispije to videt cemo rezultate... Nadam se da ce biti rezultati bolji...

Puno pozdrava..
Kockolino
hedoniza
Novi član
Novi član

Post od hedoniza »

Hvala na podršci, evo jedva cekam da nalazi budu gotovi da krenemo dalje, sljedece koliko sam shvatila sljedi punkcija, pa vjerovatno biopsija...Cim sve bude gotovo javim vam imformacije.. E da mm je ljecnik dao da pije tablete cinka...
rimela
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 04, 2008 10:22 am

Post od rimela »

e da se i ja malo javim kako sam obecala.
Dakle isli smo na akupunkturu i nakon toga je mm izvadio nalaz hormona i opet mu je FSH povisen. Smanji se od proslog nalaza ali ne dovoljno da bi to bilo dobro.
Nismo jos vadili spermiogram jer mislim da nema smisla ako je FSH visok , mada nikad se ne zna mozda pokoji zaluta.

Dakle valja ponovo na VTO.
Cure sto prije se odlucite na biopsiju i poscnite sa postupcima VTO. Mislim da je to jedino rjesenje u slucaju azoospermije.

Pozdrav

rimela
hedoniza
Novi član
Novi član

Post od hedoniza »

Rimela to prepostavljam da svaka od nas sa ovom dijagnozom ocekuje VTO, rijetko kome se cuda dogadaju u ovakvim... Samo vidim da na neke postupke se ceka dosta dugo.. Nekad bi volila da zbilja brze ide.. Drugo imam pitanje, zasto akumpuktura?
rimela
Stalni član
Stalni  član

Post od rimela »

Hedoniza,
Citala sam neke americke studije i nekakvu izraelsku u kojoj su imali uzorak od 20 muskaraca sa azoospermijom i radili su im akupukturu. Nakon tih tretmana, kod njih 67% su se pojavili spermatozoidi.
A i neke druge stranice (uglavnom na engleskom) sam nasla i svugdje kaze da pomaze.
Mislila sam da je to vrijedno pokusaja . Nismo radili test jos uvijek (kad uradimo javim ti) ali taj FSH hormon koji ustvari blokira proizvodnju je jos uvijek visok. Nesto nizi nego prije ali ...

Mi jos uvijek imamo zamrznuti materijal za VTO (jos samo za 1 pokusaj) pa ne znam kad ce nas opet zvati u SLO.
Ako opet ne uspije onda cemo opet morati biopsiju.
Vec sam govorila da prije biopsije morate najmanje 3 mjeseca se "kljukati" vitaminima, cajevima, i obavezno med i maticna mljec i propolis.
Mi smo pili prije toga i med i sirce (ja mislim 2 puta dnevno)
Uglavnom nasli su materijal ali ja slabo reagujem na inekcije tako da sam i ja sad nekakav problem.
Eto draga, ako imas kakvih pitanja pisi.

Rimela
hedoniza
Novi član
Novi član

Post od hedoniza »

Hvala ti na informacijam, ali posto ja imam tvrdoglavog jednog kraj sebe koji samo vjeruje u medicinu, nikakva alternativa, boze sacuvaj... Tako da ga je jako tesko nagovorit na to, ajde vitamine kako tako, ali ovo drugo... Znaci u vas se ipak naslo materijala, bez obzira sta je tm bio velik FSH? dODUSE MM hormoni su u redu, ali nema ni jednog spermica u ejakulatu.. Vjerovatno ce se nesto punkcijom ili biopsijom naci... E,da citala sam na forumu da ima neki covjek iz Hrvatske, koji radi akupresuru, da je lik bio u njega na 1 trtmanu, trazio mu je oko 50kn za taj postupak i da je od tada kad mu je to napravia caki ima dovoljan broj permija i da nije triba umjetnu oplodnju, da su normalno uspjeli... Kaaze da je bio skeptican prema tome, al da su fakat uspjeli...
holishenri
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 29, 2011 11:53 am

Post od holishenri »

Drage moje, posle duge pauze evo i mene. Drago mi je da vidim da se ova tema ponovo aktivirala. Kod nas nista posebno novo. Urolog nam je rekao da preko leta ne idemo ni sa kakvim terapijama. Da podestim moj muz - azoospermija, bio mu je dosta povisen FSH i jako, jako nizak testosteron i to aktivni - slobodni je jako visok. Imao je jedan ciklus terapije andriolom koji je prosao dosta lose, cak mu je snizio aktivni testosteron, a ovaj slobodni jos vise povecao. Posle toga ga je doktor stavio na pregnyl i cini se da je to malo pomoglo jer mu je FSH uterao u normalu, a testosteron (aktivni) je poceo da raste. Kada se terapija zavrsila muz je opet uradio spermogram i bile su opet sve nule. Preko leta nam je urolog savetovao da ne uzima nikakvu terapiju i da dodjemo ovaj mesec na kontrolu sa novim nalazima hormona i spermogramom. Juce smo dobili sve rezultate. Dobra je vest je sto je testosteron nastavio da raste i sada je vec sasvim blizu donje granice normale (2.63, a donja granica je 2.8), ali mu je opet malo porastao i FSH, pa je sada malo iznad gornje granice, ali spermogram opet nista. Sutra imamo ponovo kontrolu. Ocekujemo da ce muzu dati verovatno testosteron u injekcijama kako bi mogao posle da muzica posalje na biopsiju. To nam je jos jedina nada. Iako nam je urolog rekao da se ne nadamo previse i da trenutno radimo sve maksimalno sto je moguce, ja moram da se nadam. Hocu da se nadam.

@Rimela - jel imas mozda negde spisak svih tih vitamina i suplemenata koje bi valjalo piti? Osim C vitamina i meda nista drugo muz nije uzimao.

Svima vam zelim mnogo, mnogo srece i pisacu kako je sve sutra proslo.
rimela
Stalni član
Stalni  član

Post od rimela »

Drage holishenri i hedoniza,

Nema tvrdoglavijeg covjeka od mm. I on samo vjeruje u medicinu i u ovim slucajevima u VTO ali uvijek ga nekako uspijem nagovoriti. Prije nego sto smo radili biopsiju pili smo one Tesiceve cajeve, med i maticnu mljec, propolis, jabukovo sirce i med u vodi....
Nista drugo. Ukucaj negdje na forumu tesicevi cajevi. Terapija kosta oko 300 EURA ali sve se to moze kupiti pojedinacno za puno jeftinije. Tesic zivi u Beogradu i ima neku web stranicu. Slobodan Tesic travar.
NAkon njegove terapije nista se nisu smanjili hormoni niti je bilo spermija ali nakon 2-3 mjeseca smo radili biopsiju i nasli materijal. Da li je to uticalo nemam pojma. Ako ne nadjete na internetu mogu vam i ja otkucati sta se sve pije samo od sutra sam na odmoru pa me nema 7 dana pa poslije toga.
A to za akupresuru, gdje se to nalazi u Hrvatskoj? Znam da ne bih mogla nagovoriti muza ali ko zna....
Javite se

Pozdrav
Rimela
hedoniza
Novi član
Novi član

Post od hedoniza »

Hvala, bas cu pogledati za te cajeve, samo kazem ti valjda cu ga risilit na bilo sto.. Sta se tice akupresure to ti je u Osjeku, imam ti i broj mobitela ako te zanim..00385 91 5846 257.. Pa pokusaj, vjerovatno bi se nesto moglo naci.. Mene drzi neki optimizam, da ako su mu hormoni u normali da ce se valjda ipak nesto naci.. Uh nadam se da ce biti kakvi pomaka, jer ovo postaje kobno za zivce... Drage moje drzi te mi se....Meni sad ponovljeni nalazi dolaze tako da cemo znat na cemu smo..
hedoniza
Novi član
Novi član

Post od hedoniza »

Cure moje najnovija vjest vam je mm dosao nalaz i nadeno 14 miliona spermija, ali 8%pokretni i 3%progresivno pokretni... Sva sam sretna... sad se i bojim ovoliko bit sretna..
rimela
Stalni član
Stalni  član

Post od rimela »

Hedoniza,

Juhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Bas si me obradovala. Prijatelj koji radi samnom prvo je imao milio tih i rekli im da se ne nadaju cudu a onda mu je ostalo samo 100000 (sto hiljada) i dobili su 2 djece prirodnim putem. Sreca da djeca lice na njega niko im nebi vjerovao ha ha ha . Tako sta god ti doktori rekli ti sad brzo ganjaj ovulaciju....sve je moguce....

Bas si mi popravila dan.

Poz

Rimela
hedoniza
Novi član
Novi član

Post od hedoniza »

Draga Rimela, i ja sam jako sretna, sad smo poceli raditi na bebici, pa sta bog da... Ali totalno iznenađenje, cak i on nemoze vjerovat da u mjesec dana razlike u 2 spermiograma da je od o skocilo na 14 000 000 i to sa da ima progresivno pokretne.. Nemozemo vjerovat oboje smo presretni.. :D :D :D :D :D :D :D :D
kockolino
Novi član
Novi član

Post od kockolino »

woooooowwww Hendonizaaaaa...

Svaka cast.... To je ohrabrujuce punoooo za sve nas... Sve najbolje u buducnosti.... Punooo, punoo si me obradovala...
Odgovori