o medicinskom faxu u Bg-u

Sve stručne diskusije koje ne pripadaju postojećim forumima. Forum je namenjen razmeni iskustava medicinskih stručnjaka. Nije namenjen za pitanja pacijenata.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
*Mica*
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 10:46 am

Post od *Mica* »

Uopste ne gledam da upisem nesto od cega cu moci dobro da zivim, tj.nesto posle cega cu dobro da zaradjujem. Bitno mi je da volim ono sto radim...
sandra_nis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 15, 2007 8:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sandra_nis »

ljudi, da se razumeemo, niko nije rekao da ja ne volim sto sam lekar niti da je biti farmaceut humanije nego biti lekar itd. samo gledam na stvari realno i da sad kojim slucajem biram koji cu fakultet upisati i da idem ponovo ispocetka, debelo bih razmislila da li bi to bila medicina, a farmaceutski radnik mi deluje tako cisto i gospodski.. svako ima pravo na misljenje.
z0ka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2008 1:23 am

Post od z0ka »

....ja paralelno studiram medicinu i defektologiju-smer oligofrenoloski......mogu da wam kazem da je oligofrenologija zakon, em je zanimljiwa, em ima posla gde hoces, narawno u struci.....
sestrica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 11:50 pm

Post od sestrica »

Hej, Zoko,koja si godina defektoloskog? Ja sam prva,isto oligo...
Deca su ukras sveta...
*Mica*
Aktivan član
Aktivan član

Post od *Mica* »

Imam jos jedno pitanje... Koliko fax ukupno ima ispita?
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Po starom je bilo 36 a sada su uveli neke izborne predmete, te postojece ispite podelili, sve su zakomplikovoli, ali to je Bolonja... :roll:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Po starom je bilo 36 a sada su uveli neke izborne predmete, te postojece ispite podelili, sve su zakomplikovoli, ali to je Bolonja... :roll: pogledaj na sajtu fakulteta.
*Mica*
Aktivan član
Aktivan član

Post od *Mica* »

Hvala.
A koliko ima hemije na faxu i da li slucajno postoji hemijska laboratorija [ali ona gde se vrse ogledi bas vezani za hemiju, tipa reakcije itd.]?
Nacko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2008 12:48 am

Post od Nacko »

Ima hemije, biohemije, laboratorija (prava pravcata sa ogledima i reakcijama itd.), ma svega ima :)
*Mica*
Aktivan član
Aktivan član

Post od *Mica* »

jupiiiii :)))
Mislim, ja sigurno upisujem medicinu, ali bi mi bilo jako zao da toga nema.. Uh, sad mogu mirno da spavam :P
Hvala na informacijama... :)
POZZZ
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Mico ima laboratorija ,mada će da se uvodi ''virtuelna laboratorija'' :cry: to je još u razmatranju ,ali ima izgleda da bude uskoro :x .Gledate oglede putem ekrana!
Ma žalosno ,ali na žalost idemo ''u korak sa svetom'' :x

Nadam se da neće uskoro napraviti takvu budalaštinu ,jer ipak nešto što se ''ne opipa'' nije isto kao preko ekrana!
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

...

Post od studentbgd »

Ja sam svoje studije malo oduzio zavrsicu ih ako bog da sa kojom godinom duze i nije mi zao. Svi koje znam da su zavrsili u roku , ne rade ili prodaju lekove ili rade po buticma i na raznim drugim mestima. Kad polgedas realno bilo im je bolje da su se odma zaposlili i lagano studirali uz rad, studirali bi par godina duze, ali laganica pa se ne bi nervirali. Ovako su pogubili nerve i posle svega sta nista.
KK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 10, 2006 4:31 pm

Post od KK »

Medicina jeste lepa i interesantna za one kojima se to dopada (za neke stvari ipak treba imati malo jaci stomak). Meni je sve to bilo interesantno, svidjalo mi se, i sada mi se svidja, ALI.....

Kada sam zavrsavala IV razred gimnazije, definitivno sam odbacila ideju o upisivanju knjizevnosti i odlucila se za Medicinski fakultet. Svi su bili u fazovu "tesko je, predugo traje", ja ih nisam poslusala.
Doktori koji su nam porodicni prijatelji su svi do jednog bili sa negativnim stavom o tome: "ne znas u sta se upustas", ali ja ih nisam slusala.

Diplomirala sam nakon 6 i po godina studiranja, sa prosekom preko 8, odradila staz, polozila strucni ispit u roku, bez ikakvih veza, vezica, poznanstava...

To je bilo 2003. Sada, pet godina kasnije sve mi je jasno - bili su u pravu!!! Oko mene drugari dobijaju prvo/drugo/trece dete, dobijaju kredite za kola i stanove, jer su se ustalili na svojim poslovima, napredovali u karijeri...

Ja sam izmenjala nekoliko poslova, ni jedan nije bas bio u struci, sve nesto vezano za medicinu, ali nije medicina. I sada sam na takvom poslu.

Iz moje generacije znam i one koji su radili u buticima i one koji rade u raznoraznim farmaceutskim kucama, i one koji volontiraju godinama, i one koji ne rade nista. Znam razne, znam ih mnogo, a najmanje je onih koji rade za platu u struci, to su samo oni sa debelom vezom.

Znam kako je meni bilo kad su mi oko mature za medicinu govorili "nemoj!", nisam ih slusala.
Sada bih ja svakom ko ima ideju o medicini rekla "nemoj", u nadi da nece biti tvrdoglavi kao ja.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

.....

Post od studentbgd »

Medicinu i stomatologiju treba skresati da primaju po 10-25 ljudi na godinu sa kojima ce ozbiljno da se radi. A ne 150 na stomatologiju i 500 i kusur na medicinu. Od kojih je 90% tamo da bi postali doktori i izlecili komplekse, zadovoljili mamice i tatice, sepurili se u belim mantilima cim udju u njih jos kao student. I mnogo mnogo vise prakse!!!! Svima je jasno da ovoliko teoretisanja ne vodi nicemu, ali postavlja se pitanje kako cete za 500 i kusur ljudi koliko se upise svake godine da nadjete praksu. Pa tesko. Zato morate da vreme popunjavate teoretisanjem, koje jeste korisno ali dok ne uzmes recimo tubus u ruku to nije to.
Dower
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 4:35 pm

Post od Dower »

Jesi siguran? Citao sam statistiku i samo 18% maticne generacije diplomira....ostali se pogube na drugim godinama jer ponavljaju....
Odgovori