o medicinskom faxu u Bg-u
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 15, 2007 8:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ljudi, da se razumeemo, niko nije rekao da ja ne volim sto sam lekar niti da je biti farmaceut humanije nego biti lekar itd. samo gledam na stvari realno i da sad kojim slucajem biram koji cu fakultet upisati i da idem ponovo ispocetka, debelo bih razmislila da li bi to bila medicina, a farmaceutski radnik mi deluje tako cisto i gospodski.. svako ima pravo na misljenje.
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mico ima laboratorija ,mada će da se uvodi ''virtuelna laboratorija''
to je još u razmatranju ,ali ima izgleda da bude uskoro
.Gledate oglede putem ekrana!
Ma žalosno ,ali na žalost idemo ''u korak sa svetom''
Nadam se da neće uskoro napraviti takvu budalaštinu ,jer ipak nešto što se ''ne opipa'' nije isto kao preko ekrana!

Ma žalosno ,ali na žalost idemo ''u korak sa svetom''

Nadam se da neće uskoro napraviti takvu budalaštinu ,jer ipak nešto što se ''ne opipa'' nije isto kao preko ekrana!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm
...
Ja sam svoje studije malo oduzio zavrsicu ih ako bog da sa kojom godinom duze i nije mi zao. Svi koje znam da su zavrsili u roku , ne rade ili prodaju lekove ili rade po buticma i na raznim drugim mestima. Kad polgedas realno bilo im je bolje da su se odma zaposlili i lagano studirali uz rad, studirali bi par godina duze, ali laganica pa se ne bi nervirali. Ovako su pogubili nerve i posle svega sta nista.
Medicina jeste lepa i interesantna za one kojima se to dopada (za neke stvari ipak treba imati malo jaci stomak). Meni je sve to bilo interesantno, svidjalo mi se, i sada mi se svidja, ALI.....
Kada sam zavrsavala IV razred gimnazije, definitivno sam odbacila ideju o upisivanju knjizevnosti i odlucila se za Medicinski fakultet. Svi su bili u fazovu "tesko je, predugo traje", ja ih nisam poslusala.
Doktori koji su nam porodicni prijatelji su svi do jednog bili sa negativnim stavom o tome: "ne znas u sta se upustas", ali ja ih nisam slusala.
Diplomirala sam nakon 6 i po godina studiranja, sa prosekom preko 8, odradila staz, polozila strucni ispit u roku, bez ikakvih veza, vezica, poznanstava...
To je bilo 2003. Sada, pet godina kasnije sve mi je jasno - bili su u pravu!!! Oko mene drugari dobijaju prvo/drugo/trece dete, dobijaju kredite za kola i stanove, jer su se ustalili na svojim poslovima, napredovali u karijeri...
Ja sam izmenjala nekoliko poslova, ni jedan nije bas bio u struci, sve nesto vezano za medicinu, ali nije medicina. I sada sam na takvom poslu.
Iz moje generacije znam i one koji su radili u buticima i one koji rade u raznoraznim farmaceutskim kucama, i one koji volontiraju godinama, i one koji ne rade nista. Znam razne, znam ih mnogo, a najmanje je onih koji rade za platu u struci, to su samo oni sa debelom vezom.
Znam kako je meni bilo kad su mi oko mature za medicinu govorili "nemoj!", nisam ih slusala.
Sada bih ja svakom ko ima ideju o medicini rekla "nemoj", u nadi da nece biti tvrdoglavi kao ja.
Kada sam zavrsavala IV razred gimnazije, definitivno sam odbacila ideju o upisivanju knjizevnosti i odlucila se za Medicinski fakultet. Svi su bili u fazovu "tesko je, predugo traje", ja ih nisam poslusala.
Doktori koji su nam porodicni prijatelji su svi do jednog bili sa negativnim stavom o tome: "ne znas u sta se upustas", ali ja ih nisam slusala.
Diplomirala sam nakon 6 i po godina studiranja, sa prosekom preko 8, odradila staz, polozila strucni ispit u roku, bez ikakvih veza, vezica, poznanstava...
To je bilo 2003. Sada, pet godina kasnije sve mi je jasno - bili su u pravu!!! Oko mene drugari dobijaju prvo/drugo/trece dete, dobijaju kredite za kola i stanove, jer su se ustalili na svojim poslovima, napredovali u karijeri...
Ja sam izmenjala nekoliko poslova, ni jedan nije bas bio u struci, sve nesto vezano za medicinu, ali nije medicina. I sada sam na takvom poslu.
Iz moje generacije znam i one koji su radili u buticima i one koji rade u raznoraznim farmaceutskim kucama, i one koji volontiraju godinama, i one koji ne rade nista. Znam razne, znam ih mnogo, a najmanje je onih koji rade za platu u struci, to su samo oni sa debelom vezom.
Znam kako je meni bilo kad su mi oko mature za medicinu govorili "nemoj!", nisam ih slusala.
Sada bih ja svakom ko ima ideju o medicini rekla "nemoj", u nadi da nece biti tvrdoglavi kao ja.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm
.....
Medicinu i stomatologiju treba skresati da primaju po 10-25 ljudi na godinu sa kojima ce ozbiljno da se radi. A ne 150 na stomatologiju i 500 i kusur na medicinu. Od kojih je 90% tamo da bi postali doktori i izlecili komplekse, zadovoljili mamice i tatice, sepurili se u belim mantilima cim udju u njih jos kao student. I mnogo mnogo vise prakse!!!! Svima je jasno da ovoliko teoretisanja ne vodi nicemu, ali postavlja se pitanje kako cete za 500 i kusur ljudi koliko se upise svake godine da nadjete praksu. Pa tesko. Zato morate da vreme popunjavate teoretisanjem, koje jeste korisno ali dok ne uzmes recimo tubus u ruku to nije to.