Ne bih se složila sa daninom da medicinari imaju većih problema sa zasnivanjem porodice, smatram da je ti ipak stvar svakog pojedinca.
@girl_from_nowhere - Za medicinu i jeste bitna ljubav prema medicini kao nauci. Ljudima se može pomoći na mnoge druge načine, a npr. u medicini bi čak i previše empatije bilo i štetno. Znam dosta ljudi koji imaju puno znanja i mogli bi da budu izvrsni lekari, ali su odustajali od studija, jer jednostavno nisu mogli da podnesu toliku patnju ljudi.
Naravno, sigurna sam da bih se divno osecala kada bih nekome spasila zivot ili ga jednostavno izlecila i pomogla mu da vodi kvalitetniji zivot, ali ipak mi to nije na prvom mestu. Sta mislite, da li je to OK?
Toje problem velikog broja lekara. Zaborave da su tu zbog pacijenata. Mora ti biti uvek na prvom mestu dobro pacijenata, pa tek onda tvoje lično zadovoljstvo...jer onda nisi ništa drugo nego pusti sebičnjak.
Koliko je potrebno dnevno da se uci da bi se imao dobar prosek? Napisacete da je individualno ali me zanima otprilike. 2 sata ili 6 sati?

Ovo je jako nezahvalno pitanje. I stvarno zavisi od mnogih parametara, i prirodnih sklonosti, i trenutnog raspoloženja. Ali ideja svega jeste da možeš biti dobar student sa jedne strane, i imati normalan društveni život sa druge strane. Možeš imati hobi, možeš imati stabilnu vezu, možeš imati bliska prijateljstva. To je istina... sve ostalo je... prodavanje magle. Pa pobogu nisu studenti medicine neki unesrećeni čudaci, već živi ljudi kao svi ostali.