Fiksna proteza
Re: Fiksna proteza
Zdravo svima!
Imam 26 godina. Pre nekoliko dana sam odlucila da stavim protezu, konacno. Imam preklop gornjih jedinica, krupne zube a malu vilicu, a tu je i dubok zagrizaj.
Ortodont mi je preporucio proteze na obe vilice, s tim sto bi se na donjoj vilici proteza stavila nakon 2 meseca.
Cena je 500 evra po vilici, metalna. Jos uvek se nisam odlucila, rekoh da razmotrim jos neke varijante.
Nova sam ovde, ali evo citam i pitam se.... Zbunjuju me ove razlike u cenama i ima li razlike u efikasnosti izmedju metalne, akrilne, safirne itd?
Ako neko ima preporuku (koji ortodont, kakva proteza) ili bilo kakav savet, zahvaljujem.
Imam 26 godina. Pre nekoliko dana sam odlucila da stavim protezu, konacno. Imam preklop gornjih jedinica, krupne zube a malu vilicu, a tu je i dubok zagrizaj.
Ortodont mi je preporucio proteze na obe vilice, s tim sto bi se na donjoj vilici proteza stavila nakon 2 meseca.
Cena je 500 evra po vilici, metalna. Jos uvek se nisam odlucila, rekoh da razmotrim jos neke varijante.
Nova sam ovde, ali evo citam i pitam se.... Zbunjuju me ove razlike u cenama i ima li razlike u efikasnosti izmedju metalne, akrilne, safirne itd?
Ako neko ima preporuku (koji ortodont, kakva proteza) ili bilo kakav savet, zahvaljujem.
Hehe, i ja imam 26 (skoro napunila) i odlučila sam da stavim fiksnu!
Znači, ima nas još!
Sledeće nedelje ću se detaljno o svemu raspitati kod moje zubarke, pa ću preneti informacije. Ja bih se najradje odlučila za onu belu, ali ja sam čula da su cene veće od 500e.
Jedna moja poznanica je stavila tu keramičku ili kako se već zove, nisam još ušla u štos sa terminima i platila je 800e za jednu vilicu, ako se ne varam.

Sledeće nedelje ću se detaljno o svemu raspitati kod moje zubarke, pa ću preneti informacije. Ja bih se najradje odlučila za onu belu, ali ja sam čula da su cene veće od 500e.

Jedna moja poznanica je stavila tu keramičku ili kako se već zove, nisam još ušla u štos sa terminima i platila je 800e za jednu vilicu, ako se ne varam.
Ja sam prosle nedelje bila na kontroli i opet sam se razocarala,ocekivala sam da ce posle 8meseci konacno reci sledeci mesec dobijas i donju, a on kaze sledeci put ti pojacavam zicu :'( i vise mi se smucilo,toliko se oduzilo a poslednjih par meseci ni ne vidim nikakvu promenu a doktor samo prica super je,odlicno napreduje bla bla
devojke samo napred zar je bitno koliko god imate nikad nije kasno, sta su god ili dve nosenja proteze u odnosu na citav zivot lepog osmeha

devojke samo napred zar je bitno koliko god imate nikad nije kasno, sta su god ili dve nosenja proteze u odnosu na citav zivot lepog osmeha

Kratko pitanje. Kakve sve vrste fiksnih proteza postoje? Cujem da se plasticne jako cesto lome? [istina ili laz]
Coder,
fiksni orto-aparati nisu plastični; na čega konkretno mislite?
fiksni orto-aparati nisu plastični; na čega konkretno mislite?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 22, 2010 10:47 pm
Verovatno misli na keramicke (tj. nemetalne)... Ne lome se nego se cesce desava da se odlepe nego metalne bravice. Mada i to zavisi od toga kako su postavljene i koliko si ti pazljiv.
Da li neko zna... da li je potrebno duze vreme nosenja fiksne proteze kada se stavi bela zica, nego kada se stavi metalna zica?
Hvala i pozdrav!
Hvala i pozdrav!

Zavisi koja je konkretno vrsta žice u pitanju, i koji je ortodontski problem, ovo je na primer jedna ista vrsta žice, samo presvučena:buba mara napisao:Da li neko zna... da li je potrebno duze vreme nosenja fiksne proteze kada se stavi bela zica, nego kada se stavi metalna zica?
Hvala i pozdrav!

Da li možda znate proizvođača i specifikacije žice na koju mislite?
Da li je neko od vas nosio zelene gumice? kako izgledaju.. ja za sad nosim jos uvek samo gornju 9ti mesec problem mi je izbacena vilica a svi zubi su pravi i u redu pa koliko otprilike je potrebno da bi se povukli zubi ka unutra znam da zavisi od slucaja do slucaja ali bar nesto priblizno ko je imao slican slucaj??
Molim vas posaljite mi preporuku za ordinaciju za fiksnu protezu
Hvala puuuno!
Hvala puuuno!

Koji grad, Buba Maro?buba mara napisao:Molim vas posaljite mi preporuku za ordinaciju za fiksnu protezu
Hvala puuuno!
Ima li neko ko je skinuo protezu da stavi slike pre i poslee?
Da li neko zna nesto malo vise o fiksnim protezama sa samoligirajucim bravicama, i da li ih neka ordinacija radi u Ns? Cena?
hvala
hvala
I sta smo rekli na kraju?
Koja je cena NEMETALNIH proteza po vilici? Od-do? Ja dole levo imam mnogo dobru osmicu
perfektnu ali je zato sestica em mrtva, em vise plomba nego zub, em mi desni osetljive na tom zubu em mi se hrana stalno zagljavljuje ma ocaj zivi.. Zelim da izvadim tu sesticu i onda protezom da pomerim sedmicu i osmicu da zauzmu to mesto.
Taj umnjam mi je najlepsi i najzdraviji zub u celim ustima haha
A na gornjoj vilici zelim da izvadim sedmicu koja je isto raspala,jedino sto mu to osmica nije ni izbila to cu morati da procaskam malo ali mislim se.. Meni bi proteza stojala do jaja
Bas bih bio fancy hahah =)))
Koliko je cena nemetalnih? Ja zvao jednog docu on mi rece soma eura, ima li to nesto jeftinije m?
Koja je cena NEMETALNIH proteza po vilici? Od-do? Ja dole levo imam mnogo dobru osmicu

Taj umnjam mi je najlepsi i najzdraviji zub u celim ustima haha
A na gornjoj vilici zelim da izvadim sedmicu koja je isto raspala,jedino sto mu to osmica nije ni izbila to cu morati da procaskam malo ali mislim se.. Meni bi proteza stojala do jaja

Koliko je cena nemetalnih? Ja zvao jednog docu on mi rece soma eura, ima li to nesto jeftinije m?
zdravo! odlucila sam da stavim protezu,imam 20 godina i htela bi pre bilo kakve konsultacije sa zubarom da mi neko ukratko objasni kako se proteza uopste postavlja,koliko cesto se ide na te kontrole ili sta vec kod zubara? citajuci ovo vidim da se maksimalno nosi 2 godine.ja bih stavila keramicku,nikako metalnu,ali cula sam za neke bravice safir staklo?sta je to zapravo?i ako bi mogli da pojasnite malo ovu terminologiju oko proteza,tj. bravice i sl.
i ako neko moze da mi preporuci nekog zubara u beogradu da nije preskup,mada vaznije mi je da je neko uspesno prosao ovaj proces
Pozdrav
i ako neko moze da mi preporuci nekog zubara u beogradu da nije preskup,mada vaznije mi je da je neko uspesno prosao ovaj proces
Pozdrav