Evo ovako imam slične probleme,isto alergijski konjuktivitis, bris na bakterije negativan, ljusti se epitel rožnjače,samo sto nemam to kao krec tj. ne krmelje mi oci, ponekad me svrbe unutrasnji uglovi ociju...Privatni oftamolog me em zavlačio u smislu da je kontrola besplatna pa mi sledeću opet naplati, posto mi ovo nije pomoglo (kapi na t i mast koja je cini mi se to sto spominjete, nemam sad nalaz kod sebe, a nije ni bitno posto nije pomoglo), poslednji put mi je rekao da uzmem nesto drugo, posto mi je sve to pocelo ici na zivce otisla sa na polikliniku gde mi je doktorka sve objasnila, bukvalno crtala oko itd. Za sada lecenje dobro napreduje ali je problem sto je to pocelo mnogo pre nego sto sam osetila simptome, pa sad ne moze preko noci da se izleci...
Epitel mi se ljusti zbog GP sociva koja sam nosila preko 10-12 sati dnevno (ni jedan oftamolog me nije obavestio o tom ogranicenju) i nije zarastao u ocekivanom roku, jer u porama trepavica (zato je bris cist) imam bakterije koje nisu patogene ali luce materije, toxine koje nadražuju oko. Unutrasnjost kapaka je zbog toga crvena i neravna (ima male mehurice sto se golim okom vidi da nije glatko) a treba da bude rozo i glatko, ta neravna povrsina nadrazuje oko pa su zato prosireni kapilari, meni su kad se prehladim znali i da ispucaju kapilari (to jer pride padne i imunitet) sto dosta pece, a ti toxini sprecavaju zarastanje epitela, a jos vise to sprecavaju antibiotici, tako da sam ja prvo ned. dana SVAKO VECE cistila oci sa BORNOM KISELINOM 3% (ona ne sprecava zarastanje epitela), kupim NAJMANJI ZAVOJ malo zavijem oko prsta kapnem borne i trljam pazljivo (jer te bakterije stvaraju ljuspice kojima prekriju pore pa zato antibiotici koji se samo stavljaju u oko ne dopiru do njih ili u nedovoljnoj kolicini+sam imala ostatke sminke, jeste da je uvek skinem pred spavanje ali ipak se deo zadrzi), borna kiselina 3% sme da upadne u oko sto verovatno vec znate...Posle sam uz to uzela ERITROMICIN 1%, koga prave (rok trajanja 5 dana, trebaju vam 2 za ned.dana) samo u apoteci "kod Londona" (ovo za Beograd), i bornu samo u par apoteka, i bolje naglasite da je za oci!!! Eritromicin se koristi 4x dnevno tako sto se stavi na BEBI STAPIC za uho i time trljaju rubovi trepavica, sto duze to bolje...+ 2x dnevno, ujutru i uvece ukapa i po 1-2 kapi u svako oko...U prosli utorak sam bila na kontroli, na desnom oku sam istrebila dusmane;), na levom nisam skroz jer sam ga radila drugo pa se smorim, tako da sam vremenski krace na njemu izvodila tretman...Polako se vraca roze boja, glatkija je povrsina, i vidi se razlika izmedju levog i desnog unutrasnjeg dela kapka. NE IZVODITE OVO BEZ KONSULTACIJE SA OFTAMOLOGOM JER MOZDA NIJE ISTA STVAR U PITANJU, meni deluje da je to i nadam se da vise necemo imati problema sa ocima:) Ona mi je gledala oci kroz onaj aparat, mikroskop ili sta li, sto cini mi se imaju svi oftamolozi, i to sve videla. I slogirala se kad je cula koju mi je terapiju davao i koju mi je prepisao (sto je najgore skoro su isti sastavi, samo je vrsta antibiotika ista,sramota), citala i ja u uputstvu one mere opreza u duzini koriscenja su katastrofalne.
Mene ovo jako smara, oduzilo se,u 2 ispitna roka sam dala 1 ispit jer me peku oci kad citam sat vremena i krace, nosim demode okvire od pre 10ak god. i ,sto je daleko gore, dioptrija ne valja, slabija, sutra opet na kontrolu i napokon ce moci da mi odredi dioptriju:)
Ranije nisam nikakvih problema sa GP socivima cak sam ih extra podnosila od prvog dana, 5 godina ih nosim, oko nove godine sam promenila opticarsku radnju i ta sociva su me u pocetku grebala, a i kasnije ponekad, verovatno je i to imalo uticaj da mi se ljusti roznjaca...
Doktorka mi je od pocetka prepisala i REFRESH CONTACTS vestacke suze bar 4-5 puta dnevno
Dosta mi je porasla dioptrija u poslednje vreme, ne znam ima li i to veze sa svim ovim
[/i][/b]
|