Do pre godinu dana nisam nikada, osim da bih dobila * removed * dozvolu odlazila kod očnog lekara. Pre godinu sam počrla da nosim naočare za čitanje jer mi je "ruka prekratka". Stavili su mi i neku "zaštitu" na staklo zbog računara. Ujedno mi je oftalmolog rekao da imam mrtve oči , t.j. suve i to jako. Uzimala sam veštake suze i dan danas ih uzimam sa malim pauzama. Što više koristim naočare, to posle kad ih skinem manje vidim. Da li je to normalno?
Već 3 nedelje imam izuzetno suve oči, čak me i probudi suvoća. Crvene su mutne, trepćem neprestano. i kao da se lepe. Znam da treba da odem na analize, ali me interesuje, da li te analize rade u domu zdravlja ili moram na privatne pretrage? Objasnite mi uzroke suvoće oka? Rado bih lečila uzrok, a ne posledicu ako je to moguće. Još jedna sugestija vezana za opšte stanje mog organizma. U klimaksu sam već skoro dve godine. 45. godina mi je. Suvoća je nešto što me prati i u ginekološkom smislu što takodje predstavlja problem, pa čak primećujem da je i stolica dosta suva. Možda moja zapažanja nisu normalna većini, ali jednostavno se to dogadja. Možda i suvoća oka ima veze sa čitavim mojim stanjem organizma. Molim vas da mi nešto više napišete o uzrocima pojave suvih očiju, i opišite kakve sve tegobe mogu imati oni koji tek počinju nositi naočare. Šta je normalno kao nus pojava, a šta ne.
Hvala unapred na odgovoru