Kandida ne mora da bude uzrok problema, vec posladica. Oslabljenog imuniteta. Mala deca imaju slabiji i nerazvijen imunitet. Oslabljeni imunitet dozvoljava kandidi da se namnozi... Probajte izbaciti sojino mleko, ne mislim da bi moglo da smeta, ali jedna od nasih clanova sa foruma je napomenula da proizvodi soje nisu dobri. Verovatno je to i sama zakljucila na osnovu iskustva, i pretpostavljam da je to otkrila dok je bolovala od kandide jer je rekla da sporovodi kandida dijetu. Vi se bas trudite da vam dijeta bude sto je moguce preciznija, uz probiotike. Ne znam zasto ne funkcionise. Pecati po rukama mogu biti isto od kandide. Obratite se na institutu za dermatologiju, kozne bolesti... Neka se igra puno na svezem vazduhu- jos malo pa ce prolece, i potrudite se da mu ne nedostaju neke druge stvari, kao sto su neznost, ljubav, igracke, razumevanje... Takodje nemojte da primeti da ste isuvise zabrinuti, da se ne bi poceo bojati... Moguce da je imajuci koksaki virus ostao nedovoljno dobrog imuniteta da bi se organizam izborio sa kandidom. Koksaki virus takodje izaziva simptome nervoze i depresije, a vrlo narusava imunitet, kome posle prelezanog koksakia treba vremena da se oporavi..
Pokusajte da istrajete jos tri meseca, ako na kraju nista ne pomogne i prisustvo kandide se protegne na 6,7 meseci, pokusajte sa lekovima. Iako ostecuju jetru, verujem da to nije u znatnoj meri. Iako nisam siguran, mislim da bi se jetra vaseg mladog decaka brzo oporavila i izregenerisala isto koliko bi mogla biti ostecena, tako da ne bi imao posledice.
Zelim vam puno srece!