Ja imam slicne simptome kao - bice bolje.
Prvo sam imao i gasove i nadutost, pa sam nadutost eliminisao, a gasove smanjio. Npr banana mi je nadimala stomak, mleko takodje, jogurt ako popijem vecu kolicinu, mleko bez laktoze isto.
Probioticima, i izbegavanjem te hrane sam nadutost resio, ali gasovi su i dalje tu. I simptomaticno mi je da uvek nekoliko minuta od pocetka jela imam gasove, ili barem jedan
i to mi je najveca enigma.
Poceo sam i da drzim AC dijetu koje savetuju ljudi, ali i dalje ti gasovi ostaju. I sodu bikarbonu na prazan stomak. I beli luk, djumbir, kurkumu, biber, cimet, ...
Za razliku od bice bolje, nemam ceste stolice, jednom dnevno ili jednom u dva dana, normalna, nekad cvrsca.
A imam zuti talog na jeziku, tacnije na korenu jezika, sto bi trebalo da predstavlja problem sa crevima.
Pokusao sam i da vratim hleb u ishranu, na par dana, i nista se ne promeni. Secere ni ne jedem. Mrsavim, cim sam na restrikcijii.
Bio sam kod gastroenterologa na pocetku svega, i rekao da sam kuci radio test na candidu i da je pljuvacka pokazala kao da je ima, dakle bez lab provera. I doktor mi dao terapiju koja me je jos vise nadimala (daktanol i probiotik) ili sam ja to kombinovao tako da daktanol pobije probiotike.
Svakako probiotici lepo tamane nadutost, ali gasove nece bas lako da iskorene. Mada ovaj zuti talog na jeziku govori, ili je nesto dodatno u pitanju, ili se bas zapatilo.