Pozdrav svima. Evo ja cu vam sada napisati svoje iskustvo u toku 4 nedelje vucaranja po lekarima i konzilijumima. Mozda neko nekada bude imao rezultate slicne mojima, pa bar malo da mu olaksam.
Imam 29 god i ovo mi je prva trudnoca. Na redovnom u.z u 7.nedelji trudnoce, kod dr koja mi vodi trudnocu, sve u redu. U 12+2 dana radim dabl test u Narodnom frontu.
Rezultati:
fb-hCG 59.2 ng/ml. 1.64 Corr. Mom
PAPP-A. 0.82mlU/ml. 0.28 Corr. Mom
Biochem.risk + NT
1:327
Double test
>1:50
Age risk
1:649
Trisomy 13/18+NT
<1:1000
Crna crta na grafikonu presla u zutu zonu.
Dr koja mi vodi trudnocu, uz komentar da nije dobar dabl (bez ikakvog objasnjenja sta nije u redu) daje mi uput za tripl test.
Odlazim ponovo u N.Front da zakazem tripl. Salju me u genetsko savetovaliste, na konzilijum. Sva isprepadana, jer ne znam sta da ocekujem, odlazim na konzilijum, gde rade jako fini, strpljivi, detaljni, ljubazni dr. Objasnjavaju mi da mi je povisen PAPP-A hormon i savetuju me da uradim tripl. Tada sam bila 15ned i 5dana trudna. Pitala sam da li mogu odmah da ga uradim i oni su mi istog trenutka uradili u.z. Sa bebom je sto se tice ultra zvuka sve bilo u savrsenom redu. Velicina bebe je skroz odgovarala ned u kojoj sam bila. Posle toga odlazim da izvadim krv.
Rezultati tripl testa:
AFP 43.5IU/ml. 1.50 Corr.MoM
uE3. 1.6. nmol/l. 0.83 Corr.MoM
HCG 62600 mlU/ml 1.98 Corr.MoM
Tr.21 risk
1:1682
Age risk
1:919
Crna crta na grafikonu se nalazi u zelenoj zoni.
Sa rezultatima ponovo odlazim na konzilijum, pogledali su mi rezultate i rekli da su vrednosti u redu, tako da sam sada dosta mirnija. Zakazan mi je eks. ultra zvuk u 23ned.
Ja cu u 20. ned otici na neku privatnu kliniku i uraditi i 4D, da budem sto mirnija.
Nadam se da cu nekom ovim obimnim tekstom bar malo olaksati. Ako imate bilo kakve nedoumice idite u genetsko savetovaliste, to vam je moj savet. Ako vas jos nesto interesuje, pitajte, rado cu svoja iskustva podeliti sa vama.