DABL TEST

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
righto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 21, 2014 12:54 pm

Re: DABL TEST

Post od righto »

Ne mogu da izmenim post, pa zato novi, da dopunim.
Gledam drugi list dabl testa koji smo dobili. Na njemu su Hormoni i tumorski markeri.
Parametar beta hCG, nađena vrednost 18.55 i PAPP-A nađena vrednost 2960.
Sve mi se čini da su pogrešili kod kucanja, jer je za PAPP-A ok vrednost, a za beta hCG su izgubili tačku na prvoj strani. Više ne znam šta da mislim?
bubi021
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 28, 2014 4:20 pm

Post od bubi021 »

Za dva meseca punim 36 godina. Radila sam dabl test i PaPP-a mi je povišen 2.32. Ultra zvuk je savrše, kvrna slika kao i ostali parametri iz dabl testa. Doktorica mi je rekla da ne paničim. Da li je potrebno da radim amniocentezu?
Wednesday82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 04, 2014 4:03 pm

Post od Wednesday82 »

Doktore, rezultati double testa po misljenju moje doktorke su dosta losi, a i meni u poredjenju sa ostalima deluju zabrinjavajuce. Naime, uz je bio "dobar" iako nema vidljive nosne kosti i ovo su sledece vrednosti, pa ako mozete malo mi pomozite u tumacenju ili savetovanju:
(UZ i test su radjeni na 12.2 nedelje)
moja starost: 31.6g; tezina:72 kg
prva trudnoca, nepusac i nemam dijabetes
CRL:51.4mm
NT:1.60mm 1.16 MoM
BPD:19mm
fb-hCG: 177 ng/ml 4.01 Corr. MoM
PAPP-A:1.13 mlU/ml 0.61 Corr. MoM
Biochem. risk + NT 1:78 above cut off
Double test >1:50 above cut off
Age risk:1:494
Trisomy 13/18 + NT <1:10000 below cut off.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

Wednesday82 napisao:Doktore, rezultati double testa po misljenju moje doktorke su dosta losi, a i meni u poredjenju sa ostalima deluju zabrinjavajuce. Naime, uz je bio "dobar" iako nema vidljive nosne kosti i ovo su sledece vrednosti, pa ako mozete malo mi pomozite u tumacenju ili savetovanju:
(UZ i test su radjeni na 12.2 nedelje)
moja starost: 31.6g; tezina:72 kg
prva trudnoca, nepusac i nemam dijabetes
CRL:51.4mm
NT:1.60mm 1.16 MoM
BPD:19mm
fb-hCG: 177 ng/ml 4.01 Corr. MoM
PAPP-A:1.13 mlU/ml 0.61 Corr. MoM
Biochem. risk + NT 1:78 above cut off
Double test >1:50 above cut off
Age risk:1:494
Trisomy 13/18 + NT <1:10000 below cut off.
Krvarili u ranoj trudnoći? Nemate neki hematom?
Wednesday82
Novi član
Novi član

Post od Wednesday82 »

Doktore, hvala na brzom odgovoru. Nisam imala nikakvo krvarenje u ranoj trudnoci kao ni hematom.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

Wednesday82 napisao:Doktore, hvala na brzom odgovoru. Nisam imala nikakvo krvarenje u ranoj trudnoci kao ni hematom.
Za svaki slučaj uradite amniocentezu, mada mislim da nema razloga za brigu...
Ukoliko vam materijalna situacija dozvoljava, možete da uradite i Harmony test gde se iz vaše krvi izoluje bebina DNK i na taj način proverava da nemate neku trizomiju (malkice je skuplje ali ne postoji rizik od pobačaja)
Wednesday82
Novi član
Novi član

Post od Wednesday82 »

Hvala doktore, videcemo za taj Harmony ako mogucnosti budu dozvoljavale a na amniocentezu cu ici verovatno i nadam se da ce i to dati neke odgovore. Hvala puno.
ancicabg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 05, 2014 3:20 pm

Post od ancicabg »

Postovani doktore,
Dobila sam rezultate dabl testa koji je radjen sa 12+3 nedelje i doktorka kaze da nije zadovoljna rezultatom. Predlaze mi genetsko savetovaliste i nakon toga amniocentezu. Imam 36 godina i ovo mi je prva trudnoca. Rezultati su sledeci: fb-hcg 75.3, papp-a 2.3, corr.mom 2.05 pa ispod 0.73, nuchal translucency 1.2mm pa ispod 0.77 mom, nasal bone present, biochem.risk+NT 1:718 below cut off, double test 1:120 above cut off, age risk 1:216, trisomy 13/18+NT1:10000 below cut off. Na UZ je sve bilo u redu. Molim Vas da napisete svoje misljenje jer sam veoma zabrinuta. Trudnoca je do sada bila u najboljem redu.
Zoi Mare
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 09, 2014 8:24 pm

za zabrinute mame

Post od Zoi Mare »

Devojke, ovo je prvi put da pisem na nekom forumu, ali zbog nimalo prijatnog iskustva nakon double testu resila sam da podelim ovo sa vama I time pomognem nekom ko se nalazi u istom problemu. Bila sam 12+3, pocelo je sa dobrim rezultatom na Uz nuhalnog nabora 1.9, medjutim kad su stigli rezultati krvi receno mi je da postoji visok rizik od downovog sindroma, sanse su bile 1:94, onaj ko se malo raspitao zna da je to visok rizik. Odmah mi je receno da mora Aminocinteza da se radi, ali izmadju 16 i 18 nedelje. Posle jos cekanje rezultata 2 nedelje, cinilo mi se kao vecnost. Naravno da me je bilo strasno I bila sam uplasena. Trazila sam alternative, jedna je bila Harmony neinvazivna metoda, ceka se 2-3nedelje rezultat a kosta oko 700evra. Druga je bila biopsija horionih cupica I rezultat stize za max 2 Dana, cena 300 evra, invazivna. Odlucila sam se za drugu, malo je bolelo prvi dan, Ali nista strasno, za dan sam dobila rezultat da cekam zdravu devojcicu. :) mnogo je lakse I menu I mom muzu, drago nam je da smo se na to odlucili. Srecno svim buducim mamama!
cicomanija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 22, 2014 9:25 am

Post od cicomanija »

molim za pomoc !
free b-hcg=60.52/1.54 mom cor
papp-a=1860.0/0.91 mom cor

screening na osnovu starosne doni na dan vadjenja krvi 1 : 227
biohemijski screening ,god.+ free bhcg+papp-a na dan vadjenja krvi 1:391
kombinovani screening ,biohemijksi+ultrazvucni na dan vadjenja krvi 1:343
nuhalna translucence 2.0mm/1.47 mom;crl 50.5mm
trisomy 18-13 1:29355
pusac
55kg
god.na porodjaju 35.6
radjeni u 11+6 nedelji
cicomanija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 22, 2014 9:25 am

Post od cicomanija »

jel moze odgovor doktore!!
gonewiththewind
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 25, 2014 8:14 am

Post od gonewiththewind »

Radila sam double test u 12+5 nedelji.fr.BHCG je bio 0.48, PAAP-a 1.59. Age Risk 1:1424 Combined Risk 1:10000. U 7 nedelji mi se odvojila posteljica, to je sada u redu. Moj doktor prvo nije znao da procita rezultate, kada je shvatio rekao mi je da su tragicni i na svako moje pitanje mi je odgovarao sa NE ZNAM. Medjutim, kada sam otisla u hitnu, u drugi grad, doktorka koja me je pregledala imala je volju i pogledala mi ove nalaze i zakljucila da nisu toliko strasni kao sto je on rekao. Ne znam sta da mislim! Tek sledece nedelje idem kod geneticara. Molim Vas, pomozite mi.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

gonewiththewind napisao:Radila sam double test u 12+5 nedelji.fr.BHCG je bio 0.48, PAAP-a 1.59. Age Risk 1:1424 Combined Risk 1:10000. U 7 nedelji mi se odvojila posteljica, to je sada u redu. Moj doktor prvo nije znao da procita rezultate, kada je shvatio rekao mi je da su tragicni i na svako moje pitanje mi je odgovarao sa NE ZNAM. Medjutim, kada sam otisla u hitnu, u drugi grad, doktorka koja me je pregledala imala je volju i pogledala mi ove nalaze i zakljucila da nisu toliko strasni kao sto je on rekao. Ne znam sta da mislim! Tek sledece nedelje idem kod geneticara. Molim Vas, pomozite mi.
Ne znam u čemu je problem. Rezultat je dobar...
pozzz
Wednesday82
Novi član
Novi član

Post od Wednesday82 »

Wednesday82 napisao:Hvala doktore, videcemo za taj Harmony ako mogucnosti budu dozvoljavale a na amniocentezu cu ici verovatno i nadam se da ce i to dati neke odgovore. Hvala puno.
Samo da se javim sa dobrim rezultatima amniocenteze koja je pokazala "normalan zenski kariotip" :D :D :D gotovo je sa agonijom, brigom i cekanjem, makar sto se ovog dela tice!!!
Zelim samo da ovo vide zabrinute majke, kakva sam i ja bila, nakon uzasnih Double test rezultata i da ih makar malo ohrabri! :) :) :) i ne plasite se amniocenteze, nije bolna i uz slusanje saveta doktora kao sto su strogo mirovanje nakon i antibiotike koje vam prepisu, mogucnosti za komplikacije su minimalne :-* :-* :-*
Zelim vam svima sve najbolje, a Vama doktore hvala na ohrabrenju i da znate jedini ste koji je verovao da je sve u redu i savetovali mi da za svaki slucaj uradim amniocentezu! Puno pozdrava!
jelenapetra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 12, 2014 10:46 pm

Post od jelenapetra »

Zamolila bih za tumacenje rezultata dabl testa. Prva mi je trudnoca, imam 28 godina, 55kg, nisam pusac, nemam dijabetes. Na pocetku sam imala blago krvarenje,sada pijem utrogestan i ne krvarim vise. Rezultati testa su sledeci: fb-hcg 1.60 Corr.MoM, PAPP-A 0.25 Corr MoM. Nuchal translucency 1.50mm, 0.95 MoM, nasal bone present, CRL 61mm, Gestational age by CRL 12+3.
Risks at sampling date:
Biochem.risk + NT 1:260, below cut off
Double test >1:50, above cut off
Age risk 1:794
Trisonomy 13/18 + NT 1:6911, below cut off
Bila bih vam jako zahvalna kada biste mi odgovorili u sto kracem periodu. Pozzz.... P.S. Zakazili su mi na osnovu rezultata amniocentezu u 19-oj nedelji trudnoce, a ja sam odlucila da pre toga uradim i quadriple da vidimo sta ce taj test pokazati s obzirom da imam vremena i za njega. Zelela bih i Vase misljenje da cujem o svemu ovome. Hvala jos jednom
Odgovori