neoplanta je napisao:
Pre tri sata tata je primio drugu dozu cimavaxa. Svargla, pitanje za vas, i za sve ostale koji su primili vakcinu. Da li je vas muz imao ikakve reakcije odmah po primanju, posto je tata prosli put imao malu groznicu, a danas je imao vecu, drhtao je, i panicno disao. Temperaturu je imao 39 i po. Bas sam se uplasio. Sada smo skinuli temperaturu, normalno dise (mislim normalno njegovo, jer i tada dise sa naoporom). Bojim se da sledeci put ne reaguje jos teze, i stvarno dovodim u pitanje davanje sledece vakcine za 15 dana. Takodje, jos jedno pitanje, da li morfijum ampule i durogesic flasteri, mogu da izazovu kod pacijenta zbunjenost i buncanje, posto je u toku groznice pricao nepovezano, i inace snovi su mu dosta zivahniji, i cini mi se ostavljaju veci utisak na njega nego pre. Pozdrav
Tek sinoc sam vidjela vasu poruku,a bila sam preumorna da odgovorim...
Ovako,moj muz kada je bio tamo na Kubi,oni su ustvari i zahtjevali da ako moze pacijent licno dodje da bi oni vidjeli hoce li biti ikakvih reakcija nakon prve vakcine,spominjali su temperaturu i bol u mjestima dje se daje inekcija,moj suprug se ne sjeca dal su jos sta spomenuli kao propratnu pojavu,uglavnom moguce su te neke nuspojave,ali nista strasno i opasno po zivot,moj suprug ni uz jednu nije imao te temperature ni groznice,ali prva 2-3 dana ga je malo boljelo mjesto dje su davane vakcine,ali to bi tako bilo i od neke druge vjerovatno...
Sad ja nisam pametna sta da vam kazem,ako vam je otac dosta slab,ne znam u kakvom je stanju tacno,oni svi tako bolesni,pogotovo sa plucima su skloni da imaju velike,ili dugotrajne temperature,groznice,tako da sad niko ne moze da zna i da sa sigurnoscu kaze od cega je vasem ocu to tako bilo...
Da li je to proslo,koliko je trajalo?
Imate li koga kontaktirati tamo dje su kupljene vakcine,da ih pitate?
Ja opet ako to nije strasno bi nastavila sa vakcinama,ali to je samo moje misljenje,niti sam Dr. niti sam strucna da kazem sta je ispravno
Sto se tice flastera i morfija moj suprug nije imao te takve faze,ali nisam sigurna dal moze,od vecih doza znam da mogu da uspavaju,i da ako se ne odreaguje adekvatno i na vrijeme,moze doci do gusenja,ali ne ide to tek tako...
Ne znam sve to ne mogu bas povezati,ali nisam strucna,pa pitajte doktora,nazovite nekoga,hitnu,koga god i recite im...
Moj suprug zna da se vrca u snu,ali nema neke nocne more i ne bunca...
Njima je teska bolest,i psihicki i svakako,iscrpljeni su do maksimuma,tako da je sve moguce,ali nekada ni doktori ne znaju pravo objasnjenje za neke stvari a kamoli mi...
Srecno vam i javljajte kako je dalje...