Ako bi mogao da mi odgovori Dr Ivica???
uveo sam Aerobne treninge pre neki dan(pre toga sam udarao dzak i sparingovao bez problema). Isao sam na kosutnjak da trcim,i prvo sto me zprepastilo to je moja kondicija,mogao sam da pretrcim mozda kilometar(dosta sam se iscrpeo,mada sam udario bas jak tempo na pocetku)...
Malaksao sam, posle toga dosa kuci sa blagim osecajem gusenja,spremio sam sebi da jedemem i 250 gr pileceg belog i 150 grama pirinca,20 minuta posle obroka osetio sam jako gusenje kao da hrana nije mogla da dodje do zeludca(nije bilo aritmija,pritisak je bio u padu 112-68 inace mi je 135-75)
gusio sam se dva sata,na savet rodjaka(lekara) popio sam sodu bikarbonu i nije mi bilo lakske,posle toga na savet istog sam popio caj od kamilice i malo mi je samanjilo tegobe. Ali blago gusenje me je drzalo ceo dan,uvece sam popio dve rakije i pustilo me,nisam imao nikakvo gusenje...
Pre trcanja sam jeo i osetio kako mi se hernia penje gore,tj... Kako me gusi i steze u predelu grudi,za vreme trcanja nije bilo vecih problema sem moje kondicije. Ako biste mogli da mi objasnite zbog cega se ovo desava?(srce ispitano i ono je u redu,krvna slika dobra i hormoni dobri,jedino imam dijagnostikovanu hiatus herniu,GERB i ne znam jos sta...) Kad god krenem da pesacim ili trcim ne mora da bude veliki napor,mene nesto steze i gusi,na dzaku napravim veci puls pa ne pravi nikakve porbleme. Totalno mi je sve cudno,imam 19 god srce zdravo,ispitano,a opet imama stezanje u grudima i vratu... Vodim racuna o ishrani,a kako kazu hernia me gusi,nemam neki jak reflux(sem po nekad kad zazari jednjak,ali to se desava jednom u nekoliko meseci). Ako bi ste mogli da date neku predpostavku sta se desava,i ako mozete da mi kazete zbog cega je bolje piti nexium nego ranisan,posto kolko sam citao na receptu,ranisan ima mnogo manje ne zeljenih dejstava??????