operacija hiatus hernie

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

micko91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2014 4:32 pm

Re: operacija hiatus hernie

Post od micko91 »

Moram samo da dodam da su se meni simptomi pogorsavali posle snimanja zeludca SONDOM, posle snimanja sondom, ja sam imao jos vece muke i jos vecu kiselinu, pre me je kiselina mucila svakih mozda 15-20 dana pa me drzi po 3-4 dana pa me pusti, a sad me kiselina i mucnine muce konstantno 24 sata, sonda pogorsava stanje, barem je kod mene tako, vjerovatno zato sto tokom snimanja zeludca ta sonda podigne zeludac kroz otvor na dijaframi, meni je na prvom snimanju konstantovana mala hiatus hernia precnika 3 cm, a na drugom mi je konstanovano da se je otvor na dijafragmi uveca i da je kila srednje velicine. AKo te jos nesto interesuje obrati mi se na mejl: [email protected], ili ako ti je lakse na facebook, Mihael Micko Bulatovic, jer ne ulazim na ovaj forum.
Pozdrav i sve najbolje :)
filip.mm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 22, 2008 7:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od filip.mm »

Da se ubacim i ja.Vec duze vreme imam problem sa nadimanjem,opstipacijom,bolovima u zelucu.Povremeno mi se desi da me nakon jela boli gornji deo zeluca i grudni kos.Citala sam da to moze biti simptom HH.Bila sam kod gastroenterologa,uradio je UZ i sve je s te strane ok,radila test na gljivice,parazite,heliko,...sve ok.Pade mi na pamet da moze biti to HH.Gledacu da trazim uput za RTG snimanje.Ja inace imam kilu na mestu gde su mi ostali razmaknuti trbusni misici od drugog porodjaja,znaci iznad pupka.Kila ne iskace ali je mogu napipati.Vidi se ako se naginjem unazad.Da li to moze biti HH ili je ovo drugi vid kile?Da li se HH moze videti i napipati rukom?Pitam zbog vezbanja jer je dr Ivica napisao da se mse baviti sportom kod HH ali kod ovih drugih kila ne bas.
moduleo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 21, 2015 8:01 pm

Post od moduleo »

Pozz svima.
Evo naletio sam na ovaj forum iz istog razloga kao i vi i registrirao sam se da pruzim nekom kakvu takvu pomoc jer sam operirao tu nesretnu hijatalnu herniju I vrlo dobro znam kroz kakvu patnju prolazite
Uglavnom nevjerujem da cu redovno ulaziti na ovu temu pa ako neko ima netko pitanje nek mi pise na mail:
[email protected]

Pozz svima ne predajite se ima pomoci
Jo7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 02, 2015 6:00 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od Jo7 »

Pozdrav svima. Imam 18 godina i imam hh,zeludac se nalazi 37cm od prednjih zuba. Radila sam gastroskopiju i takodje imam hronican gastritis i gerb tipa A, znaci upalu jednjaka,takodje upalu zeluca i dvanaestopalacnog creva. Stalno povracam sta god pokusam da pojedem. Imam jake bolove koji su postali veoma cesti i jaci nego pre i sada ne mogu ni da spavam. Povracala sam i svezu krv. Smrsala sam dosta kilograma i krv mi je dosta osabila zato sto ne jedem. Dobila sam da pijem Nolpazu i Gastroperidon, ali mi ne pomazu. Neki savet, pomoc, ideja, bilo sta?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Хоће ли да те оперишу?
tilulilu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2011 11:41 am

Post od tilulilu »

Da li je moguće da se želudačna kila pogorša?
Naime, dizao sam teret i osetio sam kako mi se nešto razdvaja u predelu grudnog koša. Pretraživajući internet video sam da imam sve simptome želudačne kile. Takođe sam shvatio da sam ja tu kilu imao i ranije, ali su tada simptomi bili zanemarljivi. Jel postoji mogućnost da se kila vrati u ranije stanje, ili sam se sad definitivno upropastio?
I koje su opcije za nas mlađe, ne moramo valjda ceo život da uzimamo lekove i pazimo koliko ćemo da pojedemo, kao da smo penzioneri? Da li operacija definitivno rešava problem?
Hvala unapred.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Све може да се погорша, а кила не може да се побољша сама од себе. Само операција може да реши проблем.
Odgovori