ZAŠTO STE DOBILI ŠEĆER ?

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

jasbi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 9:08 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od jasbi »

mikalja napisao:Jao pa ovo ,nepravda pa to ti je..'Kalimero :( .Pozvali nas na ruchak kumovi i ono navalili kao nikad.Danas im slava .I vichu ajde da rachumao,dok nisu pochelli pristizati drugi,da ono mi kumovi na tenane :) .I ajde odemo mi lepo sa poklonima cvecem i td.A ono tamo miliion vrsta jeeelaaaa, predjela glavna jela ,kolachi .IIIIIIIIIiiiii nishta od toga nema za mene :( dietetsko .Sachekala sam muza da ruchaju,popila kafu i aj kuci .Idem sad da trazim da jedem neshto.E bash smo nekako "kaznjeni"po mnogo chemu majke mi :(((
hihihihihihiiiiiiiiii...Miko, nisu ti spremili bUraniju ! Pa,kakvi su to kumovi???
Znaš kako je lepa onako zapečena u rerni, prelivena jajima i pavlakom? Ma, bude ko - pečenje.. 8) ....
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

jasbi napisao:
mikalja napisao:Jao pa ovo ,nepravda pa to ti je..'Kalimero :( .Pozvali nas na ruchak kumovi i ono navalili kao nikad.Danas im slava .I vichu ajde da rachumao,dok nisu pochelli pristizati drugi,da ono mi kumovi na tenane :) .I ajde odemo mi lepo sa poklonima cvecem i td.A ono tamo miliion vrsta jeeelaaaa, predjela glavna jela ,kolachi .IIIIIIIIIiiiii nishta od toga nema za mene :( dietetsko .Sachekala sam muza da ruchaju,popila kafu i aj kuci .Idem sad da trazim da jedem neshto.E bash smo nekako "kaznjeni"po mnogo chemu majke mi :(((
hihihihihihiiiiiiiiii...Miko, nisu ti spremili bUraniju ! Pa,kakvi su to kumovi???
Znaš kako je lepa onako zapečena u rerni, prelivena jajima i pavlakom? Ma, bude ko - pečenje.. 8) ....

Ma kakva pavlaka i jajima prelivena buranija?Ne jedem ja to .DA pojedem to shecer bi mi bio preko 12 odma.Buraniju spremam kako je smem jesti a ne kaKO Je VOLIM :-? .Znam i ja shta je ukusno ali nesmem bwe.Jaja samo kuvana i to 4 komada sedmichno u vrh glave.ZAAAATO Ti kazesh jedem buraniju ,pazim na hranu i bla bla. E neeemash ti shecer lepa moja Jacika hvala Bogu blago tebi :roll: :wink:
A kumovi,ma naspremali ljudi klope i klope e sad boli nekog za diabetichare :-? .Hteli ono da peku ribu naknadno (nismo dali) "zurili smo" :lol: .Gde sad da posebno spremaju za mene?Ne volim ja da niko oko mene titra.Danas je svakom previshe i SEBE samog.Tako da shvatam ljude :wink:
jasbi
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od jasbi »

mikalja napisao:
jasbi napisao:

Ma kakva pavlaka i jajima prelivena buranija?Ne jedem ja to .DA pojedem to shecer bi mi bio preko 12 odma.Buraniju spremam kako je smem jesti a ne kaKO Je VOLIM :-? .Znam i ja shta je ukusno ali nesmem bwe.Jaja samo kuvana i to 4 komada sedmichno u vrh glave.ZAAAATO Ti kazesh jedem buraniju ,pazim na hranu i bla bla. E neeemash ti shecer lepa moja Jacika hvala Bogu blago tebi :roll: :wink:
A kumovi,ma naspremali ljudi klope i klope e sad boli nekog za diabetichare :-? .Hteli ono da peku ribu naknadno (nismo dali) "zurili smo" :lol: .Gde sad da posebno spremaju za mene?Ne volim ja da niko oko mene titra.Danas je svakom previshe i SEBE samog.Tako da shvatam ljude :wink:
Ma, ne jedem je ja tako! Skuvam je baš dijetalno. Ni ne zapržim. I to onu samo zelenu, mnogo je dobra. To se ja zezam, kakva,bre,jaja i pavlaka.

U pravu si. Danas je svakome dosta i samog sebe. Na žalost, takva su vremena.
jasbi
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od jasbi »

mikalja napisao:
jasbi napisao:

Ma, ne jedem je ja tako! Skuvam je baš dijetalno. Ni ne zapržim. I to onu samo zelenu, mnogo je dobra. To se ja zezam, kakva,bre,jaja i pavlaka.

Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

jasbi napisao:
mikalja napisao:
jasbi napisao: hihihihihihiiiiiiiiii...Miko, nisu ti spremili bUraniju ! Pa,kakvi su to kumovi???

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dobra si !Verujem ti :D :D
Ana_
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 6:03 pm

Post od Ana_ »

Ja jedem boraniju svaki dan..i nije mi dosadila evo pola godine,ne znam na koju foru :)
Inace,kad dodjem pred tako bogatu trpezu,desi se da pojedem bijelog mesa(piletine),pa me ne grize toliko savjest posle...ali kad vidim reklame za npr.slatkise ili tako nesto,samo ponavljam sebi kako je to samo marketing i da to nije bas toliko ukusno,nego je zapakovano da izmanipulise ljude da kupe proizvod... :D
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Ana_ napisao:Ja jedem boraniju svaki dan..i nije mi dosadila evo pola godine,ne znam na koju foru :)
Inace,kad dodjem pred tako bogatu trpezu,desi se da pojedem bijelog mesa(piletine),pa me ne grize toliko savjest posle...ali kad vidim reklame za npr.slatkise ili tako nesto,samo ponavljam sebi kako je to samo marketing i da to nije bas toliko ukusno,nego je zapakovano da izmanipulise ljude da kupe proizvod... :D
Pa belo meso smesh jesti ribu ,buraniju a slatkishe nesmesh pa (zabranjeno voce ) je uvek sladje :wink: .Mada diabetichari TIPA-a 2 mogu josh kao pomoci sa ishranom sebi i nekim stvarchicama.Buranija,travkice ,prirodni preparati .A koliko shvatam diabeticari TIP-a 1 imaju slabu korist od toga. Mada nije loshe pripaziti na ishranu i ne dijabeticharima pa i dvojci kecu i svima :wink: .A slatkishe kad vidish kazi kao dete :Puj-kakano :wink: :D .Shta da radimo drugo :-? .IMa ima ukusnih slatkisha m nije samo manipulacija :lol: .samo to nije za nas slatkishe ,to je za decu koja nisu bila "dobra"ebga :-?
Ana_
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 6:03 pm

Post od Ana_ »

Ma,ne znam o cemu pricas,stvarno.Slatkisi i tjestenina su nesto najodvratnije na svijetu :lol: :lol: :)
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Ana_ napisao:Ma,ne znam o cemu pricas,stvarno.Slatkisi i tjestenina su nesto najodvratnije na svijetu :lol: :lol: :)
Aha onda da ove krofne vruce ,odnesem kod tvoje komshinice a? :x .A ove ledene kocke celu tepsaiju isto da ostavim kod njih?Ok kako ti kazesh :P
A da ti reche da je to najodvratnije na svetu? :roll: Onda OK Produzila sam pored tvoih vrata :D :lol: :lol: :lol: Laq notj.Ipak cu da maznem koju krofnu uz`put .Nevidi niko :wink: :wink: :wink:
Bobyska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 09, 2008 4:05 pm

Post od Bobyska »

MOj otac je dijabetes u 52 godini dobio, tako sto je u zivotu pojeo, od prilike 600 svinjskih usiji, 1200 svinjskih papaka, tonu pihtija, cisternu piva, gomile kolenica, svargli, belih kobasica, tone i tone cvaraka...
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Kaži mu da uopšte nije originalan...Sve je to već viđeno i svi takvi imaju dijabetes + štošta pride.
Samo nemoj da se ugledaš na njega, pliz...
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Ludjakinja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm

Post od Ludjakinja »

Bobyska napisao:MOj otac je dijabetes u 52 godini dobio, tako sto je u zivotu pojeo, od prilike 600 svinjskih usiji, 1200 svinjskih papaka, tonu pihtija, cisternu piva, gomile kolenica, svargli, belih kobasica, tone i tone cvaraka...
...a najverovatnije svoje navike nece nikad promeniti,jer prosto...osladile su mu se usi,kolenice i ostala "pikanterija" :-?
Slika
pacijent52
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 07, 2008 3:31 pm

Post od pacijent52 »

Ne znam koliko cete biti spremni na odgovor o UZROKU dijabetesa. Ja nisam strucnjak, ali sam citala o tome u najnovijim izdanjima koja se bave tom tematikom. Uzrok za dijabetes su STRES i POGRESNE navike u ishrani. Citala sam kako su se ljudi izlecili od dijabetesa i raka putem primene presne ishrane. Probajte da nabavite knjige koje se bave presnom ishranom i probajte, pa cete videti da li ima ili nema poboljsanja.
misur
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 9:23 pm

Post od misur »

Ja nisam bio spreman za ovaj odgovor... :P
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

pacijent52 napisao:Ne znam koliko cete biti spremni na odgovor o UZROKU dijabetesa. Ja nisam strucnjak, ali sam citala o tome u najnovijim izdanjima koja se bave tom tematikom. Uzrok za dijabetes su STRES i POGRESNE navike u ishrani. Citala sam kako su se ljudi izlecili od dijabetesa i raka putem primene presne ishrane. Probajte da nabavite knjige koje se bave presnom ishranom i probajte, pa cete videti da li ima ili nema poboljsanja.
Vjerujes li i u povratak iz mrtvih? Za "uginule" celije, mislim.
Ima razlicitih rakova, razlicitih dijabetesa i razlicitih ishrana.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Odgovori