FRANCUSKA DIJETA

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Odgovori
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikalja »

Pozdrav za sve Maliskice ima li te lutko moja?Mislim na tebe samo da znash? :D
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda
Korisnikov avatar
Savage_Rose
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 08, 2008 4:17 pm
Kontakt:

Post od Savage_Rose »

:D :D :D :D :D OOOOOOOOOO vidi ti nasu mikalju :o Samo uzivaj i zasluzila si KUMO nasa :wink: Kako ona sve to nauci sa kompom :D Tu je ljulja,pas,muzikanti igraci :wink: :D :D :D Ma nema da fali :D :D :D
MALIIIIISKA :D :D :D neces biti sama mlada mamica?Ako Bog da za koji mesec imas djugajicu u tom :D :D :D :D! Jako sam srecna,mala je to rec!Predivan osecaj :P Samo nestrpljiva sam kad cu bebicu u krilo uzeti i pojubiti joj jukice i josic maji :lol: :lol: :lol:? Pozdravljamo te mnoogo buduca mamica Iva ili Savage_Rose i buduci tata Ken Figo !Idemo da na svet donesemo nase ZELJENO cedo tamo gde je i zaceto :D :D :D. Grcka Tatina zemlja ,nema veze samo da bude sve u redu?Ljubimo teee :D :D :D
U dobru se ne povisi! U zlu ne ponizi ...

Slika
Korisnikov avatar
Savage_Rose
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 08, 2008 4:17 pm
Kontakt:

Post od Savage_Rose »

Maliskice moja de si ti?Jesi li mi doblo?Puno te pozdravljamo nas TROJE :D :D :D !!!!!!!!! BYE :D :D :D
U dobru se ne povisi! U zlu ne ponizi ...

Slika
Korisnikov avatar
kladik
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 15, 2011 2:18 am
Kontakt:

Re: FRANCUSKA DIJETA

Post od kladik »

“Francuska dijeta” nije jedna strogo definisana medicinska dijeta, već se pod tim nazivom u praksi pojavljuje više različitih režima ishrane koji se oslanjaju na ideju umerenih porcija, više povrća, proteina i manje industrijske hrane i šećera. Zbog toga iskustva ljudi često variraju, jer zapravo ne prate svi isti plan.

U većini verzija princip je relativno jednostavan: smanjen unos kalorija, kontrolisane porcije, više “prave” hrane (meso, riba, povrće), uz ograničenje hleba, slatkiša i grickalica. Ako se takav režim dosledno sprovodi, rezultat mršavljenja nije posledica “specijalne francuske formule”, nego kalorijskog deficita.

Kratkoročno, ljudi često vide pad težine, ali to je tipično za svaku restriktivniju dijetu. Dugoročni uspeh zavisi od toga da li se nakon dijete prelazi na održiv način ishrane — jer ako se vrati stari obrazac, kilogrami se vraćaju, bez obzira na naziv dijete.

U stručnoj nutricionistici ne postoji posebna “francuska dijeta” kao standardizovan plan koji bi imao prednost u odnosu na druge balansirane režime ishrane. Više je marketinški i popularni naziv nego medicinski protokol.

Ako ti deluje “lagano za održavanje”, to je zapravo najvažniji deo — ne naziv, nego da li možeš da ga držiš mesecima bez osećaja odricanja.

Da li si naišla na konkretnu verziju te dijete (tačan jelovnik), ili samo na opšte opise?
🌿 Nisam influenser, ali ponekad imam dobre preporuke 😊
Odgovori