FRANCUSKA DIJETA

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
maliska
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 8:08 pm

FRANCUSKA DIJETA

Post od maliska »

Iako sam donekle doterala svoju liniju skoro skroz, upoznala sam dosta ljudi tragajuci za nacinom da oslabim.Ono sto me je bilo interesantno jeste bas ta francuka dijeta koja mi izgleda dosta primamljivo i lagana pogotovo za odrzavanje kilaze.
Moje je pitanje dali je neko drzao ovu dijetu i kakve mu je rezultate dala i ako ako neko ima iskustva da nam ga saopsti. I naravno zanimaju me jos poneki detalji iz ove dijete koje nisam mogla da ``pohvatam`` u razgovoru o toj dijeti.
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sanyalica »

Malishka, evo ja bih neshto rekla, ali ne znam francuski :wink:
Mala shala :D
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

Znam ja aLI NECU DA KAZEM BASH IZ INATA! :oops: Tamo je pozdravljamo milion puta ,i sve kao radi josh kucu pa nema vremena da odpozdravi bar ,ona otvara teme :cry: Bash necu da kazem nishta jer" nema" vremena da chita odgovore :( :oops:
maliska
Aktivan član
Aktivan član

Post od maliska »

Miko draga moja, ma nije to bas sve tako kako ti mislis! :o Postove sam procitala danas, ali nisam na pirincu stigla da odgovorim jer me malena moja danas ceo dan nesto cima. Ali nije samo to, vec drugi put pokusavam sa tim pirincom, i nije da mi ne prija samo jednostavno zaboravljam da ga pijem(znas vec moj uobicajen problem). ja naravno nisam vas zaboravila, jesam malo u frci s vremenom, jer imam neke razgovore za posao, pa citanje njihovh sajtova, pa pisanje CVa tako da moi se comp pomalo smucio, ali ne i vi! :P
A vi dobro dosle na ovu temu i svako ko zeli da pise ne samo o tome vec o svemu !
Red je bilo i da ja otvorim neku temu u polju mojh interesovanja, nisam valjda nacinila nikakav greh 8) Vas se nisam odrekla niti to nameravam da ucinim. :wink:
POZZ za sve moje drage ma gde bile, dodjite malo kod mene da pijemo kaficu na francuski nacin :lol:
P .S kao i uvjek nepopravljivi romantik, pa i kad je u pitanju dijeta
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 6:10 pm
Kontakt:

Post od jesy »

pozdravljam malisku i njenu temu,neznam nishta o toj dijeti ali kada saznash sve ti je ispishi,pozdrav za tebe i dechicu
nije srecan onaj ko ima shta zheli,
nego onaj koji ne zheli ono shto nema
bumbar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 11:43 pm

Post od bumbar »

Znate sta... Meni se sve cini da kada bi vi (ljudi sa pdfa "nutricionizam") vreme koje provedete na forumu razmenjujuci informacije o dijetama, utrosili na setanje ili voznju bicikle, niko od vas ne bi imao problem s kilazom... :D
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

bumbar napisao:Znate sta... Meni se sve cini da kada bi vi (ljudi sa pdfa "nutricionizam") vreme koje provedete na forumu razmenjujuci informacije o dijetama, utrosili na setanje ili voznju bicikle, niko od vas ne bi imao problem s kilazom... :D
Otkud znash ti ? :wink: BzzzZZzzzZzz zujish po sajtu :wink: trazish zemsku?:) :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 6:10 pm
Kontakt:

Post od jesy »

bumbar napisao:Znate sta... Meni se sve cini da kada bi vi (ljudi sa pdfa "nutricionizam") vreme koje provedete na forumu razmenjujuci informacije o dijetama, utrosili na setanje ili voznju bicikle, niko od vas ne bi imao problem s kilazom... :D
a zashto je tebe briga za to,mushkarchinama nije mesto ovde,nadji sebi drugu zanimaciju,ostavi nas,nama je ovde bash lepo,kod nas za mushkarce koji se petljalju medju zhenskim temama kazu da je ZHENSKI PETKO,pa nisi valjda ti jedan od tih????
nije srecan onaj ko ima shta zheli,
nego onaj koji ne zheli ono shto nema
bumbar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 11:43 pm

Post od bumbar »

@mikalja
Pa, da trazim zemsku... :) Ali gledam da smotam neku dok je jos obla i rumena, a ne posle, kad splasne, vi je ovde iskvarite i ona prestane:
-da stavlja zaprsku u jelo
-da sprema podvarak
-da kupuje beli hleb
-da pohuje
-da kupuje cvarke, pihtije i kavurmu...
Ma da ne nabrajam sve rizike zdravog zivota... :D

@jesy
Prvo, ishrana nije iskljucivo zenska tema.
Drugo, ti ne znas sta je zenski petko. Po tvojoj logici, svi ginekolozi muskog pola su zenski petko. Da ne nabrajam jos...
Sikces na mene bez razloga, kao da sam rekao ne znam sta, a nasalio sam se... Kako u tvom kraju zovu takve ljude?

Odjavljujem se iz programa ove teme...
maliska
Aktivan član
Aktivan član

Post od maliska »

E moje mile francuskinje, o toj dijeti sam saznala svasta, sto je najbitnije da nista nije zabranjeno u ishrani samo je doza odredjena..
Znam bas dosta ljudi koji su bas na ovom programu ishrane, pogotovo lekara! Jer kolo sam shvatila to i nijee neka specijalna dijeta samo orijentir u nacinu unsenja i kolicini hrane koja ce pravilnim postupanjem dovesti do idealne tezine!
Bubare, ja sam ako si citao postove(posto vidim da i ti blejis po forumu i ne vezbas non stop) protivnik nekih rigoroznih dijeta.. pa bas zbog toga mi i izgleda ova francuska dijeta prihvatljiva!
Jos skupljam neke informacije o ovoj dijeti pa kad kompletiram, kuckam vam svima ovako javno!!
POOOOZ za Miku, JesY i sve , doro dosli na temu!!
Ko voli nek izvoli :lol:
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

bumbar
Aktivan clan
Aktivan clan

Pridružio: 10 Jul 2007

PorukaPoslao: Sub Avg 02, 2008 1:25 am Naslov: Odgovoriti sa citatom
@mikalja
Pa, da trazim zemsku... Ali gledam da smotam neku dok je jos obla i rumena, a ne posle, kad splasne, vi je ovde iskvarite i ona prestane:
-da stavlja zaprsku u jelo
-da sprema podvarak
-da kupuje beli hleb
-da pohuje
-da kupuje cvarke, pihtije i kavurmu...
Ma da ne nabrajam sve rizike zdravog zivota...

Bravo Bumbar :D :D :D Nasmejao si me slatko!
shta ce ti one daskare bez sisica, pichica a tek bez te drage klope ? :x Onda bi moglo i mushko :wink:
Nedaj se ti iskvariti i mazni neku sa 1 ili 2 posta pochetnicu :D :D :D
Zekim se ja ali u svakoj shali ima i pomalo shale :lol: :lol: :lol:
Pozdrav :)
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Francuska dijeta na poene
Od 18 do 26 poena dnevno da biste izgubili kilogram nedeljno, preporucuju "Kontrolori tezine"

U Francuskoj je upravo objavljena knjiga „Mali gurmani“ ciji je autor Udruzenje „Kontrolori tezine“. Uz propagiranje zdrave i lako probavljive hrane, knjiga lansira i novu dijetu sa poenima koju prenosimo u celini. Uz nju mozete da izgubite kilogram nedeljno bez ugrozavanja zdravlja, da skinete ono sto se nagomilalo tokom zime i docekate sezonu kupanja sa lepsom figurom.

• Broj dozvoljenih poena zavisi od tezine: ako imate do 70 kg, imate pravo na 18 poena dnevno. Izmedju 71 i 80 kg, dozvoljeno je 20 poena. Izmedju 81 i 90 kg - 24 poena, a izmedju 91 i 100 kg - 26.

• Broj poena zavisi od hranljive i kalorijske vrednosti svake namirnice. Povrce i voce s malo secera nose 0 poena (tikvice, brokoli, celer, sampinjoni, krastavac, patlidzan, spanac, boranija, praziluk, luk, sve vrste zelene salate, paradajz... sve osim krompira, kukuruza i graska; jabuke, kajsije, ananas, „klementine“, jagode, maline, kivi, lubenica, nektarine, grejpfrut, breskve, kruske, pomorandze). Meso, riba i povrce koje sadrzi skrob nose dva poena po porciji, dok neke namirnice nose mnogo vise, ali pogledajte tabelu! Kad je rec o namirnicama s mnogo secera (kolaci) i picima, ne preporucuje se da nedeljni zbir predje 14 poena.

• Poene uskladite s potrebama: ova „elasticna“ dijeta dozvoljava da dnevno „ustedite“ do 4 poena koje treba da potrosite iste nedelje. Ne smete da ih prenosite iz jedne nedelje u drugu. Najbolja „usteda“ je da se dva-tri puta nedeljno bavite sportom.

• Kako da sacuvate rezultate? Kad postignete cilj, ulazite u fazu ocuvanja tezine. Ona traje oko sest nedelja. U prvoj nedelji postepeno povecavate broj poena za jedan dnevno (sedam nedeljno); u drugoj za dva poena dnevno... sve dok ne postignete da vasa tezina varira najvise jedan do dva kilograma.

Izaberite:
Pecurke punjene sirom 2,5
Przene pecurke 6
Tanjir riblje corbe 6
Porcija barenog pirinca 6
Srednja porc. pomfrita 7
Omlet 7
30 g punomasnog sira 3
Tanjir supe iz kesice 2
Zacinjena zelena salata 2
Jaje na oko 2
Omlet sa sirom i sunkom 9
Kobasica na zaru 9
Kroasan ili zemicka 4
Raznjici od belog mesa 2,5
maliska
Aktivan član
Aktivan član

Post od maliska »

Martat, e da to je to odprilike bravo i hvala na pomoci!! Da ne znas mozda koliko poena ima kuvani kukuruz posto to obozavam a i extra je zdravo? 8) POZZZ :lol:
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Meso, riba i povrce koje sadrzi skrob nose dva poena po porciji.
maliska
Aktivan član
Aktivan član

Post od maliska »

Ma Matrat ti si prava Francuskinja, nema dileme! Jesili ikada drzala ovu dijetu?
Odgovori