Strahovi...

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
marra84
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 5:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od marra84 »

da zaboravih na banane sam alergicna!!!!!!!!!!!!jbg............ :wink:
Zdravom coveku potrebno je mnogo toga,a bolesnom samo jedno!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

i ja :)
i na jagode, kivi, limun, narandze :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
marra84
Stalni član
Stalni  član

Post od marra84 »

uh jbt ja sam isto na svasta ali samo banane od voca hihihihi :wink:
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 12:21 pm

Post od cinnamon girl »

tamaraft napisao:i ja :)
i na jagode, kivi, limun, narandze :)
Aaaaaa? Pa od cega ti onda pravis onaj tvoj prirodni vocni jogurat? :D

Boris, nisam znala da banane sadrze toksine. Tako si rekao?
Da bi se pobedio strah od smrti, prvo se mora savladati strah od zivota.
zlett
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 4:36 pm

Post od zlett »

Da ne otvaram novu temu, mome drugu konstatovana je dvostruka licnost ili tako neshto.Kako to nastaje i u cemu je u stvari poenta?Jel to kao neki strah...ili neshto drugo!I kako se to leci......
Salux ae grotti,prima lex esto!!!
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od cinnamon girl »

Ne verujem da moze bez strucne pomoci.
Zivela sam u zabludi da ljudi sa poremecajem dvostruke licnosti nisu svesni obe svoje licnosti u isto vreme.
Korisnikov avatar
marra84
Stalni član
Stalni  član

Post od marra84 »

mislim da za to treba pomoc,al ne znam u kolikoj meri je izrazeno to...neki ljudi to ne ispoljavaju neko da.....tako da ne znam............ :wink:
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Ja koliko znam za dvostruku licnost, to nije dokazano da uopste postoji tj ne zna se da li postoji il se ljudi foliraju. Mada bilo bi lepo da nam Garfield napise nesto o tome, verujem da je ona upucena.
A poenta je u tome da osoba koja ima dvostruku licnost u jednom trenutku je na primer Pera i ponasa se kao Pera a u drugom neka sasvim drugacija licnost koja se ponasa totalno drugacije od Pere i ubedjena je da je recimo Zika. Ta druga licnost moze biti musko, zensko, dete, svejedno. Jedna osoba moze da ima i nekoliko "drugih licnosti". Sve u svemu meni je to veoma zanimljivo. Savetujem citanje knjige "Iskonski strah"
maconi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 27, 2007 2:57 pm

Post od maconi »

Da se ne bi brinula da si ti nesto posebnija i razlicitija od drugih , valjda ce ti prijati saznanje da nas vise ima isti takav problem,bas identican kao sto si opisala i sama. Ni ja ne volim da mi se ljudi priblizavaju i nekako se najbolje snalazim kad sam samo sa sobom.Preterana frka, guzve cak i malo povisen zvuk ili nek neko naglo udje u sobu ili kad se desi nesto sto nisam ocekivala mada nista preterano strasno ja se trgnem i uplasim kao da se ne znam nija sta desilo, ponekad me uhvato samo jaka nervoza a ponekad i slabiji napad panike. Ali to je normalno s obzirom na cinjenicu da je anksioznost samo po sebi takva da sve shatamo kao pretnju i nervi su nam zbog stalnog iscekivanja i kontrole da se ne desi nesto lose poprilicno napeti i osetljiviji na spoljasnje drazi. Iako sve to znam to saznanje mi mnogo ne pomaze kad se zadesim u takvoj frci , mozda mi samo pomaze kad sam ok da ne budem bas deprimirana toliko ,kao u fazonu bar sam fizicki zdrava ako sam vec psihicki otisla u ....Kad sam mnogo dana za redom bas napeta desava mi se to i kad legnem da odmorim , pa ni tu ne mogu da imam mira jer se hiljadu puta trgnem jos pre nego utonem u san , kao smeta mi i plasi me tolika opustenost pa koliko se naglo cimnem sva se stresem , srce mi lupa ko ludo i tesko disem tad os velikog straha koji sam dozivela u trenutku tog naglog trzanja. Stvarno te razumem kako ti je ali ja jos nisam nasla resenje ni za sebe a evo vec 7 godina imam anksioznost , napade panike ,i razne propratne simptome ovih poremecaja koje se menjaju s vremena na vreme. Ma ne znam sta je gore od goreg. I ja bih volela da postoji magican stapic ali posto sam svesna da smo mi jedini sebi pomoc to me nekad ubaci u veliki bedak i strah od koga mi se place jer ne znam sta bi sa sobom i mojim ludim mislima koje sve uznemirava i plasi.
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od cinnamon girl »

Danas sam bila na prvom psihijatrijskom pregledu. U nalazu stoji: anksiozni poremecaj sa fobickim elementima. Molila bih nekog od doktora da protumaci sta je tacno anksiozni poremecaj. Pise i da u mom psihickom statusu nema produkcije grubljih psihopatoloskih fenomena.

Psihijatar predlaze da izaberem izmedju farmakoterapije i kognitivno-bihevioralne terapije. On savetuje lekove:
Seroxat a 20 mg 1+0+0
Bromazepam a 3mg 1/2 + 1/2 + 1

Sta znaci ovo a pored leka i kako se piju? Seroxat samo 1 dnevno, a Bromazepam ujutro i popodne po pola a uvece cela?

Rekao je i da ovaj anksiozni poremecaj traje oko 9 meseci (da je to neki kriticni period) i da nekad prodje i sam od sebe bez lekova i terapije. Mada koliko znam za fobije one mogu da traju ceo zivot.
lalota
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 6:35 pm

Post od lalota »

http://www.anksioznost.net/sta-je-anksioznost
Inache, ono "a" ispred doze leka je na latinskom "od", tj. zelimo da kazemo "taj i taj lek, od toliko i toliko miligrama"
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od cinnamon girl »

Lalota, odlican sajt o anksioznosti i prilicno ohrabrujuci. :wink:
lalota
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 6:35 pm

Post od lalota »

Nadam se da ce pomoci
Inache, pitala si jednom ranije da li moze od udarca da se dobije rak i koliko jak udarac treba da bude-vidjam ponekad u ordinaciji pacijentkinje koje budu udarene u dojku (npr "udarilo me unuche..."), ispostavi se da joj je to samo obratilo paznju na dojku te je pochela da radi ono shto je trebala ranije-da se samopregleda (to je ono pazljivo samoprepipavanje, narochito jednostavno prilikom tushiranja, preko shampona, sa podignutom rukom na strani koja se pregleda). Tako je u stvari otkrila ono shto je vec postojalo i pre udarca.
I sama sam imala jedno lichno iskustvo gde sam se ponela kao najveci pacer. Zviznula me kobila kopitom ispod pazuha, udarac je bio extraaaa, pojavila se crna boja, ne modra, koja je trajala dosta dugo. Posle par meseci zaboravim shta mi ljubimche uradi, a na pomenutom mestu napipam dva chvora. Konsultujem koleginicu ginekologa, josh i drugu, sve sumnjaju na tumor (pazite, ovo je shirok pojam). Jedan vikend plachem, vec sam sve isplanirala ko ce decu da mi chuva (i muza), naravno kad otputujem u vechna lovishta. Napokon svratim kod kolege hirurga, zamolim i njega da da svoje mishljenje, on pogleda i pita: "Da se nisi negde udarila?" Tad se setim svega, pocrvenim od sramote, a on lepo kaze (ono shto mi je i samoj odmah bilo jasno) "Nestace ti to kad se resorbuje u potpunosti", a tako je i bilo. Zakljuchak (nikako na osnovu ovog jednog primera), teshko da ce od udarca da ti se pojavi maligni, udarac mora da bude jak (bar kao moj), da ostavi grudvu oziljnog tkiva koja se stalno napipava, da traje godinama, petnaest, dvadeset (a u medjuvremenu moze i da se jednostavno operativno odstrani) i da imash jaku urodjenu sklonost (za ovaj konkretan primer, rak dojke kod majke i/ili sestre).
Izvin`te, nadugachko, ali mozda ce biti malo jasnije... :-?
cinnamon girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od cinnamon girl »

Potrazila sam ja malo i po netu o tome i na par mesta sam nadjoh da udarac u dojku ne uzrokuje rak. E sad o tome koliko su ti sajtovi dobri i pouzdani stvarno ne znam. Medjutim, ispricala sam svom psihijatru problem (posto je i on lekar) pa sam i od njega dobila ovo sto si ti napisala. Pitao me je da li mi je palo na pamet da kad neko udari glavu ili bilo koji deo tela da ga prvo posalju na snimanje pa da je moguce da se tad utvrdi da pacijent slucajno boluje i od raka. Eto.
deny_bl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 04, 2008 12:39 am

Post od deny_bl »

pozdrav !
Ja nemam takve probleme, ali tragajući za svojima našla sam na sajtove gdje mislim da ima govora i o problemima koji tebe muče. Pogledaj www.anksioznost.net ili www.stres.co.yu
Eto nadam se da sam bar malo pomogla ! Ne daj se !
Odgovori