Ha! Sad ću da smorim, al baš me briga

Pazi sad ovo: dok je bila aktuelna moja poslednja prehlada, odem ja u dom zdravlja (a moj je u dva ogranka-u jednoj zgradi je opšta praksa, a oko 500 m dalje, a možda ima i "jače" je druga, "specijalistička" zgrada. Moja dr opšte prakse mi napiše uput za ORL, koja je jelte u onoj drugoj zgradi, i ja šta ću, sa 38.6 lagano, nogu pred nogu........ Tamo me primi ORL, i kaže da bi trebalo da uradim i KKS i leuko formulu, ja joj tražim uput -vadjenje krvi je samo par koraka dalje, niz hodnik, a ona meni kaže: "Ne mogu ja da vam dam uput, morate kod opšte prakse."

Znači trebalo je da se vratim u onu zgradu po uput, pa da se vratim u ovu zgradu, a dotle se već završava i radno vreme na vadjenju!
I naravno, ja usput izvadim u Konzilijumu, jer sam i ovako morala da se vratim kod dr opšte prakse sa ovim izveštajem. Onda mi dr reče da moram da mirujem, da se ne šetkam po vetru i reče mi koji antibiotik da kupim.............naravno, nije na listi. Košta 600 din.
A usput sam, dok sam bila u onoj, "specijalističkoj zgradi", svratila da zakažem UZ za štitnu, jer se mora zakazati bar 3 meseca unapred, medjutim, oni ne rade u radno vreme (7-13), nego posle 13.00 jer nemaju šifru, ne mora se čekati 3 meseca, samo par dana, ali se zato naplaćuje 1.200 din.
INTERESANTNO!!!!!!!!!
Tako da ja, koja sam jedva izboksovala knjižicu, tog dana "pljunuh":
oko 400.00 za krv
600.00 za lek (koji nisam ni pila) i imam u najavi još
1.200.00 za UZ štitne
Eto, morala sam!!