Saveti..upisati medicinu-da ili ne?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm

Re: Saveti..upisati medicinu-da ili ne?

Post od SilverShark »

I... Na kraju, jel polaze neko prijemni za medicinu?
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

sigurno da ih ima, samo se ne javljaju...
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Uce :lol:
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm

Post od SilverShark »

Haha... Pa da... Imaju vremena do 28.-29. (kako sam nacuo)...
A ti Slavko? Jesi li odustao?
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

jesam...nemam vremena da gubim na polaganje u srednjoj medicinskoj(trebam fakticki da ucim sve 4 godine i polazem ispocetka, jer medicinski fakultet mozes upisati samo iz gimnazije ili medicinske skole)...u danasnje vreme je rizicno sve pocinjati...
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Sta si ti zavrsio?
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

ako mislis na mene, zastitu zivotne sredine, hemijska skola, nema bas puno veze sa medicinom...
BojanaKibo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 14, 2012 1:01 pm

Post od BojanaKibo »

Imam jedno veoma vazno pitanje i molim vas neka mi bneko odgovori ako zna.Treba da se upisem u srednju i posto nisam sigurna da cu na prijemnom imati dovoljno poena za ono sto ja hocu(farmaceutskog tehnicara) mislila sam da upisem laboratorijskog tehnicara.Da li ja posle te srednje skole mogu da idem na farmaceutski fakultet i da li ce mi tada trebati polaganje neke razlike predmeta ili tako nesto?
Hvala unapred.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

U prvu godinu osnovnih studija medicine, stomatologije, farmacije i zdravstvene nege, specijalne rehabilitacije (moduli bolesti zavisnosti i višestruka ometenost), specijalne edukacije (inkluzivno obrazovanje) i medicinske rehabilitacije može da se upiše lice koje ima završenu gimnaziju ili školu medicinskog usmerenja u četvorogodišnjem trajanju, a na studije farmacije i lice koje ima završenu srednju hemijsko-tehnološku školu u četvorogodišnjem trajanju, završenu srednju školu iz društveno-humanističkih polja.
pose: moze da upise lice koje ima zavrsenu skolu medicinskog usmerenja u cetvorogodisnjem trajanju...mozda da im posaljes mail ili da, ako si u blizini bg-a ili ns-a da odes do faksa pa da se raspitas...ili eventualno da upises gimnaziju, odatle mozes gde hoces, bukvalno...
Melany
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2012 2:33 am

Post od Melany »

Ovako, ja sam zavrsila trecu godinu srednje turisticke skole i zelim da upisem medicinu pa sam htela na vreme da se raspitam o uslovima upisa. Dakle, na sajtu medicinskog fakulteta u Kragujevcu sam procitala da je medicinu moguce upisati iz gimnazije, srednje medicinske skole i srednje vetrinarske. Pa me zanima da li je moguce upisati iz turisticke uz polaganje diferencijalnih ispita koji bi bili dopuna za gimaziju, medicinsku ili veterinarsku skolu. U ovoj diskusiji sam procitala da je moguce upisati medicinu posle bilo koje zavrsene srednje skole u cetvorogodisnjem trajanju dok na sajtu fakulteta pise drugacije. Pa me je sve to malo zbunilo.
P.S cak sam na jednom forumu procitala da za upis na medicinski fakultet ne postoji diferencijalni ispit i ne moze upisati niko ko nije zavrsio skolu od predhodne 3 koje su navedene.
Na kraju me zanima sta je od svega ovoga tacno, moze li neko da mi pojasni?
Unapred hvala. :)
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

melany, sto se toga tice najbolje bi bilo da odes do srednje medicinske i da se raspitas, to je moguce, da das razliku predmeta i da se to ispolaze ali ima jedan problem a to je sto si ti treca godina pa bi tu bilo dosta predmeta...ali, ako si ti bas, bas zainteresovana za medicinu onda bi mogla da odradis to... :)
ipak se medicinski fakultet moze upisati jedino iz gimnazije ili medicinske, a farmacija i iz hemijske...
Melany
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2012 2:33 am

Post od Melany »

To bi verovatno islo bas tesko, jer ipak prebacivanje u cetvrtoj godini srednje skole je malo kasno. :)
U svakom slucaju hvala na odgovoru. :)
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član

Post od Slavko_slavko »

znas kako, mozda bi bilo tesko ali ako bi imala vremena jedno 2 godine pa da posle zavrsene te skole krenes da ucis za medicinsku i da dajes ispite onda bi uspela... :)
ako je tvoja zelja da upises medicinu velika-onda je ova prepreka mala... :)
Odgovori