Psihijatar
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Psihijatar
Gde mogu da postavim pitanje vezano za anksioznosti ? Kako da definisem koja je vrsta pa i kome da se obratim ?
Meni treba savet da li treba da se obratim psihologu, psihijatru...cisto da ne "lutam"....
Imam 24 godine, imam problem sa ...preteranom tremom u bezrazloznim situacijama za to....u drustvu, na fakultetu ....sa kolefama na fakultetu dok razgovaramo (kada treba nesto da kazem), na ispitu, na privatnim casovima engleskog ...svuda osim u svojoj kuci. Plasim se da ne kazem nesto kako treba. Ustvari, sto vise znam, sto se vise "razumem" u temu razgovora-trema je sve jaca. Dobijem vrtoglavicu, nesvesticu, drhtvanje ruku, nogu, crvenilo, preznojavanje, "kratak dah".... Jako su vidljivi i izrazeni, ne mogu da ih prikrijem a takvih "napada" tokom dana imam u proseku bar 10-ak i jako sam iscrpljena posle njih. O stidu necu ni da pricam. Vidim samo zacudjene poglede...onako izmedju sebe. To je pocelo od moje 17-te godine. Nista specijalno mi se tada nije desilo. Nije ni u detinjstvu, sem lose porodicne atmosfere (svadje izmedu roditelja) zbog lose materijalne situacije. Nisam bila previse zasticena niti premalo...onako normalno.
Unapred hvala
Imam 24 godine, imam problem sa ...preteranom tremom u bezrazloznim situacijama za to....u drustvu, na fakultetu ....sa kolefama na fakultetu dok razgovaramo (kada treba nesto da kazem), na ispitu, na privatnim casovima engleskog ...svuda osim u svojoj kuci. Plasim se da ne kazem nesto kako treba. Ustvari, sto vise znam, sto se vise "razumem" u temu razgovora-trema je sve jaca. Dobijem vrtoglavicu, nesvesticu, drhtvanje ruku, nogu, crvenilo, preznojavanje, "kratak dah".... Jako su vidljivi i izrazeni, ne mogu da ih prikrijem a takvih "napada" tokom dana imam u proseku bar 10-ak i jako sam iscrpljena posle njih. O stidu necu ni da pricam. Vidim samo zacudjene poglede...onako izmedju sebe. To je pocelo od moje 17-te godine. Nista specijalno mi se tada nije desilo. Nije ni u detinjstvu, sem lose porodicne atmosfere (svadje izmedu roditelja) zbog lose materijalne situacije. Nisam bila previse zasticena niti premalo...onako normalno.
Unapred hvala
A kakva je to edukacija za psihoterapeuta... specijalizacija,, postdiploma ili nesto trece kako meni i zvuci? I sta si ti uopste po struci dr ili psiholog?vlada99 napisao:Nisam psihijatar, već sam na edukaciji za psihoterapeuta.
@ ivaa
Kod tebe je verovatno u pitanju socijalna fobija koja ipak traje dugo i nazalost za nju ne mozes naci resenje na internetu vec iskljucivo direktnim obracanjem strucnom licu....mozda ti se cini da je odlazak psihijatru tezak korak i da je ovako mnogo lakse ali to je jedini nacin da resis svoj problem i zato bi bilo mnogo bolje da te Vlada ili vec neko drugi ko ima iskustva uputi na nekog dobrog psihijatra,,,po mogucstvu u privatnoj varijanti ako mozes to sebi priustiti.
Pozz.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Vlado, i Vi mislite da je socijalna fobija? Sta treba jos da Vam "ispricam" da biste znali?
Ne bih da Vas gnjavim... (nastupa moja fobija
)) , pa ako mozete, recite mi da li jos informacija treba i kod koga da odem ? I gde
Moracu da se izlecim, jer ako jos jednom vidim zabezeknutu facu u fazonu "Sta je ovoj" ubiM cu se
Salim se, nisam dotle dosla ...jos 
Ne bih da Vas gnjavim... (nastupa moja fobija

Moracu da se izlecim, jer ako jos jednom vidim zabezeknutu facu u fazonu "Sta je ovoj" ubiM cu se

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm