Psihijatar

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

ivaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 28, 2006 4:25 pm

Psihijatar

Post od ivaa »

Gde mogu da postavim pitanje vezano za anksioznosti ? Kako da definisem koja je vrsta pa i kome da se obratim ?
vlada99
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 17, 2007 8:52 am

Post od vlada99 »

Ok, postavite pitanje ovde.
ivaa
Novi član
Novi član

Post od ivaa »

Meni treba savet da li treba da se obratim psihologu, psihijatru...cisto da ne "lutam"....

Imam 24 godine, imam problem sa ...preteranom tremom u bezrazloznim situacijama za to....u drustvu, na fakultetu ....sa kolefama na fakultetu dok razgovaramo (kada treba nesto da kazem), na ispitu, na privatnim casovima engleskog ...svuda osim u svojoj kuci. Plasim se da ne kazem nesto kako treba. Ustvari, sto vise znam, sto se vise "razumem" u temu razgovora-trema je sve jaca. Dobijem vrtoglavicu, nesvesticu, drhtvanje ruku, nogu, crvenilo, preznojavanje, "kratak dah".... Jako su vidljivi i izrazeni, ne mogu da ih prikrijem a takvih "napada" tokom dana imam u proseku bar 10-ak i jako sam iscrpljena posle njih. O stidu necu ni da pricam. Vidim samo zacudjene poglede...onako izmedju sebe. To je pocelo od moje 17-te godine. Nista specijalno mi se tada nije desilo. Nije ni u detinjstvu, sem lose porodicne atmosfere (svadje izmedu roditelja) zbog lose materijalne situacije. Nisam bila previse zasticena niti premalo...onako normalno.

Unapred hvala
vlada99
Stalni član
Stalni  član

Post od vlada99 »

Dovoljno razloga za takvo stanje:
svađe između roditelja i loša materijalna situacija
Morao bih da Vam postavim još neka pitanja.
ivaa
Novi član
Novi član

Post od ivaa »

Moze, samo recite, da se resim toga. Imate ordinaciju negde ?
vlada99
Stalni član
Stalni  član

Post od vlada99 »

Hajde da probamo on-line.
etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Post od etro »

Ajde Vlado zakuni se da si ti psihijatar :o :o .
Nikad ne bih rekla, ali NIKAD. :lol:
Ajte vi samo nastavite....necu da vam kvarim online p-terapiju.
ivaa
Novi član
Novi član

Post od ivaa »

Ja sam za! Samo ne znam odakle da pocnem :)
vlada99
Stalni član
Stalni  član

Post od vlada99 »

Nisam psihijatar, već sam na edukaciji za psihoterapeuta. :wink:
etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Post od etro »

vlada99 napisao:Nisam psihijatar, već sam na edukaciji za psihoterapeuta. :wink:
A kakva je to edukacija za psihoterapeuta... specijalizacija,, postdiploma ili nesto trece kako meni i zvuci? I sta si ti uopste po struci dr ili psiholog?

@ ivaa
Kod tebe je verovatno u pitanju socijalna fobija koja ipak traje dugo i nazalost za nju ne mozes naci resenje na internetu vec iskljucivo direktnim obracanjem strucnom licu....mozda ti se cini da je odlazak psihijatru tezak korak i da je ovako mnogo lakse ali to je jedini nacin da resis svoj problem i zato bi bilo mnogo bolje da te Vlada ili vec neko drugi ko ima iskustva uputi na nekog dobrog psihijatra,,,po mogucstvu u privatnoj varijanti ako mozes to sebi priustiti.
Pozz.
vlada99
Stalni član
Stalni  član

Post od vlada99 »

Specijalni pedagog u treningu iz dubinske psihoterapije.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Ima li online spasa za fobiju od insekata? I kako da znam da li se samo plasim insekata ili je u pitanju fobija?
vlada99
Stalni član
Stalni  član

Post od vlada99 »

Npr. da Vam je život ugrožen, a morate da prođete kroz roj buba, za koje znate da nisu opasne (realno) po život, da li bi ste prošli kroz taj roj i tako spasili život?
ivaa
Novi član
Novi član

Post od ivaa »

Vlado, i Vi mislite da je socijalna fobija? Sta treba jos da Vam "ispricam" da biste znali?
Ne bih da Vas gnjavim... (nastupa moja fobija :))) , pa ako mozete, recite mi da li jos informacija treba i kod koga da odem ? I gde :)
Moracu da se izlecim, jer ako jos jednom vidim zabezeknutu facu u fazonu "Sta je ovoj" ubiM cu se :) Salim se, nisam dotle dosla ...jos :)
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

E sad sta bi bilo kad bi bilo :roll: Da li je strah ili fobija da kad vidim bubu u blizini zbrisem u drugu sobu, zalupim vrata i pocnem da placem, ako mi je bila mnogo blizu i da se tresem?
Odgovori