Psihijatar
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hocu ja kod psihijatra nije me sramota ...tj. jeste al je veca sramota oni svakodnevni momenti sa nemogucnoscu disanja i govora ...hodanja ... Samo ne znam kod kog ....Glupo je reci...svi oni uce i muce se za svoje znanje. Ipak, uvek ima neko malo manje zainteresovan. Volela bih da se ona/on ...zaista zainteresuje i pomogne mi. Ako nema pomoci da mi to i kaze.
-
Garfield
- Stalni član

- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Uvek ima pomoci; ako covek zaista HOCE da sebi pomogne. a sto se izbora psihijatra tice, to ti je kao i sa drugim 'majstorima' : ili trazis po preporuci, ili zoves nasumicno pa ako ti ne odgovara - trazis dalje. Ni sa majstorom za kola kojim nisi zadovoljna ne bi ostala zato sto ti je nelagodno da mu kazes da on nje za tebe, pa tako neces ni sa psihijatrom sa kojim smatras da ne mozes da saradjujes. ALi moras prvo da pokusas da saradjujes.
A veoma cesto pacijenti svoj otpor ka terapiji dozive kao neadekvtanost samog psihijatra i odlaze iz terapije sa opravdanjem da sa lekarem nesto nije u redu, bez uvida i kriticnosti prema svom ponasanju i svojim odgovornostima za samo lecenje.
A veoma cesto pacijenti svoj otpor ka terapiji dozive kao neadekvtanost samog psihijatra i odlaze iz terapije sa opravdanjem da sa lekarem nesto nije u redu, bez uvida i kriticnosti prema svom ponasanju i svojim odgovornostima za samo lecenje.
-
lelea
- Novi član

- Pridružio se: Ned Maj 13, 2007 2:31 pm
Sta su psihodrama i transakciona analiza?
Dobro i bilo otkljucati neuropsihijatriju, da pacijenti vide i procitaju da ih ima jos! A i razmena iskustava i pravaca razmisljanja mogu da otklone
nepotreban strah, ili stid. Posle deset godina lecenja, kad cekam kontrolu, ponekad pricam sa pacientima. Nekima je to od pomoci, savet tipa: pa nek ostane malo, i ja sam lezala, bar se covekmalo odmori. Razumete?
Dobro i bilo otkljucati neuropsihijatriju, da pacijenti vide i procitaju da ih ima jos! A i razmena iskustava i pravaca razmisljanja mogu da otklone
nepotreban strah, ili stid. Posle deset godina lecenja, kad cekam kontrolu, ponekad pricam sa pacientima. Nekima je to od pomoci, savet tipa: pa nek ostane malo, i ja sam lezala, bar se covekmalo odmori. Razumete?
-
majja
- Stalni član

- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Garfield, svaka cast na strpljivom obrazlozenju!!
Koliko imas prakse i gde radis??!! (ako se ovo sme pitati, ako ne, neka mod izbrise ovo pitanje
)
Imam jedno pitanje: posto se sve cesce susrecem sa ljudima koji idu kod psihoterapeuta (psihijatra, psihologa.....znam da ima razlike, ali meni je kao laiku sve to isto
) i cesto mogu da cujem da se dele ne "grube" i "njanjave". Moje pitanje je: da li se dobar psihoterapeut prilagodjava potrebama pacijenta ili su oni jednostavno takvi "grubi" ili "blagi"??
Ja sam u zivotu prosla mnogo faza (od qrcevite do placljive) i svakako da kad sam sva plahovita i ranjiva, ne bi mi odgovarao grublji tip terapeuta, a opet, nekada mi je potreban "samar otreznjenja" i mislim da bi bilo delotvornije da terapeut bude malo "grublji" u svom nastupu??!
Nadam se da si razumela moje pitanje
i da nisam previse zakomplikovala!!
Pozz i hvala, majja
Koliko imas prakse i gde radis??!! (ako se ovo sme pitati, ako ne, neka mod izbrise ovo pitanje
Imam jedno pitanje: posto se sve cesce susrecem sa ljudima koji idu kod psihoterapeuta (psihijatra, psihologa.....znam da ima razlike, ali meni je kao laiku sve to isto
Ja sam u zivotu prosla mnogo faza (od qrcevite do placljive) i svakako da kad sam sva plahovita i ranjiva, ne bi mi odgovarao grublji tip terapeuta, a opet, nekada mi je potreban "samar otreznjenja" i mislim da bi bilo delotvornije da terapeut bude malo "grublji" u svom nastupu??!
Nadam se da si razumela moje pitanje
Pozz i hvala, majja
To su valjda neki pravci u psihoterapiji. Bolje bi ti vlada99 objasnio. Ja sam više pobornik organskog pristupa duševnih bolesti. Nešto ti fali, eto ti lekićlelea napisao:Sta su psihodrama i transakciona analiza?