Psihijatar

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Post od etro »

Ma jok ja HONORARNO
Slika

:wink:
vlada99
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 17, 2007 8:52 am

Post od vlada99 »

Bojim se da će moderator da zaključa temu :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

A što ? Zbog dve bezopasne sličice i malo zdrave šale ?????????
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

A ja bas mislila da ce Psihijatrija konacno moci da proradi sad da je dosla Garfield ali izgleda nista od toga.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Pa neka, vidis da se ljudi sami sa sobom odlicno zabavljaju ("gde je sala tu su i mladi!" :):):) ). Njima ocito pomoc psihijatra ne treba - da su zivi i zdravi! :)
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

Nazdravljam tome! :D
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

I ja. Nego, molicu lepo, zbog cega je zatvoren podforum neuropsihijatrija? Sad pogledah teme, bas sam htela stosta da prokomentarisem...?
vlada99
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 17, 2007 8:52 am

Post od vlada99 »

Tema je zaključana jer nema moderatora.
BetiBup
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 6:08 pm

Post od BetiBup »

Za Vladu: Kod koga se obucavas za psihodramu?
Za Jefimiju: Najbolji transakcioni analiticar za koga ja znam je Zoran Milivojevic ali je on u Novom Sadu.
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

vlada99 napisao:Tema je zaključana jer nema moderatora.
Bas steta - tema koja ponajvise treba da bude otvorena; i za koju uvek ima ponajvise 'klijenata'! :)
ivaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 28, 2006 4:25 pm

Post od ivaa »

Hocu ja kod psihijatra nije me sramota ...tj. jeste al je veca sramota oni svakodnevni momenti sa nemogucnoscu disanja i govora ...hodanja ... Samo ne znam kod kog ....Glupo je reci...svi oni uce i muce se za svoje znanje. Ipak, uvek ima neko malo manje zainteresovan. Volela bih da se ona/on ...zaista zainteresuje i pomogne mi. Ako nema pomoci da mi to i kaze.
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Uvek ima pomoci; ako covek zaista HOCE da sebi pomogne. a sto se izbora psihijatra tice, to ti je kao i sa drugim 'majstorima' : ili trazis po preporuci, ili zoves nasumicno pa ako ti ne odgovara - trazis dalje. Ni sa majstorom za kola kojim nisi zadovoljna ne bi ostala zato sto ti je nelagodno da mu kazes da on nje za tebe, pa tako neces ni sa psihijatrom sa kojim smatras da ne mozes da saradjujes. ALi moras prvo da pokusas da saradjujes.
A veoma cesto pacijenti svoj otpor ka terapiji dozive kao neadekvtanost samog psihijatra i odlaze iz terapije sa opravdanjem da sa lekarem nesto nije u redu, bez uvida i kriticnosti prema svom ponasanju i svojim odgovornostima za samo lecenje.
lelea
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 13, 2007 2:31 pm

Post od lelea »

Sta su psihodrama i transakciona analiza?
Dobro i bilo otkljucati neuropsihijatriju, da pacijenti vide i procitaju da ih ima jos! A i razmena iskustava i pravaca razmisljanja mogu da otklone
nepotreban strah, ili stid. Posle deset godina lecenja, kad cekam kontrolu, ponekad pricam sa pacientima. Nekima je to od pomoci, savet tipa: pa nek ostane malo, i ja sam lezala, bar se covekmalo odmori. Razumete?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Garfield, svaka cast na strpljivom obrazlozenju!! :D

Koliko imas prakse i gde radis??!! (ako se ovo sme pitati, ako ne, neka mod izbrise ovo pitanje :oops: )

Imam jedno pitanje: posto se sve cesce susrecem sa ljudima koji idu kod psihoterapeuta (psihijatra, psihologa.....znam da ima razlike, ali meni je kao laiku sve to isto :wink:) i cesto mogu da cujem da se dele ne "grube" i "njanjave". Moje pitanje je: da li se dobar psihoterapeut prilagodjava potrebama pacijenta ili su oni jednostavno takvi "grubi" ili "blagi"??

Ja sam u zivotu prosla mnogo faza (od qrcevite do placljive) i svakako da kad sam sva plahovita i ranjiva, ne bi mi odgovarao grublji tip terapeuta, a opet, nekada mi je potreban "samar otreznjenja" i mislim da bi bilo delotvornije da terapeut bude malo "grublji" u svom nastupu??!

Nadam se da si razumela moje pitanje :lol: i da nisam previse zakomplikovala!! :roll:

Pozz i hvala, majja :wink:
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

lelea napisao:Sta su psihodrama i transakciona analiza?
To su valjda neki pravci u psihoterapiji. Bolje bi ti vlada99 objasnio. Ja sam više pobornik organskog pristupa duševnih bolesti. Nešto ti fali, eto ti lekić :) Kad bi se svi baktali time zašto nas mama nije volela...To je prosto prirodna selekcija. :( Hajde sad..slobodno me grdite...
Odgovori