meksicki grip - kako postupati

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

i da će ova "pandemija" proći kao što je prošao SARS.

Anyushkam......
nemoj tako jer ja sam na srecu bila 2000km od Toronta gde je vladao SARS.
Ne znas o tome koliko je ljudi umrlo i budi srecan da nije bilo kod nas.
I jos nesto nista nije prenaduvano i to sto ga nema u Jugi ne znaci da ga nema ovde i niko ne moze nista garantovati.
37 zemalja sveta je bilo inficirano SARSOM i bilo je 774 mrtvih ako ne i vise.
U Kanadi je bilo 30 smrtnih slucajeva.....
Ovo je samo u US bez Canade svinjska gripa.

U.S. Human Cases of H1N1 Flu Infection
(As of May 2, 2009, 11:00 AM ET) States # of
laboratory
confirmed
cases Deaths
Arizona 4
California 24
Colorado 2
Connecticut 1
Delaware 4
Florida 2
Illinois 3
Indiana 3
Kansas 2
Kentucky* 1
Massachusetts 8
Michigan 2
Minnesota 1
Missouri 1
Nevada 1
New Jersey 7
New York 50
Ohio 1
South Carolina
13

Texas
28
1
Virginia
2

TOTAL (21) 160 cases 1 death

U Canadi je 51 slucaj
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

@ontario

Nisam mislila na taj nacin, nego da ce ovo da prodje kao 5. stepen i da nece biti pandemije. Mozda se nisam dobro izrazila.

Sve u svemu, najnovije vesti idu u tom pravcu da pandemije nece biti:

There is no evidence of the swine flu virus spreading in a sustained way outside North America, a top World Health Organization official says.

Evo linka:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8030859.stm
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Daj Boze da se ne siri vise inace odosmo svi u lepu p.m.
Vakcine jos nema kazu tek krajem godine.
Ni oni tacno ne znaju o ovom virusu evo sada citam da li jesti svinjsko mesto li ne?
Kaze vecina da jer se virus ubija na visokoj temperaturi ali......ja ga necu kuvati.Ne volim junetinu zbog kravljeg ludila,sada svinjetinu,prije bila pticija gripa ode ja u vegetarijance :lol: :lol: :lol:
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član

Post od anyushkam »

ontario napisao:Daj Boze da se ne siri vise inace odosmo svi u lepu p.m.
Vakcine jos nema kazu tek krajem godine.
Ni oni tacno ne znaju o ovom virusu evo sada citam da li jesti svinjsko mesto li ne?
Kaze vecina da jer se virus ubija na visokoj temperaturi ali......ja ga necu kuvati.Ne volim junetinu zbog kravljeg ludila,sada svinjetinu,prije bila pticija gripa ode ja u vegetarijance :lol: :lol: :lol:
Mislim da mozes da odahnes, ontario, jer ipak virus nije toliko smrtonosan koliko se prvobitno mislilo. Normalno, ovakve stvari treba shvatiti ozbiljno, i mislim da je velika greska meksickih vlasti sto nisu agresivnije reagovali pri pojavi ovog gripa, i sto su digli paniku u prvim danima, jer, secate se, informacije su bile da ima 1600 zarazenih i priblizno 160 mrtvih, i to za par dana. Posle se ispostavilo da je prvi slucaj moguce bio 2. aprila, a ne onda kada su oni objavili itd.
Korisnikov avatar
connencion
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 02, 2009 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od connencion »

jacanje imunog sistema je jako bitno za bilo koju vrstu bolesti ili virusa
ostanite pozitivnog razmisljanja i
bilo koji simptom nalik gripu javite se odmah lekaru
...oslobodi sebe svega sto te opterecuje
i napravi mesto za novo sto dolazi"
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Hvala drustvo!
Brine me jer virus mutira i ne znam koje su posledice jer kao sto rekoh vakcine jos nema :o a koliko vidim ni oni ne znaju puno o njemu.
Ima neki lek ali pomaze li ili ne to je pitanje.
Kazu blazi oblik je u Canadi,kako mutira i sta bude nista ne govore.Ocekuju da ce se broj povecati.......
Neka nas sve Bog Dragi cuva i zastiti ma gde bili!
Pozdrav
Korisnikov avatar
connencion
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 02, 2009 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od connencion »

za nas ljude je najbitnije da:
...ostanemo pozitivnog razmisljanja i da ne strahujemo za svaku bolest koju cujemo ili imamo
...da prihvatimo sebe onako kakvi smo
...da se oslobodimo svega sto nas opterecuje
...da volimo sebe
...da ispunjavamo sebe kao da cemo da zivimo 100 godina
...ne paniciti

ma ljudi zivot je lep treba ga samo akceptirati i ako treba promeniti sebe
a to je jednostavno, treba samo zeleti
...oslobodi sebe svega sto te opterecuje
i napravi mesto za novo sto dolazi"
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Ontario, bez uvrede ali ti si poznata na ovom forumu kao psihopatski hipohondricna osoba tako da bi tebi jedino mogao da pomogne psihijatar... nema te dijagnoze koju ti nemas ili koju ne mislis da imas...

Vi u belom svetu zivite pod staklenim zvonom, posebno vi u Kanadi i Americi, i totalno ste neobavesteni o svemu, ne kaze se dzabe za amerikance da su debili... meni je to jasno potpuno... kod nas su sada informacije one koje je svako iole pri cistoj svesti mogao da shvati, da je taj virus napravljen vestacki i da su od njega profitirale farmaceutske kompanije tipa ROCHE i jos neke 2-3 najpoznatije, mrzi me sad' da trazim po novinama...
peratoma
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 12:34 pm

Post od peratoma »

Tacno, sve je to namesteno i vestacki. Da se Vlasi ne bi setili.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=28998
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član

Post od anyushkam »

Ka1 napisao:Ontario, bez uvrede ali ti si poznata na ovom forumu kao psihopatski hipohondricna osoba tako da bi tebi jedino mogao da pomogne psihijatar... nema te dijagnoze koju ti nemas ili koju ne mislis da imas...

Vi u belom svetu zivite pod staklenim zvonom, posebno vi u Kanadi i Americi, i totalno ste neobavesteni o svemu, ne kaze se dzabe za amerikance da su debili... meni je to jasno potpuno... kod nas su sada informacije one koje je svako iole pri cistoj svesti mogao da shvati, da je taj virus napravljen vestacki i da su od njega profitirale farmaceutske kompanije tipa ROCHE i jos neke 2-3 najpoznatije, mrzi me sad' da trazim po novinama...
meni je nejasno zašto ti imas potrebu da napušavaš ljude po forumu?
ako je neko hipohondar, to je njegov problem. ako neko hoće da se tripuje da će da umre od svinskog gripa, ne vidim kakve to veze ima s tobom. mislim, ja tako razmišljam jer, ako neko tripuje teorije zavere i misli da je najpametniji na svetu, ja se ne mešam jer smatram da ima na to puno pravo i ne pokušavam da mu objasnim da je bezobrazan i zaludan.

ako hoćeš da učestvuješ u diskusiji na temu meksičkog gripa, a ti onda diskutuj. ako hoćeš da ubedjuješ ljude u to kako su mentalno bolesni, a ti si zdrav i pametan, sigurna sam da imaš za to bolje kandidate u svojoj okolini, gde to možeš da radiš licem u lice, nego ovako, na sigurnoj distanci, preko foruma.

ajd uzdravlje!
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

@anyushkam, u pravi si - treba ovde vise tolerancije, a ne napadati.

To sto je virus vestacki stvoren, ne znaci da nije opasan.
Pa i Spanska groznica je nastala nekakvim ukrstanjem, ali su 2 sestre moga dede umrle od toga (jedna sa 19, druga sa 20 godina zivota) - to mi je pricao moj otac, a i u mom rodoslovu pise.
I taj virus se pojavio u prolece, pa je bio blag, pa je mirovao tokom leta, ali se u jesen rasplamsao i pobio preko 10mil ljudi.

Kada je u pitanju nesto sto je zarazno, tada je obaveza da covek misli o sebi jer time misli i o drugima.

Ipak, povremeni procitam ono sto je napisao @drbgd (ovde na str. 4) - jer je i to tacno: ne dizati paniku, ali i ne ignorisati problem vec naci neku zlatnu sredinu.
poz
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Ka1........ha.......ha........ha........
Ti mislis da ja nisam imala prilike naici na morone kao sto si ti?
Zar da trosim svoju energiju za tebe?
Neka se Bog Dragi smiluje nad tobom i oprosti ti to ti ja zelim!
Ne zaboravi "druze"sve se u zivotu vrati kad tad!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

zaista uzimam slobodu da kazem da u ovom trenutku, obican covek, moze da ignorise cinjenicu da postoji svinjski grip!
ministarstvo ne, ali obican covek da.
za one koji zele vise informacija, u "strucnim diskusijama" sam postavio link za britanske preporuke u vezi ove bolesti.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

anyushkam hvala ti!
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Mislim da "OBICAN COVEK (ma sta to znacilo, ali, moram priznati da mi se sad otvarju oci zasto jedan nas poznanik nikako da polozi famozni ispit u Ca i pocne da leci ljude jer ih je i u Srbiji lecio, a ne moze da polozi jer NEMA DOVOLJNU DOBRU SARADNJU SA PACIJENTIMA - to rekoshe.... to je kanda - to! i, evo 3-ci put je pao i sada ce shipak da leci, ali ce mozi da leci srpske pacijente, ako se vrati... koji ce to da trpe).

I zato ja stvarno pitam drbgd: koji su to "OBICNI LJUDI!?!?"
I sta to u stvari znaci?

I jos da dodam da znam dosta tih obicnih ljudi koji znaju vise o svojoj boljci od njihovih lekara!

Lekari nisu Bogovi, oni su tu radi pacijenata, upravo oni su obicni ljudi koji su smrtni i podlozni boljkama bas kao svi ljudi, ali se to cesto zaboravlja.
Svaki civek (pa i lekar!) moze u jednom trenutku postati pacijent.

Moram reci da je odnos pacijenata i lekara u zemlji u koju cesto odlazim sasvim drugaciji nego ovde - tamo se pacijent ceni mnogo vise!

Kad je zarazna bolest u pitanju, tada je informacija ono sto sprecava paniku!
Samo to: TACNA INFORMACIJA!

U svakom slucaju, ne bi trebalo putovati u Mexiko jedno vreme.
poz
:evil:
Odgovori