Jos jedno lose iskustvo,pogresan dan,mesec.....zemlja???!!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Jos jedno lose iskustvo,pogresan dan,mesec.....zemlja???!!!!

Post od sludjena mama »

E,pa,dobro sam se razmislila pre nego sam resila da svoje lose ,veeeoooma lose iskustvo podelim sa svima!
Moju baku su u nedelju primili na interno odelenje zdravstvenog centra Aleksinac! Razlog-mesec dana unazad ima stalne mucnine,povracanje,gubitak apetita i sl.UZ utvrdjeno da ima problem sa bubrezima a prema krvnoj slici da Urea i Kreatinin stalno rastu!U utorak,doktorka koja je primila meni kaze da ce je u sredu ujutru sanitetom odvesti u klinicki centar u Nisu,na nefrologiju,da bi je tamo pregledali,posto nefrologa u Aleksincu nema!
E sad,zasto ovo pisem!
U ponedeljak odem u posetu baki,poseta od dva!Ulazim u sobu,baka sedi na krevetu,ima problem sa kukom,i ostalim (uglavnom) starackim problemima!
U sobi smrad nepodnosljiv!Pogledam zenu koja lezi u krevetu do moje bake,zena ispovracana,lavor kraj kreveta prepun izpovracanog sadrzaja,kazu-stoji tu vec sat vremena,nema nikog da dodje da ocisti zenu niti da iznese lavor!
U jednom trenutku baki se odlazi u toalet!Ja ne mogu sama da je podignem,duplo je teza od mene!Odlazim da pronadjem sestru da mi pomogne!Na celom spratu nigde jedne sestre!Ulazim u sobu za sestre,njih 5-6 zalegle na krevet,gledaju seriju!Pozovem bilo koju da dodje ,objasnim o cemu se radi!Jedna me pita -A sta je ona tebi?- Odgovorim fino i kulturno i objasnim da zena ne moze da izdrzi,ide joj se u wc!Druga me pita -A jel moze ona sama?- Ja opet strpljiva,kazem da ne moze da ustane sama iz kreveta a i prilicno je nestabilna a i ja ne mogu sama da je podignem!
Jedva nekako jedna sestra polazi samnom,pri tom me posmatrajuci kao najveceg zlocinca,zaboga prekinula sam je u gledanju omiljene joj serije!Podizemo zajedno moju baku i odvodimo je do toaleta!Sestra se okrece i polazi!Zaustavljam je i kazem da ne mogu sama da je drzim a i baka je imala peh,malo joj je krenulo(izvinite ali moram),nije mogla zena da izdrzi ( ne bih ni ja zdrava izdrzala toliko dugo)!
Sestra,ljubaznica,mi kaze da ce da donese flasu s toplom vodom,posto nemaju tople vode u toaletu pa da ja operem baku kad zavrsi!Posle pet minuta mi donosi flasu i odlazi!
Da se razumemo,nije meni bilo ni gadno ni tesko ali ,zaboga-ciji je to posao,pobogu!!!!????Pa,bar da mi je pomogla da je drzimo zajedno,sve vreme sam molila boga da mi ne sklizne na one strokave plocice!
Do tri sam bila u poseti,niko nije izneo lavor iz sobe!
Sledece noci baka je imala strasne bolove u levom kuku!Kaze,zvala cele noci sestru i niko nije dosao a ujutru ,u viziti,kada je rekla doktoru da je bolelo ,jedna sestra je rekla da laze!Nije ona nikog zvala,cule bi one!!!
:o

Tog jutra im je potrazila jos jedno cebe posto joj je bilo hladno i bila je pokrivena samo jednim cebetom!Rekle su joj da se ,citiram "skapose u krevet i cuti!!"

U utorak opet odlazim u posetu!Pogledam kesu za urin,kesa puna!Odem da pozovem sestru da promeni kesu,od sestre ni traga ni glasa!Odelenje pusto kao u horor filmu!Niko nije dosao sve dok sam ja bila u poseti!
Tog dana nam je doktorka(koju sam nasla u doktorskoj sobi kako spava) jedva,na jedvite jade , rekla da ce baka ujutru morati za Nis,sanitetom!I jos "Zaboga,dokle ce ovi ljudi da dosadjuju?" -to je bilo upuceno sestri koja je usla u sobu,kao da ja nisam u sobi!Hebi ga,mogla je bar da saceka da izadjem!
Jutros,kada smo otisli na odelenje,izlazi sestra i kaze da spakujemo babu ,ona ide kuci,nacelnica nije dozvolila sanitet!" Snalazite se pa ujutru za Nis kolima" ,tako su nam rekli!

Sutra ujutru nam ostaje da se samo nadamo da ce je bar u Nisu pogledati kao coveka koji zasluzuje da zivi!
Pitam se gde je nestalo ono "humano zanimanje"?I sta bi sa Hipokratovom zakletvom?
Sta je zaboga sa ovim nasim zdravstvom?(Cast izuzecima)!
Izvinjavam se na preopsirnosti! Zvala sam famozni "beli telefon",otisla do zastitnika prava pacijenata ,napisala brdo mail-ova!ma ,zalicu se i samom djavolu ali stvarno -javasluku mora doci kraj!
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

@off-topic

Sta vam je pa tu cudno??? Ako vam nije bilo nimalo cudno, a cak ste i sa odobravanjem prihvatali, JEBAVANJE maloletnih lica (devojcica od 14 god, sto bih ja resimo lepo vaspitnim merama)...onda ne bi ni trebali da se iscudjavate na ovakve pojave. Kao da ste zaboga videli neki extremni kuriozitet. Mozes misliti :( ako vec postavljate stvari na svoje mesto i uvodite red onda usvojite univerzalne arsine a ne da jedna "ledja" merite metrima a druga incima. Nista cudno, ako se jebu maloletnici, onda ti isti kada se zaposle mogu imati istu ovakvu neodogovornost. U cemu je tu problem??? Pa vi ste takvu praxu i aminovali. Ako licno ne vidite povezanost, zao mi je sto sam tracio vas vid. Sami ste rekli, dosta je laznih moralista. Ako to vi jeste ja savakako nisam!!!
snjezana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 12:45 pm

Post od snjezana »

Slazem se sa Maschine da je u danasnjem svetu moral pao na niske grane. Ali isto tako pridruzujem se sludjenoj mami u njenoj borbi protiv neljudskosti. neznam dali ce nesto postici pisanjem brda e - maila ali...
U jednoj staroj knjizi procitala sam da ce u posljednja vremena postati jako tesko zivjeti bas zbog toga sto moral pada a stati na kraj toj pojavi jednostavno ne moze covjek.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Sludjena,

Potpuno Vas razumem. U bolnicama starije ljude tretiraju kao smetnju, kao nekoga ko treba da je vec umro, da im ne bi smetao! To je strasno!

Moja baka je 1997. umrla u bolnici. Poslednji dani su joj bili strasni. Umrla je od srca, ali zadnjih dana nije mogla da kontrolise svoju stolicu, pa smo je mama i ja prale svakodnevno (mojoj mami je to bila svekrva!). Umrla je lisena svakog dostojanstva, i nema od blama koji je morala da dozivljava.

Potpuno Vas podrzavam u toj borbi, i ako moze da se pomogne (nekom peticijom i sl) recite.

Sve najbolje.

p.s. Svaki put u bolnici, u cekaonicama, dok posmatrama bahato i bezobrazno ponasanje sestara i osoblja pomislim da NE MOGU DA BUDU TAKO MALO PLACENE, KOLIKO MALO MOGU DA RADE. SRAM IH BILO (naravno, cast retkim izuzecima).
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

MACHINE napisao:@off-topic

Sta vam je pa tu cudno??? Ako vam nije bilo nimalo cudno, a cak ste i sa odobravanjem prihvatali, JEBAVANJE maloletnih lica (devojcica od 14 god, sto bih ja resimo lepo vaspitnim merama)...onda ne bi ni trebali da se iscudjavate na ovakve pojave. Kao da ste zaboga videli neki extremni kuriozitet. Mozes misliti :( ako vec postavljate stvari na svoje mesto i uvodite red onda usvojite univerzalne arsine a ne da jedna "ledja" merite metrima a druga incima. Nista cudno, ako se jebu maloletnici, onda ti isti kada se zaposle mogu imati istu ovakvu neodogovornost. U cemu je tu problem??? Pa vi ste takvu praxu i aminovali. Ako licno ne vidite povezanost, zao mi je sto sam tracio vas vid. Sami ste rekli, dosta je laznih moralista. Ako to vi jeste ja savakako nisam!!!

Bez ulazenja u dalje rasprave ,da napravim paralelu-
'97 godine je bilo sasvim drugacije stanje (bar u ovom zdravstvenom centru)!
Znalo se-poseta od 14 do 15 h,danas svako ulazi kad hoce!
Medicinske setre uvek na raspolaganju pacijentima,danas bez zelje da bilo kome pomognu!
'97 godine-kreveti uredno namesteni,obilaze se pacijenti,danas-lavor sa izpovracanim sadrzajem stoji satima u sobi!
'97 godine-u viziti se porazgovara sa pacijentom,doktor pristupa pacijentu kao coveku,danas-mrmljaju nesto medju sobom,sebi u bradu,pricaju ko zna s kim samo ne s pacijentima,okrecu se i izlaze iz sobe!pacijenti-blago receno,zbunjeni i zabrinuti!
'97 godine o higijeni u sobama pacijenata se vodi racuna,danas-strasnoooo!!!
Odakle sve ovo znam-'97 godine sam volontirala u ovom zdravstvenom centru!Sreca pa nemam danas veze sa zdravstvom inace .....
Zasto odgovaram MACHINE-i '97 godine su 14 -godisnjakinje imale sexualne odnose!To se ne desava ni od juce,ni od pre pet godina!Dok sam volontirala ,dosla je maloletnica u pratnji majke ,mislim da je imala 15-ak godina,da abortira!
O cemu ti zaboga covece pricas i cudis se,izvini sto pitam ali.....pretpostavljam da si stariji od Metuzalema pa "toga u tvoje vreme nije bilo"!!!!
Ja ne pljujem po celom zdravstvu ,kao ti,zaludni covece,vec sam navela konkretni primer,svoj,sopstveni!I znam da nije slucaj svuda isti!
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

isidora napisao:Sludjena,

Potpuno Vas razumem. U bolnicama starije ljude tretiraju kao smetnju, kao nekoga ko treba da je vec umro, da im ne bi smetao! To je strasno!

Moja baka je 1997. umrla u bolnici. Poslednji dani su joj bili strasni. Umrla je od srca, ali zadnjih dana nije mogla da kontrolise svoju stolicu, pa smo je mama i ja prale svakodnevno (mojoj mami je to bila svekrva!). Umrla je lisena svakog dostojanstva, i nema od blama koji je morala da dozivljava.

Potpuno Vas podrzavam u toj borbi, i ako moze da se pomogne (nekom peticijom i sl) recite.

Sve najbolje.

p.s. Svaki put u bolnici, u cekaonicama, dok posmatrama bahato i bezobrazno ponasanje sestara i osoblja pomislim da NE MOGU DA BUDU TAKO MALO PLACENE, KOLIKO MALO MOGU DA RADE. SRAM IH BILO (naravno, cast retkim izuzecima).
Eto a '97 ,u ovom ZC je bila sasvim druga prica!Ili sam ja to tada drugacije posmatrala,ko zna?
Guevara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 8:31 am

Re: Jos jedno lose iskustvo,pogresan dan,mesec.....zemlja???

Post od Guevara »

sludjena mama napisao: Pitam se gde je nestalo ono "humano zanimanje"?I sta bi sa Hipokratovom zakletvom?
Nema tu veze hipokratova zakletva ni humano zanimanje. Fali red i disciplina.

Ako (dobrog) gazde nema, odmah raspad sistema.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

Bas tako,tih godina( od '92-93 pa do 2000 godine) je bilo vise reda u ovom ZC!
Jos jedan primer:u belom mantilu nije se smelo dalje od bolnickog kruga,u istoj uniformi se nije smelo napolju,sestre su nosile (strogo po pravilu) bele(ili zelene) suknje do kolena ili bele pantalone ,sa belim bluzama ili mantilom preko uniforme i borosane ili klompe (bele)!
Sada,sestre su u svojoj odeci pa samo preko nje navukle beo mantil!Izlaze iz bolnice ,setaju se do DZ,pekare,prodavnice,tako odlaze na odelenje.....
Direktor bolnice je svakog dana obilazio odelenja ,strah i trepet kad on treba da dodje,secam se uzurbanosti i nervoze!
Sada ,direktor osim do svoje fotelji,odlazi jedino na odelenje ginekologije i akuserstva gde radi i kao doktor!( citajte,cuva i to radno mesto,za slucaj da litne iz direktorske fotelje)!
red i disciplina-davno proslo vreme!
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Ne, imam 28god. Ne radi se o tome je li neko konvencionalan ili konzervativan vec o tome sta bi trebalo biti usvojeno kao normalne drustveno-normalne norme. Ja sam vam naveo primer. Ako ste podrzavali onu "gusku" u tome ond nemate nekih moralnih prava da drugome sta zamerate.

P.S. da ne bude zabune, ja obozavam sex, prvi put sam imao odnos sa nekih 20 godina, do sada vise partnera, i iznenadili bi se koliko sam lep i zgodan :), ozbiljno, ovo sam naveo da ne bi bilo tipoa: on je ruzna, corav i debeo pa ne moze ni jednu da nadje pa druge pljuje okolo. Ne, to nije slucaj, upravo suprotno...ali neke matrice bi trebalo postovati, a u to svakako spada: "maloletnima SEX najstroze zabranjen"...nije to jedina stvar. Ja sam samo potencirao vezu ovog i onog razmisljanja...

P.S.S. ja pljujem ono sto ne valja. Srpsko zdravstvo ne valja, ministar ne valja => pljujem na njih. A i sama medicina je, to svi znaju, strokava. Vise se zna nego sto se ne zna, a i to sto se zna lose se koristi...no, to je neka sasvim druga prica...

A to ko je zaludan a ko ne, lako se vidi iz broja postova, clanovi smo slican vremenski period ali vi imate 9x vise postova...toliko o tome

Zanet, matematika mi jeste jaca strana, pa je sa mnom bespotrebno ulaziti u polemiku za sve ono na sta se ona oslanja...

sludjena mama napisao:
MACHINE napisao:@off-topic

Medicinske setre uvek na raspolaganju pacijentima,danas bez zelje da bilo kome pomognu!
'97 godine-kreveti uredno namesteni,obilaze se pacijenti,danas-lavor sa izpovracanim sadrzajem stoji satima u sobi!
'97 godine-u viziti se porazgovara sa pacijentom,doktor pristupa pacijentu kao coveku,danas-mrmljaju nesto medju sobom,sebi u bradu,pricaju ko zna s kim samo ne s pacijentima,okrecu se i izlaze iz sobe!pacijenti-blago receno,zbunjeni i zabrinuti!
Odakle sve ovo znam-'97 godine sam volontirala u ovom zdravstvenom centru!Sreca pa nemam danas veze sa zdravstvom inace .....
Zasto odgovaram MACHINE-i '97 godine su 14 -godisnjakinje imale sexualne odnose!To se ne desava ni od juce,ni od pre pet godina!Dok sam volontirala ,dosla je maloletnica u pratnji majke ,mislim da je imala 15-ak godina,da abortira!
O cemu ti zaboga covece pricas i cudis se,izvini sto pitam ali.....pretpostavljam da si stariji od Metuzalema pa "toga u tvoje vreme nije bilo"!!!!
Ja ne pljujem po celom zdravstvu ,kao ti,zaludni covece,vec sam navela konkretni primer,svoj,sopstveni!I znam da nije slucaj svuda isti!
Poslednja izmena od MACHINE u Čet Maj 07, 2009 11:28 am, izmenjeno 4 puta ukupno.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Ne, imam 28god. Ne radi se o tome je li neko konvencionalan ili konzervativan vec o tome sta bi trebalo biti usvojeno kao normalne drustveno-normalne norme. Ja sam vam naveo primer. Ako ste podrzavali onu "gusku" u tome ond nemate nekih moralnih prava da drugome sta zamerate.

P.S. da ne bude zabune, ja obozavam sex, prvi put sam imao odnos sa nekih 20 godina, do sada vise partnera, i iznenadili bi se koliko sam lep i zgodan :), ozbiljno, ovo sam naveo da ne bi bilo tipoa: on je ruzna, corav i debeo pa ne moze ni jednu da nadje pa druge pljuje okolo. Ne, to nije slucaj, upravo suprotno...ali neke matrice bi trebalo postovati, a u to svakako spada: "maloletnima SEX najstroze zabranjen"...nije to jedina stvar. Ja sam samo potencirao vezu ovog i onog razmisljanja...

P.S.S. ja pljujem ono sto ne valja. Srpsko zdravstvo ne valja, ministar ne valja => pljujem na njih. A i sama medicina je, to svi znaju, strokava. Vise se zna nego sto se ne zna, a i to sto se zna lose se koristi...no, to je neka sasvim druga prica...

A to ko je zaludan a ko ne, lako se vidi iz broja postova, clanovi smo slican vremenski period ali vi imate 9x vise postova...toliko o tome

Zanet, matematika mi jeste jaca strana, pa je sa mnom bespotrebno ulaziti u polemiku za sve ono na sta se ona oslanja...

sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

O.K. Mladji si od mene pa ajde da se nadjemo na sredini:moral ove zemlje je na najnizem nivou!Dno dna!
Pretpostavljam da si to hteo da kazes!
Ako bi smo tako krenuli ,onda bi bilo:
-maloletnicima zabranjen sex
-zabranjena droga
-zabranjen alkohol
-zabranjeni izlasci posle 23h
-smanjiti nasilje u skolama(kako prema profesorima,tako i izmedju ucenika)
-lincovati pedofile a ne osudjivati ih na 6 meseci do godinu dana
-autoriteti se moraju postovati(toga danas nema ni u prvom osnovne)
Hoces jos.....mogu do sutra ovako...nazalost...Dok sam ja isla u skolu nije se ni moralo govoriti o ovome,podrazumevalo se da je to sve zabranjeno i sta mora da se postuje!
I sve to jeste povezano i sa stanjem u zdravstvu,pravosudju itd.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

MACHINE napisao:

Mozda je to zato sto sam bolje rasporedila svoje slobodno vreme i brojne obaveze koje imam u vezi dece,muza,fakulteta i ostalog......Treba znatia ne arlaukati! :wink:
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

MACHINE napisao:...i iznenadili bi se koliko sam lep i zgodan :), ...ali neke matrice bi trebalo postovati, a u to svakako spada: "maloletnima SEX najstroze zabranjen"...

Blowing your own trumpet, eh?

I još jedna stvar: ko si ti (osim što si lep, jak i dobar djak) pa da smeš sebi da dozvoliš da propagiraš ekstremističke neo-konzervativne ideje tipa "maloletnima SEX najstroze zabranjen"? Ko će da im zabrani? Za početak ko će da donese takav zakon o "normalnim drustveno-normalnim normama"? Skupština? Sa kojom većinom? Radikalskom? Talibanskom? Ko će taj zakon da implementuje? Hoće MUP da upada u stanove da proverava da li maloletnici praktikuju seks? I kako će da ih kažnjava? Batinanjem? Zatvorskom kaznom? Novčanom kaznom? Hoće mamu i tatu da pošalju u zatvor ako se ispostavi da je 'ćera od 15 leta deflorisana? Hoće nju možda da kamenuju do smrti ili podržavaš dekapitaciju na glavnom trgu?

Muka mi je kad pomislim na to koliko ima likova na ovom svetu, koji laju a da pritom ne promisle o onome što izlazi iz njihovih usta. A ako promisliš pre nego što daješ ovakve izjave... jao...
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član

Post od MACHINE »

Ako vi ne vidite nacin ne znaci da ne postoji! Roditeljsko vaspitavanje: spartanska strogoca, npr.

Reci cu vam sta je DOBAR zakon. Thailand. Preneses preko granice obicnu marihuanu, dobijes 20 godina u radnim zatvorima (dakle, gradis infrastrukturu zemlje). Ubijes nevinog coveka (ali ne u nehatu vec u predumisljaju ili bahatosti a pri tom imas i "dosije") slede vesala. Silovanja, serijska ubistva, teske kradje, znacajna korupcija i napastvovanja se takodje resavaju smrtnom kaznom. Nema rupa. To je JEDINI zakon koji moze ovu drzavu dovesti u red, kako moralni, tako i materijalni. Recimo: Legija bi odavno bio obesen a prof. Eugen bi za mito i laganje na sudu sada duvao dozivotnu robiju sa kopanjem krompira svaki dan, jer ako neces da radis nema obroka. Obicno i ne izdrze do kraja kazne, sto je zapravo GENIJALNA mera zbog toga sto na taj nacin ciste drustvo od korova cak in na genetskom nivou (nalik na ono sto su mnogo radikalnije radili Arijevci) a istovremeno ostavljas tragove gradeci za dobrobit ostalih postenih ljudi. A ne da svima ostanu vile prepisane babama i zenama a posle par godina kada izadjes iz zatvora nikom nista. Stvar je zapravo prosta ali politicari to ne znaju ili pre ne zele da urade zbog XYZ interesnih razloga. U ovom slucaju bi ta guska od mene, da sam roditelj, dobila samare, posle nekoliko lekcija. Jer dok god jede tudj hleb MORA da se ponasa u skladu sa pravilima. Ali ne, vi cete pre opravdati budalastine i srpsko drustvo jos vise gurnuti u moralnu dubiozu. Ja bih se stideo da sam na tvom mestu. A sto se tice giljotine, pa to nije losa ideja, Francuska se vazdigla na tim osnovama, pa cak su i plemici ostajali bez glava. Zasto to ne bi bio nauk i ovde? Ako moze u TH...to je vec bolesnije, ali za ubistvo, silovanje i teske pljacke svakako je potrebna smrtna kazna za ostalo samo duplirati postojece. Naravno, uz apsolutno cvste dokaze. Eto u par recenica.

anyushkam napisao:
MACHINE napisao:...i iznenadili bi se koliko sam lep i zgodan :), ...ali neke matrice bi trebalo postovati, a u to svakako spada: "maloletnima SEX najstroze zabranjen"...

Blowing your own trumpet, eh?

I još jedna stvar: ko si ti (osim što si lep, jak i dobar djak) pa da smeš sebi da dozvoliš da propagiraš ekstremističke neo-konzervativne ideje tipa "maloletnima SEX najstroze zabranjen"? Ko će da im zabrani? Za početak ko će da donese takav zakon o "normalnim drustveno-normalnim normama"? Skupština? Sa kojom većinom? Radikalskom? Talibanskom? Ko će taj zakon da implementuje? Hoće MUP da upada u stanove da proverava da li maloletnici praktikuju seks? I kako će da ih kažnjava? Batinanjem? Zatvorskom kaznom? Novčanom kaznom? Hoće mamu i tatu da pošalju u zatvor ako se ispostavi da je 'ćera od 15 leta deflorisana? Hoće nju možda da kamenuju do smrti ili podržavaš dekapitaciju na glavnom trgu?

Muka mi je kad pomislim na to koliko ima likova na ovom svetu, koji laju a da pritom ne promisle o onome što izlazi iz njihovih usta. A ako promisliš pre nego što daješ ovakve izjave... jao...
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

MACHINE napisao:Ako vi ne vidite nacin ne znaci da ne postoji! Roditeljsko vaspitavanje: spartanska strogoca, npr.

Reci cu vam sta je DOBAR zakon. Thailand. ... sto je zapravo GENIJALNA mera zbog toga sto na taj nacin ciste drustvo od korova cak in na genetskom nivou (nalik na ono sto su mnogo radikalnije radili Arijevci) a istovremeno ostavljas tragove gradeci za dobrobit ostalih postenih ljudi. ...Jer dok god jede tudj hleb MORA da se ponasa u skladu sa pravilima. Ali ne, vi cete pre opravdati budalastine i srpsko drustvo jos vise gurnuti u moralnu dubiozu. Ja bih se stideo da sam na tvom mestu. A sto se tice giljotine, pa to nije losa ideja, Francuska se vazdigla na tim osnovama, pa cak su i plemici ostajali bez glava....
Ja sam se za vreme studija bavila teorijom kulture, i pravo da ti kažem, ovo što pišeš je čist nacizam. Jel umeš ti da objasniš po kojim kriterijumima se odredjuje ko je pošten, a ko nije? Vidiš, Pol Pot je svojevremeno imao viziju ruralne idile u kojoj postoje samo pošteni seljaci i radnici. To je Kambodžu koštalo, po slobodnim procenama, 1.39 miliona života. Ubijali su ljude samo zato što nose naočare ili imaju previše nežne ruke, jer je to jasan znak da pripadaju intelektualnoj klasi, koja ne može biti poštena, te zaslužuje smrt. Nije ni čudo što navodiš francusku revoluciju kao primer dobre prakse, gde su se ljudi ubijali samo zato što su pripadali višem staležu. Naveo si da si lep, jak i dobar djak, a kako stojiš materijalno?

A što se tiče Tajlanda, ja sam imala sreće u svom kratkom životu da dosta putujem, pa sam se nagledala svega i svačega na svim kontinentima ovog sveta, uključujući i Tajland. Jednog dana, kad porasteš, pa kad možda odeš na Tajland, i vidiš njihove moralne "visine", kada vidiš kako nemački ili engleski turista vodi za ručicu lokalno dete od 5 godina, i kako se ceni ta precious nevinost u devojaka od 14-15 godina, mislim da ćeš promeniti mišljenje. A tek kako žive u kartonskim kutijama u sreći i prosperitetu. Ili još bolje u kućicama na vodi, u koju pišaju i seru, pa potom u istoj vodi peru sudove, i uzimaju vodu odatle za kuvanje. Za primer, nema šta.

I za kraj, da ja tebi navedem jednog čoveka koji je odradio odličan posao u jednoj zadrtoj zemlji. Kemal Ataturk. Vojska lepo uzela, pobila ekstremističke budale, i donela USTAV prema kojem, ako parlament IKADA pokuša da ukine sekularnu državu ili uvede elemente klerikalizma u turske zakone, vojska ima OBAVEZU da reaguje. Kamo lepe sreće da se kod nas pojavi jedan Kemal, pa da nas reši klero-fašističkog šljama koji pokušava da otme državu, na čelu sa Amfilohijem i Borisom Tadićem.

Ajd uzdravlje, ja nemam više vremena za uzaludnu prepisku.
Odgovori