Jos jedno lose iskustvo,pogresan dan,mesec.....zemlja???!!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

Sve velike promene su zapoceli mali ljudi! :wink:
Ako mi to moze biti uteha!
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

TH sam samo naveo zbog strogoce zakona. Ono cemu treba stremiti u razvojnom smislu jeste Japan. Ako recimo voz kasni samo par minuta na godisnjem nivou ministar saobracaja podnosi ostavku ili vrsi harikiri. Nas Tomica nikada nije pokusao nista slicno, a godinama je ministar i ubija zdravstvo na tenane. Slazem se sa time usmislu da i ja duboko mrzim vlast i crkvu kakva je postala. Mislim i na predsednika i na crkvene velikodostojnike...ali ko god da dodje i oni ce biti isti sljam koji je i sada. Samo imaju drugo ime! Nama treba samo jedan jedini ali POSTEN diktator kojeg ce svi slusati zarad visih ciljeva, koji bi dovelu do "final solution". Ali ne onog Hitlerovskog koji bi ubijao nevine ali bi ubijao kriminalce. Dakle, to nije nacizam, malo ste skrenuli nacizam se odnosi na dizanje jedne a unizavanje druge nacije. Ja ovde mislim na ubijanje kriminalaca. To je posve drugacije!
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

prvi put sam imao odnos sa nekih 20 godina
da li ti je palo na pamet da mozda ovde lezi problem?? Ja sam prvi sex imao sa 15 (smatram da godine nisu bitne, vec razumevanje onoga u sta ulazis prvim seksom) i ne smatram se zbog toga ni u kom smislu manjim covekom od tebe MACHINE. Veoma sam sexualno odgovoran, nikada nisam imao ni jednu polnu bolest (za 10 godina redovnog sexa), zavrsavam fakultet sa 25, planiram porodicu, politicki sam aktivan i svi u mom sirem okruzenju (moja i ulice okolo, rodjaci, prijatelji, poznanici) su glasali za mene na lokalu, zato sto veruju u moja moralna nacela. I onda se pojavis ti i diskvalifikujes mene, sludjenamamu i jos neke po raznim topicima samo zato sto imamo, svako na svoj nacin, drugacija misljenja od tebe. Zapitaj se ponekad da li mozda nekada i ti gresis...

To koliko godina treba da imas, pa da se kresnes prvi put je po mom misljenju potpuno licna stvar. I nikome ne moze naskoditi ako se tome pristupi na pravi nacin, sto je najbitnije. U smislu seksualne odgovornosti, daleko vise ce se postici edukacijom u kuci i skoli, nego kojekakvim zabranama. U skoli ni govora o seksualnom obrazovanju, u kuci izmedju roditelja i dece - ZID, kad je u pitanju ova tema, kojekakvi popovi nesto kenjaju, a onda blagoslove koljace i brane pedofile... I onda iznenadjenja kad dodje devojcica od 15 godina sa bebom, a pola mladih se drogira. Buduci da svako ima pravo da odabere kada ce se i sa kim kresati, vazno je samo ukazati na pozitivne i negativne aspekte takvog sleda dogadjaja. U mnogim drustvima gde je zdravstvo u mnogo boljem stanju nego kod nas, sasvim je normalno imati sex sa 14 godina (Holandija, Belgija) i u tim drustvima je mnogo manji broj nezeljenih trudnoca nego kod nas. EDUKACIJA!!!
sto je zapravo GENIJALNA mera zbog toga sto na taj nacin ciste drustvo od korova cak in na genetskom nivou
i ti mislis da je ovo sto si rekao normalno??? :o :o :o :o Ciscenje drustva na genetskom nivou??? :o :o :o :o Ajde da sterilisemo one koje drustvo ne smatra dovoljno zdravima, cistokrvnima i savrsenima, pa da ne mogu da ostave potomstvo :lol: :lol: :lol: :lol:
I za kraj, da ja tebi navedem jednog čoveka koji je odradio odličan posao u jednoj zadrtoj zemlji. Kemal Ataturk. Vojska lepo uzela, pobila ekstremističke budale, i donela USTAV prema kojem, ako parlament IKADA pokuša da ukine sekularnu državu ili uvede elemente klerikalizma u turske zakone, vojska ima OBAVEZU da reaguje. Kamo lepe sreće da se kod nas pojavi jedan Kemal, pa da nas reši klero-fašističkog šljama koji pokušava da otme državu, na čelu sa Amfilohijem i Borisom Tadićem.
POTPISUJEM!!!
Nama treba samo jedan jedini ali POSTEN diktator kojeg ce svi slusati zarad visih ciljeva
TITO :lol: :lol: :lol:

Na kraju, mislim da vecina ljudi koji su ukljuceni u raspravu smatra da je zdravstvo u nas u relativno jadnom stanju.. Ali to nema nikakve veze sa tim sto se maloletnici sexaju... Isto tako, moral se, pre svega, ogleda u odnosu prema drugim ljudima. Tj. 1000 puta vise cenim i smatram 1000 puta moralnijima one koji se drogiraju, piju, kresu sa 14, unistavaju svoje telo na bilo koji nacin, a ne mrze nikoga; nego one koji mrze, a ne rade nista od ovoga... To o cemu ti pricas MACHINE, ima jedan drugi naziv - LAZNI MORAL...
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Dupli post...
Cogito ergo doleo....
ibi-ibi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 30, 2009 9:19 pm

Post od ibi-ibi »

[quote="peniko"]
To koliko godina treba da imas, pa da se kresnes prvi put je po mom misljenju potpuno licna stvar. I nikome ne moze naskoditi ako se tome pristupi na pravi nacin, sto je najbitnije. U smislu seksualne odgovornosti, daleko vise ce se postici edukacijom u kuci i skoli, nego kojekakvim zabranama. U skoli ni govora o seksualnom obrazovanju, u kuci izmedju roditelja i dece - ZID, kad je u pitanju ova tema, kojekakvi popovi nesto kenjaju, a onda blagoslove koljace i brane pedofile... I onda iznenadjenja kad dodje devojcica od 15 godina sa bebom, a pola mladih se drogira. Buduci da svako ima pravo da odabere kada ce se i sa kim kresati, vazno je samo ukazati na pozitivne i negativne aspekte takvog sleda dogadjaja. U mnogim drustvima gde je zdravstvo u mnogo boljem stanju nego kod nas, sasvim je normalno imati sex sa 14 godina (Holandija, Belgija) i u tim drustvima je mnogo manji broj nezeljenih trudnoca nego kod nas. EDUKACIJA!!!

POTPISUJEM!!!!

Sinoc na "ruzicastoj" televiziji (a odbijala sam da gledam bas taj "edukativni"kviz)suocih se sa nasom stvarnoscu.Ko je gledao degenerika(ja mislila oboleo od opake bolesti)shvatice o cemu govorim.U nasem drustvu je vecina stvari poremecena a na nama roditeljima je da pokusamo da spasimo nasu decu da ne postanu izopacena,da ne postanu doktori koji ne znaju za Hipokratovu zakletvu.Dakle,sve potice iz porodice koja mora da bude odgovorna!Nemam resenje za vec nastali problem i nemam odgovor sludjenoj mami koja je otvorila temu ali znam da ima sanse da pravilnim vaspitanjem nase dece,njima omogucimo da se "sutra"ne cude kao sludjena mama kada mi postanemo bake i deke i kada nas budu obilazili nasi unuci po bolnicama.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

ibi-ibi napisao: Sinoc na "ruzicastoj" televiziji (a odbijala sam da gledam bas taj "edukativni"kviz)suocih se sa nasom stvarnoscu.Ko je gledao degenerika(ja mislila oboleo od opake bolesti)shvatice o cemu govorim.
Ne znam, ali se nadamn da mislite na onog degenerika koji je sutnuo staricu u glavu pa je pala u kanal, dok je drug sve to snimao mobilnim. Mislite na tog "degenerika" ili neko ima drugacije seksualno opredeljenje od Vas, pa samim tim procenjujeta da je rec o "degeneriku"? :-?
ibi-ibi
Aktivan član
Aktivan član

Post od ibi-ibi »

isidora napisao:
ibi-ibi napisao: Sinoc na "ruzicastoj" televiziji (a odbijala sam da gledam bas taj "edukativni"kviz)suocih se sa nasom stvarnoscu.Ko je gledao degenerika(ja mislila oboleo od opake bolesti)shvatice o cemu govorim.
Ne znam, ali se nadamn da mislite na onog degenerika koji je sutnuo staricu u glavu pa je pala u kanal, dok je drug sve to snimao mobilnim. Mislite na tog "degenerika" ili neko ima drugacije seksualno opredeljenje od Vas, pa samim tim procenjujeta da je rec o "degeneriku"? :-?
Upravo na tog.Zar nije strasno?A to da li je neko drugacijeg seksualnog opredeljenja od mene me ne zanima :D Tu ne lezi srz problema naseg drustva,zar ne?
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

@ peniko

Slažem se sa svime što si napisao. Ideje koje MACHINE propagira su ono što je, prema meni, jedan od najvećih problema u srpskom mentalitetu, a to je uverenje da je batina iz raja izašla i da se motkom sve rešava. Nije devojčica ostala u drugom stanju sa 15 godina zato što je nisu dovoljno lemali, nego zato što je nisu dovoljno dobro edukovali. Štaviše, moguće je da su je i previše lemali, pa joj nikad ne bi palo na pamet da sedne i da pita majku ili oca nešto o kontracepciji. A moguće je da i majka i otac znaju isto onoliko koliko i ona, s obzirom na to da je u Srbiji već decenijama omiljeno "sredstvo kontracepcije" - abortus.

I na kraju krajeva, zašto je sad ta devojčica koja je abortirala sa 15 godina takav problem? To je njen propust, i ona će se sa time nositi sama, a sama nije tu situaciju zakuvala. Malo li je, ako bi joj dežurni moralisti želeli "pokoru"?? Ne daj bože još da je imala neke komplikacije, pa da joj ostane doživotan problem kao posledica mladalačke nepromišljenosti (a ko tvrdi da u mladosti nikada nije bio nepromišljen ili laže ili je rastao u saksiji). Mislim da je sa moralne strane mnogo gori nehuman odnos prema pacijentima, tipa onog što je sludjena mama opisala, i onog koji se opisuje u pricama sa sajta Majke Hrabrost. Takodje je mnogo veći problem nehuman odnos čoveka prema drugom čoveku koji je napravio grešku. Samo se čeka da se u nekog upre prstom, umesto da se pomogne, ili bar ako ne može da se pomogne onda da se ne odmogne. To je pravi trulež u našem društvu, a ne sirota devojčica u drugom stanju. Ma sramota, ali stvarno sramota, za bilo koga ko tvrdi suprotno.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

izvinjavam se sto ne pazim na casu: a o kojoj sirotoj devojcici se radi? Mislila sam da pricamo o baki koja je imala los tretman u bolnici... :-?
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član

Post od anyushkam »

ovaj post je mene promptovao da se ukljucim:
MACHINE napisao:@off-topic

Sta vam je pa tu cudno??? Ako vam nije bilo nimalo cudno, a cak ste i sa odobravanjem prihvatali, JEBAVANJE maloletnih lica (devojcica od 14 god, sto bih ja resimo lepo vaspitnim merama)...onda ne bi ni trebali da se iscudjavate na ovakve pojave. Kao da ste zaboga videli neki extremni kuriozitet. Mozes misliti :( ako vec postavljate stvari na svoje mesto i uvodite red onda usvojite univerzalne arsine a ne da jedna "ledja" merite metrima a druga incima. Nista cudno, ako se jebu maloletnici, onda ti isti kada se zaposle mogu imati istu ovakvu neodogovornost. U cemu je tu problem??? Pa vi ste takvu praxu i aminovali. Ako licno ne vidite povezanost, zao mi je sto sam tracio vas vid. Sami ste rekli, dosta je laznih moralista. Ako to vi jeste ja savakako nisam!!!
ibi-ibi
Aktivan član
Aktivan član

Post od ibi-ibi »

@anyushkam
upravo tako.Ali kod nas ovde u Srbiji svi kao da jedva cekaju da onoga ko ima problem,jos vise zgaze i gurnu.Ja cu i dalje ostati pri svom stavu.Resenje svih problema lezi u porodici ili najblizem okruzenju.
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član

Post od anyushkam »

ibi-ibi napisao:@anyushkam
upravo tako.Ali kod nas ovde u Srbiji svi kao da jedva cekaju da onoga ko ima problem,jos vise zgaze i gurnu.Ja cu i dalje ostati pri svom stavu.Resenje svih problema lezi u porodici ili najblizem okruzenju.
To je zato ima toliko bednih ljudi, koji vode tako jadne egzistencije da nemaju čemu drugom da se raduju do tudjoj nesreći. Onda još kad vide da je neko na zemlji, onda ga lepo ugaze kako bi se osećali superiorno. Bedno, bedno, bedno.
ibi-ibi
Aktivan član
Aktivan član

Post od ibi-ibi »

anyushkam napisao:
ibi-ibi napisao:@anyushkam
To je zato ima toliko bednih ljudi, koji vode tako jadne egzistencije da nemaju čemu drugom da se raduju do tudjoj nesreći. Onda još kad vide da je neko na zemlji, onda ga lepo ugaze kako bi se osećali superiorno. Bedno, bedno, bedno.
.....i onda takvi nikakvi odu na posao.....i nastane problem koji ima baka sludjene mame i ko zna koliko jos njih....
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član

Post od peniko »

Nije sirota :lol: :lol: :lol: :lol: Ma neka mala od 14 leta se pojavila sa neki pitanjima o kontracepciji i polno prenosivim bolestima (sto je izuzetno odgovorno za nekoga o ima 14 godina) i onda su krenuli da je spopadaju kojekakvi :evil: :evil: :evil:
Cogito ergo doleo....
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član

Post od anyushkam »

peniko napisao:Nije sirota :lol: :lol: :lol: :lol: Ma neka mala od 14 leta se pojavila sa neki pitanjima o kontracepciji i polno prenosivim bolestima (sto je izuzetno odgovorno za nekoga o ima 14 godina) i onda su krenuli da je spopadaju kojekakvi :evil: :evil: :evil:
a to mi je omiljena aktivnost na ovom forumu, kosa mi se dize na glavi od takvih likova. dodje devojcica da pita kako da utvrdi da li je trudna ili ne i onda idu salve po njoj jer je zamisli imala nezasticen seks. no shit, ljudi imaju nezasticen seks??

a jos gore je kad hoce dete da se raspita o kontracepciji jer ne sme da pita roditelje i okruzenje, i onda dobije isti tretman koji pokusava da izbegne. ma muka mi je. odoh da radim.

ajd cao!
Odgovori