Jos jedno lose iskustvo,pogresan dan,mesec.....zemlja???!!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sanyalica »

Molim g-dju Garfild da nama jadnima, neukim i neobrazovanim, objasni o kakvom se to psihopatoloshkom tipu lichnosti radi u sluchaju ovog nesrecnika, Machine. Unapred se zahvaljujem. :D
Slika
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

donka napisao:Nemoralno je zapostavljati bespomocne, stare i bolesne ljude koji su ti povereni na brigu i cuvanje, jer je to vec odnos prema drugome, a ne prema sebi.
Pa ne znam da li je to moral ili povreda radnih obaveza, jer baka nije poverena na brigu i cuvanje volonterima nego zaposlenim licima koji su za to placeni.

Iz sopstvenog iskustva bih mogla reci da odnos medicinskog osoblja prema pacijentu zavisi od nacelnika tog odelenja i od lekara. Desavalo mi se da u nekim bolnicama prosto ne mogu da verujem svojim ocima kada vidim pazljive setre, saosecajne, strucne, samo zuje hodnicima i sobama. U tim slucajevima bi nacelnik ili glavni lekar bio vrlo posvecen, bez kompleksa, strog ali pravedan i vrlo strucan. On je jednostavno davao smisao, unosio sam profesionalnost i prenosio radni entuzijazam medicinskom osoblju, pa se ono trudilo bez obzira na tezinu posla i malu platu. Nikada se nije desavalo da se nadje "ona grozna sestra"... ona se pretvarala u stroziju i efikasniju od ostalih.

Za razliku od tih odelenja ili bolnica, na drugima gde nacelnika konstantno nema, a glavni lekar mrzi da se previse trudi, drugi lekari ne mogu sami da se izbore sa stvarima za koje nisu nadlezni, nastaje haos rasulo, i tu svako gubi motivaciju, a to pacijent najvise oseca preko medicinskog osoblja.

Cesto mi bude zao kada neki sjajni vodja tima ode na neku funkciju, ode u privatnu praksu ili postane preopterecen profesurom...
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Mrs_Parker napisao: Pa ne znam da li je to moral ili povreda radnih obaveza, jer baka nije poverena na brigu i cuvanje volonterima nego zaposlenim licima koji su za to placeni.
exactly, ali kad se radi o starim, bolesnim ljudima, nekako prirodno ocekujes da osim sto to rade za pare, budu i ljudski saosecajni. Ja se uvek pitam da li imaju roditelje, baku, dedu... Da li pomisle da moze i njima da se desi... :-?
Korisnikov avatar
connencion
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 02, 2009 11:01 pm
Kontakt:

Post od connencion »

jako je zalosno sve to citati
bez obzira u kom je stanju bolesnik
moralna obaveza je negovati i u svakom momentu pruziti pomoc
neodgovornost i bezosecajnost upravo dovodi do ovakvih iscidenata
zalosno
...oslobodi sebe svega sto te opterecuje
i napravi mesto za novo sto dolazi"
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

connencion napisao:jako je zalosno sve to citati
bez obzira u kom je stanju bolesnik
moralna obaveza je negovati i u svakom momentu pruziti pomoc
neodgovornost i bezosecajnost upravo dovodi do ovakvih iscidenata
zalosno
A sta dovodi do neodgovornosti i bezosecajnost? Ne mislim da je u ovim slucajevima bezosecajnost uzrok. Neodgovornost da. Sta se krije ispod bezosecajnosti?
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

Mrs_Parker napisao:
donka napisao:Nemoralno je zapostavljati bespomocne, stare i bolesne ljude koji su ti povereni na brigu i cuvanje, jer je to vec odnos prema drugome, a ne prema sebi.
Pa ne znam da li je to moral ili povreda radnih obaveza, jer baka nije poverena na brigu i cuvanje volonterima nego zaposlenim licima koji su za to placeni.

Iz sopstvenog iskustva bih mogla reci da odnos medicinskog osoblja prema pacijentu zavisi od nacelnika tog odelenja i od lekara. Desavalo mi se da u nekim bolnicama prosto ne mogu da verujem svojim ocima kada vidim pazljive setre, saosecajne, strucne, samo zuje hodnicima i sobama. U tim slucajevima bi nacelnik ili glavni lekar bio vrlo posvecen, bez kompleksa, strog ali pravedan i vrlo strucan. On je jednostavno davao smisao, unosio sam profesionalnost i prenosio radni entuzijazam medicinskom osoblju, pa se ono trudilo bez obzira na tezinu posla i malu platu. Nikada se nije desavalo da se nadje "ona grozna sestra"... ona se pretvarala u stroziju i efikasniju od ostalih.

Za razliku od tih odelenja ili bolnica, na drugima gde nacelnika konstantno nema, a glavni lekar mrzi da se previse trudi, drugi lekari ne mogu sami da se izbore sa stvarima za koje nisu nadlezni, nastaje haos rasulo, i tu svako gubi motivaciju, a to pacijent najvise oseca preko medicinskog osoblja.

Cesto mi bude zao kada neki sjajni vodja tima ode na neku funkciju, ode u privatnu praksu ili postane preopterecen profesurom...
Vec sam ranije rekla,dok je na celu ovog ZC bio dr Zoran Aleksic (do 2000 god) znao se red i bukvalno je bio strah i trepet za radnike!Drzao je pod svojim budnim okom sva odelenja ovog ZC,obilazio ih cesto,nacelnici odelenja su bili stariji,iskusni doktori,glavne medicinske sestre isto tako!
Sada-sve suprotno!
Direktor za vreme radnog vremena poseti svoju fotelju,odelenje ginekologije i akuserstva gde radi i oko 11 h prepodne se vec moze videti u basti kafica u centru grada kako ispija pice sa prijateljima! Inace,specijalizirao je negde otprilike 2000 a postao direktor pre 2-3 godine!Sjajno "napredovanje " u karijeri! :wink:
Isti slucaj sa nacelnicima(neodgovorni,mrzovoljni,tromi,nezainteresovani) i gl.medicinskim sestrama (mlade,tek izasle iz skolske klupe(ali dobro sad,ajd mozda mladost treba da preovlada ))!
Poslali su mi pp da me pitaju sta zelim da postignem ovim a ja sam vec rekla ,ovde ,javno na forumu,dok ne zatalasas-neces postici nista!
A dok se cuti,nastavice se sa ovom i ovakvom "praksom"!
Rasulo i javasluk !
Neko rece-potrebna je cvrsta ruka!Ma,Tito je bio zakon! :lol:
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

sludjena mama napisao:
Mrs_Parker napisao:
donka napisao:Ma,Tito je bio zakon! :lol:
To neka kazu oni koji su bili na Golom otoku!
Lazno vreme cije psledice osecamo sada.... ogromna tema za one koji nisu progledali.
ibi-ibi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 30, 2009 9:19 pm

Post od ibi-ibi »

danka napisao:
sludjena mama napisao:
Mrs_Parker napisao: To neka kazu oni koji su bili na Golom otoku!
Lazno vreme cije psledice osecamo sada.... ogromna tema za one koji nisu progledali.

To i moj otac kaze,a ja mu verujem.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

danka napisao:
To neka kazu oni koji su bili na Golom otoku!
Ja se stvarno secam samo boljeg zivota!
Ma,kada bi ponovo otvorili Goli otok pa da vidite kako bi sve za cas sve dovelo u red! :wink:

Ma,bila sam klinka u to vreme!Ali svi moji se ne zale!A koliko vidim ,svi se danas zale a nista da se postigne da bi nam bilo bolje!Ugusise nas!
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

Uh, al' se ovde uskomesalo! Tek sad videh temu. Ponovo onaj ludak, ne mogu da verujem! :evil:

Sl. mama, strasno, strasno, strasno! Pa gde mi to zivimo i medju kakvim ljudima?
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

SAMO DA TI KAZEM SUGRADJANKO I NISU NIJE NISTA ZLARNIJE.
-EVO MOG SLUCAJA: MOJ SUPRUG JE DOBIO ALERGIJU(KOPRIVNJACA) KOJA JE U POCETKU BILA BLAGA ALI JEDNO TRI DANA PRE PRESTANKA BILA JE BAS BURNA. E SAD, SRECOM STO JE BILA SAMO SPOLJA. ZA TO VREME NI JEDAN DOKTOR U ALEKSINCU NIJE DAVAO RESENJA, SAMO INJEKCIJE KOJE TRENUTNO SMIRE ALERGIJU DA BI UVECE KADA ALERGIJA PONOVO BUKNE ISLI U HITNU ZA DRUGU TURU INJEKCIJA I TAKO NEKOLIKO DANA DOK NISMO UPOZNALI JEDNU DOKTORKU U MEDICINU RADA KJA KADA GA JE VIDELA ODMAH MU NAPISALA UPUT ZA NIS DA MU SE TAMO URADE SVE POTREBNE ANALIZE.
MI ZA NIS, ONI TAMO NA KOZNOJ KLINICI GA PRIMILI, MI SE SMIRILI U NADI DA CE MU UJUTRU ODMAH RADITI ANALIZE DA BI SE UTVRDILO NA STA JE ALERGICAN I SL.
MEDJUTIM, MOJ SUPRUG JE BIO 5 DANA U BOLNICU NA STROGU DIJETU A OD TERAPIJE PIO JE LEK PROTIV ALERGIJE I TO JE TO. NISU MU RADILI ANALIZE SAMO JE BADAVA SEDEO TAMO.
PORED TOGA JE IMAO SRECE STO JE TO BILA SAMO ALERGIJA PA MU SESTRE NISU NI BILE POTREBNE, INACE PRICAO MI JE KOLIKO SU BILE NELJUBAZNE, KOLIKO SU VIKALE NA OSTALE PACIJENTE...BILO JE JEZIVO. A INACE CEO SPRAT KLINIKE, GDE SU SVI PACIJENTI KOJI TU BORAVE, SMRDI NA KLOZET, KOJI JE BEZ KVAKA A NA NEKIMA I VRATA NEDOSTAJU. POSTELJINA UMESTO DA JE BELA, ZUTA JE...I DA NE PISEM VISE, SUVISNO JE...
TAKO DA AKO NEMAS NEKU JAKU, ALI BAS JAKU VEZU NE NADAJ SE BOLJEM.
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

SAMO DA TI KAZEM SUGRADJANKO I NISU NIJE NISTA ZLARNIJE.
-EVO MOG SLUCAJA: MOJ SUPRUG JE DOBIO ALERGIJU(KOPRIVNJACA) KOJA JE U POCETKU BILA BLAGA ALI JEDNO TRI DANA PRE PRESTANKA BILA JE BAS BURNA. E SAD, SRECOM STO JE BILA SAMO SPOLJA. ZA TO VREME NI JEDAN DOKTOR U ALEKSINCU NIJE DAVAO RESENJA, SAMO INJEKCIJE KOJE TRENUTNO SMIRE ALERGIJU DA BI UVECE KADA ALERGIJA PONOVO BUKNE ISLI U HITNU ZA DRUGU TURU INJEKCIJA I TAKO NEKOLIKO DANA DOK NISMO UPOZNALI JEDNU DOKTORKU U MEDICINU RADA KJA KADA GA JE VIDELA ODMAH MU NAPISALA UPUT ZA NIS DA MU SE TAMO URADE SVE POTREBNE ANALIZE.
MI ZA NIS, ONI TAMO NA KOZNOJ KLINICI GA PRIMILI, MI SE SMIRILI U NADI DA CE MU UJUTRU ODMAH RADITI ANALIZE DA BI SE UTVRDILO NA STA JE ALERGICAN I SL.
MEDJUTIM, MOJ SUPRUG JE BIO 5 DANA U BOLNICU NA STROGU DIJETU A OD TERAPIJE PIO JE LEK PROTIV ALERGIJE I TO JE TO. NISU MU RADILI ANALIZE SAMO JE BADAVA SEDEO TAMO.
PORED TOGA JE IMAO SRECE STO JE TO BILA SAMO ALERGIJA PA MU SESTRE NISU NI BILE POTREBNE, INACE PRICAO MI JE KOLIKO SU BILE NELJUBAZNE, KOLIKO SU VIKALE NA OSTALE PACIJENTE...BILO JE JEZIVO. A INACE CEO SPRAT KLINIKE, GDE SU SVI PACIJENTI KOJI TU BORAVE, SMRDI NA KLOZET, KOJI JE BEZ KVAKA A NA NEKIMA I VRATA NEDOSTAJU. POSTELJINA UMESTO DA JE BELA, ZUTA JE...I DA NE PISEM VISE, SUVISNO JE...
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Post od unka »

Ja sam jako lose prosla sa malom bebom 9 dana starom u Domu zdravlja u Backoj Palanci sa sestrom kod lekara uho, grlo, nos. Bila je odvratna ja sam bila usivana i jedva sam stajala na nogama izderala se na mene kad mi je ispao papir. Jako mi je zao sto nisam imala nekoga pored sebe ko bi je sigurno osamario jer je bila odvratna. Nisam se nikome zalila jer mislim da nema svrhe. Verovatno je djubre zasticeno. Kasnije sam otisla privatno kod dr. Djogatovica koji je resio problem detetu tamo sam dzabe odlazila. Kad sam nazvala rekla je deca idu preko reda i naravno kad sam otisla bila je druga prica. Pustila je staru zenu koja je rekla ja cu sacekati i bilo joj je neprijatno sto nju prvo pusta. Dete je imalo konstantno zapusen nos i nije moglo ni da jede ni da spava.
Iskreno se nadam da ce jednog dana privatni lekari biti priznati i da ce osiguranje zaposlenog moci da pokriva troskove privatne prakse. Tada ona djubrad koja jako dobro rade svoj posao neka ostanu na ulici.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

unka,neverovatno je i ne mogu da shvatim da pojedini rade svoj posao tako kao da su silom naterani da tu rade!razumem ja da se srecu sa svakakvim ljudima(ima nas raznih,sto bi rekla moja baka) ali takva nadmenost,bezobrazluk,stav "ja sam Bog i morate da mi se klanjate" .....
mada,ja sam misljenja da su oni tu zbog nas,mi ih na kraju krajeva placamo i ne mislim da se nema kome zaliti!zalicu se i pljuvati ih (pojedine koji rade u ,konkretno,ZC Aleksinac) pa.....ako nista drugo :Dobar glas daleko se cuje a los jos dalje!

pozdrav!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

Marijaft napisao:SAMO DA TI KAZEM SUGRADJANKO I NISU NIJE NISTA ZLARNIJE.
Eto,ti znas kako je ovde kod nas!
I da i u Nisu nije nista bolje i to sam s e uverila,nazalost,na svojoj kozi sam to osetila a sto je najgore ,moj sin je tada bio u bolnici!Sta ces gore:nebriga o starima i nebriga o deci!
Hebem ti ministraTomicu i njegovu fotelju!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Odgovori