Jos jedno lose iskustvo,pogresan dan,mesec.....zemlja???!!!!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Ovo sa bakom je strashno!
Kada mi je majka umirala na vma, u jednom trenutku moj muz tamo bane i vidi da je uopste ne gledaju kako valja, da se muci, da je u neurednom stanju i naprosto pobesni i kaze lekaru da napise otpusnu listu, jer ce je voditi kuci da je cerke neguju.
Na to dr rece da on, moj muz, ne moze da oducuje u ime cerki, na sta moj muz rece da moze jer dobro zna sta cerke misle i zele.
Ta noc nam je bia jako teska jer je on dosao sa recima:"Neka joj nocas Bog pomogne jer niko drugi nece!" .... a cekali smo celu noc jer je zbog birokratije nismo mogli izvesti istog dana.
Tako da vam tu ostaju samo 2 mogucnosti:
- ili da platite tj podmitite da baku neguju (ja sam placala, ali se nocu zalomi sestra koju ne znam)
- ili da je negujete u kucnoj varijanti placajuci dolaske strucnih lica
Za pare ce sve sa osmehom raditi, verujte - ovo pisem iz licnog iskustva.
O humanosti kod nas vise nema ni govora.
pozdrav
PS: nije mi jedino jasno kakve veze ima pocetak sexualnog zivota sa ovim tuznim slucajem bake
Kada mi je majka umirala na vma, u jednom trenutku moj muz tamo bane i vidi da je uopste ne gledaju kako valja, da se muci, da je u neurednom stanju i naprosto pobesni i kaze lekaru da napise otpusnu listu, jer ce je voditi kuci da je cerke neguju.
Na to dr rece da on, moj muz, ne moze da oducuje u ime cerki, na sta moj muz rece da moze jer dobro zna sta cerke misle i zele.
Ta noc nam je bia jako teska jer je on dosao sa recima:"Neka joj nocas Bog pomogne jer niko drugi nece!" .... a cekali smo celu noc jer je zbog birokratije nismo mogli izvesti istog dana.
Tako da vam tu ostaju samo 2 mogucnosti:
- ili da platite tj podmitite da baku neguju (ja sam placala, ali se nocu zalomi sestra koju ne znam)
pozdrav
PS: nije mi jedino jasno kakve veze ima pocetak sexualnog zivota sa ovim tuznim slucajem bake
Apsolutno nikakve. MACHINE je nesto prvi prokomentarisao o duplim arsinima kad je rec o baki i nekoj devojcici koja ima seksualne odnose a nije punoletna. Onda sam ja morala da odgovorim. Izvinjavam se ovom prilikom zbog skretanja teme sa teme.danka napisao:PS: nije mi jedino jasno kakve veze ima pocetak sexualnog zivota sa ovim tuznim slucajem bake
Uvek moze vaziti pravilo: moze se biti u manjini a biti u pravu.
Ako se okupi nekoliko dokonih "mislioca" ili buljuk kvazi-obrazovanih neistomisljenika koji nemaju pojma o cemu naglabaju, teoretisu na teme o kojima nemaju pojma, ne citajuci pazljivo sta je napisano, a znajuci manje od nekih koji su zaboravili vise nego sto ce oni ikada i nauciti...onda sve to pomesano na gomili podseca na cuvene Danteove paklene krugove. Mozda se vama oni dopadaju ali meni ne, pa necu ni replicirati na akumulirane budalastine koje nizete iz dana u dan ubedjujuci sebe da ste u pravu. Ne zelim dodatno sitmulisatu vasu pinelanu zlezdu (aka 6th sense) kako ne biste i dalje zatupljivali tastaturu, procesor, memoriju, ekran...jer verujem da obradu toliko glupih i ispraznih podataka koje mu servirate, svakako skodi "zdravlju" vaseg mezimca (kompjutera). Koliko god se i ja, pored vaseg racunara, trudio da odgonentem smisao u ovim bravurama ne polazi mi za rukom, pa cu delom demantovati sebe da je svaki problem resiv (a iz prilozenog se vidi da nije) uz dodatak, da ima budala i ludaka cije "mislenije" nije potpuno dokucivo, po cuvenom principu: samo su svemir i ljudska glupost beskonacni.
Za nepismene, koji su se ipak ukljucili i medju pismene (mojoj malenkosti) stavio sam OFF-TOPIC kao preambulu, iz razloga revolta, jer se doticna zali na jednu stranu (ne)morala a odobrava drugu. Tako, ko god je posle toga siljio onu stvar radio je bespotrebno, jer nije pisao nista u vezi sa postavljenom temom ali je zato siljio ovas sa necim drugim, bez off-topic-a. Toliko o svemu!
Ako se okupi nekoliko dokonih "mislioca" ili buljuk kvazi-obrazovanih neistomisljenika koji nemaju pojma o cemu naglabaju, teoretisu na teme o kojima nemaju pojma, ne citajuci pazljivo sta je napisano, a znajuci manje od nekih koji su zaboravili vise nego sto ce oni ikada i nauciti...onda sve to pomesano na gomili podseca na cuvene Danteove paklene krugove. Mozda se vama oni dopadaju ali meni ne, pa necu ni replicirati na akumulirane budalastine koje nizete iz dana u dan ubedjujuci sebe da ste u pravu. Ne zelim dodatno sitmulisatu vasu pinelanu zlezdu (aka 6th sense) kako ne biste i dalje zatupljivali tastaturu, procesor, memoriju, ekran...jer verujem da obradu toliko glupih i ispraznih podataka koje mu servirate, svakako skodi "zdravlju" vaseg mezimca (kompjutera). Koliko god se i ja, pored vaseg racunara, trudio da odgonentem smisao u ovim bravurama ne polazi mi za rukom, pa cu delom demantovati sebe da je svaki problem resiv (a iz prilozenog se vidi da nije) uz dodatak, da ima budala i ludaka cije "mislenije" nije potpuno dokucivo, po cuvenom principu: samo su svemir i ljudska glupost beskonacni.
Za nepismene, koji su se ipak ukljucili i medju pismene (mojoj malenkosti) stavio sam OFF-TOPIC kao preambulu, iz razloga revolta, jer se doticna zali na jednu stranu (ne)morala a odobrava drugu. Tako, ko god je posle toga siljio onu stvar radio je bespotrebno, jer nije pisao nista u vezi sa postavljenom temom ali je zato siljio ovas sa necim drugim, bez off-topic-a. Toliko o svemu!
A da, da ne zaboravim...sada mzoete slobodno da nasavite sa praznoslovljem...ali da vas obavestim ako se time nasladjujete, jedva cekate ili pak time hranite bolesnu sujetu kontrirajuci uz uzvisen (ne)moral ne morate se trudite jer necu citati iz prostog razloga sto vam je diskusija jednake sadrzine kao spanska sapunica: predugacka, presiroka, duboko glupa i besmislena. Dakle, zaglupljuje i iritira a meni to nikako ne treba. Posebno ne na Dg. Morbus Crohn...
- peniko
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
akumulirane budalastine koje nizete iz dana u dan
toliko glupih i ispraznih podataka
ima budala i ludaka cije "mislenije" nije potpuno dokucivo
Za nepismene, koji su se ipak ukljucili i medju pismene (mojoj malenkosti)
Sram te bilo. Mislis da si mnogo pametan??? Nisi prijatelju. Ni najmanje... Kada pises ovako nesto, deluje mi da ona devojcica od 14 godina moze da isprica o zivotu mnogo vise nego sto ces ti ikada znati... Tu je prisutno neko ogromno ogorcenje, ali takve probleme ne treba da lecis na ovom forumu, vec kod psihijatra..sto vam je diskusija jednake sadrzine kao spanska sapunica: predugacka, presiroka, duboko glupa i besmislena. Dakle, zaglupljuje i iritira
Cogito ergo doleo....
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Jer ova doticna pravi jasnu razliku izmedju ranog stupanja u sexualne odnose (bilo je toga pre dvadeset,deset,pet godina,danas) i problema koje zdravstvo ima(nije bilo toga pre dvadeset ili deset godina)!MACHINE napisao: jer se doticna zali na jednu stranu (ne)morala a odobrava drugu.
Ocigledno sa tobom,MACHINE,jedinim "pismenim" na ovom forumu nemam sta razgovarati,posto sam ja nepismena!

A za svoje frustracije,bes,razocaranost,ogorcenje bi stvarno trebao potraziti strucnu pomoc!Nadalje cu ignorisati tvoje nesuvisle komentare!Zaista u zivotu nemam previse slobodnog vremena da bih ga trosila na takve kao sto si ti!
Tema i nije bila postavljena da bi neko izmisljao toplu vodu ili da bi smo otkrivali Ameriku!Slicnu temu sam postavila jos na dva-tri foruma!Razlog-dok ne talasas,nece te primetiti!
Za razliku od tebe ,ja sam nesto uradila kako bih pokrenula i promenila nesto sto mi je zasmetalo!
Sta se zapravo desilo?Zvali su me iz Ministarstva zdravlja a povodom mog poziva na "beli telefon"!Receno mi je da su vec imali prituzbi na rad aleksinackog osoblja i jos nesto sto bih za sada zadrzala samo za sebe!A sutra idem ,ponovo,kod zastitnika prava pacijenata,u ZC ,da vidim sta je ucinjeno povodom mojih tvrdnji!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Odlucili smo se za ovu drugu mogucnost!Bar se oseca kao covek a ne kao poslednje pseto,kako su je na odelenju gledali!danka napisao: Tako da vam tu ostaju samo 2 mogucnosti:
pozdrav
To si nesto pomesao... moral i nemoral su kategorije odnosa prema drugom bicu, a ne odnosa prema sebi. Mozes da kazes i da argumentujes da je za tu devojcicu stetno da bude seksualno aktivna tako mlada, ili da pusi, ili da pije, ali ne mozes da kazes da je ista od toga NEMORALNO.MACHINE napisao:jer se doticna zali na jednu stranu (ne)morala a odobrava drugu.
Nemoralno je zapostavljati bespomocne, stare i bolesne ljude koji su ti povereni na brigu i cuvanje, jer je to vec odnos prema drugome, a ne prema sebi.
@sludjena mama, pametno ste odlucili....
...ja se cesto putam sta da rade ljudi koji nemaju nikog svog blizu, a tesko su bolesni ......the....
Bas me je potresla ova prica o baki, ali i o ostalima u toj bolnickoj sobi....
--------------------------
@anyushkam, ti nemas razloga da se izvinjavas!
Nisi ti kriva sto se na diskusijama javi poneki umobolnik koji minira temu - takvi su za zaljenje i jedini lek je ignorisati ih jer se samo tako mogu odstraniti.
...ja se cesto putam sta da rade ljudi koji nemaju nikog svog blizu, a tesko su bolesni ......the....
Bas me je potresla ova prica o baki, ali i o ostalima u toj bolnickoj sobi....
--------------------------
@anyushkam, ti nemas razloga da se izvinjavas!
Nisi ti kriva sto se na diskusijama javi poneki umobolnik koji minira temu - takvi su za zaljenje i jedini lek je ignorisati ih jer se samo tako mogu odstraniti.
Ma kapiram, i slažem se s tobom, samo što pobesnim kad pročitam neki težak bezobrazuk, to je jednostavno jače od mene...danka napisao:@anyushkam, ti nemas razloga da se izvinjavas!

Still, dobro je znati da ima ljudi koji zdravo razmišljaju.
Pozdrav svima!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Kontakt:
Pa ne znam da li je to moral ili povreda radnih obaveza, jer baka nije poverena na brigu i cuvanje volonterima nego zaposlenim licima koji su za to placeni.donka napisao:Nemoralno je zapostavljati bespomocne, stare i bolesne ljude koji su ti povereni na brigu i cuvanje, jer je to vec odnos prema drugome, a ne prema sebi.
Iz sopstvenog iskustva bih mogla reci da odnos medicinskog osoblja prema pacijentu zavisi od nacelnika tog odelenja i od lekara. Desavalo mi se da u nekim bolnicama prosto ne mogu da verujem svojim ocima kada vidim pazljive setre, saosecajne, strucne, samo zuje hodnicima i sobama. U tim slucajevima bi nacelnik ili glavni lekar bio vrlo posvecen, bez kompleksa, strog ali pravedan i vrlo strucan. On je jednostavno davao smisao, unosio sam profesionalnost i prenosio radni entuzijazam medicinskom osoblju, pa se ono trudilo bez obzira na tezinu posla i malu platu. Nikada se nije desavalo da se nadje "ona grozna sestra"... ona se pretvarala u stroziju i efikasniju od ostalih.
Za razliku od tih odelenja ili bolnica, na drugima gde nacelnika konstantno nema, a glavni lekar mrzi da se previse trudi, drugi lekari ne mogu sami da se izbore sa stvarima za koje nisu nadlezni, nastaje haos rasulo, i tu svako gubi motivaciju, a to pacijent najvise oseca preko medicinskog osoblja.
Cesto mi bude zao kada neki sjajni vodja tima ode na neku funkciju, ode u privatnu praksu ili postane preopterecen profesurom...
exactly, ali kad se radi o starim, bolesnim ljudima, nekako prirodno ocekujes da osim sto to rade za pare, budu i ljudski saosecajni. Ja se uvek pitam da li imaju roditelje, baku, dedu... Da li pomisle da moze i njima da se desi...Mrs_Parker napisao: Pa ne znam da li je to moral ili povreda radnih obaveza, jer baka nije poverena na brigu i cuvanje volonterima nego zaposlenim licima koji su za to placeni.

- connencion
- Novi član
- Pridružio se: Sub Maj 02, 2009 11:01 pm
- Kontakt:
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Kontakt:
A sta dovodi do neodgovornosti i bezosecajnost? Ne mislim da je u ovim slucajevima bezosecajnost uzrok. Neodgovornost da. Sta se krije ispod bezosecajnosti?connencion napisao:jako je zalosno sve to citati
bez obzira u kom je stanju bolesnik
moralna obaveza je negovati i u svakom momentu pruziti pomoc
neodgovornost i bezosecajnost upravo dovodi do ovakvih iscidenata
zalosno