Homosexualizam-bolest ili ne?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Zaključana tema
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

Klasican odgovor dvadesetogodisnjakinje ,jos nedozrele i plasljive!
Samo se ti hrabri!pravi put?hhhhmmmmm
Pa,nisi shvatila ni pola od onog sto je ovde direktno ili indirektno receno!
Ali,polako,ima vremena,naucices,jos si mala!
Shvatices jednog dana taj svet odraslih!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

sludjena mama napisao:
jesen stize dunjo moja-majcinska briga se pretvara u anksioznost upravo zbog tog drustva koje treba da formira moje dete!a kako da s emoje dete formira u zdravu licnost i bude normalan kad odrasta u nenormalnom i ludom vremenu!
Onda to dete ni ne treba radjati... :roll: Kao sto rekoh nemoguce je da se zastiti od svega negativnog (diskutabilno sta je za koga negativno...) jedino drzanje u vitrini pomaze, ali onda ce to dete biti dete debil koje su upropastili roditelji.
Bye bye little lady
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Hehe, cak i da je tako... Mnogo je opasnije po drustvo neshvatanje napisanog od strane zene koja ima decu nego jedne dvadesetogodisnjakinje :wink: Ja imam vremena da se razvijam, sebe i svoje stavove, misljenja... Za tebe je, bojim se, kasno. Zatucana si i tesko da ces to promeniti. No, na svu srecu, vise je onih otvorenih uma zahvaljujuci kojima ce ovo drustvo ici pravim putem, nego tih poput tebe, koji nemaju ni jedan drugi nacin da odbrane svoj stav sem da nekom kazu da je nezreo i plasiljiv :lol: :lol: :lol:
Ajde, raspali jos malo sa uvredama, pokazi jos malo svoju nemoc :D

No, evo necega sto ce te mozda interesovati.

Homofobija

Wainwright Churchill je 1967. godine upotrebio pojam "homoerotofobija" (u: "Homosexual Behavior Among Males") da bi opisao kulturni strah od istopolnog erotizma i seksualnosti. Tvrdio je da su negativni stavovi prema homoseksualnom ponašanju i ljudima odraz kulture koja ima negativan odnos prema seksualnosti, gde se veruje da seksualni nagon predstavlja pretnju za društvenu organizaciju. Weinbergovo kasnije objašnjenje homofobije je proisteklo iz Churchillove teorije. Homofobija se, prema Weinbergu -javlja kao netrpeljivost usmerena prema određenoj grupi ljudi. Ona neizbežno vodi ka preziranju ovih ljudi i lošem ophođenju prema njima. Možemo da proširimo svoje razumevanje ove fobije tako što ćemo je razmatrati sa tačke gledišta prema kojoj je ona predrasuda, i razotkrivati njene glavne motive.

Izgleda da postoji saglasnost da je kod nekih ljudi fobična reakcija (onako kako je tradicionalno definisana) na homoseksualnost prisutna, ali i da ovo ne objašnjava, niti precizno opisuje složene načine na koje homofobiju doživljava većina ljudi. Pored svega toga, homofobija je još uvek opšte prihvaćeni pojam kojim se opisuje raspon osećanja i stavova koji često rezultiraju takvim ponašanjem kao što je izbegavanje, ismejavanje i ruganje, nasilje i ubistvo, mržnja prema samom sebi i samoubistvo.

Svojim objašnjenjem psihologije pozitivnih i negativnih stavova prema homoseksualnosti, Herek pruža kratak pregled literature koja se bavi reakcijama na lezbejke i gejeve. On nas izveštava da su nalazi kontradiktorni, kada je u pitanju veza između konvencijalnosti polnih uloga i stavova prema ovim grupama. Neki od konzistentnih obrazaca koji se javljaju u naučnoj literaturi a tiču se homofobičnih lica, jesu sledeći: manje je verovatno da su osobe sa negativnim stavovima prema lezbejkama i gejevima imale lične kontakte sa njima i, takođe, malo je verovatno da će priznati da su imali iskustvo homoseksualnog ponašanja ili da će sebe označiti kao lezbejke ili gejeve. Mnogo je verovatnije da će, pogotovo ako su muškarci, uočavati u svom najbližem okruženju, kada se manifestuju negativni stavovi. Verovatnije je i da su živeli u oblastima gde su negativni stavovi pravilo, da su stariji, manje obrazovani, religiozni, ili često idu u crkvu, da podržavaju konzervativnu religioznu ideologiju, da imaju tradicionalne i restriktivne stavove o polnim ulogama i da osećaju krivicu zbog seksualnosti i da izražavaju negativni odnos prema njoj. Homofobne osobe su i one koje ispoljavaju visok nivo autoritarizma i slicnih ličnih osobina.

Herek nam pruža svoj model objašnjenja stavova prema homoseksualnosti. Kada tvrdi da stavovi služe psihološkim potrebama on u stvari sugeriše da će tri glavne potrebe biti zadovoljene stavom pojedinca prema lezbejkama i gejevima: 1) iskustvena (experimental); 2) odbrambena (defensive) i 3) simbolička (symbolic). Iskustveni stavovi su rezultat osećanja i ideja povezanih sa prethodnim kontaktima sa gejevima i lezbejkama, tj. rezultat asocijacija koje su aktivirane za generalizovanje slike o svim lezbejkama i gejevima. Odbrambeni stavovi se javljaju da pomognu pojedincu da savlada unutrašnju, nesvesnu borbu ili uznemirenost, projektovanjem na gejeve i lezbejke. Verovatnije je da će stavovi funkcionisati odbrambeno, onda kada pojedinac uoči neke sličnosti između svog nesvesnog konflikta i homoseksualnih osoba. Simbolička funkcija se javlja, kada stavovi izražavaju apstraktne ideološke koncepte, imanentne ličnom ili grupnom identitetu pojedinca. Simbolički stavovi izražavaju vrednosti važne za nečije poimanje sebe i time pomažu pojedincima da uspostave sopstveni identitet i potvrde svoje shvatanje toga, kakvim sebe vide.

Pa, sludjena, citajuci ovo ne mogu a da ne zakljucim...imas ti jos dosta toga da rascistis sa sobom i svojom seksualnoscu :wink:
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

A btw, sto se tice toga ko je jak na recima a ko na delu... Nesto ne vidim da si jaka na delu... Pljujes ovde homoseksualnce... Aj izadji napolje pa tim sto ih vidis da se ljube na ulici reci kako su nenormalni i kako se bojis da ce ti upropastiti dete. Ili, kad budu pravili paradu odi tamo i pobuni se protiv njih, reci im da to nije u redu. Il ces ipak, sigurnosti radi, ostati na forumu da se bunis protiv onoga sto (hvala bogu) ne mozes da promenis? :roll:
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

Copy/paste textova mi je preko glave,mala!
A ti si samo jos jedan primer omladine koju je ovo bolesno i drustvo iskrivljenih i bolesnih shvatanja dovelo do toga da imaju ovakve iskrivljene stavove i takav nacin ophodjenja prema starijima ,koje uzgred ne postujete ,ako nista drugo a ono bar bi trebalo da postujete zbog zivotnog iskustva koje imaju za sobom!
Manjak samopouzdanja pokazujes i ovde!Preporuka:kad zavrsis skolicu posveti s eforumasenju,to ti bar ide od ruke,bar nikog ne moras da gledas u oci i crvenis!

A btw, sto se tice toga ko je jak na recima a ko na delu... Nesto ne vidim da si jaka na delu... Pljujes ovde homoseksualnce... Aj izadji napolje pa tim sto ih vidis da se ljube na ulici reci kako su nenormalni i kako se bojis da ce ti upropastiti dete. Ili, kad budu pravili paradu odi tamo i pobuni se protiv njih, reci im da to nije u redu. Il ces ipak, sigurnosti radi, ostati na forumu da se bunis protiv onoga sto (hvala bogu) ne mozes da promenis?

Eto,jos jedan primer da nisi shvatila nista od ovog ovde sto je pisano!Nisam za batinjanja kao sto nisam ni za javno pokazivanje necijih sexualnih sklonosti!
Ali,sto bih se pa ja sad ovde raspravljala sa nedozrelom i balavom shiparicom koja zahvaljuje Bogu sto se homosexualizam siri poput kuge!
Zaista dete,odrasti prvo !Trebala bi nauciti da ne diskutujes o necemu o cemu nemas pojma!
Na osnovu onog tvog "Hvala Bogu sto to ne mozes da promenis" mogu samo da zakljucim da sam povredila tvoj stav i opredeljenje!Izvini zbog toga!
MarkoL87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 24, 2009 5:59 pm

Post od MarkoL87 »

Da li je bolest ili ne, to sada nije bitno.
Neka ostanu kod svoje kuce i rade sta god hoce, niko im ne brani.
Ali da mi pedercine paradiraju glavnim gradom i promovisu svoju nastranost, ja preko toga necu preci.
Solidarisem se sa svima koji ce izaci na ulice i protestvovati protiv pedercina.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

girl_from_nowhere napisao:
Pa, sludjena, citajuci ovo ne mogu a da ne zakljucim...imas ti jos dosta toga da rascistis sa sobom i svojom seksualnoscu :wink:
Jel?Otkud to da ja imam dvoje dece,da zivim u heterosexualnom braku i da sam celog zivota bila strejt?
Zabrini se za sebe,devojcice!Tebe iskusenja tek ocekuju!aA bice teza od onih kroz koje sam ja prosla s obzirom na stavove i misljenje i vreme u kojem odrastas!

Naravno,dalje od ovog necu!Ne mozes se boriti protiv mladalackih iluzija koje se cesto pretvore u razocaranje!

i za kraj:
-ziveli svi pederi i lezbejke
-dozvolite im da usvajaju decu
-dozvolite da se vencavaju(iako je to protiv ustava ove zemlje kao i vecine normalnih zemalja)
-neka nam homosexualci uce decu zivotnim radostima
-naguzite se ,vi branioci prava homosexualaca ,da bi ste osetili Radost zivljenja!!!!

Nisam mogla da odolim,sorry!To je to "normalno" razmisljanje o kojem govori devojcica!!!
-
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

sludjena, svojim postovima si mnogo vise rekla o sebi nego o meni. Sramota za odraslu zenu (zrelu ne mogu da kazem), koja jos ocekuje postovanje :o , da komunicira na taj nacin. Da se na tvoj nivo spustam zaista ne zelim.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

Pokusaj bar ,drago dete ,da se ne javljas i ne diskutujes na temama o kojima zapravo nemas pojma!
I kad hoces nekog da napadas,prvo procitaj sta taj neko pise a ne da balavis ovde kao stene!

Nezrelo i jadno!
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

sad mi nesto pade na pamet:
I Bog stvori Adama i Stevu...... :D :D :D
Aneuartis
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 01, 2008 7:58 pm

Post od Aneuartis »

Ne znam šta je, a ni ne zanima me. Ali po meni to nije prirodno!
Cilj seksa je produženje naše rase, dakle stvaranje potomstva. A koliko ja znam sisari jedino mogu produžiti svoju vrstu muško-ženskim odnosima. Osećaj i zadovoljstvo su ovde irelevantni.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

sludjena mama napisao:Pokusaj bar ,drago dete ,da se ne javljas i ne diskutujes na temama o kojima zapravo nemas pojma!
I kad hoces nekog da napadas,prvo procitaj sta taj neko pise a ne da balavis ovde kao stene!

Nezrelo i jadno!
O ovoj temi daleko vise imam pojma od tebe, sa svih stanovista. I tako ce i ostati, jer ti zelus da cujes samo jednu stranu price-onu koja tebi odgovara. Da bi mogla da stvoris kriticko misljenje o necemu-moras da naucis kriticki da mislis, sto podrazumeva procavanje vise od jedne teorije. I kad smo vec kod dobronamernih saveta-pokusaj da na svet i ljude gledas otvorenije i pozitivnije, da postujes ljude i njihove stavove bez obzira sto se razlikuju od tvojih i sto je najvaznije-nauci se kulturi komunikacije. Na nekom drugom forumu bi za uvrede odavno bila banovana. No, ok je, shvatam da ti je ovo ventil, jer u realnom zivotu verovatno moras da cutis i trpis ko zna sta. Osobe kao sto si ti nemaju tu moc da me uvrede, zao mi je zbog neuspelih pokusaja.
Toliko od balavice :wink:
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

:roll: :roll: :roll:

propao pokusaj psihoterapije! nece od tebe biti nista!

jos jednom,izvinjavam se sto sam povredila tvoje sex opredeljenje!kad budes isla na paradu,slikaj se sa devojcicom pa nam postavi slike ovde ,na forumu,da vidimo tu lepotu

:lol: :lol: :lol:

[/code][/quote]
MarkoL87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 24, 2009 5:59 pm

Post od MarkoL87 »

girl_from_norway,
zar ne vidis da smo svi protiv pedera kakvu pravdu onda isterujes.
sludjena mama
Stalni član
Stalni član

Post od sludjena mama »

ne,nije iz norway vec iz nowhere,znaci ni od kuda :lol: :lol: :lol:

ma ima dete tremu pred javni nastup pa se ovde celici ...ipak treba skupiti hrabrost i pojaviti se na paradi :lol: :lol: :lol:
Zaključana tema