Hepatitis B (hronicni)
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
jesi li ti u tada u februaru radila test na hepatitis i znala da ga imas?ako jesi, onda definitvno imas hronicni.
Ja bih ti preporucila da odradis sve ostale markere i da vide zasto su ti povisene transaminaze. to sto ti je prvi put bilo malo poviseno nije strasno..ovo sada je malo zabrinjavajuce. Ponavljam, ako je akutni onda je skroz ok!
Ja bih ti preporucila da odradis sve ostale markere i da vide zasto su ti povisene transaminaze. to sto ti je prvi put bilo malo poviseno nije strasno..ovo sada je malo zabrinjavajuce. Ponavljam, ako je akutni onda je skroz ok!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 12:31 am
-
- Aktivan član
na zalost,moguce je, ALI..jedna vrlo cazna stvar kod hepatitisa C je da se on vrlo retko prenosi seksualnim putem. Najcesce se prenoci preko igle (zato ga dosta narkomana ima). Razumem kako ti je, ali ne panici, trazi obavezno da se testiras na C. Imas negativna antitela, sto znaci da ti organizam nema razvijenu odbranu na njega. I kod mene su ta ista antitela negativna, ali sam takodje negativna na hepatitis C.
uhhhh, koliko novina... scared girl, transaminaze su dosta visoke i to je sasvim ok ako je akutni u pitanju, ali za hronicni bas i nije, ali nemoj paniciti! sta ti je dr rekao/la? koliko ja znam, kod akutnog je i bilirubin povisen, ali ne znam... vidi sa lekarom. sto se tice hep C i skracenica, tu se bas i ne razumem...
jesen stize dunjo moja, izvini
jesen stize dunjo moja, izvini

covek samo srcem dobro vidi, sustina je ocima nevidljiva
-
- Aktivan član
DJUU JEIS LI SIGURAN?DOKTORKA KUCNA MI JE REKLA DA JE TO JEDINI NACIN DA SE UTVRDI DA LI GA IMAS ILI NE.Djuu napisao:Anti HCV (ukupni) ti je negativan sto znaci da nemas hepatitis CScared Girl napisao:DA LI JE MOUGCE DA IMAM I B I C?Doktorka mi je radila anti HCV koji je negativan.
IgM anti HBc ti je negativan. Njegova prisutnost ukazuje na akutnu infekciju,sto znaci da vervatno (na zalost) imas hronicni HBV.
ponovicu opet analizu kroz par dana na herptitis c.Verujte mi izbezumljena sam.
Sigurna samScared Girl napisao:DJUU JEIS LI SIGURAN?DOKTORKA KUCNA MI JE REKLA DA JE TO JEDINI NACIN DA SE UTVRDI DA LI GA IMAS ILI NE.Djuu napisao:Anti HCV (ukupni) ti je negativan sto znaci da nemas hepatitis CScared Girl napisao:DA LI JE MOUGCE DA IMAM I B I C?Doktorka mi je radila anti HCV koji je negativan.
IgM anti HBc ti je negativan. Njegova prisutnost ukazuje na akutnu infekciju,sto znaci da vervatno (na zalost) imas hronicni HBV.
ponovicu opet analizu kroz par dana na herptitis c.Verujte mi izbezumljena sam.

Anti HCV (ukupni) je test koji se prvi radi za HCV. Ukoliko je pozitivan rade se i druge analize koje tebi nece biti potrebne sto se hepatitisa C tice jer ti je taj test negativan.
Ne bi trebala da razbijas glavu i da se nerviras jos oko toga, test ti je negativan i to je to.
Da li si iz Bg-a? Jesi li se javila na infektivnu kliniku? Verovatno ce ti zakazati biopsiju jetre i uraditi PCR.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Odlicno! Vidis da se ipak pokazalo da nisam u pravu! Meni su prvo radili HCV koji je bio negativan, pa posle toga anti HCV koji je takodje bio negativan, pa sam isla po analogiji sa hepatitisom B. Posto sam radila u 2 razlicite laboratorije, mozda su samo drugacije oznake a ista stvar.
Ako ti i lekarka ta potvrdjuje - ne postoji razlog za brigu!
Ako ti i lekarka ta potvrdjuje - ne postoji razlog za brigu!
-
- Aktivan član
to znaci da cu jos morati da se testiram.......Jesen stize dunjo moja napisao:Ja bih dodao da Anti-HCV se javlja tek posle perioda inkubacije... a to moze biti od 10-ak do 90 dana. Smatra se da ako posle 3 meseca od rizicnog dogadjaja osoba nema AntiHCV antitela, nije ni dolazila u kontakt sa HCV-om.