Hepatitis B (hronicni)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Draganagr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 11:28 am

Post od Draganagr »

jesi li ti u tada u februaru radila test na hepatitis i znala da ga imas?ako jesi, onda definitvno imas hronicni.
Ja bih ti preporucila da odradis sve ostale markere i da vide zasto su ti povisene transaminaze. to sto ti je prvi put bilo malo poviseno nije strasno..ovo sada je malo zabrinjavajuce. Ponavljam, ako je akutni onda je skroz ok!
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milica m »

Ne, protiv hep.C ne postoji vakcina. :-?
Draganagr
Aktivan član
Aktivan član

Post od Draganagr »

ne postoji za hepatitis c vakcina, samo za a i b. ja sam se vakcinisala protiv a (to je u 2 doze).preporucuje se svima koji imaju hep b, da ne zakace i a, pa posle da bude komplikovanija situacija. za c ti ostaje da se informises kako se prenosi i da pazis.
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 12:31 am

Post od Scared Girl »

Poslala sam bivseg decka sa kojim sam bila 3 godine da uradi na hepatitis b,u slucaju da sam hronicni prenosilac.On mi je upravo saopstio da ima hepatitis c.Sta da radim?ocajna sam
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od Scared Girl »

DA LI JE MOUGCE DA IMAM I B I C?Doktorka mi je radila anti HCV koji je negativan.
Draganagr
Aktivan član
Aktivan član

Post od Draganagr »

na zalost,moguce je, ALI..jedna vrlo cazna stvar kod hepatitisa C je da se on vrlo retko prenosi seksualnim putem. Najcesce se prenoci preko igle (zato ga dosta narkomana ima). Razumem kako ti je, ali ne panici, trazi obavezno da se testiras na C. Imas negativna antitela, sto znaci da ti organizam nema razvijenu odbranu na njega. I kod mene su ta ista antitela negativna, ali sam takodje negativna na hepatitis C.
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm

Post od milica m »

Scared, sta je tebi danas rekla dr? Gde se lecis, na infektivnoj? KO ti je doktor? Transeminaze su ti bas visoke, jesu li ti predlagali hospitalizaciju?
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Scared Girl napisao:DA LI JE MOUGCE DA IMAM I B I C?Doktorka mi je radila anti HCV koji je negativan.
Anti HCV (ukupni) ti je negativan sto znaci da nemas hepatitis C
IgM anti HBc ti je negativan. Njegova prisutnost ukazuje na akutnu infekciju,sto znaci da vervatno (na zalost) imas hronicni HBV.
Draganagr
Aktivan član
Aktivan član

Post od Draganagr »

Koliko znam antiHCV samo pokazuje na prisutnost ili neprisutnost antitela. Jel ovo ukupni igra neku ulogu? nisam kompletno informisana o hepatitisu C pa zato je moguce da gresim! Iskreno se nadam da je Djuu u pravu!
kenjolina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 12:45 pm

Post od kenjolina »

uhhhh, koliko novina... scared girl, transaminaze su dosta visoke i to je sasvim ok ako je akutni u pitanju, ali za hronicni bas i nije, ali nemoj paniciti! sta ti je dr rekao/la? koliko ja znam, kod akutnog je i bilirubin povisen, ali ne znam... vidi sa lekarom. sto se tice hep C i skracenica, tu se bas i ne razumem...
jesen stize dunjo moja, izvini :D
covek samo srcem dobro vidi, sustina je ocima nevidljiva
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od Scared Girl »

Djuu napisao:
Scared Girl napisao:DA LI JE MOUGCE DA IMAM I B I C?Doktorka mi je radila anti HCV koji je negativan.
IgM anti HBc ti je negativan. Njegova prisutnost ukazuje na akutnu infekciju,sto znaci da vervatno (na zalost) imas hronicni HBV.
DJUU JEIS LI SIGURAN?DOKTORKA KUCNA MI JE REKLA DA JE TO JEDINI NACIN DA SE UTVRDI DA LI GA IMAS ILI NE.
ponovicu opet analizu kroz par dana na herptitis c.Verujte mi izbezumljena sam.
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Scared Girl napisao:
Djuu napisao:
DJUU JEIS LI SIGURAN?DOKTORKA KUCNA MI JE REKLA DA JE TO JEDINI NACIN DA SE UTVRDI DA LI GA IMAS ILI NE.
ponovicu opet analizu kroz par dana na herptitis c.Verujte mi izbezumljena sam.
Sigurna sam :)
Anti HCV (ukupni) je test koji se prvi radi za HCV. Ukoliko je pozitivan rade se i druge analize koje tebi nece biti potrebne sto se hepatitisa C tice jer ti je taj test negativan.
Ne bi trebala da razbijas glavu i da se nerviras jos oko toga, test ti je negativan i to je to.

Da li si iz Bg-a? Jesi li se javila na infektivnu kliniku? Verovatno ce ti zakazati biopsiju jetre i uraditi PCR.
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Ja bih dodao da Anti-HCV se javlja tek posle perioda inkubacije... a to moze biti od 10-ak do 90 dana. Smatra se da ako posle 3 meseca od rizicnog dogadjaja osoba nema AntiHCV antitela, nije ni dolazila u kontakt sa HCV-om.
Bye bye little lady
Draganagr
Aktivan član
Aktivan član

Post od Draganagr »

Odlicno! Vidis da se ipak pokazalo da nisam u pravu! Meni su prvo radili HCV koji je bio negativan, pa posle toga anti HCV koji je takodje bio negativan, pa sam isla po analogiji sa hepatitisom B. Posto sam radila u 2 razlicite laboratorije, mozda su samo drugacije oznake a ista stvar.
Ako ti i lekarka ta potvrdjuje - ne postoji razlog za brigu!
Scared Girl
Aktivan član
Aktivan član

Post od Scared Girl »

Jesen stize dunjo moja napisao:Ja bih dodao da Anti-HCV se javlja tek posle perioda inkubacije... a to moze biti od 10-ak do 90 dana. Smatra se da ako posle 3 meseca od rizicnog dogadjaja osoba nema AntiHCV antitela, nije ni dolazila u kontakt sa HCV-om.
to znaci da cu jos morati da se testiram.......
Odgovori