Hepatitis B (hronicni)
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Pozdrav svima sa foruma! Postavila bih jedno pitanje jer sam nestrpljiva dok ne vidim svog lekara, pa mozda neko zna da mi odgovori. Imam hep B koji je pod kontrolom, ne uzimam lekove i odlicno se osecam. Od malena zelim da uradim jednu malu intervenciju na sebi (korekcija klempavih usiju) pa me zanima da li znate ili ste culi da li se uopste preporucuje bilo kakva operacija kada si oboleo od ove bolesti (pogotovo sto je u pitanju estetska). Naravno da cu konsultovati lekara, ali pitam jer sam nestrpljiva dok ga ne vidim. I molim da izostanu komentari tipa - bolesna si a ti bi da ides pod noz radi ulepsavanja. Ne dozvoljavam da mi nikakva bolest uskrati pravo da uzivam u bilo cemu, makar to bile i manje vazne stvari, dokle god je to moguce. Nadam se da su i ostali u tom fazonu! Puno pozdrava 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne razumem pitanje.... HBV je virus koji ne napada usi
Ako te je to interesovalo
Jedino sto ti pri hiruskom zahvatu mogu praviti frku sto imas neki virus/zaraznu bolest. Pa da se cimaju da se lekari ne zaraze itd... posebno u Srbiji.
Ostalo mislim da nema veze, pa mnogi se operisu a ni ne znaju da ga imaju...

Jedino sto ti pri hiruskom zahvatu mogu praviti frku sto imas neki virus/zaraznu bolest. Pa da se cimaju da se lekari ne zaraze itd... posebno u Srbiji.

Bye bye little lady
Hahaha...a ja do sad mislila da napada usi
! Naravno da me to nije zanimalo, nego da li je uopste preporucljivo raditi jednu operaciju (koja nije neophodna), s obzirom da je rec i o opijanju (lokalnom) i, kakva god operacija bila pa i najbezazlenija, na neki nacin je opterecenje organizma.
Sto se tice straha lekara mislim da nece biti problem...pa valjda oni znaju kako da se zastite, pogotovu kad znaju da je pacijent zarazen..Ali, Srbija je ovo...na sve treba biti spreman..

Sto se tice straha lekara mislim da nece biti problem...pa valjda oni znaju kako da se zastite, pogotovu kad znaju da je pacijent zarazen..Ali, Srbija je ovo...na sve treba biti spreman..
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jun 19, 2008 11:05 pm
A koje vitamine pijes? Ne znam cime da se punim da bih ostala zdrava. Hvalazozika napisao:Pozdrav za sve i novije i starije forumase![]()
Ja sam se skroz udaljila sa foruma sve manje citam i pokusavam da se sto manje opterecujem sa mojim dragim prijateljem "B" koji me vec godinama verno pratilekice i vitamine i dalje pijem i nadam se da bi mogla uskoro i da se resim istih.Postaje vec dosadno i smorilo je al znam moramo se boriti:D
Drzim Vam pesnice u borbi sa ovom nemani i od srca se nadam da cete je se resiti. Kissa

zdravo svima. ja sam, kako doktori to lepo kazu, hbsantigenusa
sto bi reklo, imam virus hepatitisa b u krvi, nikada se nije aktivirao, radila sam biopsiju jetre pre cetiri godine i bila je ok s obzirom da ja virus imam u krvi od prve godine zivota, a sada mi je 21. kada sam radila markere na vma, rezultat je bio cudan jer je pokazivao neku vrstu antitela. ne pijem nikakve lekove, dobro se osecam. vase misljenje, iskustva? uprkos godinama jos uvek sam zbunjena: bolesna sam, a nisam?!

-
- Aktivan član
Stvar je prosta... Ukoliko virus imas u sebi vise od sest meseci spadas u hronicno obolele osobe. Kako stvari stoje za sada u medicini- imaces ga celi zivot. Mada sam citala da jedan izuzetno nizak broj ljudi (oko1% cini mi se) uspe da ga izbaci i u hronicnoj fazi, ali to, na zalost, i ne uliva previse nade! Od ljudi koji su hronicno oboleli jedan deo njih samo nosi virus u sebi koji je pritom neaktivan i zato nemaju potrebu za terapijom (kao ti na pr.), dok druga grupa ljudi ima virus koji je aktivan - razmnozava se i pravi stetu - i takvima je potrebna terapija. To kojoj grupi pripadas saznajes na osnovu testova koje si, sigurna sam, radila. Prelazak iz aktivne u neaktivnu fazu je moguc, kao i obrnuto. I da te ne smaram vise, vazna su dva pravila: REDOVNO na kontrole (svakih 6 meseci u tvom slucaju) i NIKAKO alkohol! Ako hoces bilo sta da pitas, nemoj da se ustrucavas! Pozdrav
Ako je meni bilo upuceno pitanje - ja ne uzimam vitamine jos uvek. Cekam ovih dana da odem kod lekara strucnjaka i da mi kaze sta treba da koristim. Na svoju ruku nikako ne smem jer znam da dosta toga po pitanju vitamina, cajeva i sl. moze naneti vise stete nego koristi kada je jetra u pitanju. U zamenu za vitamine jedem dosta voca i povrca, pa ako mi lekar da zeleno svetlo - uzimacu i vitamine ako je potrebno! Licno verujem da sve sto pomaze jacanju imunog sistema nam je i te kako potrebno, ali uvek uz kosultaciju sa lekarom, pogotovu sto se kolicine unosa tice!
-
- Aktivan član
juce su mi stigli rezulatati od vadjenja krvi. transaminaze super, jedino mi je, po prvi put, malo povisen bilirubin(25.4). nedavno sam udavala rodjenu sestru, pa sam si dala malo oduska
(kontam da je zbog toga)... nemam tegoba, dobro se osecam... juce sam jedino bila malo psihicki lose... radila sam i HBsAg i naravno da je i dalje pozitivan i kontam da je nestanak virusa gotovo nemoguc, ali se uvek potajno nadam... 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Ja, takodje hronicni nosilac virusa B, nisam naisla na podatak da se neko oslobodio te napasti. Ne znam da li postoje neki mozda u svetu lekovi koji su u eksperimentalnoj fazi? Bar da se nadamo
Inace, ja ne pijem nikakve vitamine, dr. mi rekla da ne treba, a pre sam pila vit.E, selen i cink.
Kenjolina, dobro nam dosla.

Inace, ja ne pijem nikakve vitamine, dr. mi rekla da ne treba, a pre sam pila vit.E, selen i cink.
Kenjolina, dobro nam dosla.