Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Pa i jest..i ja sam mislila da sam potpuno zdrava osoba...a ono se ispostavi da svasta nesto u meni tinja Naizgled zdrava..ko bi rekao.I dalje mi tesko da poverujem..ja se savrseno zdravo osecam.Al neka i tako ostane.Opet tesim se,na vreme saznadoh..da sprecim.Nadam se i ovo drugo da ce biti tako.Jer nikakvih tegoba nemam..sve je cakum pakum..redovno stanje Pa s toga, ne bi trebalo da je nesto jako ozbiljno i kasno..Nalazi sutra..joooj usplahirena sam A sonyq jel ti uradi pcr test?
A ne,ovo je pitanje za Mahidu.Mahida javi se.Jesi uradila pcr?A ti sonyq imas u avgustu kontrolu kao i ja.Mozda se i sretnemo A sta je sa Milicom m?Sanja?Devojke javite se
Meni je rekla da dodjem u oktobru posle godisnjih odmora. Krajem aprila sam radila transaminaze, bile su ok. Uradicu u julu jos jednom, cisto da proverim pa idem u oktobru kod Dr.
Nikako da pisem,moj pcr koji sam platila moja dr mi je rekla da ponovim jer ona ne priznaje ovu lab,,super platila i eto sad..kristina sta se to desava?Sonja,moj bebac je dobar,zdrav,radila sam mu krvn sliku sa enzimima i bilirubinima sve ok je..posle godinu cu da radim test da vidim jel sve kako treba jer smo ga zastitili imunoglobulinima i vakcinim..show sad se i ja sjekiram opet nalaz da radim jer je ovaj kaze po njoj netacan..
Da da sonyg setila sam se za tebe sta si pricala.Mene moraju u avgustu primiti jer ja pijem ovaj lek.I tacno tad mi je 6 meseci.A mahida kakav ti je nalaz taj sto oni ne priznaju?Koliki broj kopija?Sto se tice mene i jetre..to je ok proveravala transeminaze i sedimentaciju i ok bilo.Sad necu do avgusta kad treba komplet sve da uradim nalaze.Al na grlicu materice imam sumnjive promene.Juce je trebao biti gotov nalaz ph biopsije.Al u radu je kazu,verovatno danas ce biti..pa cu javiti.
Samo da javim nalaz biopsije.Hvala bogu nikakva nit prekanceroza nit ista slicno kako je sumnja bila.Vec samo inflamacija upala cerviksa-cervicitis,koju cu tretirati vaginaletama..sto ce mi vec ginekolog reci kako,u ponedeljak.
Eto, kao sto sam i mislila. Sledeca lepa vest je beba
Navijam. I pocni obavezno da pijes folnu kiselinu, nadam se da ti je to ginekolog rekla. Ona pospesuje zacece, a jako je vazna za pravilno razvijanje nerava kod fetusa.
Da..znam za folnu.Idem u ponedeljak kod ginekologa.Moram ovo da tretiram jer moze da izazove sterilitet.To me zabrinulo.Super je sto nemam rak niti praoblik raka..al me sad zabrinu to sto cuh da ako se ovo ne leci izaziva sterilitet.Naravno da cu da lecim.I nadam se da nije vec izazvalo.. Al ja sam panicar.Verovatno nije..isla sam redovno na kontrole.Pa bi trebalo da je blagovremeno otkriveno i da vaginaletama to regulisem.Il vec ginekolog ce reci kako.
Raibud molim vas za misljenje.Takodje Sonyq,Mahida,Aco,Milice..sta mislite.Nalaz biopsije je sa je samo upala grlica,i ginekolog mi je danas prepisao antibiotik i vaginalete.Vaginalete su nebitne u ovoj prici vec taj antibiotik.Da napomenem da sam ginekologu prethodno ispricala za hepatitis,jetru i Zeffix koji pijem.I on mi je prepisao antibiotik Ciprocinal od 500 mg.Da pujem 1 na 12 h, 5 dana.Kad sam uzela lek i kuci procitala uputstvo ...pise svasta od mogucnosti depresije..suicida..kontraindikacije..za sta sve treba napomenuti dokroru..ako imas bolest tu tu i tu..za jetru ne pise da treba napomenuti.Ali na kraju pise sledece-Ciprofloksacin moze izazvati ostecenje jetre.Ukoliko primetite pojavu gubitka apetita,zuticu(zutilo koze),tamnu prebojenost urina,svrab,bok u stomaku,prekinite upotrebu leka i javite se doktoru.Juu ovo me zgranulo i uplasilo.A rekla sam ginekologu sve a on mi prepisao ovo.Ne znam sad ni dal da pijem il ne.Ja samo 5 dana treba da pijem to.Ginekolog otisao na gidisnji,doktorica infektolog na godisnjem.a bas da idem ta bg u klinicki da pitam to..bezveze.I sta da radim?Piti il ne piti pitanje je sad?
То ти је тако са свим хемикалијама.Знам неке који су превентивно пола године пили Довицин и ништа им није било. Нису добили чак ни пролив.
Јетри свашта смета тако да би било добро да пијеш онај чај за јетру из Института Јосиф Панчић.
Мораш да пијеш квалитетне пробиотике али треба да водиш рачуна о комбиновању са антибиотицима да не би поништила дејство и једних и других. Ако ниси, прочитај на мом сајту http://* у Савети, Здравље оно под Антибиотик.
И на крају, да ли да пијеш Ципроцинал тих пет дана? Можда је боље да ипак пијеш.
Ok,hvala Aco.Takav savet su mi i ostali dali.Evo danas ceo dan pitam na sve strane i farmaceute..i doktore..Tako da svi su rekli da ipak pijem tih 5 dana...tako da,ipak ću piti.
ОК. За јетру би осим оног чаја било добро да пијеш и домаћи кефир. Кажу и да је сурутка одлична за јетру али тешко ју је набавити а није лако ни правити.